19.4.06

DIMECRES 19 ABRIL DEL 2006
La victòria d'ahir del Barça a San Siro és històrica però el què pot aconseguir avui el Vila-real és molt més lloable.

QEP BARÇA. Feia 50 anys que el Barça no guanyava a San Siro.
Giuly és el gran triomfador tot i que la passada i el pal del Ronaldinho també queden com a records. L’estadística marca com a històri el par del Barça de cara la tornada de dimecres que ve al camp nou però rè sa veure amb el que afronta avui un equip com el Vila-Real. El Vila-Real s’enfronta a l’Arsenal amb ambició i il·lusió. Són les dues grans revelacions d’aquesta lliga de Campions. El partit és pot veure per La Primera a partir de tres quarts de nou del vespre.

QEP DECLARACIONS.Jan Laporta es fa el "xulo" a la Gazzetta.
En una entrevista a la Gaceta de l’Esport reconeix que ha rebutjat ofertes milionàries per esponsoritzar la semarreta del Barça però ell diu que el club vol ser humà i no galàctic. Quan li pregunten sobre Ronaldinho, diu que Silvio Berlusconi li va proposar mig en broma un intercanvi Kaká-Ronaldinho però el brasiler no es mou del Barça per cap xifra, diu.

Fotografia publicada a La Gazzetta dello Sport. Clica AQUÍ per veure tota l'entrevista que publicaven abans del partit.

QEP ESTUDI. El termini ideal entre part i part.
S'ha publicat un estudi sobre el temps ideal que ha de passar entre part i part. És una suma d’una seixantena d’estudis internacional que ha analitzat més d’11 milions de casos. El millor per tenir nadons saludables és esperar almenys 18 mesos entre embarassos però no més de cinc anys entre part i part. Segons això, els parts són més complicats quan han passat pocs mesos entre ells o han passat massa anys.


QEP ALIMENTACiÓ. ELs intermediaris es passen
.
Dades concretes que evidencien els preus abusius que apliquen els intermediaris en l’alimentació. Poden arribar a incrementar en 30 vegades el preu entre l’agricultor i el comprador final. Alguns sindicats agraris com l’alavès UAJA han denunciat els marges comecials desorbitats i l’excessiu nombre d’intermediaris. Els preus poden experimentar un increment del 700 per cent i el cas més espectacular és el de les LLIMONES. El consumidor pot arribar a pagar 1,33 euros per quilo quan l’agricultor només n’ha rebut 0,04. Això significa un 3.000 per cent més. Espanya és el segon país europeu amb els preus de l’alimenació més elevats.

QEP INSÒLIT. Demanen que no mori la llengua Ofayé.
Alguns critiquen que es vulgui conservar el català i al Brasil avui serà un dia molt important per una llengua que es diu OFAYÉ i que la parlen només 11 persones.
Avui l’índia Maria Dolores Oliveira Pankararu llegirà la seva tesi doctoral a favor de la conservació de l’ofayé.

QEP BUTXACA. Alces dels preus de la gasolina.
El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, José Montilla, apel·la a la responsabilitat de les companyies petrolieres per controlar els preus dels carburants i la seva temuda incidència en la inflació, davant la imparable escalada protagonitzada pels preus del cru. L’escalada va viure ahir un nou capítol, ja que el preu del cru va marcar màxims històrics a Nova York i Londres. Al llarg de la jornada el Brent va superar la cota dels 72,20 dòlars per barril, encara que el seu preu es va anar abaratint lleugerament, però sempre dins de valors superiors als marcats dilluns.

QEP BUTXACA. Ingressos milionaris a les estacions d'esquí.
La temporada de neu encara no ha acabat del tot però ja hi ha resultats provisionals. Aquesta temporada 2005-2006 ha estat molt millor que l’anterior. Les pistes catalanes han rebut 2,4 milions d’esquiadors. Això representa un 12 per cent més que l’exercici anterior. La riquesa generada és de 450 milions d’euros.
Les estacions d’esquí nòrdic són les que més han incrementat els visitants, han doblat. Per contra, les grans estacions, que l'any passat van tenir un major creixement gràcies a les nevades, han venut menys forfets aquesta temporada. És el cas de Vallter i Baqueira, que han tingut un 6 i un 5% menys de visitants d'un dia que la temporada passada.

