29.3.04

Dilluns 29 de març del 2004
Sembla que ara toquen les esquerres als països europeus. Després de les eleccions a Espanya, ahir als comicis regionals francesos també es va donar un tomb esquerrà. Mentrestant ens llevem avui amb un vent espectacular arreu de Catalunya.

Actualitat. L'últim accident del Trambaix manté una dona de 35 anys ingressada a l'hospital en estat greu. La conductora que viatjava amb els seus dos fills va cometre una infracció i la va embestir el vehicle uns 25 metres. Després de vint accidents comença la polèmica política sobre què cal fer amb el Trambaix.

TabacAvui entra en vigor la prohibició total a Irlanda de fumar a pubs, restaurants i a la feina. És el primer país del món que aplica una prohibició TOTAL sense àrees de fumadors. Les empreses de màquines expenedores de cigarretes es plantejen nous negocis paral·lels per recuperar la devallada de vendes que patiran. Volen fer unes cigarretes amb herbes aromàtiques. Encara no se sap si els propietaris dels locals deixaran que es fumin aquestes herbes que són un remei homeopàtic.

Salut 4 de cada 5 joves pateix la "síndrome de l'ordinador". Es nota amb irritació als ulls, visió borrosa i mals de cap, segons ha advertit el Col·legi d'òptics- Optometristes de Galícia. Els òptics alerten que cada vegada hi ha més joves amb aquesta síndrome i estimen que l'ús de l'ordinador provocarà un augment de la miopía els pròxims anys. Del 22 al 33 per cent fins el 2020. L'ull mai s'ha tingut que esforçar tant com fins ara. Els motius són dos:
1) La visió pròxima a la pantalla.
2) La freqüència de parpadeig és de 2 o 3 cops per minut quan el normal són 12.

Tecnologia. La NASA ha aprovat amb èxit l'avió més ràpid del món. Es tracta d'un aparell experimental No tripulat que ha arribat a volar a 7.700 quilòmetres per hora. Això és set vegades més que la velocitat del so. Fa tres anys ja es va intentar però aleshores l'aparell va esclatar.

Polèmica. Dues dones van morir la setmana passada d'un atac de cor mentre veien la pel·lícula La passió de Jesucrist de Mel Gibson. Alguns crítics de cinema l'hi posen l'etiqueta de "Gore" per la seva cruesa. Ara un home de Texes s'ha sentit mogut a confessar que havia matat la seva nòvia. El confessor va veure el film i després va sentir la necessitat de dir que havia comès l'assasinat el mes de gener.

Pirateria musical. La policia de Nova York ha fet una espectacular redada en contra la pirateria. ha incautat uns 15.000 Cd's d'una botiga de discos pirates, ha incautat un equip capaç de piratejar fins a 5.000 discos l'hora i ha detingut sis pirates. Es calcula que cada setmana sortien d'aquesta botiga uns 7.000 CD's sobretot d'Eminem, Alicia Jeys, Sherylc Crow, Jessica Simpson, 50 Cent i Bruce Springsteen.

Internet Fa només una setmana que funciona una web que ensenya en directe les 24 hores el què fa una manda de senglars i ha rebut 537.000 visites. Clica aquí per veure-ho. L'adreça, recorda, és de l'Associació Alemanya de Caça Protegida i el títol de la web molt vendible, creatiu i segurament l'èxit de la proposta. Es diu PIG BROTHER.

FARRUQUITO
El famós bailaor l'han detingut a Sevilla com a presumpte responsable d'atropellar ara fa mig any un home que travessada un pas zebra i que va morir hores després a l'hospital. Sembla probat que Benjamín Olalla de 35 anys travessada el pas zebra acompanyat per un amic quan el Mercedes descapotable del bailaor el va embestir a gran velocitat. La policia l'ha detingut sis mesos després i avui ha de comparèixer davant el jutge.

MICHAEL JACKSON
L'Associació de dones d'Embaixadors Africans premiarà dijous que ve el cantant a Washington en agraïment per les donacions que Jackson ha fet en favor dels nens africans. Mentrestant el jutge continua la investigació per la seva presumpte agressió sexual a un menor.

ANTONIO BANDERAS
El Grup Aliança de Gays i Lesbianes contra la Difamació ha premiat l'actor per la honestedad dels seus presonatges al cinema. Aquesta entitat lluita contra la discriminació basada en les tendències sexuals.

L'avi Domingo s'ha interessat per un anunci en què un home es ven figuretes de vidre i de porcel·lana de peixos i altres animals. Gràcies a la trucada es fan gairebé amics íntims.

Homes i Dones
El canvi d'hora i d'estació afecta la qualitat dels espermatozoides.
Un estudi elaborat per la Clínica Tambre arriba aquesta conclusió després d'analitzar el semen de 180 donants durant un any i amb una anàlisi de fertilitat setmanal.
- Les xifres més baixes d'espertmatzous es donen a l'abril, maig i setembre coincidint amb els mesos en què hi ha més hores de llum i l'avançament dels rellotges.
- La qualitat del semen puja amb més concentració d'espermatozous el desembre, febrer i març.

Tele

Tele 5
Un grup catòlic conservador que té la pàgina web www.e-cristians.com ha començat una campanya contra la sèrie Los Serrano perquè considera que a l'últim capítol de la setmana passada es va "insultari denigrar" els catòlics amb la presència d'un personatge que feia de sacerdot catòlic "tonto i begut" que utilitzava un llenguatge groller. També consideren que es va ridiculitzar la figura de l'escolanet en una sèrie que veuen milions de persones.

Antena 3
L'actor JUAN ECHANOVE s'incorpora a la sèrie Un Paso Adelante que torna després de la setmana santa. Echanova diu que ha acceptat per tres motius: vol que els joves coneguin la seva feina d'actor, li agraden els guions de la sèrie i li fa il·lusió treballar amb actors tant emblemàtics com Lola Herrera. Reconeix que nou veu massa la tele però que UPA la veu molta gent. També s'incorpora Esther Arroyo i, en canvi, marxa Beatriz Rico.

CBS
Avui surt a la venda el nou disc de JANET JACKSON Damita Jo. David Letterman l'entrevista a la CBS, just la cadena que va retransmetre en obert la final de la Superwobl on Janet va ensenyar el pit. L'entrevista està gravada i , per tant, no hi haurà sorpreses. El nou disc de Janet destaca per les seves lletres pujades de to no aptes per a tots els públics. Als Estats Units li han censurat algunes de les paraules que surten m?s com orgasme, mullada i coit. Hi ha una versió light del disc i una d'original que és la que arribarà a Catalunya.

MIPTV
Avui comença a Cannes el Mercat Internacional de Programes de Televisió. És l'edició 41. Hi participen 132 empreses i 322 professionals entre els quals hi ha productors, programadors i especialistes de la televisió.

Programació televisiva
TVE: Ana y los siete Avui: "La decisión".
LA 2: Pel·lícula: "Billy el niño" a Qué grande es el cine.

TV3: 11.00. Connexió amb el Parlament on hi ha sessió protagonitzada per 135 nois i noies de primària de cinc escoles catalanes.
21.35Dies de transició. Avui "La detenció dels 113".
23.15 A Entre Línies el turisme sexual a la República Dominicana

33: 21.00 No N'hi ha prou. Avui: Nelly Furtado, Descípulos de Otília, Kitsch, Kelis i Mala Rodríguez.
Tele 5: 22.00. C.S.I Las Vegas
Antena 3: Pel·lícula " De ladrón a Policia".