4.4.06

DIMARTS 4 D'ABRIL DEL 2006


QEP ALARMANT. Sinistralitat "desaforada" per Setmana Santa.
El què està passant a les carreteres és per pensar. En el què portem d’any hauria mort una persona per dia. Durant els tres primers mesos de l’any han perdut la vida 90 persones a les carreteres catalanes. Significa també un 10 per cent més d’accidents que el mateix període de l’any passat i això que el 2005 comptaven els desplaçaments per les vacances de Setmana Santa que van caure en març.
El director del servei català del trànsit, Rafael Olmos, remarca que la paraula prudencia sembla que ens entri per una orella i ens sorti per l’altre. Olmos tem per Setmana Santa una sinistralitat "desaforada".
Els tres motius principals dels accidents són la velocitat excessive, les infraccions I les distraccions.

QEP MOBILITAT. Efectes de la vaga francesa.
La convocatòria de vaga nacional a França pervista per avui i demà afectarà els transports també aquí a Catalunya. En concret sis trens internacionals que enllacen Catalunya amb Montpeller. Està afectat el Talgo Mare Nostrum Cartagena-Montpeller, que acabarà el seu trajecte a Portbou. Els viatgers del tram Portbou-Montpeller seran traslladats per carretera des de Figueres fins a la seva destinació. Avui el tren diürn Barcelona-Montpeller i viceversa quedarà suprimit en tot el recorregut.
Per aire, AENA ha habilitat una ruta aèria alternativa a l’habitual per evitar que el trànsit aeri espanyol es vegi afectat. Es recomana als passatgers que confirmin els horaris dels vols amb les companyies per veure si s’han modificat.

QEP CAMPANYA. "De bon rotllo" als centres escolars.
Comença una campanya de la Generalitat per fer front al Bullying a les aules catalanes. Des de principis de curs fins ara, el departament d’educació ha rebut uns 150 avisos per presumptes casos de violencia a les aules de primària i d’ESO. De totes aquestes només 10 es poden considerar directament Bullyng.
Per fomentar la convivencia als Instituts s’ha presentat la campanya DE BON ROTLLO. Són uns còmics amb els DBR com a protagonistes. Són uns personatges que actúen com a neutralitzadors de les situacions de maltractament i conflictes als centres.
Els còmics es repartiesen des d’aquesta setmana a ESO però més endavant arribaran també a primària.

QEP MEDI AMBIENT. Conservem les meravelles del món.
Un estudi publicat aquesta setmana a la revista Newsweek alerta que moltes de les conegudes com meravelles del món podrien desaparèixer si no es prenen mesures per conservar-les. Entre aquestes meravelles hi ha el Machu Pichu, l’antiga civilització Inca, els canals de Venecia, els temples egipcis de Luxor, el Triangle del Corall, les Maldives i la Gran Muralla Xina.
Les causes de la desaparició és el canvi climàtic que farà pujar el nivell de les aigües i també el desgast que suposa en els monuments mil·lenaris el pas de milions de turistes cada any. Al reportatge es detallen algunes practiques turístiques que perjudiquen molt aquestes zones. Per exemple, a la Xina, s’ha posat de moda recórrer la Gran Muralla amb Karts. Als voltants del Machu Pichi la construcció està augmentant molt i es fan moviments de terra.

QEP SALUT. Quimioteràpia versus nicotina.
Un grup d’investigadors dels Estats Units afirma que la NICOTINA atura els efectes de les drogues de la quimioteràpia utilitzades per combatre el càncer. Els científics de la Universitat de Florida han arribat aquesta conclusió després de treballar amb cèl·lules al laboratori. No ho han provat encara amb pacients però creuen que té els mateixos efectes. Això explicaria perquè els malalts de càncer que fumen tenen menys oportunitats de sobreviure el tractament de quimioteràpia que aquells que mai han fumat.

QEP BUTXACA. Volen incentivar a pagar amb targeta de crèdit.
L’Estat Espanyol és la segona millor xarxa del món en caixers automàtics de bancs i caixes després del Japó. Això fa que utilitzem més les targetes de crèdit i dèbit per treure dinern en metal·lic que no pas per comprar directament.
La retirada de comissions per treure diners en molts casos fa que les entitats vulguin incentivar entre els seus clients la utilització de les targetes de crèdit per fer les compres. Per incentivar s’han llançat a oferir regals, xecs descomptes, bonificacions, participació en el sorteig de talonaris Bancotel o descomptes en carburants. CAM o Caixa de Catalunya ofereixen un descompte del 3% de la compra en benzineres BP si el pagament es fa amb la seva tarja a més d'entrar en un sorteig de televisors de LCD.

