2.4.04

Divendres 2 d'abril del 2004
Amb el començament de la primavera la gent està espitosa. Venir a treballar i travessar Barcelona representa una cursa perillosa. A les cinc del matí els carrers estan plens de gent que torna a casa després de sortir de festa i es passen els semàfors en vermall. Què està passant...

Actualitat. L'Institut Català de la Dona promourà la regulació de les prostitutes. ICD de la Generalitat promourà el reconeixement jurídic i professional de les dones que es dediquen a la prostitució, segons ha anunciat al Parlament la presidenta d''aquest organisme, Marta Selva. Durant la seva compareixença davant la Comissió per als Drets de les Dones, Selva ha anunciat que impulsaran la regulació de les prostitutes "perquè puguin disposar d''una cobertura social adequada, ja sigui o no com a autònomes". En la seva intervenció, Selva ha explicat que l''ICD promourà mesures de suport orientades a "les dones que decideixin abandonar la prostitució" i, per això, aquest organisme treballarà de manera conjunta "amb les entitats que donen suport a aquest col·lectiu". En aquest sentit, la presidenta de l''ICD ha assenyalat que proposarà "reforçar les mesures de vigilància i seguretat".

Viatges. El vol directe Barcelona - Nova York es reprèn aquest divendres. D’aquí a dues setmanes, Delta Air Lines també llençarà un vol diari i directe de Barcelona a Atlanta. La companyia oferirà quatre vols diaris als Estats Units, dos des de Madrid i dos des de Barcelona.

Tabac. John Deasy, un diputat d'oposició irlandès ha estat destituït del seu càrrec de portaveu de justícia del seu partit, el Fine Gael, per haver-se fumat diverses cigarretes al bar del Parlament. A més , ho va fer un dia després que entrés en vigor la polèmica llei antitabac a Irland que prohibeix fumar als llocs de treball, pubs, bars i restaurants.

Internet. Els 22 establiments de la cadena Starsbuck's a Madrid i Barcelona disposen des d’aquest abril de connexió WI-FI, la nova tecnologia que permet l’ús d’internet sense cabbles. Els establiments tenen un espai perquè els clients puguin navegar per internet amb els seus portàtils a través de banda ample i sense endolls i cabbles. Aquest sistema augmenta 100 vegades la velocitat d’accés respecta una línia telefónica RDSI. La cadena ven les targes que faciliten l’accés al Wi-fi. Les targes també es poden comprar a través d’aquesta web.

Negocis. Nou negoci als Estats Units. La clonació de mascotes. És el somni que té el propietari d’una mascota de donar-li una segona vida. Una empresa de Califòrnia proposa clonar gats per 50.000 dòlars la copia. Es tracta de Genetic Savings and Clone amb seu a Sant Francisco. De moment vendrà sis de les còpies i altres tres les exhibirà a salons comercials, fires i exposicions.
Aquesta empresa va anunciar el febrer del 2002 que havia clonat per primer cop un gat i ara assegura que ja té quatre encàrrecs.
Com ho fan? A través de transferència de l’ADN extret d’una cèl·lula d’una gata adulta i introduïda a un òvul implantat en un embrió d’una mare portadora.
El responsable de l’empresa reconeix que els clients no ho entenen massa. Molts demanen la clonació a través d’un pèl del gat mort o d’un os. Així no es pot clonar,
Només es pot clonar extreïent una partícula de l’animal en vida o poques hores després de morir. L’empresa ho intenta ara amb gossos.

PRINCE
Prince treu disc d’aquí a pocs dies sota el títol MUSICOLOGY però ha anunciat ara una segona notícia. Ha anunciat que obrirà el seu propi portal de venda de música a internet. Oferirà les seves cançons a preus rebaixats. El propi Prince diu que serà el primer comerç independent de descàrrega que és propietat d’un artista. Serà un punt de venda del Musicology. Oferirà cada cançó per 99 centaus

ROBERTO BAGGIO
El futbolista italià ha anuncait que es retirarà quan acabi aquesta temporada. Ha assegurat que el futbol és la seva gran passió però creu que ja no arriba a més.

Cita de cinema . S'estrena aquest divendres La passió de Mel Gibson. Mai una pel·lícula havia suscitat tanta controvèrsia. Té el mateix nombre de detrectors que de seguidors. La polèmica fa que la taquilla sigui espectacular perquè tohom vol tenir una opinió havent-la visionat.
Dels detrectors:
- El cineasta Italià Franco Zeffirelli ha assegurat que Mel Gibson pateix una sinistra atracció per la violencia.
- Alguns erudits es queixen que la història té errades històriques de gran importància juntament amb interpretacions molt subjectives del què s’explica als quatre evangelis,
- El diari The sun ha revelat, tot i que Mel Gibson no ho havia dit, que el jesús agonitzant clavat a la creu no és humà sinó que és un robot manipulat a distància que ha costat 33.000 euros.
Dels favorables:
- Serà el film religiós amb una taquilla més espectacular de tots els temps. De moment ha recaptat 23,6 milions de dòlars al seu dia d’estrena als Estats Units i es col·loca com els 10 manaments i Ben-Hur.
- El film ha provocat un boom turístic. Una agència organitza amb molt d’èxit un tour per les ciutats on es va enregistrar la pel·lícula
- També hi ha febre per comprar souvenirs relacionats amb la pel·lícula.
- Mel Gibson planeja pròxim film bíblic.