QEP TECNOLOGIA. Alemanya vol restringir la publicitat de tons pel mòbil.
El tribunal federal alemany ha prohibit els anuncis de tons de trucada d’una empresa en una publicació per a joves. Les associacions de protecció al consumidor esperen que aquesta resolució influeixi en la nova llei de telecomunicacions. La sentència prohibeix concretament els anuncis que no indiquin el preu final. Els jutjes han considerat que aquest tipus de publicitat perjudica la competència. Els nois I noies alemanys de 6 I 19 anys es gasten en total 190 milions d’euros a l’any en descarregues de jocs I tons de trucada

QEP TECNOLOGIA. Donen de baixa abonats que envien SMS fraudulents.
A la Xina, han donat de baixa uns 19.000 abonats de telefonía per abusar de l’SMS.
De fet utilitzaven el servei de missatges de text amb objectius fraudulents o criminals. Entre els abusos hi ha l’enviament de missatges dirigits a persones per proporcionar informació financera I que els emeti uns diners en un compte. Des de l’any passat a la xina han habilitat un telèfon per denunciar aquest tipus de missatges. Quan un número de telèfon provoca set o més problemes se li cancel·la el servei I així no pot enviar més missatges que perjudiquin.

QEP TECNOLOGIA. Àlex Pastor penja el seu curt a la xarxa.
El director de cinema ÀLEX PASTOR ha decidit penjar a internet el curmetratge guardonat al Festival de Sundance, un dels més prestigiosos del cinema independent. 'La ruta natural') és una producció molt original en què l'autor reflexiona sobre el sentit de la vida i explica, en marxa enrere, l'existència d'un home. Per difondre al màxim el seu primer curt com a director, ara l'ha penjat a la xarxa. Clica AQUÍ per accedir-hi.

QEP TECNOLOGIA. El preu de l'ADSL.
L'Associació d'Internautes explica els resultats d'un estudi elaborat per la consultora de tecnologia Forrester entre 17 països europeus. L'Estat espanyol és el segon país on creix més lentament l'accés a ADSL i, en canvi, el tercer dels que tenen el preu més alt per la instal.lació del servei. Concretament 34,60 euros, un 32% més que la mitjana dels 15 països de la UE més Noruega i Suissa).
En els 17 països estudiats, el preu ha caigut de mitjana un 17%, entre el juliol de 2004 i octubre de 2005, mentre que l'ús de la banda ampla ha crescut.
En el cas de l'Estat espanyol, les dades són força més negatives.
Els usuaris espanyols que volen accedir a la xarxa d'ADSL han de pagar un 435% més (34'68 euros) que els que volen utilitzar la banda estreta -mòdem o xarxa telefònica convencional- (6'48 euros). Aquestes condicions fan que els usuaris de banda estreta no se sentin tan motivats per contractar ADSL.

QEP TENDÈNCIES. Els flexitarians.
Moltes persones, sense deixar de manjar carn, estan reduïnt poc a poc el consum de pollastre i de carn. Això és resultat directa de la crisi de la grip aviària del mal de les vaques bojes i també d’una mena de creença que el peix és més saludable. Són persones que redescobreixen les verdures com una manera de reduir les grasses de la seva dieta. Tot aquest tipus de persones ja tenen un nom. Se’ls diu persones flexiteriànes. El món de la restauració comença a aplicar ja aquesta tendència i segons explica la Patrícia Tubella a les pàgines del Magazine l’opció vegetariana ha deixat de ser un petit reducte a les cartes. Alguns dels establiments de moda a Londres ja reserven fins a una tercera part de l’oferta de plats a fer receptes d’horalisses, fruites i llegum. El client flexiterià vol provar alternatives originals al porc, el peix, el xai i la vedella.

QEP TENDÈNCIES. Al centre de les ciutats, apartaments de luxe.
No cal anar molt lluny per començar a detectar aquesta tendència. Als voltants de Plaça Catalunya i en l’edifici mateix des d’on us parlem, volen fer apartaments de luxe amb finestres orientades a la plaça. Això està passant a les principals ciutats mundials. La casa de subhastes Christie’s va adjudicar fa poc l’hotel Plaza de Nova York a una inmobiliària que ara hi fa apartaments de luxe. En diverses ciutats antics hotels s’estan reconvertint. A Berlin, el Beisheim Center, a Miami el Fontainebleau i a Madrid també s’estan buscant hotels antics per reconvertir-los.

QEP TENDÈNCIES. Paper de wàter a la carta.
La marca Renova ha tret al mercat el NOUVELLE TISSUE. És una gama de paper de wàter en la que es pot escollir entre diversos models i diferents característiques. El color del paper que pot ser negre o vermell, el nombre de capes i l’aroma. Hi ha paper amb crema, d’aroma de pal de rosa, sàndal o altres fragàncies com cedre.

