30.3.04

Dimarts 30 de març del 2004
Tot i que hi ha altres temes, començar parlant del temps avui no és per despistar. El vent ha xiulat molt, les onades han estat espectaculars i la pluja ha arribat a tot Catalunya. Quins dies de primavera!! Què està passant...

Estafa. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat l'acomiadament d'una treballadora d'una empresa de telemàrqueting dedicada als productes d'empresa. La sentència ratifica l'acomiadament. L'empresa la va acomiadar per haver enviat una desena de comandes amb 154 productes d'una promoció a familiars, coneguts i a ella mateixa sense pagar rès de rès. Entre les persones que se'n van beneficiar hi ha la seva mare, el seu company sentimental i una veïna.

Barcelona. Augmentaran el nombre de senyals horitzontals i verticals per indicar la circulació del Trambaix. Diversos tècnics dels ajuntaments afectats i responsables de l'Autoritat del Transport Metropolità han decidit posar també més càmeres a les cruïlles més conflictives. La inauguració prevista per dissabte del Trambaix es manté.

Succés. A Càdis ha trascendit que el cap de setmana hi va haver un accident de trànsit mortal entre dos cotxes. El més sorprenent de tot és que un d’ells el conduïa un menor de 15 anys. L’accident va passar a l’autopista que enllaça Arcos amb Xeres de la Frontera, a Càdis. Les tres persones que van morir tenien 83, 80 i 43 anys i anaven amb l’altre cotxe. El conductor de 15 anys està greu i els seus companys de 15 i 17 que estan ferits lleus.

L'invent d’avui. Un japonès ha fet la primer màquina que elimina les mines antipersona. Kiyoshi Anemiya de 57 anys ha estat treballant amb la màquina durant deu anys i després de visitar Cambodja el 1994 i veure els efectes que han fet les mines en moltes persones d’aquell país.
El què ha fet aquest japonès és adaptar una excavadora hidràulica substituint la cularda del braç hidràulica per un tambor ple de forquille si protegint la cabina de les explosions. També es pot fer anar amb control remot. El braç remou la terra i la màquina pot suportar fins a 10.000 explosions, Un iman s’encarrega de recollir les reste de metall que deixa la ona expansiva

Informàtica. El rugby comença a incorporar la informàtica per analitzar els partits. Es tracta de gravar els partits amb diverses càmeres. Concretamen són quatre i el programa que utilitza la selecció francesa i la britànica amb molt èxit es diu ProZone. Els partits es poden reconstruir totalmetn una vegada jugats en dues dimensions gràcies aquest programa. Només es percep la posició i les actuacions de cada jugador al camp i permet modificar jugades i estratègies de cara a pròxims partits.

BERTRAND CANTAT
El cantant francès i líder del grup NOIR DéSIR l’han condemnat a vuit anys de presó per un tribunal de Vilna, Lituània, per haver provocat la mort de la seva companya sentimental, l’actriu Marie Trintignant.
La fiscalia havia demanat una pena de nou anys argumentant que sabia el què feia. De fet, ell mateix ha reconegut haver donat quatre cops mol violents a la seva nòvia mentre es barallaven la nir del 26 sal 27 de juliol de l’any passat a la capital de Lituània on ella gravava una pel·lícula.

FARRUQUITO
Segon capítol. Ha pagat 40.000 euros i ha admès haver estat ell qui va atropellar a Sevilla un home de 35 anys que va morir. En un primer moment va fer presentar el seu germà a la policia dient que havia estat ell. Ara li han imputat sis anys de presó per delictes d’homicidi per imprudència, omissió del deure de socors i contra l’adminsitració de justícia. Anava a gran velocitat i es va donar a la fuga

DIANA KRALL
Farà un concert el pròxim 3 d’octubre a l’Auditori de Barceona, Les entrades es posaran a la venda el 2 d’abril. A Madrid hi anirà el 28 de setembre.
Diana Krall presenta el seu nou disc The Girl In The Other Room que ha comptat amb la col·laboració del seu marit Elvis Costello.

L'avi Domingo fa una trucada en què hi ha un home que no para de repetir la paraula CORRECTE.

