13.4.06

DIJOUS 13 D'ABRIL DEL 2006
Felicitats Espanyol!
Quin partidàs. Ahir es va demostrar el què pot aconseguir el futbol. Una afició animada amb banderes, bufandes, càntics...+ partit vibrant amb gols (4 a 1) + sense incidents. L'emoció no ha acabat. Les celebracions aquesta tarda a la Plaça Sant Jaume i a Montjuïch. Volem QUE SALTI LOTINA.

QEP SETMANA SANTA. Detalls de l'operació sortida.
Avui ja va de debò. Comença l’operació especial de trànsit de Setmana Santa. En algunes comunitats autònomes com Madrid i València avui ja és festiu.
L’operació especial comença a la una del migdia. Aquestes són les franges més conflictives de moviment de cotxes.
A la sortida:
Avui dijous 13 d’abril, entre les 14 h i les 21 h.
Demà divendres 14 d’abril, entre les 10 h i les 14 h.
En el retorn:
Diumenge, 16 d’abril, entre les 18 h i les 22 h.
Dilluns, 17 d’abril, entre les 12 h i les 21 h.
Mesures viàries;
-Apart de l'habilitació de 650 quilòmetres de carrils amb mesures especials els dies de sortida i retorn, la novetat d’enguany, i per tal d’optimitzar la mobilitat, serà la millora a l’accés al peatge de la Roca afegint un carril de circulació entre Montmeló i la Roca en sentit nord divendres, 14 d’abril.
- També es posaran en marxa mesures especials per intentar minimitzar l’efecte de les obres que s’estan realitzant a l’A-2 a l’altura de Cervera.
- Trànsit informa que no és possible activar mesures a la C-16 Cal Rosal - Puig-reig a causa d’unes obres.
ATENCIÓ LINK IMPORTANT!!!!!!
Clica AQUÍ per accedir a la web del Servei català de trànsit.

QEP CONSUM. Oli de girasol per oli d'oliva.
L’oli d’oliva s’ha convertit en el producte de la cistella de la compra que més ha pujat de preu. De fet l’any passat es va disparar d’un 40 per cent i ara s’ha vist que la picaresca ha arribat a l’oli d’oliva.
Una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra, la policia estatal i la guàrdia civil espanyola ha permès desarticular una xarxa de distribució d’oli d’oliva adulterat que operava a tot l’Espanya. Era un oli etiquetat com si fós d’oliva quan realment la major part del líquid era de gira-sol.
S’han detingut quatre persones a Catalunya i cinc més a la resta de l’estat. Aquest oli no és nociu per la salut. Es tracta d’una estafa de "vendre’t gat per llebre".
La Policia autonòmica catalana, “no tots els distribuïdors eren conscients que es tractava d'un producte fraudulent”. S’etiquetava fora de Catalunya.
Tenim el llistat de marques comercials sota les quals es distrobuïa aquest oli que l’Agència Catalana de consum ja ha immobilitzat.
· La Tinaja
· Tartessus
· La Prensa Aceitunera
· Pagos de Olivos
· Magina (no confondre amb la denominació d'origen del mateix nom)
· La Campiña
· Embrujo de Andalucia (Només llaunes de 5 litres, les garrafes no)
· Los Olivares
· La Bodega
· La Colmena
· La Cantarilla
· Conde Da Vila
· Aceite de Serra
· La Despensa Segons

QEP POLICIA. La pel·lícula real de la detenció del cap de la Màfia.
La detenció aquesta setmana del Capo de la Mafia a una localitat prop de Corleone és com una pel·lícula. Al final el què el va delatar va ser roba neta que li van enviar. Bernardo Provenzano tñe 73 anys feia més de 40 anys que estava fugit de la justicia condemnat a sis cadenes perpètues per homicidi. Les autoritats feia temps que sospitaven del lloc perquè havien interferit PIZZINIS que la seva dona li feia arribar a través d’intermediaris. Els pizzinis són uns paperets que eren el sistema de comunicació habitual amb ella. Com unes petites xuletes. No volia utilitzar el mòbil. Sense ell, la Cosa Nostra ha quedat molt tocad, deia el ministre de l’interior Italia. Ahir van detenir tres persones més relacionades amb la mafia.