Cita musical
Avui arrenca la primera fira del disc Ciutat de Barcelona amb 250 expositors confirmats d’aquí i de fora. Hi ha llista d’espera. Hi ha més estands dels que ha aconseguit reunir fins ara el popular Jordi Tardà. L’organitzador d’aquesta nova fira del disc, Joan Carles Vilella assegura que tenen motles peticions.
El representant de les botigues de discos Matías Ibáñez interpreta la demanda perquè mentre aquesta fira es cobra 200 euros per tenir un estand en Jordi Tardà en cobrava 500.
Les bogtigues aleguen que a més tenen el doble d’espai.
En aquesta fira, el públic podrà sortir i entrar de la fira amb la mateixa entrada.
L’entrada costa 5 euros i poden comprar un abonament pels tres dies de 10 euros.
També hi ha subasta- Entre els objectes: unes ulleres d’Elton Jhon que el 1971 va regalar a una treballadora d’un hotel de Malorca.

Homes i Dones
Fa alguns dies ja parlavem dels resultats de l’Anuari Social d’Espanya 2004. Ara ens fixem en les separacions per comunitats autònomes.
La taxa de separacions a Catalunya és del 15,1 %. És la taxa més alta de tot Espanya.
En segona posició hi ha el País Valencià amb una taxa del 13,6 %
3) Les canàries amb un 13,2 %
4) Astúries amb un 13,1 %
Divorcis
1) En el rànquing dels divorcis també és líder Catalunya amb un 9,3 %
2) Illes balears ( 9,1 %)
3) Canàries (7,7 %)

Tele
Polèmica entre les dues cadenes privades espanyoles.
Telecinco ha exigit a Antena 3 que deixi d’utilitzar imatges cedides del certamen Miss Espanya 2004 a programes i critiquen al programa Sabor a ti de difondre rumors. Telecinco alega que les imatges s’han cedit amb objectius informatius. Telecinco ha enviat un requeriment formatl a Antena 3 i amenacen que si no canvÏen ho portaran a la justícia. Sabor a ti fa una campanya de rumorologia sobre una hipotètica manipulació del certamen.

Publicitat
La nova campanya de la direcció general de trànsit tornarà a recorrer a les imatges impactants. El lema és : Uneix-te a nosaltres, uneix-te a la vida.
La nova campanya que es comença a emetre avui ha costat 13,8 milions d’euros i vol concienciar als conductors que tot i que s’han millorat les carretres i la seguretat, és el conductor qui pren les decisions quan condueix. Hi ha cinc anuncis de 30 segons fets per l’agència McCann-Erickson. Es torna a les iamtges dures de principis dels noranta. Es veuen les conseqüències dures i tràgiques que provoquen una decisió del conductor com no utilitzar casc, no utilitzar cinturó, no utilitzar cadiretes infantils, correr més del permès o no mantenir la distància de seguretat.
El director de trànsit reconeix que l’11 M ha deixat un trauma col·lectiu però diu que auqestes imatges no són el morbo pel morbo sinó que tenen una finalitat constructiva

Audiències
TV3 recupera el lideratge d'audiències gràcies a l'interès informatiu generat al març
TV3, després de mig any de ser la segona opció, ha tornat a ser la cadena més vista pels catalans gràcies a un mes de març atípic. Els atemptats de Madrid i les seves conseqüències i les eleccions espanyoles han estat factors clau en la recuperació d'aquest lideratge. En aquest sentit, la quota de la cadena catalana l'11-M va ser d'un 25,5% i el 14-M, d'un 29,8%, sis punts per davant de la segona classificada, TVE i Tele 5, respectivament. A part, en el rànquing dels 40 programes més vistos del març, dels disset espais que hi col·loca TV3, vuit són de caràcter informatiu. TV3 és la que creix més respecte al febrer.

1.4.04

b>Dijous 1 d'abril del 2004
Avui hi ha dues notícies que tenen a veure amb els que ens manaran. Una d'elles és que a l'executiu espanyol per primer cop a la història hi ha el mateix nombre d'homes que de dones ( 8 i 8). L'altre és que el tripartit penja a internet els sous que cobren com a signe de transparència. De moment, els polítics cumpleixen compromisos. Què està passant...

Web recomanada. www.gencat.net/governacio-ap. Aquesta pàgina és on hi ha els sous que cobren els alts càrrecs de la Generalitat. Això no s'havia fet mai. Pasqual Maragall cobra 147.958,56 euros i els 16 consellers 111.526,42 euros. Aquesta web hi ha detalls del què cobren els secretaris generals, els directors generals, el secretari de govern i el personal eventual.

