3.4.06

DILLUNS 3 D'ABRIL DEL 2007
De vegades ens hem d’empassar segons quines imatges cruels. Nanos que els fan mal, morts per terra en guerres cruels. Volem veure les imatges de les "xatis engarjolades". Es manté la presumpció d’innocència, és clar. Però sembla evident que hi hagut una gran estafa a l’Ajuntament de Marbella i aquesta presumpció s’aguant amb pinces. Que posin càmeres a la presó i podem veure què fan. Mentrestant es veu que els més guapos a Espanya són de Màlaga també. Els nous Miss i Míster són d'allà.

QEP MEDI AMBIENT. Els electrodomèstics més estalviadors.
Les marques d’electròdomèstics que s’ajusten més en els paràmetres de l’estalvi d’energia són MIELE i LIEBHER segons un estudi de l’entitat ecologista WWF/Adena.
Ha nalitzat l'oferta d'electrodomèstics de baix consum en el mercat espanyol i ha analitzat fins a 2.000 models diferents. Les marques que menys aposten per reduir el canvi climàtic són Corberó i Otsein. En les rentadores és on s'aprecia el més alt nivell de baix consum.
En congeladors, en canvi, només un 40'6% presenta models de baix consum, i les marques dels congeladors eficients el 100% de clase A són Miele i Electrolux.
Es recomana consultar l'etiqueta abans de triar un electrodomèstic.
Un de classe A, A+ o A++, consumeix quasi la meitat que un de classe C.
Quan menys energia consumim, a més d'estalviar, contribuïm a reduir les emissions de CO2 al medi.

QEP MEDI AMBIENT. A la Xina volen reduir el consum energètic.
A la Xina volen reduir una cinquena part el consum d’energia els pròxims cinc anys. Per aconseguir-ho, dissabte va entrar en vigor un increment del 12 per cent en els impostos alhora de comprar un cotxe d’alta cilindrada. Actualment a la Xina és el país del món que ofereix la gasolina més barata. El govern ha incrementat d’un 5 per cent el preu però diuen que encara és insuficient. Segons el corresponsal de la BBC a la Xina, a la població no li preocupa aquest augment del preu dels impostos al comprar un cotxe sinó l’increment dels impostos en els pals de fusta per menjar. Cada any es produeixen uns 45.000 milions de parells de pals i això representa consumir milions d’arbres i plantes de bambú. El govern ha augmentat en un 5 per cent l’impost.

QEP CONVOCATòRIA. Del botellón a "L'ASSEGUDA".
Fa algunes setmanes era la convocatoria per internet de MACROBOTELLONS però la que circula ara per tot l’Estat és una asseguda per una VIVENDA DIGNA.
La cita és el 14 de maig a diverses ciutats espanyoles. Es tracta de reclamar el dret a accedir a una vivenda digna sense haver d’hipotecar el futur ni destinar tot el sou a pagar-la. Al text del correu electrònic que s’està enviant de forma massiva es parla de França on els joves protesten contra la modificació dels contractes brossa.
La cita és diumenge 14 de maig a les cinc de la tarda. A Barcelona el lloc de l’asseguda és la Plaça Catalunya.

QEP ESTUDI. Els poetes i pintors lliguen més.
És un estudi britànic de la Universita de Newcastle que diu que els artistes professionals i els poetes tenen el doble de companys sexuals que la resta de la població. Sempre s’ha tingut la intuició que un artista bohemi acapara més dones però ara ho ratifica aquest estudi. La conclusió és que per molt lleig que sigui un poeta o un pintor aconsegueix lligar més que els homes no tant creatius.
Un dels motius és que d’aquests homes més bohemis ja s’espera que no siguin fidels ni lleials. A més d’una vida bohèmia tendeixen a actuar segons els seus impulsos sexuals. Aquí, Pere Gimferrer, un artista que s'acaba de casar.

QEP VIATGES. Es recuper una ruta Barcelona-Nova York.
Recuperem un vol directe Barcelona – Nova York, Nova York- Barcelona.
La companyia Continental Airlines el posarà en funcionament el 17 de maig. La intenció és mantenir el vol tot l’any.

