26.4.06

DIMECRES 26 D'ABRIL DEL 2006
No diguis blat fins que no el tinguis al sac i ben lligat.
Els catalans i sobretot culés som així. Mira el pobre Riquelme, ahir a la lliga de campions. A l'últim minut falla un penal i mira ...fora de Paris.
El Barça juga aquest vespre un partit clau per aconseguir arribar a la seva cinquena final. El Barça jugarà pensant en Paris on es vol trobar amb l'Arsenal.
QEP BARÇA. Interès informatiu mundil pel Barça-Mílan.
Al Camp Nou hi haurà presència de 217 mitjans de comunicació de 31 països. Al partit hi assistiran uns 950 professionals dels mitjans de comunicació, entre periodistes, càmeres de televisió, fotògrafs i tècnics, d'un total de 80 mitjans escrits, 61 televisions, 26 ràdios i 50 agències. El partit serà ofert en directe per 60 televisions de tot el món i sis més ho faran en diferit. El Camp Nou rebrà periodistes de països de tot Europa i del Japó, la Xina, els Estats Units, Rússia i Israel, entre altres.

QEP INVENT. Una crema que repel el VIH.
Més d’un miler de científics de tot el món han començat una reunió a Sudàfrica per analitzar el desenvolupament d’un mètode revolucionaris que podria aturar la propagació del VIH, el virus que provoca la SIDA. La cita és a Ciutat del Cap. Els cientítics examinen un nou producte que es pot utilitzar en forma de CREMA o GEL i que està dissenyat per destruir les cèl·lulers portadores del virus durant l’acte sexual. El microbicida va començar a estudiar-se fa 15 anys i en aquests moments s’estan fent proves a gran escala en països africans. S’espera que es pugui vendre d’aquí a quatre anys. El mètode el financïen els Estats Units i la Gran Bretanya. Segons els investigadors, aquestes cremes i gels microbicides podrien tenir un gran impacte contra la Sida sobretot a l’Àfrica on no sempre és possible negociar l’ús del preservatiui feia molta falta trobar un mètode que estés sota control de la dona. Les companyies farmacèutiques no mostren gran interès en aquest producte perquè no els surt a compte a nivell de negoci.

QEP ESTAFA. Núvies que es queden sense vestit.
És a Sabadell. Una quarenta de núvies s’han quedat sense vestit a pocs dies del casament. La botiga Vendome Galeries de Sabadell feia temps que tenia problemes. Ara han tancat el negoci sense avisar. La propietària de la botiga ha de comparèixer avui als jutjats. La majoria de clientes havien pagat ja uns 850 euros d’avançament i ja tenien el calendari per escrit de proves. Fa un parell de mesos aquesta mateixa botiga va anunciar algunes de les seves clientes que se’ls havia cremat una fàbrica a França i els va entregar vestits a mig cosir.

QEP MEDI AMBIENT. Cal estalviar energia i NO deixar els aparells en standby.
Els tècnics insisteixen que deixar els aparells electrònics en stand by represena una despesta energètica que implica pagar més a la factura a final de mes i de trimestre i malgastar energia en el còmput general del planeta. La tele, el video o els equips de música s’han d’apagar del tot i no deixar-los per poder engegar-los amb el comandament a distància. EL consultor sobre estalvi energètic JOHAN FIELD no es cansa de dir-ho. Posa un exemple concret. L’electricitat que es consumeix amb un aparell amb Stand By és de 10 o 15 bats. Sembla poc però si tenim sis equips en espera això equival a una bombeta de 60. Les dades als Estats units són alarmants. Els equips de música en standby produeixen un milió i mig de tones de CO2. Els videos i DVD un milió i les teles 480.000 tones. En el cas dels ordinadors la despesa econòmica i l’emissió d’energia encara és molt més alarmant.