Estètica. S’ha fet un estudi sociològic a diversos països sobre la calvície. S’han analitzat els efectes psicològics associats a l’alopècia masculina i l’impacte que té a l’estat d’ànim, l’autoestima i la relació de parella. S’ha preguntat a homes de França, Alemanya, Itàlia, la Gran Bretanya i Espanya.
Conclusió definitiva:
La calvície torna als homes insegurs. L’alopèssia provoca als homes una pèrdua de confiança en ells mateixos. Fa que se sentin menys atractius i més vells. També dificulta les relacions amb l’entorn social i familiar.

Consum. Una de bona i una de dolenta de Mc Donald's.
La bona: Ha anunciat que llançarà al mercat una col·lecció de roba i complements de nens i nenes. Es dirà MCKIDS. Ho fabridaran amb la marca xinesa Shangai Longhurst i arribarà a les botigues de tot el món a principis del 2005. L’objectiu és diversificar els prpductes i curar.se amb salut per si hi ha encara més restriccions de fer publicitat de marques de fast-food.
La negativa:
Una ONG britànica ha denunciat la presència de Coca Cola i McDonald’s als Jocs olímpics. Aquesta ONG és la National Obesity Forum. Insisteix que les dues marques els permet relacionar la seva imatge amb les activitats esportives i saludables que representen els jocs quan la Coca Cola té molt sucre i els aliments del Mac Donald’s produeixen obesitat.
El COI ha dit que les dues empreses escolten els consumidorsa i que no està prohibit anar a un fast food i comprar-se una amanida.

Tendència. La tendència dels pròxims anys en màrqueting i consum serà la VIDA NATURAL. És per això que Coca Cola ha anunciat que el 4 de juliol treurà al mercat dels Estats Units una Coke de mitja calorïa que es dirà "Coke Ultra" i que encara estan provant. Pepsi també treballa en una idea semplant. Es dirà "Pepsi Edge" però no se sap quan sortirà.

Turisme. L'estàtua de la llibertat reobrirà per les visites aquest estiu i per primer cop des de l'atemptat de l'11 de setembre del 2001. Les autoritats han anunciat que reobren la visita després de fer una minuciosa revisió de les mesures de seguretat. Entre els canvis que s'han fet hi ha el de millorar les sortides d'emergència, els controls de seguretat, la reestructuració dels controls d'incendi i la protecció de les escales.

Tecnologia. Un equip d'ingeniers de l'Institu Andalús d'Automàtica Avançada i Robòtica han robotitzat el braç del Cris de l'Esperança de Màlaga. Hi han posat un sistema electrònic que substitueix el mecanisme casolà hidràulic que hi havia fins ara. Amb aquests canvis tecnològics es garanteix un moviment de la bendició més natural i no es produiran errades.

CHENOA
Dissabte comença a Menorca una gira de concerts en directe que la portarà per 40 punts de tot l'Estat. De moment del seu tercer disc Soy mujer ha venut unes 100.000 còpies i des del seu club de fans insisteixen que també anirà a actuar a l'Argentina on hi té seguidors pels seus origens. Aquestes són dates confirmades a Catalunya:
03/04 a Ciutadella, Menorca
07/05 Barcelona
08/05 Barcelona
13/06 Cornellà de Llobregat
03/07 Terrassa
04/07 Palamós
30/07 Sant Carles de la Ràpita
13/08 Falset

GREGORY OLSEN
És un científic milionari que serà el pròxim turista especial. Te 58 anys. Es va fer milionari gràcies a uns invents en el camp de l’òptica. Pagarà 20 milions de dòlars per viatjar a l’òrbita terrestre. Viatjarà a l’Estaciño Espacial Internacional amb la nau russa Soyuz en una missió de vuit dies de durada. El llançament està previst per l’abril del 2005 però podria avançar-se a l’octubre de l’any que ve. Aquesta setmana ja es desplaça cap a la Ciutat de les Estrelles, prop de Moscou per començar la seva formació com a astronauta i seguir els passos de Dennis Tito, el primer i el sudafricà Mark Shuttleworth.
El cantant Lance Bass ho volia fer però al final no va aconseguir reunir tants diners.
OLSEN ha dit que vol aprofitar el viatge per fer alguna cosa d’investigació en el camp dels cristalls i l’òptica. Es vol endur una càmerea d’infrarojos per veure el nivell de contaminació.

L'avi domingo truca a una senyora que es ven una disfressa de "Menina" i ell insisteix que la vol per la seva dona al casament del seu fill.

Homes i Dones
Conclusions d’una enquesta feta per uns científics que han preguntat a uns 1.000 adults de la Gran Bretanya sobre el model ideal de persona creïble.
L’estudi publicat al The Daily Telegraph diu que les rosses amb els ulls blaus i somriure permanent ho tenen més fàcil per trobar feina. També tenen més èxit en interrogatoris judicials gràcies al seu aspecte.
Els llavis també són significatius. Si són mes carnosos donen més credibilitat. En canvi els estrets, finets i amb boca petitat en donen POCA.
La fesomia infantil també es bona per trobar feina i provocar bona impressió.
També és important segons l’estudi un somriure constant per donar credibilitat.
Segons els enquestats les dones són menys fiables que els homes.
Entre les coses que es tenen en compte hi ha les sabates netes, el cabell net i en el cas de les dones el maquillatge.

