18.4.06

DIMARTS 18 D'ABRIL DEL 2006
El preu de la gasolina a l’alça, cues a les carreteres i accidents de trànsit que no s’aturen. No som sensibles. Els missatges directes i més dramàtics d'aquestes vacances no ens han fet reaccionar. A primera hora del matí parlavem de 105 morts a les carreteres però més tard hi hagut un altre accident i la xifra ha pujat fins a 107. Es plantegen tocar encara més la fibra sensible i deixar de parlar de números i parlar de les vides concretes d'aquestes persones que fa menys de cinc dies intentaven fer vacances. Serviria? Què està passant...

QEP BARÇA. Ronaldinho és el crack del Barça.
Fins i tot l’entrenador del Barça, Frank Reijkaard, ho confirma i ho diu públicament. Ronaldinho és el crack d’aquest Barça. És una màquina de fer futbol i de fer diners.
El dia de la mona ha arrasat. Ronaldinhos a tot arreu. A l’arribada a Milan ha anat escoltat per la policia italiana.

És una foto de Valentí Enrich. L’estadi de San Siro aconseguirà avui un rècord històric amb el Milan- Barça corresponent a l’anada de les semifinals de la lliga de campions. És la vegada que els italians recaptaran més per un partit superant en 30.000 euros el què van recaptar l’any passat en el partit contra l’Inter també a la Champions. La tornada al Camp Nou està prevista per dimecres que ve, 26 d’abril.

QEP CONSUM. Les gasolineres volen vendre tabac.
Fa alguns dies es va canviar una part de la normativa de la venda de tabac. Finalment els quiosquers en poden vendre si posen una màquina expenedora. La Confederació espanyola d’Empresaris d’estacions de servei ha convocat una aturada parcial pel dijous 18 de maig com a protesta per no poder vendre tabac ni alcohol. Aquell dia només obriran una hora. Els emprearis es queixen perquè la facturació de les botigues de les estacions de servei els ha baicat d’un 30 per cent.

QEP MEDI AMBIENT. Canviar l'oli domèstic per biodièsel.
L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat prepara la implantació progressiva d’un nou sistema de recollida d'oli domèstic. Amb això vol facilitar que els ciutadans recullin per separat aquest tipus de residu i no l’aboquin a l’aigüera, sinó als contenidors especials que instal·larà als centres educatius i als mercats municipals. Així, l’oli usat no contaminarà les aigües ni perjudicarà la xarxa de sanejament i es podrà transformar en biodièsel. El biodièsel és un combustible alternatiu al petroli i força menys perjudicial per al medi ambient. Els alumnes del CEIP Benviure, una de les dites escoles verdes de la ciutat, protagonitzen a partir d'aquest mes d’abril, l’experiència pilot del projecte. L'empresa de serveis Coressa s'encarregarà de fer-ne la transformació.

QEP TROBALLA. Troben noves espècies a Panglao.
Un grupo de investigadores, estre ellos el español José Templado, ha confirmado el descubrimiento de 62 nuevas especies de moluscos en la isla filipina de Panglao, un auténtico paraíso de la biodiversidad. Les noves espècies no tenen closca. Unes espectaculars formes peculiars i multicolors que deixen imatges espectaculars.

QEP INSÒLIT. Classes de felicitat.
Una les principals escoles privades de la Gran Bretanya ha decidit impartir classes de felicitat. Volen combatre el malestar social dels seus alumnes que són, segons l'escola, materialistes i obsessionats per ser famosos.

QEP BUTXACA. Diners per fer front a la retirada del carnet.
Falten 75 dies per l’entrada en vigor del Carnet de conduir per punts i es comencen a saber detalls de qüestions relacionades amb la butxaca. Els conductors que perdin el permís trobaran una taula de salvació econòmica amb les assegurances. Les companyies es plantegen pagar un mínim de 300 euros al mes pels problemes que puguin derivar del càstig. És una de les cobertures que es plantegen per fer menys traumàtica la retirada del carnet. La Direcció General de Trànsit preveu que cada any uns 6000 conductors perderen el permís per fer infraccions.