QEP BUTXACA. Barcelona, la més cara en pisos nous.
Els preus dels pisos segons l’últim infome de Caja Madrid.
S’ha analitzat el preu de les 52 capitals de privíncia de tot l’Estat.
Barcelona és la capital més cara pel què fa a metre quadrat de pis nou, supera els 4.000 euros. Sant Sebastià està a la segona posició i Madrid és tercera.
A l’altre extrem,la capital més barata de l’Estat és Santa Cruz de Tenerife on el preu ha caigut d’un 6 per cent. Els preus també han baixat però menys a Bilbao, Pamplona, Burgos, León o Las Palmas. L'augment de preus més excepcional però se l'emporta una altra capital catalana, a Girona el preu dels pisos ha pujat un 21% els últims tres mesos. En els pisos usats, és Tarragona on han pujat més de preu. Un 8'25% i el metre quadrat està ara a 2.007 euros. Lleida, amb els 1.928 euros/m2 de mitjana en pisos nous es manté encara dins l'àmbit de la moderació.

QEP BUTXACA. El preu de la llet.
Els preus de la llet en origen van baixar a Catalunya prop d'un 1% al gener, en relació amb el mateix mes de l'any anterior. Continua la baixada durant el primer trimestre de l'any. Segons la Federació Espanyola d’Empresaris Productors de Llet, PROLEC, a finals d’estiu els preus haurien de començar a pujar un altre cop.
El director general de Prolec, Carlos Gil, ha explicat durant unes jornades fetes a Lleida i Vic (Osona) que "només un 3,86%" de les explotacions espanyoles que sobrepassen la quota assignada corresponen a Catalunya, mentre que la cornisa cantàbrica "aglutina la majoria, un 75 per cent del total. Segons ell, a Catalunya, doncs, pocs passen la quota de producció.

QEP TECNOLOGIA. Fusió Alcatel + Lucent.
La notícia tecnològica del dia és també econòmica. S’han fusionat el fabricant de telèfons mòbils francès ALCATEL i el grup tecnològic nordamericà LUCENT i d’aquesta forma neix el proveïdor de comunicacions més gran del món. Les companyies reduiran d’un 10 per cent la seva actual plantilla i reestructuraran despeses. L’operació s’ha presentat com una fusió entre iguals orientada cap a la creació d’un líder global en WIRELESS; en xarxes sense fils. La fusió està pendent de l’autorització dels Estats Units i de la Unió Europea i dels accionistes de les dues companyies. EL procés estarà tancat abans d’un any.

QEP TECNOLOGIA. La moda de passar imatges cantant.
Et presentem el GOOGLE IDOL. No és ni de la marca Google ni del programa American Idol. A Austràlia ha començat a funcionar amb èxit un lloc web on els internautes poden enviar un video fent playback per competir amb altres usuaris. Les votacions les fa la gent que veu els videos i en caràcter de competició amb eliminatòries.
Al Japó ja fa temps que estan enganxats als Karaokes i això ho han traslladat a les webcamps. Es graven cantant i pengen les imatges a la web. Es dona el fet que el video que més circula per tot el món és el que resulta més lamentable.
A Nova Jersey recorden un jove informàtic i videoaficionat que es va gravar cantant un cançó. Ho va penjar a internet i això es va difondre de forma tant espectacular que tothom el va acabar coneixent i va agafar una depressió.
A Alemanya unes noies van aconseguir la màxima difusió amb unes imatges cantant que van difondre a través de Google Video.

QEP TECNOLOGIA. Apple deixa de limitar el volum de l'Ipod.
Les crítiques cap a les limitacions del volum de l’Ipod ha fet que Apple hagi aplicat canvis. La marca ha anunciat que actualitzarà el software pels iPod Nano i iPod de cinquena generació i els usuaris podran definir fàcilment el seu propi límit màxim de volum. Això permetrà també que els pares fixin el límit màxim de volum als seus fills menors i el bloquegin amb un codi de combinació. Es tracta d’un softwar que es pot descarregar gratuïtament. Clica AQUÍ per obtenir el software.