Tele

Eurovisió
Encara no ho haviem comentat però la notícia d’aquest any a la televisió de l’Estat Espanyol a Eurovisió és que per primer vegada a la història no farà la retransmissió de TVE Jose luis Uribarri.
Els comentaris seran de BEATRIZ PÉCKER. Va presentar Rockopop i és la directoria de Ràdio 3. Ja va presentar el festival el 1987 i el 1988.
Uribarri es jubila aquest any,
Pécker ha reconegut que li han insistit i al final ha acceptat. Reconeix que el Festival no admet massa comenataris entre cançó i cançó però avança que ho farà a la seva manera perquè el seu estil és molt diferent al d’Uribarri.
Espanya obrirà la final el 15 de maig. Després actuaran Austria i Noruega.
Andorra ho farà a la semifinal del 12 de maig i en cinquena posició.

Illes Balears
S'ha aprovat la creació de la nova televisió autonòmica a les Illes Balears. Es dirà IB3 i serà finalment íntegra en català.

Tele 5
Un grup d’internautes estan recollint firmes i adhestions per fer que no apareguin més per televisió ni KIKO, ni AIDA ni MARTA de Gran Hermano. La idea és reunir moltes firmes i enviar-les a la direcció de Tele 5. Els creadors del moviment parlen d’ells com a ELEMENTS difusors de la malicia personalitzada a la tele. De moment ja en tenen 550.
Apareixen frases com: Que deixen de torturar-nos amb la seva presencia als mitjans, per la regeneració i la dignificaicó de la tele.
Per incloure la teva firma has d'omplir una fitxa amb les dades i l'opinió. Clica aquí per anar a l'adreça.

Programació televisiva
TVE: 22:00 Minisèrie Atila el huno
1:30. A Ésta es mi historia avui "El matrimonio, ¿un infierno?".
La 2: Sèries: El ala oeste de la Casa Blanca i A dos metros bajo tierr
TV3: A La Columna avui la consellera de l'interior Montserrat Tura.
33: a Àgora avui "El terrorisme del segle XXI"
Tele 5: Los Serrano. Avui "Los puentes de Burundi"
Antena 3: Pel·lícula d'acció. Avui "Fuga mortal".
Canal +: Lo + Plus avui entrevisten Olga Vixa.

31.3.04

Dimecres 31 de març del 2004
Revolució esportivo-política arran de la confirmació internacional de la federació catalana de patinatge. Hi ha dimissions a l'espanyola i el merder només acaba de començar. Què està passant...

Butxaca. La bombona de butà baixa a partir de demà. A partir de l'1 d'abril costarà 8, 35 euros.

Barcelona. El Trambaix serà gratuït el cap de setmana en motiu de la seva inauguració. Tot i la polèmica al voltant dels accidents que hi hagut per infraccions dels conductors de vehicles, la inauguració tira endavant.

Medi ambient. La demanda de subvencions a l'Ajuntament de Barcelona per instal·lar plaques solars fa preveure que el 2004 hi haurà un augment del 300 % de plaques. Actualment hi ha 550 metres quadrats de plaques solars. La majoria de les demandes les fan organitzacions no guvernamentals.

Mòbils. S’han presentat al CEBIT 2004 a Cannes les novetats pels telèfons mòbils d’aquest any. També a Cannes s’ha fet el congrés GSM. Com a conclusions genèriques s’extreu que totes les marques presenten com a novetat del 2004 els seus telèfons que serveixen per més coses que per trucar o enviar missatges. La majoria de mòbils arriben amb càmeres digitals i amb capacitat de reproduir fitxers MP3.

ALEJANDRO SANZ
Avui es posen a la venda les entrades pel concert que farà Alejandro Sanz el 7 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona,
Es venen a totes les oficines de la Caixa de Catalunya
Al Tel-Entrada 902 10 12 12 o a través de la pàgina web www.telentrada.com
El concert serà el 7 de setembre a les 21:30. Alejandro Sanz presenta el seu últim disc.

JASMINA KOLENDA / VANJA KOLENDA
Són dos nois de Bòsnia desesperats per trobar feina. S’han gastat els seus estalvis en posar les seves fotos i els seus curriculums en una tanca publicitària gegant instal·lada al centre de Sarajevo. En grans lletres s’hi llegeix BUSQUEM TREBALL. Els noms: Jasmina Kolenda de 23 anys, diplomada en relacions públiques i Vanja Kolenda de 25 i economista. Es descriuen com a joves, educades i amb facilitat per parlar llengües estrangeres. L’atur afecta a Bòsnia més del 40 % de la població activa.

L'Avi Domingo truca a una imprempta per encarregar un rètol que posi: El meu gendre ANTONIO és com un DEMONIO.

