1.4.04

b>Dijous 1 d'abril del 2004
Avui hi ha dues notícies que tenen a veure amb els que ens manaran. Una d'elles és que a l'executiu espanyol per primer cop a la història hi ha el mateix nombre d'homes que de dones ( 8 i 8). L'altre és que el tripartit penja a internet els sous que cobren com a signe de transparència. De moment, els polítics cumpleixen compromisos. Què està passant...

Web recomanada. www.gencat.net/governacio-ap. Aquesta pàgina és on hi ha els sous que cobren els alts càrrecs de la Generalitat. Això no s'havia fet mai. Pasqual Maragall cobra 147.958,56 euros i els 16 consellers 111.526,42 euros. Aquesta web hi ha detalls del què cobren els secretaris generals, els directors generals, el secretari de govern i el personal eventual.

Estètica. S’ha fet un estudi sociològic a diversos països sobre la calvície. S’han analitzat els efectes psicològics associats a l’alopècia masculina i l’impacte que té a l’estat d’ànim, l’autoestima i la relació de parella. S’ha preguntat a homes de França, Alemanya, Itàlia, la Gran Bretanya i Espanya.
Conclusió definitiva:
La calvície torna als homes insegurs. L’alopèssia provoca als homes una pèrdua de confiança en ells mateixos. Fa que se sentin menys atractius i més vells. També dificulta les relacions amb l’entorn social i familiar.

Consum. Una de bona i una de dolenta de Mc Donald's.
La bona: Ha anunciat que llançarà al mercat una col·lecció de roba i complements de nens i nenes. Es dirà MCKIDS. Ho fabridaran amb la marca xinesa Shangai Longhurst i arribarà a les botigues de tot el món a principis del 2005. L’objectiu és diversificar els prpductes i curar.se amb salut per si hi ha encara més restriccions de fer publicitat de marques de fast-food.
La negativa:
Una ONG britànica ha denunciat la presència de Coca Cola i McDonald’s als Jocs olímpics. Aquesta ONG és la National Obesity Forum. Insisteix que les dues marques els permet relacionar la seva imatge amb les activitats esportives i saludables que representen els jocs quan la Coca Cola té molt sucre i els aliments del Mac Donald’s produeixen obesitat.
El COI ha dit que les dues empreses escolten els consumidorsa i que no està prohibit anar a un fast food i comprar-se una amanida.

Tendència. La tendència dels pròxims anys en màrqueting i consum serà la VIDA NATURAL. És per això que Coca Cola ha anunciat que el 4 de juliol treurà al mercat dels Estats Units una Coke de mitja calorïa que es dirà "Coke Ultra" i que encara estan provant. Pepsi també treballa en una idea semplant. Es dirà "Pepsi Edge" però no se sap quan sortirà.

Turisme. L'estàtua de la llibertat reobrirà per les visites aquest estiu i per primer cop des de l'atemptat de l'11 de setembre del 2001. Les autoritats han anunciat que reobren la visita després de fer una minuciosa revisió de les mesures de seguretat. Entre els canvis que s'han fet hi ha el de millorar les sortides d'emergència, els controls de seguretat, la reestructuració dels controls d'incendi i la protecció de les escales.

Tecnologia. Un equip d'ingeniers de l'Institu Andalús d'Automàtica Avançada i Robòtica han robotitzat el braç del Cris de l'Esperança de Màlaga. Hi han posat un sistema electrònic que substitueix el mecanisme casolà hidràulic que hi havia fins ara. Amb aquests canvis tecnològics es garanteix un moviment de la bendició més natural i no es produiran errades.

CHENOA
Dissabte comença a Menorca una gira de concerts en directe que la portarà per 40 punts de tot l'Estat. De moment del seu tercer disc Soy mujer ha venut unes 100.000 còpies i des del seu club de fans insisteixen que també anirà a actuar a l'Argentina on hi té seguidors pels seus origens. Aquestes són dates confirmades a Catalunya:
03/04 a Ciutadella, Menorca
07/05 Barcelona
08/05 Barcelona
13/06 Cornellà de Llobregat
03/07 Terrassa
04/07 Palamós
30/07 Sant Carles de la Ràpita
13/08 Falset