QEP TENDÈNCIES. Roses estampades.
Encetem el mes d’abril i ja sabem quines són les tendències d’aquest any en les Roses que regalarem per Sant Jordi. S’amplia l’ornamentació i proliferen els pètals estampats. A les últimes edicions descobriem les roses blaves o verdes tenyides amb un procés molt casolà. Aquest 2006 arriben les roses estampades amb pètals on s’hi veuen dibuixos de monuments de Barcelona o missatges escrits. S’imprimeixen a base de motllos de goma per no fer malbé les flors. Les previsions de venda de Roses per aquest Sant Jordi es manté com l’any passat perquè cau també en cap de setmana i sembla que se’n venen més així.

QEP TENDÈNCIES. La roba de les famoses embarassades.
A Hollywood proliferen les dones embarassades i això ha acabat influïnt en la moda pre-mamà al sector.
El diari britànic The Sun fa un repàs delsa diferents estils.
En general totes recórren als seus dissenyadors preferits i llueixen prendres úniques que es popularitzen per tot el món. Són prendes que no acostumen a tenir als seus catàlegs.
- La cantant GWEN STEFANI continua amb una inspiradora moda funky. Llabis vermells, ensenyant pit i enclanxinada. Es vesteix amb la seva pròpia marca de roba LAMB però també d’altres dissenyadors. Llueix molts Kimonos.
- Victoria Adams vesteix en cada embaràs la marca Elias and grace
- GWITHNEY PALTROW llueix un estil més hippy. Recuperar la natura en tots els aspectes: veu molta aigua, fa dieta macribiòtica, porta un look casual i el cabell al vent.Això de dia. A la nit es decanta per Balenciaga i la marca Fun MUN.
- KATIE HOLMES; la dona de Cruise, porta encàrrecs de Gucci,
Versace, John Galliano i Dolce and Gabbana. Porta vestits de tall Jackie Onassis i ulleres fosques molt grosses.
- La mare punky per excel·lència és Angelina Jolie. Acostuma a portar semarretes negres i ensenyar panxa.
- LA PITJOR: Britney Spears que ha estat considerada la més mal vestida durant l’embaràs.
- LA MILLOR: La més elegant l’actriu RACHEL WEISZ amb models de Donna Karan.

QEP TENDÈNCIES. Viatjar en Aeroscraft.
D’aquí a poc temps es posarà en funcionament un dirigible del tamany de dos camps de futbol per portar 250 persones a fer un creuer pel cel dels Estats Units. Es tracta de l’AEROSCRAFT. Un hotel de luxe que estan construïnt en aquests moments a Califòrnia. Estarà en funcionament el 2010. Serà una opció més per prendre’s unes vacances. És un creuer però pels aires. Dalta d’aquest novedós aparell hi haurà restaurants, discoteques i casinos. Per aterrar cap problema. No necessita pista. Ho fa com un helicòpter.

QEP NOMS PROPIS

JENNIFER LOPEZ
No se sap fins a quin punt té una base científica però JENNIFER LÓPEZ està seguint una estricta dieta a base d’espinaques per quedar-se embarassada.
Assegura que és una reconanació del seu metge per que consumeixi àcid fòlic i augmentar les possibilitats de la concepció.

SHAKIRA
Ha reconegut que en un princi de la seva carrera va pensar en alterar la sea imatge amb cirurgia però al final va decidir no retocar-se i aconseguir captivar els fans per la música i no el seu físic.

JULIA ROBERTS
Estrena el 18 d’abril a Braodway TRES DIES DE PLUJA- El dissabte va fer una pre-estrena previa i l’entrada al teatre es va omplir de curiosos. Serà la seva primera feina des que va tenir la bessonada. Les entrades ja estan esgotades i a eBay es venen a 999 dòlars.

QEP CITES
- ROSARIO. Rosario actuarà el 10 de juny al Palau de la Música Catalana per presentar els temes del seu últim treball, 'Contigo me voy', que té col·laboradors com Antonio Vega o Amparanoia. Les entrades per al concert es posaran a la venda el 6 d'abril, dijous que ve.
- ROLLING STONES. La seva gira tindrà una parada més a Espanya. Serà a El Ejido (Almeria) el dia 16 d'agost.