Homes i Dones
Tema: Estratègies per guanyar-te el teu cap
Font: Quién es mi jefe? Henry Bay. Ed. Síntesis.

1) Cumpleix a temps tots els teus compromisos.

2) Quan vagis al seu despatx. Presenta-t’hi amb llàpis i paper i i pren nota de tot el què et digui. Guanyaràs en eficàcia, evitaràs mals entesis i demostraràs professionalitat.

3) Si no estàs dacord amb alguna decisió seva, diga-li. Encara que no t’ho pensis, els agrada que els hi portis la contrària de vegades.

4) Posa’t les piles i no esperis que t’ho demani. Avança’t a possibles aconteixements i ofereix-te per qualsevol feina. Demostra iniciativa.

5) No plantejis problemes sense abans pensar-te una possible solució.

6) No oblidis recordar-li que pot comptar amb tu en qualsevol moment i que ets allà.

7) No deixis de felicitar-lo. Quan ha fet una cosa bé, diga-li.

8) Demóstra-li que pot delegar amb tu.

9) Sorprent-lo amb idees noves.

10)Recorda que tot això que hem dit no et farà guanyar punts si no aconsegueixes l’objectiu d’estar allà en tot moment però al mateix temps sens fer-li hombra.

Tele

Tele 5
És evident que el telespectador de Gran Hermano vol espectacle televisiu. La guanyadora de Gran Hermano VIP és Marlene Morreau que s'ha imposat amb més del 71 % dels vots. Juan Camus ha quedat segon, Rody Aragón tercer i Rosa Garcia Caro quarta.
Un cop acabat el programa, Tele 5 estrena La casa de tus sueños. 7 parelles s'enfronten en un concurs en què construeixen i rehabiliten una casa. El guanyador se la queda. El presentador serà Jordi Gonzàlez, en principi.

TVC
El Tribunal Constitucional, amb una sentència de la sala primera, ha acabat amb la baralla judicial entre els fills de Carlos Trías Bertran i Televisió de Catalunya des del 1995. El constitucional empara el treball de Televisió de Catalunya sobre Carrasco i Formiguera i valora la feina feta per la periodista i historiadora Dolors Genovés Sumaríssim 477

Cannes
Al Certamen MIPTV que es fa aquests dies a Cannes s'ha presentat l'estudi que es fa cada any Eurodata TV Worldwide sobre el consum televisiu a tot el món. L'informe diu que el consum de tele per habitant al món ha crescut de 15 minuts fins a situar-se a la mitjana de 3 hores i 30 minuts diaris.

TV Local
Aquesta setmana ha començat a emetre de forma regular la televisió local Pirineus TV un cop superat el període de proves que va començar l'11 de setembre. La televisió es veu a les comarques de La Cerdanya i l'Alt Urgell.

Programació Televisiva
TVE: Futbol. Amistós. Espanya- Dinamarca.
La 2. Al Catalunya avui parlen dels cargols del segrià.
El tercer grado entrevista Luis del Olmo
TV3. Avui la pel·lícula Límit vertical
33. A 60 minuts avui un reportatge de la BBC titulat "Terrorisme: qui serà el següent?".
Tele 5. El comisario
Antena 3. Aquí no hay quien viva amb el capítol "Érase un sueño erótico" i UHF.
Canal +: Antonio Banderas a Lo + Plus.

30.3.04

Dimarts 30 de març del 2004
Tot i que hi ha altres temes, començar parlant del temps avui no és per despistar. El vent ha xiulat molt, les onades han estat espectaculars i la pluja ha arribat a tot Catalunya. Quins dies de primavera!! Què està passant...

Estafa. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat l'acomiadament d'una treballadora d'una empresa de telemàrqueting dedicada als productes d'empresa. La sentència ratifica l'acomiadament. L'empresa la va acomiadar per haver enviat una desena de comandes amb 154 productes d'una promoció a familiars, coneguts i a ella mateixa sense pagar rès de rès. Entre les persones que se'n van beneficiar hi ha la seva mare, el seu company sentimental i una veïna.

Barcelona. Augmentaran el nombre de senyals horitzontals i verticals per indicar la circulació del Trambaix. Diversos tècnics dels ajuntaments afectats i responsables de l'Autoritat del Transport Metropolità han decidit posar també més càmeres a les cruïlles més conflictives. La inauguració prevista per dissabte del Trambaix es manté.

Succés. A Càdis ha trascendit que el cap de setmana hi va haver un accident de trànsit mortal entre dos cotxes. El més sorprenent de tot és que un d’ells el conduïa un menor de 15 anys. L’accident va passar a l’autopista que enllaça Arcos amb Xeres de la Frontera, a Càdis. Les tres persones que van morir tenien 83, 80 i 43 anys i anaven amb l’altre cotxe. El conductor de 15 anys està greu i els seus companys de 15 i 17 que estan ferits lleus.