QEP BUTXACA.Pujen les vendes de cotxes dièsel.
Les vendes de vehicles dièsel han registrat un increment en el primer trimestre de l'any i representen ja el 70% del total de les matriculacions del mercat espanyol.
Durant els tres primers mesos de l’any les vendes de cotxes amb mecànica dièsel han superat en més de dos punts les vendes del mateix període de l’any passat. Les matriculacions de turismes, tant en versions de gasolina com dièsel, han ascendit a 161.906 unitats durant el mes de març passat, fet que suposa un augment del 8,3% en relació amb el mateix mes de 2005, un rècord mensual i el primer creixement després de cinc mesos consecutius de descensos.

QEP TENDÈNCIES. Personalitzar les bambes.
El tunning o el costumisatge arriba definitivament al calçat esportiu. ADIDAS i NIKE s’han apuntat definitivament aquesta tendència. Adidas ha tret al merat una nova línia que permet al comprador crear el seu propi disseny. Nike deixa la construcció final de les bambes al client a través d’internet. Nike té una botiga virtual que permet als seus clients personalitzar el calçat, les motxiles entre altres articles. La nova campanya d’Adidas es diu ADICOLOR. El paquet Adicolor inclou unes bambes blanques convencionals i una paleta de colors amb pintures i pinzells
Les noves Adidas costen uns 100 euros.


QEP TENDÈNCIES. El graffiti al Reina Sofia.
El graffiti és art. El museu Reina Sofia acaba d’obrir el tertmini d’inscripció als actes d’homenatge del GUERNICA de Picasso. Pintaran murals amb espray. El certamen vol acostar la cultura urbana del graffiti al caràcter universal de denúncia contra la guerra de l’obra de Picasso i a la vigència també del llenguatge plàstic. Hi poden participar joves d’entre 13 i 35 anys. El concurs està inclòs a l’exposició que s’obra el 5 de juny Picasso. Tradició i avanduarda que commemorarà el 25 è aniversari de l’arribada del quatre a Espanya.

QEP TENDÈNCIES. Les fruites exòtiques.
S’imposen a les fruiteries i per aquest estiu les fruites exòtiques típiques d’altres països. Els dietistes i metges apunten que algunes tenen molt més sucres i calorïes que la fruita autòctona i cal vigilar-ne el seu consum.Les més calòriques són el COCO i l’AVOCAT i en canvi la més recomanable sobretot per dietes d’aprimament és la PAPAYA. Té molt poques calorïes, molta fibra, protegeix de l’envelliment de la pell i va bé per agafar color i prendre el sol.

QEP TECNOLOGIA. Arriba la tele làser.
La marca MITSUBICHI presentarà aquest mes d’abril nous equips de televisió.
Encara no esten acostumats a les teles de Plasma ni LCD i ja arriba la televisió làser. Fa temps que Mitsubichi investiga en aquesta nova tecnologia. Utilitzar el làser com una font dellum per televisors de retroprojecció. Ara presentarà la TV Làser més lleugera i estrena amb un consum tres vegades menor que els equips de plasma. De fet utilitza la mateixa tecnologia que els televisors de retropojecció DLP però enlloc de recórrer a la llum blanca i una roda decolor, utilitza làre vermell, blau i verd per compondre les imatges. Els primers estarn disponibles a finals d’any i la setmana que ve es presentaran oficialment. Del preu, rès de rès. Però tot apunta que s’ajustaran per poder competir amb les teles de plasma.

QEP TECNOLOGIA. El Google calendar.
L'última novetat de Google és un calendari a través del qual et pots organitzar cites, reunions, aniversaris i tots aquells esdeveniments que vulgui tenir en compte. El Google Calendar es presenta integrat en el Gmail, cosa que permet compartir els avisos que introduïm amb amics, família o altres usuaris d'aquest servei de correu.
El servei permet enviar-nos avisos al telèfon mòbil, i cercar en calendaris de la xarxa i afegir al nostre aquells esdeveniments que ens interessin.

QEP NOMS PROPIS- PARELLES
ANGELINA JOLIE I BRAD PITT
Sembla que tindran el seu fill en terres africanes i el nom vindrà també determinat pel país on donaran a llum: Namíbia. Un diari d'aquell país ha publicat una entrevista amb un polític de Namíbia que assegura que la parella fa una setmana que estan allà instal·lats. També apunten que la primera foto del nadó està valorada en un milió de dòlars.

MADONNA I GUY RITCHIE
Estan descansant aquests dies a Los Àngeles intentant una reconciliació després d'un període de distanciament, segons ha dit el sogre de la cantant.