QEP NOMS PROPIS
JOAN MANUEL SERRAT
Roda de premsa ahir multitudinària de Joan Manuel Serrat per presentar el seu nou disc en català MO. Coses que va dir:
- Ha treballat amb llibertat a l’hora de compondre els seus temes. Reconeix que ara quan la seva carrera està plenament consolidada encara gaudeix de més llibertat.
- Diu que tenia moltes ganes de fer un disc en català per motius que "tenen més que veure amb l'ésser humà que amb el mercat".
- És conscient que l'àlbum tindrà una difusió "limitada" per la seva llengua però ho ha comparat amb aquells que componen "en llengües més minoritàries" i ha admès que serà difícil que el disc "estigui a l'aparador del luxe de la comunicació".
- La gira de presentació comença la setamana que ve, el 27 d’abril a Maó. Ha programat també dos concerts al teatre Gran Via d Madrid.
- D’aquests dos espera contribuir a "estendre ponts" entre Catalunya i la resta d'Espanya en un moment de tensions polítiques. "Les fòbies van i vénen, sempre neixen de la ignorància i estan per tot arreu", va dir contundent.

TOM CRUISE i KATIE HOLMES
Ja són pares. Han tingut una nena que es dirà SIRA. Ha pesat 3 quilos 370 grams. Ha nascut en una clínica no identificada de Los Angeles. Suri vol dir princesa en hebreu I rosa vermella en farsi. Atenció a la Missió Impossible de Tom Cruise.
Fa pocs dies anunciava que la seva dona Katie Holmes s’havia convertit a la cienciologia. No sabem si finalment hi va haver crits al part. S’ha de fer silenciós.
El què sí que ha ratificat el portaveu de la parella, Arnold Robinson, és que Tom Cruise ha anunciat que es menjarà la placenta I el cordó umbilical.
Ha dit que ha de ser molt nutritiu.

ANGELA MERKEL
El diari sensacionalista THE SUN ha publicat una foto on se li veu mig cul a la cancellera alemanya, ANGELA MERKEL. El govern està indignat per la publicació de la imatge, recalca que no fa per l’educació britànica, de moment no contemplen emprendre accions legals contra el diari i esperen que el tema es refredi.Són unes fotos que li van fer aquestes vacances de setmana santa mentre els canviva el banyador. Era al sud d’Itàlia. El The Sun no es talla ni un pel. Publica la foto i a més fa comentaris sobre el que diu cul gran de la cancellera alemanya que tenen a veure, diu, amb l’economia del seu país.

DAVID BECKHAM I NICOLE KIDMAN
Són les dues persones qeu més envegen els adolescents per la seva pell.
Ho diu el primer estudi sociològic Acné 2005 fet per l’Institut Gallup i el laboratoti Merck Farma. S’ha preguntat a 1900 persones d’entre 14 i 25 anys.
8 de cada 10 han patit acné al llarg de la seva vida.

QEP CITES
- ELEFANTES. La banda de pop Elefants tancarà aquest 6 de maig a la sala Razmatazz de Barcelona la gira de comiat del quartet barceloní després de 10 anys de carrera.
Elefants, que van anunciar el mes de desembre passat la seva dissolució assegurant que "com a grup ja no tenim res més a dir", emprenen l'última etapa de la seva gira de comiat.
- JUANES. Avui estarà al Parlament de Brussel·les fent un discurs en contra les mines antipersona.

QEP TELE
Aragón TV començarà a emetre a partir del proper divendres 21 d’abril amb una programació de vuit hores, entre les quatre de la tarda i la mitjanit. L’objectiu de la cadena pública, però, és assolir les 24 hores en un termini d'un mes.
La data d’inici no és casual ja que coincideix amb la setmana de celebració de Sant Jordi, patró de la comunitat autònoma. Amb tot, la Corporació Aragonesa de Ràdio i Televisió (CARTV) és diferencia del model d’altres televisions autonòmiques de caire exclusivament públic perquè neix de la suma de capital públic i privat. Se'n pot trobar El Heraldo de Aragón, Ibercaja o el Grup Prisa.

AUDIÈNCIES
Un lloc estrany va batre dilluns el seu rècord d’espectadors, amb una mitjana de 846.000 persones i el 27,4% de quota, segons dades de TNS. El capítol titulat Diners, va tenir un màxim d’audiència a les 21.52 h de 959.000 espectadors i el 30,9% de quota. La docusèrie mostra les opinions que tenen sobre Catalunya i els catalans una seixantena d’immigrants.

PROGRAMACIÓ
- Jesús Quintero rep Felipe Gonzàlez
- Buenafuente rep Joan Manuel Serrat
- Iñaqui Gabilondo Maria Teresa Fernandez de la Vega
- Eva Hache rep David Trueba

1 comentari:

Anònim ha dit...

VISCA CATALUNYA LLIURE ////
MARC-SABATES.COM (google català)