L'invent d’avui. Un japonès ha fet la primer màquina que elimina les mines antipersona. Kiyoshi Anemiya de 57 anys ha estat treballant amb la màquina durant deu anys i després de visitar Cambodja el 1994 i veure els efectes que han fet les mines en moltes persones d’aquell país.
El què ha fet aquest japonès és adaptar una excavadora hidràulica substituint la cularda del braç hidràulica per un tambor ple de forquille si protegint la cabina de les explosions. També es pot fer anar amb control remot. El braç remou la terra i la màquina pot suportar fins a 10.000 explosions, Un iman s’encarrega de recollir les reste de metall que deixa la ona expansiva

Informàtica. El rugby comença a incorporar la informàtica per analitzar els partits. Es tracta de gravar els partits amb diverses càmeres. Concretamen són quatre i el programa que utilitza la selecció francesa i la britànica amb molt èxit es diu ProZone. Els partits es poden reconstruir totalmetn una vegada jugats en dues dimensions gràcies aquest programa. Només es percep la posició i les actuacions de cada jugador al camp i permet modificar jugades i estratègies de cara a pròxims partits.

BERTRAND CANTAT
El cantant francès i líder del grup NOIR DéSIR l’han condemnat a vuit anys de presó per un tribunal de Vilna, Lituània, per haver provocat la mort de la seva companya sentimental, l’actriu Marie Trintignant.
La fiscalia havia demanat una pena de nou anys argumentant que sabia el què feia. De fet, ell mateix ha reconegut haver donat quatre cops mol violents a la seva nòvia mentre es barallaven la nir del 26 sal 27 de juliol de l’any passat a la capital de Lituània on ella gravava una pel·lícula.

FARRUQUITO
Segon capítol. Ha pagat 40.000 euros i ha admès haver estat ell qui va atropellar a Sevilla un home de 35 anys que va morir. En un primer moment va fer presentar el seu germà a la policia dient que havia estat ell. Ara li han imputat sis anys de presó per delictes d’homicidi per imprudència, omissió del deure de socors i contra l’adminsitració de justícia. Anava a gran velocitat i es va donar a la fuga

DIANA KRALL
Farà un concert el pròxim 3 d’octubre a l’Auditori de Barceona, Les entrades es posaran a la venda el 2 d’abril. A Madrid hi anirà el 28 de setembre.
Diana Krall presenta el seu nou disc The Girl In The Other Room que ha comptat amb la col·laboració del seu marit Elvis Costello.

L'avi Domingo fa una trucada en què hi ha un home que no para de repetir la paraula CORRECTE.

Homes i Dones
Avui: Les separacions
DADES: Segons dades de l’Institut de la Dona elaborats a partir de les dades de l’INE:
- L’any 2000 es van casar a Espanya 232.902 parelles
- D’aquestes ara ja n’hi ha 99.471 de separades (61.617 amb sentències de separació, 37.740 amb divorcis i 114 nulitats)
- Prop del 75 per cent de les separacions passen durant els cinc primers anys de matrimoni.
9 RECOMANACIONS del Manual de supervivencia para parejas de David Olsen i Douglas Stephens per superar un problema amb la teva parella
1) Mai demanis perdó per una cosa que no has fet pel simple fet que tot torni a la normalitat. Tard o d’hora les coses esclataran.
2) Sigues sincera i reconeix-te a tu mateixa si tens o no raó. És molt important fer execici d’humilitat.
3) Menja’t l’orgull fins on sigui prudent. La supvèrbia és el pitjor enemic del matrimoni
4) Escolta’l i intenta posar-te al seu lloc. Hauries d’utilitzar més sovint la frase: Sé com et sents.
5) Díga-li clarament què sents. Utilitza algun truc segons la teva manera de ser: un mail, una nota...
6) Quan les aigües tornin al seu lloc, aprofita per parlar, demanar perdó i aclarir la situació.
7) Negocia amb ell quina és la millor manera de deixar les coses.
8) Mai neguis el teu perdó.
9) La sabiduría popular italiana té un proverbi molt oportú: De l’escoltar ve la sabiduria i del parlar el penediment.

Tele

Eurovisió
Andorra sortirà a la CINQUENA posició a la semifinal del festival prevista pel 12 de maig.
Espanya sortirà en PRIMERA posició a la final del dia 15 de maig.

MIPTV
Aquesta nit es fa a Cannes l'Eurobest, una macro final d'Operación Triunfo amb la participació d'11 de països. És el festival que l'any passat va guanyar Chenoa. Per Espanya hi participen com a duo dos dels participants de l'última edició d'OT: Miguel i Davinia que canten Feeling. Després cantaran amb Phil Collins. També està convidat a la gala Lionel Richie. TVE no retransmet la gala i només farà resums.

Mediapro
Hi ha rumors sobre la possibilitat que la productora catalana Mediapro tingui com a projecte fer un canal temàtic i específic només amb informació del cor.
Es tracta d’un canal que podria revolucioanr el sector. L’hauria encarregat l’operadora per cabble ONO. Es feria a les instal·lacions de Medi Park que Mediapro acaba de comprar a Madrid de 3.000 metres quadrats. El director del canal seria Vicente Garcia, ex-director del programa A tu lado de Tele 5 que el 12 de novembre va abandonar la cadena al discrepar per alguns dels continguts. Ara es busca un periodista de pes tipus Carlos Ferrando a qui li haurien ofert ja. La resta de la plantilla són becaris. No es descarta que una part del programa s’ofereixi per alguna cadena espanyola en obert.