DAVID BECKHAM I VICTORIA ADAMS
Segons News of the world, David Beckham ha decidido tirar la casa por la finestra en motiu de l'aniversari ahir de la seva dona. Van fer una festa a La Moraleja. Ella s'ha encarinyat d'un collaret de Bulgari que Keira Knightley portava la nit dels Òscars. És un model exclusiu amb pedres úniques com diamants, rubis, zafirs i esmeraldes.

U2
La cadena de videos musicals britànica VH1 ha fet una enquesta entre els televidents sobre quina és la millor lletra de música pop de tota la història. La més votada ha estat la lletra de ONE de U2.

QEP CITES
- Comença la setmana JOSEP PLÀ. L’Obra Social de La Caixa ha volgut commemorar el 25è aniversari de la seva mort i per això engega avui el cicle Memorial Josep Pla. Hi haurà conferències de pagament durant tota la setmana. Costen 2 euros. Parlaran de pla l’expresident Jordi Pujol, l’escriptor Baltasar Porcel, el crític i editor Josep Maria Castellet i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Les conferències seran de pagament, amb un entrada de 2 euros, i es realitzaran de les 19:30 a les 21:30 hores

- PAULINA RUBIO. El seu nou disc sortirà el pròxim mes de setembre i inclourà col·laboracions de Coti i Juanes en alguns dels temes. És una manera de "tornar-se favors".

QEP TELE
- La Federació Ibèrica de Teleespectadors i Radioients (FIATYR) ha convocat per al dia 10 de maig, i per vuitena vegada, “un dia sense televisió”. L'objectiu és conscienciar els directius dels canals de la necessitat de millorar la programació a partir del rebuig de l’audiència. La Federació pretén que polítics, directius, programadors, anunciants i audiència s’impliquin per canviar l’actual oferta televisiva per la gran influència que té a la societat en general però sobretot en el públic infantil. Els impulsors de la iniciativa consideren que cal reduir el temps de consum de la televisió, protegir l’espectador (sobretot en l’horari infantil) i aminorar la pressió publicitària i dels programes anomenats de teleporqueria.

- POLÈMICA. El periodista Jesús Quintero ha rebut el permís de la Direcció General d’Institucions Penitenciàries per visitar Juan Antonio Roca, un dels principals implicats en la trama de corrupció de Marbella. Roca s’ha posat recentment d’actualitat per acusacions de corrupció, malversació de fons públics, suborn i blanqueig de capitals. Roca i el periodista mantenen una amistat personal que ha facilitat tot el procediment. En aquesta visita va ser-hi present el director de la presó per evitar que acabés tenint un caire periodístic. Quintero també ha sol·licitat veure l’exalcaldesa de Marbella, Marisol Yagüe, i l’extinent d’alcaldia, Isabel García Marcos, que també són al centre penitenciari i igualment són amigues del periodista. En el cas d’aquestes, han refusat veure’l per recomanació dels seus propis advocats

- SÈRIES
ONO emetrà capítols en prímícia de sèries espanyoles una setmana abans que els estreni Tele 5. L'acord entre la cadena de cable i la privada inclou l'avançament de sèries com Hospital Central, Los Serrano o Tirando a dar, aquesta darrera encara en preparació. El servei, tot i que permetrà veure els capítols amb només uns dies d'antelació, serà de pagament.

TV INTERNACIONAL
1) LA ABC i la NBC ja ho van anunciar. Ara La Fox també oferirà els seus millors programes a través d'internet. Es tracta de "American Idol" i "The Simpsons".

2) El tribunal suprem de Suècia ha condemnat la cadena TV-4 per haver violat els drets d’autor, la propietat intel·lectual, la qualitat i el concepte artístic de les pel·lícules dels directors de cinema Vilgot Sjöman y Claes Erikssson.
Atenció han multat aquesta cadena perquè va aturar diverses vegades les pel·lícules per posar publicitat.

NOVETATS
S'ha sabut que, al més pur estil Geena Davis a Commandor and chief, ANA OBREGON farà de presidenta del govern espanyol a la seva nova sèrie.

PROGRAMACIÓ
A CUATRO a partir d'avui la segona temporada de HOUSE
A La primera, passen a avui MUJERES DESESPERADAS i CON DOS TACONES.
S'estrena a Antena 2 LA RULETA DE LA FORTUNA