11.4.06

DIMARTS 11 D'ABRIL DEL 2006
Comencen els incendis. Ahir es va produir un foc a Vandellós que ha mantingut tota la nit tallada la AP7 a Vandellós i l'Ametlla de Mar en tots dos sentits i unes quantes hores també la Nacional 340. La circulació s'ha normalitzat a les 6 del matí i 35 minuts.



QEP DADES. Les principals causes de mort a Espanya.
No és una informació atractiva però sí interessant. L’Institut Nacional d’Estadística ha publicat un interessant article en què repassa les principals causes de mort al país. Aquestes són les dades més destacades:
- Durant el 2004 la mortalitat va baixar en general d’un 5 per cent.
Les malalties de cor són les principals causes de mort. Represeten un 33 per cent del total.
- Els tumors són a la segona posició amb un 27 per cent.
- Els accidents de trànsit van ser responsables de 4867 persones mortes, un 11 per cent menys que el 2003.
A Catalunya, sorpresa.
- L’índex de mortalitat per alguna demència és el doble a Catalunya que a Madrid, Les balears, Extremadura i la Rioja.
- Els catalans som els que més morin per malalties degeneratives mentals. Només ens superen els asturians.
- La taxa catalana va arribar a les 41 morts per cada 100.000 habitants, mente que la mitjana espanyola és de 26.

QEP SANT JORDI. Cornellà dona 5 euros per llibre.
L'Ajuntament de Cornellà ha anunciat que s'afegirà a la festa de Sant Jordi d'una manera molt especial per promoure la lectura entre els més joves. Aquest és l'objectiu de la campanya 'Si compres un llibre per Sant Jordi a Cornellà, et descomptem cinc euros', que comença avui i és adreçada als estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de la ciutat. Només cal que acreditin que han comprat un llibre entre avui i el dia de Sant Jordi i a Cornellà, per rebre a canvi un taló per aquesta quantitat.

QEP FUMAR. Màquines de tabac amb comandament a distància.
Un total de cinc quioscos de Barcelona tenen des d’ahir les primeres màquines de tabac d'Espanya que funcionen amb comandament a distància o per cable. Es tracta d'una iniciativa de l'Agrupació Catalana d'Agents de la Divulgació. La primera màquina s'ha instal·lat en un quiosc ubicat en els números 6-8 de Riera Blanca, a prop del Camp Nou. El president de l'Associació de Quiosquers de l'Hospitalet de Llobregat, Jaime Gerboles, destaca que "fem això perquè legalment ens obliguen a posar una màquina expenedora si no som estanquers". D'aquesta manera, el client sol·licita al quiosquer la marca que vol iaquest l'hi facilita utilitzant el comandament a distància.

QEP BUTXACA. Llista de les ciutats amb més qualitat de vida.
S’ha publicat un estudi que diu que es viu pitjor a MADRID I BARCELONA que altres ciutats europees com Brussel·les, Berlín, Dublín, París o Londres.
És un estudi internacional sobre qualitat de vida que ha fet l’empresa Mercer HR Consulting. Aquesta empresa analitza cada any la qualitat de vida de 215 ciutats del món perquè els governs i empreses poden adaptar la retribució dels seus treballadors expatriats. Analitza 39 factors relacionats amb l’entorn social, econòmic, cultural i polític. També la sanitat, els serveis públics i l’edudació. El transports, l’oci, el consum, el medi ambient i la vivenda.

La ciutat amb més qualitat de vida és ZURICH i en segona posició hi ha GINEBRA.
Les ciutats que estan pitjor posicionades són BAGDAD, BRAZZAVILLE al Congo, BANGUI a la República centroafricana i KHARTOUM al Sudàn.
Barcelona i Madrid han baixat una posició respecta el 2005 i són a la 44 i 45.
El principal motiu pel qual Barcelona i Madrid no estan en les posicions principals és el terrorisme.

QEP BUTXACA. Noves grues més ràpides a Barcelona.
Indirectament una notícia que pot afectar les butxaques sobretot els infractors. Aquells que aparquin malament el cotxe per la ciutat de Barceona. L’Ajuntament ha estrenat 42 grues municipals i n’ha tret unes 52 de la circulació per velles. Les noves disposen d’un sistema d’enganxada que facilita la feina dels operaris. Cada dia s’agafen uns 210 vehicles ( cada grua uns sis diaris).
La multa: Cada enganxada són 134 euros i per tant l’Ajuntament de Barcelona ingressaria uns 28.000 euros diaris.