TVE
Segons el Semanal digital d’internet, el periodista de Televisió Espanyola Alfredo Urdaci s’agafarà un any sabàtic i es podria dedicar a escriure.
Urdaci va deixar de presentar el telediario el 16 de març però en els crèdits de l’informatiu encara apareix com a director.
Alguns apunten que podria tornar a RNE on treballa la seva dona i on ja va presentar diversos espais informatius. Fons pròximes a Urdaci reconeixen que ha patit un linxament políic i mediàtic i ara vol desaparèixer, relaxar-se i prendre’s un any sabàtic on podria escriure un llibre.

Antena 3 TV
Avui decidirà si es fa càrrec del deute de 190 milions d'euros que té Onda Cero amb l'empresari de ràdio Blanca Blas Herrero.

ETB- 2
El fins avui presentador dels resums de Gran Hermano VIP, JORGE FERNANDEZ, presentarà la versió basca del programa Madrid Reta. Aquest programa el presenta amb molt èxit a Telemadrid Javier Capitán. Euskadi Reta s’estrena aviat. És un concurs de cultura general que es farà de dilluns a divendres. El programa funciona molt a la ITV britànica. Es diu The People Versus. Els espectadors envien preguntes de cultura per aconseguir eliminar el concursant. Ho poden fer el públic o la gent des de casa.

Programació televisiva
Tele 5: Final de Gran Hermano VIP. Avui se sabrà qui guanya entre Marlene Morreau, Juan Camus, Rosa o Rody. El guanyador s'emporta 60.000 euros de premi. Cadascun ja va guanyar 12.000 euros a l'entrar a la casa. Cada setmana de permanència sumen també 3.000 euros. A la casa s'hi han passat 69 dies i l'audiència ha estat "normaleta".

Antena 3: El castillo de las mentes prodigiosas
TVE 1: Memoria de España. Avui "La península de los cinco reinos".
LA 2: A El debate de la 2 . Avui: "Siglo XXI, el siglo de las mujeres"
TV3: La columna. Avui Albert Boadella, Dinamita i Una altra cosa. Avui concurs d'imitadors de José Luis Rodriguez Zapatero.
33: Barris de Barcelona. Avui: Sant Martí.



29.3.04

Dilluns 29 de març del 2004
Sembla que ara toquen les esquerres als països europeus. Després de les eleccions a Espanya, ahir als comicis regionals francesos també es va donar un tomb esquerrà. Mentrestant ens llevem avui amb un vent espectacular arreu de Catalunya.

Actualitat. L'últim accident del Trambaix manté una dona de 35 anys ingressada a l'hospital en estat greu. La conductora que viatjava amb els seus dos fills va cometre una infracció i la va embestir el vehicle uns 25 metres. Després de vint accidents comença la polèmica política sobre què cal fer amb el Trambaix.

TabacAvui entra en vigor la prohibició total a Irlanda de fumar a pubs, restaurants i a la feina. És el primer país del món que aplica una prohibició TOTAL sense àrees de fumadors. Les empreses de màquines expenedores de cigarretes es plantejen nous negocis paral·lels per recuperar la devallada de vendes que patiran. Volen fer unes cigarretes amb herbes aromàtiques. Encara no se sap si els propietaris dels locals deixaran que es fumin aquestes herbes que són un remei homeopàtic.

Salut 4 de cada 5 joves pateix la "síndrome de l'ordinador". Es nota amb irritació als ulls, visió borrosa i mals de cap, segons ha advertit el Col·legi d'òptics- Optometristes de Galícia. Els òptics alerten que cada vegada hi ha més joves amb aquesta síndrome i estimen que l'ús de l'ordinador provocarà un augment de la miopía els pròxims anys. Del 22 al 33 per cent fins el 2020. L'ull mai s'ha tingut que esforçar tant com fins ara. Els motius són dos:
1) La visió pròxima a la pantalla.
2) La freqüència de parpadeig és de 2 o 3 cops per minut quan el normal són 12.

Tecnologia. La NASA ha aprovat amb èxit l'avió més ràpid del món. Es tracta d'un aparell experimental No tripulat que ha arribat a volar a 7.700 quilòmetres per hora. Això és set vegades més que la velocitat del so. Fa tres anys ja es va intentar però aleshores l'aparell va esclatar.

Polèmica. Dues dones van morir la setmana passada d'un atac de cor mentre veien la pel·lícula La passió de Jesucrist de Mel Gibson. Alguns crítics de cinema l'hi posen l'etiqueta de "Gore" per la seva cruesa. Ara un home de Texes s'ha sentit mogut a confessar que havia matat la seva nòvia. El confessor va veure el film i després va sentir la necessitat de dir que havia comès l'assasinat el mes de gener.