Homes i Dones
Avui: Les separacions
DADES: Segons dades de l’Institut de la Dona elaborats a partir de les dades de l’INE:
- L’any 2000 es van casar a Espanya 232.902 parelles
- D’aquestes ara ja n’hi ha 99.471 de separades (61.617 amb sentències de separació, 37.740 amb divorcis i 114 nulitats)
- Prop del 75 per cent de les separacions passen durant els cinc primers anys de matrimoni.
9 RECOMANACIONS del Manual de supervivencia para parejas de David Olsen i Douglas Stephens per superar un problema amb la teva parella
1) Mai demanis perdó per una cosa que no has fet pel simple fet que tot torni a la normalitat. Tard o d’hora les coses esclataran.
2) Sigues sincera i reconeix-te a tu mateixa si tens o no raó. És molt important fer execici d’humilitat.
3) Menja’t l’orgull fins on sigui prudent. La supvèrbia és el pitjor enemic del matrimoni
4) Escolta’l i intenta posar-te al seu lloc. Hauries d’utilitzar més sovint la frase: Sé com et sents.
5) Díga-li clarament què sents. Utilitza algun truc segons la teva manera de ser: un mail, una nota...
6) Quan les aigües tornin al seu lloc, aprofita per parlar, demanar perdó i aclarir la situació.
7) Negocia amb ell quina és la millor manera de deixar les coses.
8) Mai neguis el teu perdó.
9) La sabiduría popular italiana té un proverbi molt oportú: De l’escoltar ve la sabiduria i del parlar el penediment.

Tele

Eurovisió
Andorra sortirà a la CINQUENA posició a la semifinal del festival prevista pel 12 de maig.
Espanya sortirà en PRIMERA posició a la final del dia 15 de maig.

MIPTV
Aquesta nit es fa a Cannes l'Eurobest, una macro final d'Operación Triunfo amb la participació d'11 de països. És el festival que l'any passat va guanyar Chenoa. Per Espanya hi participen com a duo dos dels participants de l'última edició d'OT: Miguel i Davinia que canten Feeling. Després cantaran amb Phil Collins. També està convidat a la gala Lionel Richie. TVE no retransmet la gala i només farà resums.

Mediapro
Hi ha rumors sobre la possibilitat que la productora catalana Mediapro tingui com a projecte fer un canal temàtic i específic només amb informació del cor.
Es tracta d’un canal que podria revolucioanr el sector. L’hauria encarregat l’operadora per cabble ONO. Es feria a les instal·lacions de Medi Park que Mediapro acaba de comprar a Madrid de 3.000 metres quadrats. El director del canal seria Vicente Garcia, ex-director del programa A tu lado de Tele 5 que el 12 de novembre va abandonar la cadena al discrepar per alguns dels continguts. Ara es busca un periodista de pes tipus Carlos Ferrando a qui li haurien ofert ja. La resta de la plantilla són becaris. No es descarta que una part del programa s’ofereixi per alguna cadena espanyola en obert.

TVE
Segons el Semanal digital d’internet, el periodista de Televisió Espanyola Alfredo Urdaci s’agafarà un any sabàtic i es podria dedicar a escriure.
Urdaci va deixar de presentar el telediario el 16 de març però en els crèdits de l’informatiu encara apareix com a director.
Alguns apunten que podria tornar a RNE on treballa la seva dona i on ja va presentar diversos espais informatius. Fons pròximes a Urdaci reconeixen que ha patit un linxament políic i mediàtic i ara vol desaparèixer, relaxar-se i prendre’s un any sabàtic on podria escriure un llibre.

Antena 3 TV
Avui decidirà si es fa càrrec del deute de 190 milions d'euros que té Onda Cero amb l'empresari de ràdio Blanca Blas Herrero.

ETB- 2
El fins avui presentador dels resums de Gran Hermano VIP, JORGE FERNANDEZ, presentarà la versió basca del programa Madrid Reta. Aquest programa el presenta amb molt èxit a Telemadrid Javier Capitán. Euskadi Reta s’estrena aviat. És un concurs de cultura general que es farà de dilluns a divendres. El programa funciona molt a la ITV britànica. Es diu The People Versus. Els espectadors envien preguntes de cultura per aconseguir eliminar el concursant. Ho poden fer el públic o la gent des de casa.

Programació televisiva
Tele 5: Final de Gran Hermano VIP. Avui se sabrà qui guanya entre Marlene Morreau, Juan Camus, Rosa o Rody. El guanyador s'emporta 60.000 euros de premi. Cadascun ja va guanyar 12.000 euros a l'entrar a la casa. Cada setmana de permanència sumen també 3.000 euros. A la casa s'hi han passat 69 dies i l'audiència ha estat "normaleta".

Antena 3: El castillo de las mentes prodigiosas
TVE 1: Memoria de España. Avui "La península de los cinco reinos".
LA 2: A El debate de la 2 . Avui: "Siglo XXI, el siglo de las mujeres"
TV3: La columna. Avui Albert Boadella, Dinamita i Una altra cosa. Avui concurs d'imitadors de José Luis Rodriguez Zapatero.
33: Barris de Barcelona. Avui: Sant Martí.