QEP BUTXACA. Consells per a nous empresaris.
El fundador d’empreses com Jazztel o Ya.com l’hispano-argentí, MARTIN VARSAVSKY, ha fet una xerrada a la Facultat de ciències econòmiques de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Entre moltes altres coses ha fet una crida als estudiants a buscar estupideses al mercat perquè són les que suposen les grans oportunitats per crear noves companyies. Ell mateix va posar en funcionament set empreses en 20 anys.
Diu que a Espanya hi ha molta enveja i escepticisme i anima els estudiants a confiar més en ells mateixos. També recordava que una gran idea feta a destemps pot resultar un gran fracàs. Ara ell treballa en la creació d’una comunitat internacional d’usuaris de la tecnologia wi fi. Permetre la conexió a internet sense cabbles ni connexions telefòniques. L’aventura detalla que neix d’una errada de mercat, el que considera un timo de la tecnologia de tercera generació.

QEP BUTXACA. Confirmar o modificar l'esborrany de la renda.
Aquesta setmana s’ha obert el termini perquè els contribuents puguin confirmar o modificar l'esborrany de la Renda que té elaborat l'Agència Tributària.
El Ministeri d'Economia ofereix l'opció d'accedir a l'esborreny:
1) A través d'internet (www.agenciatributaria.es)
2) Al telèfon (901 200 345)
3) Mòbil, SMS (5025)
El termini és fins el 30 de juny i, en cas de domiciliar el pagament serà una setmana abans, el23.

QEP TENDÈNCIES. Viatges temàtics.
S’ha fet evident que els fans de la novel·la el Codi da Vinci volen veure els llocs que surten a l’obra. Ara el fenòmen també passa amb EL SENYOR DELS ANELLS. A través d’internet reserven visites guiades a HOBBITON, la ciutat natal dels hobbits Bilbo i Frodo. Es troba a Matamata, a la coesta- est de l’illa nord de Nova Zelanda, a 166 quilòmetres d’Auckland. Allà es conserva el Hobbiton Movie Set Tour, una mena de decorat. Els decorats es conserven enuna pintoresca granja de Matamata que reb centenars de visitants. La ruta pels escenaris neozelandesos del Senyor dels Anells continua per altres punts de l’illa.

QEP TENDÈNCIES. Partits de futbol per internet i gratuïts.
Les televisions estan atemorides per la tendència natural a que la gent vegi els partits de futbol gratuïts a través de la xarxa.
Als Estats Units s’ha retransmès durant 16 dies el popular campionat universitari de bàsquet. Per primer cop la CBS que tenia els drets va decidir retransmetre-ho de forma gratuïta. Les retransmissions van aconseguir un rècord absolut d’audiència.
Els directius de les empreses molt emocionats no estan amb aqueseta tendencia perquè temen que els treballadors segueixin els partits en horari d’oficina. Algunes empreses han suspès l’accés a les emissions en línia pels sues empleats.
No cal anar tant lluny per fer evident aquesta tendència.
El Barça- Reial Madrid de dissabte també es va poder veure per la xarxa gràcies als programes d’streaming de les televisions Peer to peer. Aviat es podran veure els partits de la lliga espanyola els de les lligues europees, la lliga de campions i la UEFA.
L’únic problema és que ho hem de veure seguint els comentaris en japonès o coreà. Dels molts programes que hi ha, destaca el PPLive, un programa per a Windows que permet veure milers de canals de pagament gratis. La imatge és bastant bona i nítida. El pitjor és que s’ha de buscar entre molts canals. El problema es resolt amb TVMIX, una web destinada a informar de les programacions.

