31.3.06

DIVENDRES 31 DE MARÇ DEL 2006
Cap de setmana assoleiat. Molt bé l'estatut però que s'imposi el bon temps.
QEP EDUCACIÓ. Centres educatius prop de casa.
La consellera d’educació, MARINA SUBIRATS, va deixar anar ahir que l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat s’estan plantejant crear més zones en el nou mapa escolar.
Els centres es convertirien en un equipament de barri i d’aquesta forma s’optaria a menys centres però estudiar en una escola pròxima a casa seria molt més fàcil. Això es feria efectiu de cara el curs que ve. Es preveu que la població escolar creixi fins el 2010 en 15.000 alumnes.

QEP BUTXACA. Demà puja el preu de la bombona de butà.
A partir de demà l’ampolla de butà serà més cara. S’encareix concretament 1,11 euros, gairebé un 10 per cent mes. L’increment es deu al cost de la matèria prima.
És la segona pujada en sis mesos. L’octubre de l’any passat la bombona ja va pujar de preu. L’ampolla costarà demà 1 d’abril 12 euros i 35 cèntims.

QEP BUTXACA. Baixa també el 2005 la venda de CDs.
Les vendes de CDS van baixar el 2005 d’un 5,7 per cent en comparació amb el 2004. En els últims cinc anys el sector de la indústria discogràfica ha acumulat un descens de vendes d’un 38,8 per cent. Promusicae culpa la pirateria i el compartiment d’arxius gratuïts per internet. El descens fa que s’inverteixi menys en artistes desconeguts.
Les descàrregues de música pel mòbil han salvat la indústria discogàfica.
Rànquing dels ÀLBUMS més venuts.( Font: Promusicae)
1. Amaral: Pájaros en la cabeza
2. El canto del loco: Zapatillas
3. Il Divo: Il Divo
4. Shakira: Fijación oral Vol. 1
5. Estopa: Voces de ultrarumba
6. Juanes: Mi sangre
7. Batuka: Batuka Latin
8. Joaquín Sabina: Alivio de luto
9. Melendi: Que el cielo espere sentao
10. Il Divo: Ancora
Altres dades:
El senzill més venut va ser HUNG UP de Madonna i en segona posició CRAZY FROG.
El disc recopilatori més venut: El disc de reggaeton
El DVD musical més venut: El de David Bisbal i U2.

QEP SALUT. La cervesa per després de l'exercici.
Dedicada als fanàtics de la cervesa i aquells que l’esperen després del gimnàs.
Un estudi de la Universitat de medicina de Granada demostra que el consum de cervesa és beneficiós per la recuperació metabòlica després de fer exercici.
La cervesa té carbohidrats, minerals i vitamines que ajuden mantenir estables els nivells de glucosa i estabilitzen les respostes hormonals d’estrés. Gràcies als antioxidants, la cervesa també contribueix a evitar les agulletes i altres molèsties musculars. Això s’ha explicat en una taula rodona a Barcelona titulada Cervesa, nutrició i esport, convocada per cervecers d’Espanya i amb la presència del porter blaugrana Víctor Valdés.

QEP CATALÀ. El catàleg d'IKEA a la tardor ja en català.
El catàleg d’IKEA es publicarà en català a partir de la pròxima tardor. Al final s’hi ha hagut d’implicar la Generalitat que ha firmat un conveni amb la multinacional sueca que inclou:
- Formació lingüística als treballadors,
- Assessorament i formació
- Traducció
Ikea s’ha compromès a crear un servei lingüístic que vetllarà pel compliment d’aquest conveni que en cap cas és econòmic.

QEP TECNOLOGIA. Virus al mòbil.
Una empresa especialitzada en detectar virus, HISPASEC SISTEMAS ha detectat la que qualifica una epidèmia que infecta telèfons mòbils. Es tracta del Commwarrior. Aquest cuc es transmet sobretot en llocs públics on hi ha molta gent amb telèfon mòbil perquè salta d’un aparella l’altre a través del Bluetooth.
La variant descoberta infecta a sistemes operatius de Nokies, Panasonics, Sendos i Siemens. El virus va aparèixer l’any passat. També viatja a través dels missatges MMS que envien missatges amb imatges, so i video. Quan s’infecta un telèfon s’autoenvia a tots els números de l’agenda.- Si no s’obren no hi ha perill.
S’ha detectat a la terminal 2 de Barajas, un centre de salut de Màlaga, acadèmies, bars i restaurants. No hi ha dades concretes del nombre de telèfons infectats. Només es coneixen testimonis però els responsables d’aquesta empresa demanen que la gent es comenci a conscienciar que el què els passa amb el PC també pot passar al mòbil.

QEP TECNOLOGIA. Trampes als exàmens amb el mòbil.
Cada vegada hi ha més trampes als exàmens per culpa dels telèfons mòbils.
Ho certifica un estudi publicat aquesta setmana. Més de 4500 estudiants van ser sancionats l’any passat per copar als exàmens. D’aquests, uns 1100 van ser descoberts quan intentaven introduir a la sala de l’exàmen un telèfon móbil i això està totalment prohibit. Els tramposos utilitzen els mòbils per emmagatzemar informació i enviar missatges a gent que els pot ajudar des de fora l’aula.