QEP ESTUDI. Problemes amb la veu.
Entre un 20 i un 25 per cent dels professors de primària de tot l’Estat tenen problemes de veu. Les dades s’han fet públiques en motiu del Dia de la veu. Es calcula que un 5 per cent de la població en general té problemes amb aquest instrument i han d’anar a un especialista. La franja d’edat més problemàtica és la d’entre 25 i 45 anys i acostumen a tenir més problemes amb la veu les DONES que els HOMES. Els professors d’escola són el col·lectiu amb més disfoníes. Quedar-se sense veu és la causa més freqüent de baixa laboral. Segons la Societat Espanyola d’Otorinolaringologia els principals factors de risc per tenir problemes de veu són:
La falta de son, parlar més de quatre hores, escurar-se el coll, tossir massa, el soroll ambiental, el fum, l’alcohol i la sequedat ambiental.

QEP BUTXACA. Detalls del projecte de llei del dret a l'habitatge.
El consell executiu de la Generalitat ha aprovat el projecte de llei del dret a l'habitatge a Catalunya. El nou conseller de medi ambient i habitatge, Francesc Baltasar, ha explicat altres detalls.
- Permetrà desqualificar els habitatges protegits en un mínim de 30 anys i un màxim de 90.
- Preveu mesures per evitar el mobbing immobiliari. Per evitar la sobreocupació i els anomenats 'pisos pastera' hi haurà inspeccions.
- No hi podrà haver habitatges desocupats durant més de dos anys.
La Generalitat aplicarà en aquest cas el 'lloguer social' forçós, per un període màxim de sis anys, que consistirà en l'expropiació de l'usdefruit de l'habitatge per llogar-la a tercers.
- S’evitarà que es posin a lloguer habitatges sense la cèdula d’habitabilitat. Per tant, no es podran llogar ni vendre trasters com a minipisos.
- El projecte també preveu un registre obligatori d'agents de la transacció immobiliària per evitar estafes i intermediaris en la compravenda d'habitatges.
- Tots els edificis hauran de passar una mena d’ITV

QEP TENDÈNCIES. Els serveis anomenats de BAIX COST.
El què era un rumor ja s’ha confirmat. Ibèria crea una companyia aèria de baix cost amb seu a Barcelona. La nova companyia podria dir-se AIR CAT. La companyia la formaran Ibèria i quatre socis més amb un 20% del capital social cada un. Són la constructora ACS; el grup turístic Iberostar; la societat Nefinsa, propietat de la família valenciana Serratosa, que ja controla Air Nostrum; i el fons de capital de ris Quercus, d'Agrolimen. Començarà a funcionar a l'octubre i Barcelona serà l'aeroport central de la majoria de rutes aèries. Començarà amb cinc avions, però Ibèria espera que arribi a tenir-ne trenta a finals del 2008. La nova companyia es gestionarà de manera autònoma a Ibèria, però podria firmar-hi diversos acords pel manteniment de la flota, per exemple.

QEP TENDÈNCIES. Enllaunar-ho tot.
La passió dels japonesoa a posar-ho tot dins una llauna ha arribat fins i tot al vi. Des de fa anys ja es pot trobar a les màquines expenedores sake, te i cafè enllaunat. Ara s’han presentat les llaunes de vi. La llauna costa uns 440 iens, uns 3 euros i conté aproximadament l’equivalent a dues copes. Els responsables de Nihon Shurui Hanbai, l’empresa distribuïdora, addueixen que el producte va dirigit a les persones que habitualment consumeixen poc vi i troben excessiu el contingut d'una ampolla de litre o 3/4. El vi enllaunat procedeix d'Austràlia, de la bodega "Barokes" i es presenta en dues varietats, el "Cabernet Shiraz Merlot", negre i rosat i el "Chardonnay Semillon", blanc i axampanyat i segons els fabricants, es pot conservar fins a cinc anys. Es dóna el cas que els primers clients japonesos d'aquest vi han estat els amants de les pizzes, ja que fa uns mesos només es podia adquirir a través d'una cadena de pizzeries amb servei a domicili. Els promotors reconeixen la influència de la moda de la cultura del vi, en relació a països com Austràlia i consideren que el producte tindrà èxit si és fàcil de comprar.