QEP TELE
FIXATGES
LA SEXTA també ha fixat CRISTINA VILLANUEVA pels Informatius. Els tres fixatges que ha fet són de Televisió Espanyola. Villanueva treballarà a informatius amb Helena Resano i Mamen Mendizàbal.

ESTUDI
Un estudi fet per Eroski Consumer indica que la presència de successos ha augmentat molt els últims anys. El 2002 en general hi havia un 8 per cent de successos a les notícies de l’Estat. Actualment el percentatge ha pujat fins el 18 per cent actual.
Ara entre esports i successos ocupen el 40 per cent.
L’estudi d’Eroski diu que Televisió Espanyola és la que emet més succesos. Antena 3 es decanta per notícies de la vida cotidiana i Tele 5 i Antena 3 són les cadenes de l’Estat que menys parlen de medi ambient.
Cuatro és la més notícies polítiques tracta.

TDT
El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) va rebre divendres a la una del migdia els dos informes pertinents sobre les ofertes que es presenten al concurs de la TDT local privada: el de la Secretaria de Telecomunicacions i el de la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals. Tal i com va recordar en compareixença parlamentària el seu president, Josep Maria Carbonell, ara el Consell disposa de dos mesos per elaborar l’informe vinculant que puntuarà les ofertes i decidirà quins operadors s’adjudiquen els 59 canals disponibles al territori català.

AUDiÈNCIES
TV3 ha reforçat el lideratge que va recuperar el febrer passat i ha augmentat d’una a tres dècimes la distància que la separa amb el seu competidor més directe, Telecinco. Primera TV3 amb un 19,6 per cent. Després telecinco amb un 19,5 i tercera Antena 3 amb un 19 per cent. TVE 14,5. La pujada més espectacular l'experimenta Cuatro, que suma quatre dècimes respecte al febrer amb una una quota del 5,8%. Tanquen el rànquing el K3-33, amb un 4,5%, i La 2, amb un 3,6%.

RUMOROLOGIA
Antena 3 vol recuperar el format de SU MEDIA NARANJA que va popularitzar a Telecinco a mitjans dels 90 Jeús Puente. És un encàrrec a la productora Boomerang que actualment fa Salsa Rosa i El diario de Patricia. La presentadora seria Annabel Alonso.

DEMANDES
Pedro Ruiz ha aconseguit que s’admeti la seva demanda contra la productora Globomedia, responsable de diferents formats televisius on el comunicador considera que se l'ha sotmès a continuades desqualificacions i burles. Concretament els programes on creu que s’ha faltat al seu dret a l’honor i a la pròpia imatge són: Caiga quien caiga, Qué me dices, El Informal, Los Serrano, Efecto F, Siete vidas i El Club de la Comedia. Reclama tres milions d'euros d’indemnització, una rectificació pública i que es reconegui que ha existit una campanya en contra d'ell.

DEMANDES
Antena 3 ha de pagar mig milió d’euros –més els interessos de dos anys- a la farmacèutica d’Olot, Maria Àngels Feliu, per les calúmnies i injúries difoses al programa La sonrisa del pelícano el 1997. Aquell any, dos convidats al programa que conduïa Pepe Navarro, Francisco Evangelista i José Ramón Oms, van acusar Feliu d’haver-se autosegrestat i de tenir tendències lesbianes. La sentència, que ja és ferma, considera que la cadena no va evitar "negligentment" que es lesionés d'una manera tan greu l'honorabilitat d'una persona per augmentar l'audiència. L’episodi ha quedat tancat després que l'Audiència de Madrid desestimi el recurs que havia presentat Antena 3.

ARÚS
- A partir del 9 d'abril i de forma provisional es farà un refregi dels millors moments del late show "Arús...Tag" les tardes de diumenge a La Primera de TVE.

- TVE estrenarà "Teleobjetivo" presentat per Daniel Domenjó l'11 d'abril. És un programa d'investigació.