QEP TECNOLOGIA. Webs personals per tots els holandesos.
El govern holandès posarà en funcionament un novedós sistema a través del qual els contribuents tenen pàgines web personals. Donarà als holandesos les seves pròpies pàgines a través de les quals podran accedir als seus registres a l’administració i els recordaran quan han de renovar documents importants. L’objectiu és permetre a ciutadans i empreses accedir a les dades en qualsevol moment. No es tracta de tenir una pàgina web i que tohom que vulgui i accedeixi sinó proporcionar a tohom una web personalitzada amb els accesos i la informació. El projecte de prova Personal Internet Page començarà a finals d’any. Entre 10 i 15 organitzacions guvernamentals participaran oferint informació d’impostos, beques, llicències i dades de la seguretat social

QEP TECNOLOGIA. Qui compra viatges per internet?
Els internautes de 51 a 60 anys són els que més gasten en reserva de viatges per Internet. Segons les últimes dades que ha fet públiques l'Estudio General de Internet (EGI), les persones d'entre 51 i 60 anys són les que més diners gasten en les reserves de viatges per Internet. Tot i això, el grup d'edat d'entre 16 i 35 anys continua sent qui més en compra, però buscant sempre un preu més assequible. Aquells que viuen en parella són els que més compren, i els ja casats qui més gasta per persona en els viatges. En termes generals, una mica més d'un 30% dels internautes han reservat viatges per Internet, i el preu mitjà que han pagat per les reserves ha estat depoc més de 620 euros.

QEP TECNOLOGIA. Clooney contra Gawker.com
George Clooney està que trina contra una pàgina d’internet que cada vegada es coneix més i que es dedica a donar informació a temps real d’on es troben personatges populars i famosos. El weblog mostra un mapa detallar on s’assenyala on són.
L’actor ha convocat un boicot a gawker.com. Està molest i el seu representant ha emès un correu electrònic demanant a les empreses de relacions públiques que cabotegin la web. Diu que el boicot és possible si es comença a enviar informacions erronies. Demana que els clients aconsegueixin 10 amics perquè envïn textos amb avistaments falssos de famosos. El bloc ha reaccionat a l’intent de boicot amb una oferta al públic. La primera persona a enviar una foto nova de George Clooney guanyarà dues pel·lícules en DVD. Ocean’s Eleven i Ocean’s Twelve.
Alguns reconeixen que amb la localització d’aquestes persones se les posa en perill.
Gawker fa dos anys que funciona però és ara quan ha començat a agafar força. Ha penjat un mapa de carrers ed Manhattan molt detallat on els internautes posen el famós que veuen passar pel carrer. Informen a la resta de forma ràpida.

QEP NOMS PROPIS
BONO
Diu que se sent explotat per la propaganda electoral del primer ministre Silvio Berlusconi. Diu que el cantant i activista irlandès li ha agraït al líder la seva ajuda humanitària pels paísos pobresl,
Es veu que Berlusconi ho fa servir per fer campanya. Ara Bono ha enviat una carta al Corriere della Sera a través de la qual li diu a Berlusconi que se sent explotat.

CONRAD SON
Ha aconseguit la primer subvenció del govern català per una pel·lícula eròtica
La Generalitat ha concedit una subvenció de 10.000 euros a la pel·lícula 'La mar no és blava' del director porno Conrad Son. La subvenció té com a finalitat afrontar les despeses d'edició i sincronització de l'àudio en català i la creació de subtítols per a la pel·lícula, de la qual se'n faran 10.000 còpies.

QEP CITES
Llançaments discogràfics.
- LA OREJA DE VAN GOGH: LOVG 1996-2006
- PINK: I'm not dead
- DESPISTAOS: Lejos
- MORRISSEY: Ringleader of the tormentors
- SEXY SADIE: Translate
- THE FLAMING LIPS: At war with the mystics
- SAVIA: Savia
- THE VINES: Vision valley
- QUIQUE GONZÁLEZ: Ajuste de cuentas
- ERASURE: Union St.
- MACACO: Ingravitto
- THE SECRET MACHINES: Ten silver drops
- LAS KETCHUP: Un Blodymary
- DEM FRANCHIZE BOYZ: On top of our game
- NACHO CANO: Vivimos siempre juntos
- DEPECHE MODE Speak & spell (Reedición)
DEPECHE MODE Violator (Reedición)
DEPECHE MODE Music for the masses (Reedición)
- DAFT PUNK: Musique vol. 1 (1995-2006)
- THE PRETENDERS: Private radio

1 comentari:

Anònim ha dit...

Apaaa! Que m'han comentat que us han vist per la 2! jo encara no! endavant amb la lluita!!

Petons from Gi!