TENDÈNCIES. Els URBAN CASTLE MAGIC.
És un gruo de rock murcià que gràcies a internet s’ha convertit en tot un èxit a la Xina. S’ha convertit en el primer grup espanyol que tocarà al país asiàtica. Ho han aconseguit gràcies a una llicència Copyleft de distribució gratuïta a la xarxa i amb una pàgina web. EL grup està format per tres músics espanyols i un d’argentí. Debutarà divendres a Shangai a la sala YU YI TANG. Farà un total de sis actuacions i serà present al festival de música jove Midi de Pequin l’1 de maig.
Gràcies a l’ús d’internet els Urban Castle Magic tenen un club de fans a Pequin i un altre al Japó. Apareixen a revistes especialitzades i les seves cançons han sonat ja a les emissores de ràdio.
Cada vegada queda més clar que la xarxa és un gran aliat pels artistes nous. El què els passa als Urban Castle Magi ja ha passat a nivell mundial als Artic Monkeys i a Gnarls Barkley.

QEP TECNOLOGIA. Internet a la feina és com fer una trucada personal.
Navegar per internet en horari laboral és equivalent a llegir el diari o parlar per telèfon. Aquesta associació la fa un jutje a Nova York en una sentència en què recomana la sanció més lleu possible per a un treballador municipal acusat de desobeir les advertències perquè no navegués per la xarxa en horaris de feina.
El cas involucra un empleat del departament d’educació amb 14 anys d’antiguitat. Van trobar a l’ordinador molts enllaços a pàgines pornogràfiques i de viatges.
El jutje diu que actualment internet s’ha convertit en l’equivalent modern d’un telèfon o un diari. Aporta una combinació de comunicació i informació que la majoria de treballadors utilitzen de la mateixa freqüència en la seva vida personal i a la seva feina. Per tant el jutje recomana un petit càstig i prou.
Entén que mentre li deixin fer alguna trucada personal també el poden deixar visitar alguna pàgina.

QEP TECNOLOGIA. Nova tarifa d'Amena per autònoms.
Amena ha anunciat avui el llançament d'una nova tarifa per a autònoms i empreses que, amb el pagament d'una quota mensual i una tarifa plana diària, permet l'accés a internet, correu electrònic i intranet amb trànsit d'1 gbyte al dia. La nova tarifa es diu PLANA DIÀRIA 3G i evitarà, diu l’operadora, que els clients s'hagin de preocupar pel consum de dades de les seves connexions. "El client podrà connectar-se tantes vegades al dia com vulgui i en cas que el client no es connecti, no paga", ha subratllat la companyia. En concret, per gaudir d'aquesta nova tarifa els clients d'Amena hauran d'abonar una quota mensual de 6 euros i una tarifa plana de 2 euros al dia, que inclou l'esmentat trànsit d'1 gbyte diari. Per damunt d'aquest trànsit, es tarifarà a 0,5 euros per megabyte.

QEP TECNOLOGIA. Programa per descobrir l'HUMOR de la xarxa.
Uns holandesos han creat una eina molt efectiva que permet descobrir l’estat d’ànim d’internet. Es tracta d’un programa que es diu MOODVIEWES. Els descobridors argumenten que el programa revela un patró del comportament general de la xarxa en cada moment. MoodViews analitza els continguts de més de dos milions de webloguers i revisa 150.000 posts d’usuaris del portal LiveJournal. Ho analitza en base a l’ús de paraules clau i els indicadors d’humor.
Els resultats es publiquen cada dia a través de tres variants.
L’anomenat Moodgrapher ens mostra l’estat d’humor de la xarxa, el Moodteller preveu les tendències de comportament i el Moodsignals identifica els pics d’humor a través dels continguts.

QEP NOMS PROPIS
TONY BLAIR
El primer ministre britànic recomana als seus compatriotes un estil de vida sa i ha promès predicar amb l'exemple. Menjarà més fruita i hortalisses i anirà més al gimnàs.

JANE FONDA
És la nova imatge de L'Oréal.

METTE-MARIT DE NORUEGA
Ha defensat el preservatiu. La representant especial de l'ONU per la lluita contra la sida ha assegurat des de Ginebra que amb els condons es salven vides.

SALMA HAYEK
Va presentar ahir a Madrid la seva última pel·lícula, Pregúntale al viento, que protagonitza amb Colin Farrell i que ha produït Tom Cruise.