GREGORY OLSEN
És un científic milionari que serà el pròxim turista especial. Te 58 anys. Es va fer milionari gràcies a uns invents en el camp de l’òptica. Pagarà 20 milions de dòlars per viatjar a l’òrbita terrestre. Viatjarà a l’Estaciño Espacial Internacional amb la nau russa Soyuz en una missió de vuit dies de durada. El llançament està previst per l’abril del 2005 però podria avançar-se a l’octubre de l’any que ve. Aquesta setmana ja es desplaça cap a la Ciutat de les Estrelles, prop de Moscou per començar la seva formació com a astronauta i seguir els passos de Dennis Tito, el primer i el sudafricà Mark Shuttleworth.
El cantant Lance Bass ho volia fer però al final no va aconseguir reunir tants diners.
OLSEN ha dit que vol aprofitar el viatge per fer alguna cosa d’investigació en el camp dels cristalls i l’òptica. Es vol endur una càmerea d’infrarojos per veure el nivell de contaminació.

L'avi domingo truca a una senyora que es ven una disfressa de "Menina" i ell insisteix que la vol per la seva dona al casament del seu fill.

Homes i Dones
Conclusions d’una enquesta feta per uns científics que han preguntat a uns 1.000 adults de la Gran Bretanya sobre el model ideal de persona creïble.
L’estudi publicat al The Daily Telegraph diu que les rosses amb els ulls blaus i somriure permanent ho tenen més fàcil per trobar feina. També tenen més èxit en interrogatoris judicials gràcies al seu aspecte.
Els llavis també són significatius. Si són mes carnosos donen més credibilitat. En canvi els estrets, finets i amb boca petitat en donen POCA.
La fesomia infantil també es bona per trobar feina i provocar bona impressió.
També és important segons l’estudi un somriure constant per donar credibilitat.
Segons els enquestats les dones són menys fiables que els homes.
Entre les coses que es tenen en compte hi ha les sabates netes, el cabell net i en el cas de les dones el maquillatge.

Tele

Eurovisió
Encara no ho haviem comentat però la notícia d’aquest any a la televisió de l’Estat Espanyol a Eurovisió és que per primer vegada a la història no farà la retransmissió de TVE Jose luis Uribarri.
Els comentaris seran de BEATRIZ PÉCKER. Va presentar Rockopop i és la directoria de Ràdio 3. Ja va presentar el festival el 1987 i el 1988.
Uribarri es jubila aquest any,
Pécker ha reconegut que li han insistit i al final ha acceptat. Reconeix que el Festival no admet massa comenataris entre cançó i cançó però avança que ho farà a la seva manera perquè el seu estil és molt diferent al d’Uribarri.
Espanya obrirà la final el 15 de maig. Després actuaran Austria i Noruega.
Andorra ho farà a la semifinal del 12 de maig i en cinquena posició.

Illes Balears
S'ha aprovat la creació de la nova televisió autonòmica a les Illes Balears. Es dirà IB3 i serà finalment íntegra en català.

Tele 5
Un grup d’internautes estan recollint firmes i adhestions per fer que no apareguin més per televisió ni KIKO, ni AIDA ni MARTA de Gran Hermano. La idea és reunir moltes firmes i enviar-les a la direcció de Tele 5. Els creadors del moviment parlen d’ells com a ELEMENTS difusors de la malicia personalitzada a la tele. De moment ja en tenen 550.
Apareixen frases com: Que deixen de torturar-nos amb la seva presencia als mitjans, per la regeneració i la dignificaicó de la tele.
Per incloure la teva firma has d'omplir una fitxa amb les dades i l'opinió. Clica aquí per anar a l'adreça.

Programació televisiva
TVE: 22:00 Minisèrie Atila el huno
1:30. A Ésta es mi historia avui "El matrimonio, ¿un infierno?".
La 2: Sèries: El ala oeste de la Casa Blanca i A dos metros bajo tierr
TV3: A La Columna avui la consellera de l'interior Montserrat Tura.
33: a Àgora avui "El terrorisme del segle XXI"
Tele 5: Los Serrano. Avui "Los puentes de Burundi"
Antena 3: Pel·lícula d'acció. Avui "Fuga mortal".
Canal +: Lo + Plus avui entrevisten Olga Vixa.