QEP TENDÈNCIES. Artistes que fan bolus milionaris per festes privades.
Famosos que es dediquen a participar en festes privades i cobrar milionades. És una manera de recaptar en pocs minuts. Diversos artistes participen de casaments, aniversaris, batejos i fins i tot en festes de divorci cada vegada més exteses. Són artistes ja milionaris però no deixen de fer aquests actes puntuals. Michael Jackson, Ricky Martin, David Bisbal o Robbie Williams. Una de les condicions d’aquests esdeveniments és que s’han de mantenir en secret estricte. Els clients són multimilionaris i empreses multinacionals que volen tenir una estrella a casa per impressionar els seus convidats. Al rànquing dels millors pagats hi ha ELTON JOHN que va arribar a embutxecar-se 1.700.000 euros per una única actuació.
La segona posició és per Robbie Williams que va anar la nit de cap d’any a cantar per 40 persones. David Bisbal cobra uns 300.000 euros.
Més que mai es cumpleix allò de PAGANT SANT PERE CANTA.

QEP TENDÈNCIES. El toothing.
És una nova manera de trobar parella. A través de telèfon mòbil.
La pràctica va néixer d’una broma a internet. Un periodista britànic Ste Curran va tenir una idea el març del 2004. Va fer creure als mitajns de comunicació que hi havia gent que utilitzava els mòbils per connectar.se amb altres a través de Bluetooth i entrant en un local que n’hi hagués. Es podia xatejar.
Un any després ho va desmentir però aleshores ja moltes persones havien intentat aplicar la idea. El toothing és molt semblant al BLUEJACKING. El Bluejacking una persona amb bluetooth troba altres per fer bromes o parlar. Al Toothing és per trobar parella. Qui rep el missatge no té ni idea de qui li envia.
Per ser un toother, has de tenir bluetooth.
Quan s’activa en un bar, un carrer

QEP TENDÈNCIES. Que t’enterrin amb el telèfon mòbil dins la caixa.
Es veu que en alguns punts del món cada vegada hi ha més gent que demana que l’enterrin o l’encinerin amb el telèfon mòbil. La moda va començar a Ciutat del Cap,a Sudàfrica on gran part de la població creia amb la bruixeria. Volen que els enterréssin amb el telèfon per si es despertaven. La tendència s’ha extès a Irlanda, Austràlia, Ghana i els Estats Units tal i com explica la BBC.

Alguns ho volen perquè és un símbol que representa la seva vida. Hi ha un noi que es veu que el van enterrar amb el seu ordinador portàtil i l’agenta electrònica. Alguns veuen el mòbil com una joia. El tema de la incineració és més problematic. Es veu que les bateries poden explotar al escalfar-se. Algunes funeràries han posat a la venda una mena d’urnes especials per intoduir el mòbil al costat de les cendres del difunt.

QEP MEDI AMBIENT. ICE AGE 2 i l'Antàrtida.
Avui diverses estrenes de cinema, la segona part d’Instinto Básico i la segona part d’ICE AGE. No és part de la promoció de la pel·lícula ICE AGE 2: EL DESGLAÇ, però la seva estrena ha coincidit casualment tota la setmana amb una procupant notícia sobre el desgel a l’Antàrtida. Les temperatures hivernals registrades a l’Antàrtida han pujat de MIG GRAU en només 30 anys segons un estudi publicat per la revista Science.
Pel què fa a la pel·lícula d'animació per ordinador s'estrena avui amb 13 còpies en català.

QEP INSÒLIT. Un près, estèril per una perforadora.
Un près polonès ha demanat una indemnització a l'Estat perquè durant anys mentre era a la presó va haver d'utilitzar una màquina de foradar formigor que havia d'aguantar amb l'abdomen i li provocava un orgasme cada trenta minuts. Eyaculava per la vibració de la màquina. Segons ell, tants orgasmes li han provocat esterilitat.

QEP NOMS PROPIS
BIGAS LUNA
El director de cinema Bigas Luna ha iniciat a Tarragona el rodatge de 'Yo soy la Juani', una pel·lícula protagonitzada per Verónica Echegui, de 21 anys, que conta la història d'una noia urbana moderna que somia a ser actriu.
Bigas Lunas ha definit avui a la protagonista del seu film com "la jove espanyola del segle XXI" que "ja no és víctima del 'machito' ibèric". El director català, que espera estrenar la pel·lícula a l'octubre, ha escollit el barri de Bonavista de Tarragona per iniciar el rodatge perquè perquè li va semblar que "era un caldo de cultiu de Juanis", un tipus de dona que al seu judici "existeix en moltes zones d'Espanya".