THE PINKER TONES
Un duet barceloní del Poble nou que s'ha convertit en el grup indie més escoltat d'Amèrica, diuen ells mateixos. Curiosament aquí són gairebé uns desconeguts. Porten diverses setmanes als primers llocs de les llistes americanes de música independent. Al Japó, són un grup de culte. Tot va començar quan un segell japonès va comprar el seu maxi i es van convertir en un grup de culte al Japó. Després van fixar per un segell britanic amb qui han gravat el seu últim disc The Millions Clour Revolution. Ara diuen que és el moment de conquerir Espanya.

QEP CITES
PEARL JAM
La banda nord-americana Pearl Jam actuarà al mes de setembre a Barcelona, Vitòria i Madrid el marc de la seva gira europea per presentar el seu vuitè àlbum en estudi, 'Pearl Jam'. El grup de Seattle actuarà l'1 de setembre al Pavelló Olímpic de Badalona (Barcelonès) i el 7 de setembre en el Palau d'Esports de Madrid. Les entrades per a aquests dos concerts, amb preus que oscil·len entre els 38 i els 48 euros, es posaran a la venda el dissabte 29 de maig.

QEP TELE
ANTENA 3 estrena avui la nova TU MEDIA NARANJA. El presenta Anabel Alonso i s’emet de dilluns a divendres a un quart de set de la tarda. Es diu TAL PARA CUAL

Parlant d’Anabel Alonso,
Presentarà un tercer programa a Antena 3. Un de cruel. El pròxim diumenge
Antena 3 emitirá un concurso de humor que "tortura" a los participantes
"Distracción fatal", con Anabel Alonso

També s’ha sabut que Antena 3 recuperarà els judicis anònims. Aquells que va començar a fer Ana Rosa Quintana. A la tele, tot torna.
Enfrontarà dues persones anònimes que es disputin alguna cosa. Tornen els Court shows dels 90 amb VEREDICTO FINAL programat a la franja matinal.

- Ja s’ha fet el programa en què invocaven John Lennon. Va tenir molta audiència i al moment clau: l’esperit de Lennon es va limitar a dir PAU... el missatge és PAU.
S’ha fet en un canal digital dels Estats Units.

- El co-presentador de A TU LADO, FELISUCO, ha anunciat que deia el programa el 30 de juny que és quan s’acaba el programa.
Diu que després de quatre anys necessita un canvi de vida personal i afontar nous reptes professionals. Diu que necessita portar un ritme de vida més tranquil.
La veritat és que vol tornar a viure a la seva terra, Santander.
El presentador ja ho ha comunicat als directius de Telecinco i no renovarà.

- CUATRO estrena demà el nou programa de Núria Roca que ahir van presentar i detallar. Es diu NOS PIERDE LA FAMA i estaria a mig camí, van dir, entre CORAZON CORAZON i AQUÍ HAY TOMATE. Es veurà cada dia a les vuit del vespre.
En un principi Cuatro no tenia previst fer informació rosa però no ha pogut ser.
Fa dos mesos que el preparen. NURIA ROCA diu que volen treure la imatge de crispació que hi ha al voltant del món del cor. Entre els col·laboradors hi ha LLUM BARRERA qeu a la presentació va carregar contra el Tomate. Diu que l’ofèn com a espectadora.
Ells volen tractar els temes amb ironia però amb respecte
Amb Núria Roca també hi haurà JAVIER CORONAS i l’argentí RONNIE ARIAS. Finalment no hi serà, per compromisos professionals, Pablo Carbonell.

- AUDiÈNCIES. Telecinco ha liderat les audiències el dilluns a nivell estatal per setena setmana consecutiva. Càmera Cafè i CSI han estat al voltant del 30 per cent de quota de pantalla.

- PUBLICITAT. L’empresa Infoadex, que controla i quantifica la publicitat a l’Estat espanyol, ha fet públic un rànquing amb les deu marques que més es van anunciar a la televisió durant el mes de febrer de 2006. Dodot, Ikea, Digital+, Corporación Dermoestética i Ono són les companyies que més s’han anunciat a la televisió el febrer de 2006.