QEP TECNOLOGIA. Aparells submergibles.
Les noves tendències en reproductors de música MP3 es centren en els esportistes. Arriben els MP3 submergibles i resistents a l’aigua. Fem repàs d’alguns dels aparells tecnològics submergibles que hi ha al mercat.
El MP120 és el primer reproductor a proba d’aigua. L’ha desenvolupat l’empresa Oregon Scientific. Les dades tècniques de l’aparell són les següents: permet reproduir MP3, WMA, i ràdio FM. Té capacitat de 128 Megabytes. Té cinc tipus d’equalització: Normal, pop, rock, jazz i clàssica i cinc tipus de reproducció. També Mini USB per recarregar la bateria al PC. S’apaga de forma automàtica i la pantalla està il·luminada en blau.
Aquesta mateixa empresa, Oregon, ha desenvolupat també monitors cardíacs. Són aparells per mesurar la freqüència del ritme del cor i el rendiment físic, informació sobre les calorïes gastades i la grassa que s’ha cremat. Tot a proba d’aigua i submergible. També hi ha unes ulleres SWIMP3 que tenen un reproductor MP3 integrat.
(les de la foto).

QEP TENDÈNCIES. L'entrepà de 122 euros.
Dilluns surt a la venda un entrepà per gastrònoms, capritxosos, gent pastosa en general. Costa 122 euros i el venen als exclusius grans magatzems Selfbriges de Londres. El nom que li han posat és descarat el cent per cent. Li diuen Sandwich McDonald. És un doble sentit. De fet el cap de cuina dels magatzems Selfridges d’Oxford Street es diu Scott McDonald. Com es justifica el preu de l’entrepà. El seu ingredient principal és la vedella de WAGYU, originària de la ciutat japonesa de Kobe. Destaca per la seva textura. La maionesa té sabor de foie gras, feta amb trufa negra i està envoltat de pa amarg fermentat 24 hores. També té formatge Brie, tomàquets Cherry i pebrots fregits. Un dels xefs que l’ha provat diu que és àcid, dolç i cada mossegada podria ser un menjar sexy per menjar amb l’amant. La vedella es desfà a la boca. De moment s’han fet cinc comandes.

QEP TENDÈNCIES. El BULLI, el millor restaurant del món.
Un grup de 560 cuiners i crítics de tot el planeta reunits a Londres han escollit EL BULLI com el millor restaurant del món. Del Bulli destaquen sobretot la gastronomia molecular. La cuina experimental que domina les primers llocs de la llista del 2006.
El BULLI ha aconseguit el millor lloc i ha superat a The Fat Duck del xef Heston Blumenthal, un restaurant del sud de la Gran Bretanya que el 2005 era primer del rànquing.
El restaurant d’Adrià ja va ser primer el 2002que és quan es va crear aquest premi.
A la llista hi ha 50 establiments i entre ells altres tres de l’Estat.
L’Arzak de Juan Maria Arzak és nové, el Mugaritz de Guipúscoa desè i el Can Fabes de Santi Santamaria a Sant Celoni és a la onzena posició.
Hi ha altres restaurants catalans. El celler de Can Roca a la posició 21.

QEP TENDÈNCIES. Les VANS.
En moda de calçat per a homes aquesta primavera tornen els mocasions esport i les bambes còmodes. S’imposen sobretot per estar a la última la marca VANS.
És un calçat còmode i bastant extremat de colors vius. Les Vans són les que en general més es veuran. Donen un aire surfer i n’hi ha de molts estampats diferents. Les més conegudes són les de quadrets però per aquesta temporada són novetat les Vans amb belcro i quadre escocés.

QEP NOMS PROPIS
CHARLIZE THERON
S’ha convertit en una icone gay. Ha rebut als Estats Units el premi que atorga cada any una organització d’homosexuals que vigila el comportamen dels mitjans de comunicació. Guardonen l’actriu per la seva visibilitat i entesa de la comunitat homosexual, bisexual i transexual.
L’any 2003 va aconseguir un Òscar per la seva interpretació com a lesbiana a MONSTER,
L’any passat va fer unes declaracions al programa televisiu EXTRA que va agradar molt als gays. Va assegurar que no es casaria amb la seva parella Stuart Townsend fins que les parelles homosexuals i lesbianes no tinguéssin dret legal de casar-se.

RÀNQUING D'ELEGÀNCIA ESPANYOLA
Un grup de 26 sastres espanyols ha fet un rànquing d’elegants. Es tracta del Club de Sastres que acostuma a vestir el president Zapatero i el príncep Felip.
Han fet una llista dels més elegants d’Espanya.
Els més elegants sense corbata són DAVID BECKHAM i JESUS VAZQUEZ
A la llista dels més elegants també hi ha dos toreros. Finito de Córdoba i Francisco Rivera Ordóñez.
Dels esports, JORGE VALDANO i CARLOS SAINZ.
De la política, el president del Congrés MANUEL MARÍN i el portaveu del PP, EDUARDO ZAPLANA.
De la tele, destaquen BERTIN OSBORNE i ARTURO FERNÁNDEZ