Pirateria musical. La policia de Nova York ha fet una espectacular redada en contra la pirateria. ha incautat uns 15.000 Cd's d'una botiga de discos pirates, ha incautat un equip capaç de piratejar fins a 5.000 discos l'hora i ha detingut sis pirates. Es calcula que cada setmana sortien d'aquesta botiga uns 7.000 CD's sobretot d'Eminem, Alicia Jeys, Sherylc Crow, Jessica Simpson, 50 Cent i Bruce Springsteen.

Internet Fa només una setmana que funciona una web que ensenya en directe les 24 hores el què fa una manda de senglars i ha rebut 537.000 visites. Clica aquí per veure-ho. L'adreça, recorda, és de l'Associació Alemanya de Caça Protegida i el títol de la web molt vendible, creatiu i segurament l'èxit de la proposta. Es diu PIG BROTHER.

FARRUQUITO
El famós bailaor l'han detingut a Sevilla com a presumpte responsable d'atropellar ara fa mig any un home que travessada un pas zebra i que va morir hores després a l'hospital. Sembla probat que Benjamín Olalla de 35 anys travessada el pas zebra acompanyat per un amic quan el Mercedes descapotable del bailaor el va embestir a gran velocitat. La policia l'ha detingut sis mesos després i avui ha de comparèixer davant el jutge.

MICHAEL JACKSON
L'Associació de dones d'Embaixadors Africans premiarà dijous que ve el cantant a Washington en agraïment per les donacions que Jackson ha fet en favor dels nens africans. Mentrestant el jutge continua la investigació per la seva presumpte agressió sexual a un menor.

ANTONIO BANDERAS
El Grup Aliança de Gays i Lesbianes contra la Difamació ha premiat l'actor per la honestedad dels seus presonatges al cinema. Aquesta entitat lluita contra la discriminació basada en les tendències sexuals.

L'avi Domingo s'ha interessat per un anunci en què un home es ven figuretes de vidre i de porcel·lana de peixos i altres animals. Gràcies a la trucada es fan gairebé amics íntims.

Homes i Dones
El canvi d'hora i d'estació afecta la qualitat dels espermatozoides.
Un estudi elaborat per la Clínica Tambre arriba aquesta conclusió després d'analitzar el semen de 180 donants durant un any i amb una anàlisi de fertilitat setmanal.
- Les xifres més baixes d'espertmatzous es donen a l'abril, maig i setembre coincidint amb els mesos en què hi ha més hores de llum i l'avançament dels rellotges.
- La qualitat del semen puja amb més concentració d'espermatozous el desembre, febrer i març.

Tele

Tele 5
Un grup catòlic conservador que té la pàgina web www.e-cristians.com ha començat una campanya contra la sèrie Los Serrano perquè considera que a l'últim capítol de la setmana passada es va "insultari denigrar" els catòlics amb la presència d'un personatge que feia de sacerdot catòlic "tonto i begut" que utilitzava un llenguatge groller. També consideren que es va ridiculitzar la figura de l'escolanet en una sèrie que veuen milions de persones.

Antena 3
L'actor JUAN ECHANOVE s'incorpora a la sèrie Un Paso Adelante que torna després de la setmana santa. Echanova diu que ha acceptat per tres motius: vol que els joves coneguin la seva feina d'actor, li agraden els guions de la sèrie i li fa il·lusió treballar amb actors tant emblemàtics com Lola Herrera. Reconeix que nou veu massa la tele però que UPA la veu molta gent. També s'incorpora Esther Arroyo i, en canvi, marxa Beatriz Rico.

CBS
Avui surt a la venda el nou disc de JANET JACKSON Damita Jo. David Letterman l'entrevista a la CBS, just la cadena que va retransmetre en obert la final de la Superwobl on Janet va ensenyar el pit. L'entrevista està gravada i , per tant, no hi haurà sorpreses. El nou disc de Janet destaca per les seves lletres pujades de to no aptes per a tots els públics. Als Estats Units li han censurat algunes de les paraules que surten m?s com orgasme, mullada i coit. Hi ha una versió light del disc i una d'original que és la que arribarà a Catalunya.

MIPTV
Avui comença a Cannes el Mercat Internacional de Programes de Televisió. És l'edició 41. Hi participen 132 empreses i 322 professionals entre els quals hi ha productors, programadors i especialistes de la televisió.

Programació televisiva
TVE: Ana y los siete Avui: "La decisión".
LA 2: Pel·lícula: "Billy el niño" a Qué grande es el cine.

TV3: 11.00. Connexió amb el Parlament on hi ha sessió protagonitzada per 135 nois i noies de primària de cinc escoles catalanes.
21.35Dies de transició. Avui "La detenció dels 113".
23.15 A Entre Línies el turisme sexual a la República Dominicana

33: 21.00 No N'hi ha prou. Avui: Nelly Furtado, Descípulos de Otília, Kitsch, Kelis i Mala Rodríguez.
Tele 5: 22.00. C.S.I Las Vegas
Antena 3: Pel·lícula " De ladrón a Policia".