PENÉLOPE CRUZ
Els actors Adrien Brody ('El pianista') i Penélope Cruz protagonitzaran la pel·lícula 'Manolete', que comença avui a rodar-se. Amb un pressupost que supera els 20 milions d'euros, durarà 12 setmanes i es farà a Alacant i altres localitzacions d'exteriors a Còrdova, Madrid, Salamanca, Carmona, Puerto de Santa María i Sanlúcar de Barrameda.

RONALDINHO
El brasiler és el jugador amb més valor comercial del món. Genera 47.6 milions d'euros de beneficis, segons un estudi de la firma consultora alemanya BBDO
.1. Ronaldinho (Barcelona) 47.6 milions d'euros
.2. David Beckham (Real Madrid) 45.59
.3. Wayne Rooney (Manchester United) 44.42
.4. Samuel Eto'o (Barcelona) 31.12
.5. Lionel Messi (Barcelona) 30.83
.6. Zlatan Ibrahimovic (Juvetus) 30.54
.7. Ronaldo (Real Madrid) 29.81
.8. Frank Lampard (Chelsea) 29.22
.9. Thierry Henry 29.15
10. Michael Ballack (Bayern Munich) 29.08
11. Steven Gerrard (Liverpool) 28.05
12. Raúl (Real Madrid) 27.61


QEP CITES

- L'artista Niña Pastori ha cancel·lat el concert que tenia previst oferir demà en La Mirona de Salt (Girona). La cancel·lació s'ha produït per desavinences entre el mànager de l'artista i MR Producciones, promotora gironina encarregada de l'organització del concert.

- SALÓ SEXE EN CATALÀ. La primera edició del Saló del Sexe en Català, que es farà a Manresa (Bages) del 7 al 9 d'abril al palau Firal, ha presentat les seves activitats. Destaca la presència de 40 expositors, projeccions de cinema, quatre escenaris, presentacions de llibres i l'elecció de la 'pubilla' i l''hereu' més calents de Catalunya. Els organitzadors del certamen són optimistes i esperen la presència de més de 10.000 visitants.

- NOUS HORARIS AL TIBIDABO a partir de demà. El parc d'atraccions del Tibidabo amplia el seu horari d'obertura al públic. A partir de dissabte, obrirà a les 12 hores i tancarà a les 19 hores. Amb motiu de Setmana Santa, els dies 13 i 17 obrirà fins a les 20 hores i els dies 14, 15 i 16 abril el seu horari serà fins a les 21 hores de la nit, segons ha informat el grup Barcelona de Serveis Municipals (B:SM).
Aquesta temporada el parc incorpora diferents novetats, especialment el Teatre d'Autòmats i el 'Marionetàrium', a més d'una nova sintonia i de més animació a dins del recinte.

- Diumenge que ve a les 10 del matí tenim una cita a CAN ZAM, a Santa Coloma de Gramanet. Atenció al cartella de la convocatòria sempre multitudinària que fa Justo Molinero. Aquesta edició, una estrella internacional.
Chayanne. També hi haurà Carles Baute, Estopa repetiran El Canto del Loco i Falete.
Altres artistes: David Bustamante i Chenoa compartint escenari.
Can Zam també actuaran Azúcar Moreno, Niña Pastori, Pereza, Pastora, Rosana i Chiquetete, entre d’altres. A més es vol aconseguir un rècord mundial de gent ballant batuka alhora.

QEP TELE
- A Telecinco gales de Mister i Miss Espanya presentades per Silvia Jato, Oscar Martínez i Idioa Bilbao fent entrevistes al Backstage.
Avui divendres a partir de les 00:45 h. gala de Mister i diumenge a les 22:00 hores, Telecinco emitirá desde Oropesa del Mar (Castelló) el certamen Miss España 2006.

- JESUS VAZQUEZ. Ha renovat amb Tele 5 i presentarà "Supervivientes: Aventura en el Caribe". Ha firmat amb la cadena un contracte de llarga durada.

- CUATRO. En el primer balanç d’audiències de CUATRO, es fa evident que l’estrella màxima és la serie nordamericana HOUSE que reuneix dos milions i mig d’espectadors.

- ALFREDO URDACI. Presenta aquests dies el seu últim llibre 'Cómo salir del infierno' (Plaza & Janés). Diu que no li interessa tornar ni a la premsa, ni a la ràdio ni a la tele. De fet tornarà a la tele però com a personatge fent monòlegs a La Sexta.

-Per seguidors del CSI no us perdeu avui el reportatge de EL Periódico.

- Els treballadors de TVE Catalunya no solament es mobilitzen al carrer, sinó també a la xarxa. A més de concentracions com la del dia 16 davant el Parlament, la del 18 a la plaça de Sant Jaume, o la vaga que han convocat per al 5 d'abril, des de TVESiEnCatalà.com proposen una recollida de signatures. Ja hi ha 10.000 adhesions.
En aquesta mateixa pàgina, també hi ha documents, articles i convocatòries de mobilitzacions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Joerrrr, nosaltres volíem anar a veure la Niñaaa....merda!

Ro