QEP CITES
Per a més endavant,
- NADONS AND MAMES. La Fira de Cornellà acollirà del 6 al 7 de maig la setena edició del saló Nadons and Mames, que presenta les últimes tendències relacionades amb la maternitat i la infància. El saló, que es desenvoluparà amb el lema 'Productes i serveis per a les noves famílies', habilitarà zones expositives on es mostraran productes relacionats amb el mobiliari infantil, la cura i la higiene del nadó, nutrició, bressols i cosmètics per a l'embarassada, entre altres.
Entre les novetats, un pàrquing de cotxets que oferirà als pares la possibilitat de canviar la cadira de passeig per una bossa per portar nadons per fer més còmoda la visita.
- LOOP 2006. Barcelona tornarà a convertir-se al centre mundial del videoart amb el Festival Internacional Loop 2006, que es farà del 10 al 21 de maig.
És la quarta edició. La Fira Loop es trasllada de l’Hotel Barceló Sants a l’Hotel Pulitzer on s’hi farà l’OFF.LOOP.
Hi haurà més de 40 especialistes en videoart que transformaran les habitacions de l’hotel.
- RAFAEL AMARGO. El bailaor i coreògraf granadí Rafael Amargo arriba al teatre Tívoli de Barcelona el pròxim 20 d'abril amb el seu "esbojarrat" homenatge a Don Quixot. És un espectacle que converteix el clàssic cavaller errant en l'heroi d'un videojoc en el Tòquio de l'any 2023. Amargo barreja a 'D.Q. Pasajero en tránsito', la força del flamenc, el folclore més tradicional, el 'breakdance', la dansa contemporània i el teatre, una fusió que s'ha convertit ja en un segell en la personalitat artística d'Amargo. Amargo diu que el muntatge és molt barceloní perquè finalitza en el mar barceloní amb un poema de Ylia Kazama.
- SERRAT. A Tortosa, han presentat la temporada cultural primavera-estiu. Hi ha tres espectacles destacats l’obra MATAR EL PRESIDENT amb Paco Moran i Joan Pera, dos concerts de Joan Manuel Serrat els dies 21 i 22 de juny a Tortosa i l’obra Sit del Tricicle.

Música i concerts
- THE CULT. La banda de rock psicodèlic The Cult actuaran el mes de juny que ve a Madrid i a Barcelona en el marc de la seva gira de reunió. La data catalana és el 5 de juny a Razzmatazz. Les entrades per aquest concert es posen avui a la venda. The Cult van néixer els anys vuitanta sota el nom de Sonic Death Cult i es van fer populars per la seva interessant barreja de psicodèlia i hard-rock a l’escena britànica.
- TOOL.L'enigmàtica banda nord-americana Tool, liderada pel vocalista Maynard James Keenan, ha esgotat amb gairebé dos mesos d'antelació les entrades per al seu concert el 29 de maig a la sala Razzmatazz de Barcelona en la seva gira europea de presentació de '10,000 days'.

Avui,
1) Avui es posen a la venda les entrades pel concert que farà Bruce Springsteen el 14 de maig al Palau Olímpic de Badalona. És l’ únic concert que fa a tot Espanya per presentar 'We shall overcome: the Seeger sessions', un àlbum que ret tribut a través de 13 cançons al nordamricà Pete Seeger. Les entrades es posen a la venda avui a les vuit del vespre només per telèfon.Es vendran exclusivament per un sistema de venda automatitzada al telèfon 902 15 00 25, amb uns preus que oscil·laran entre els 55 i els 65 euros. Només es vendran un màxim de dues localitats per persona i a fi d'evitar la revenda, les entrades seran nominals i intransferibles i aniran acompanyades del número de DNI

2) La revista ENDERROCK entrega aquesta nit a la Sala Bikini els seus premis.
La festa la presenta Xavier Bertran,l’actor que fa de Lo Cartanyà.
Actuaran alguns dels premiats. Els caps de cartell són el gran guanyador dels premis ROGER MAS i el seu productor i també guanyador pel seu disc REFREE.
També actuen Whiskyn’s que han aconseguit tres premis i Dijous Paella guanyadors també de tres premis en la votació popular.
A més de la presència dels guardonats, actuaran el duet format per Pascal Comelade i Enric Casasses i La Troba Kung-Fú, la banda de l’exDusminguet Joan Garriga.
És gràtis amb invitació. S’aconsegueix trucant al 93 237 08 05.

QEP TELE
Internet està canviant els canals més clàssics de distribució també de les pel·lícules o sèries televisives.
Disney ha anunciat que oferirà sèries de gran èxit de forma gratuïta i legal a través de la xarxa. Ha posat com a exemple les sèries MUJERES DESESPERADAS, ALIAS i PERDIDOS. El model de negoci estarà basat en les insercions publicitàries en cadascun dels capítols. Posarà publicitat i no es podrà treure de cap manera.
És una nova via per obtenir beneficis. Un dia després de l’emissió per televisió als Estats Units, els penjaran a internet. D’aquesta forma es fa evident que les companyies comencen a assumir que la xarxa pot convertir-se en un nou i prioritari canal de distribució. De totes maneres Disney/ABC entén que els que més si connectaran són els consumidors joves de menys de 27 anys.