QEP BUTXACA. Els preus han pujat el mes de març.
Els preus han pujat en general aquest mes de març passat. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística els preus han pujat al conjunt de l’Estat d’un 0,7 per cent. A Catalunya han pujat una mica menys d’un 0,6 per cent.
De totes maneres la taxa dels últims dotze mesos és més alta a Catalunya que al conjunt d’Espanya.
Per productes, el que més s’ha encarit són les begudes alcohòliques i el tabac (un 5,6%), el vestit i el calçat (un 3,3%), a causa de l’inici de temporada primavera-estiu; i el transport (0,6%), degut a l’increment del preu del carburant. Per contra, han baixat els preus de l’oci i cultura (0,2%), les comunicacions (0,3%) i els medicaments (0,3%).

QEP BUTXACA. Vueling No pujarà tarifes.
La companyia aèria Vueling ha decidit desmarcar-se dels seus competidors directes al mercat espanyol. VUELING ha confirmat que NO cobrarà als seus clients cap tipus de recàrrec per combustible tot i l'encariment del petroli. Iberia, Spanair i Air Europa ja han començat a aplicar pujades noves dels seus suplements per combustible per compensar la pujada del cru.

QEP BUTXACA. Més ajudes per renovar electrodomèstics.
La Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat complementarà les ajudes del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per a la substitució d'electrodomèstics per nous aparells de baix consum, amb ajudes d'entre 85 i 185 euros.
El pla RENOVA’T permetrà a les empreses distribuïdores aplicar descomptes en la compra d'uns 90.000 electrodomèstics de baix consum. Aquesta forquilla de 85 a 185 euros equival al 60% de la diferència de cost entre un electrodomèstics de classe A (energèticament eficient) i un de convencional de classe D.
- La substitució de congeladors tindrà una ajuda de 185 euros, les assecadores 150 euros i les neveres, els aparells frigorífics combinats, les rentadores convencionals i biotèrmiques i els rentaplats convencionals i biotèrmics, 85 euros.
- El pla d'ajudes entrarà en vigor a partir del 2 de maig que ve, però l'ordre que permetrà aplicar descomptes directes -sense necessitat de tornar a acudir al comerç per obtenir el descompte- serà efectiva al juny.

QEP TENDÈNCIES. L’OU de xocolata més car del món.
Està valorat en 100.000 dòlars i es ven a partir d’avui a Le Maison de Xocolata de Londres. Els pastissers han utilitzat xocolates de diversos països amb gustos de damasc, dolços confitats i uns 100 diamants de 0,5 quilats.
Medeix 60 centímetres d’alt. El seu nom és DIAMOND STELLA. El propietari de la pastisseria diu que no hi ha rès al món més exclusiu i màgin que la xocolata i els diamants.

QEP TENDÈNCIES: Arriben a Espanya els HARD ROCK HOTELS.
El The New York Times publica en portada una foto de l’hotel Reina Victoria de Madrid i el titular: Adéu hotel espanyol. Fins ara era un establiment en què molts toreros es vestien de luces abans de sortir a Las ventas. Ara aquesta llegenda es perderà i després de mesos i mesos de fer obres es convertirà en el primer Hard Rock Hotel d’Espanya. És un concepte insporat en el rock dur i les franquícies Hard Rock Café que hi ha per tot el món.A la pàgina del nou hotel s’afirma que l’atmosféra serà de pur i no adulterar rock and roll. Hi haurà guitarres elèctriques i altres records que substituiran les estampes de la verge i els Sants. A l’article de The New York Times es diu que l’hotel passarà a ser menys espanyol.

QEP TECNOLOGIA. Et cobren pel telèfon i et donen l'ADSL gratis.
Arriba una interessant iniciativa de la Gran Bretanya. Una empresa ofereix de forma gratuïta accés a internet com a part del seu servei de telefonia.
La cadena més important de venda de telèfons mòbils, CARPHONE WAREHOUSE ha anunciat això. Oferirà accés a la xarxa de banda ample gratis com a part del seu servei de telefonia. Assegura que els clients que s’acullin a l’oferta Talk Talk de telefonia fixe podran disfrutar d’accés ilimitat a internet. Només costarà 22 pounds al mes, uns 31 euros aproximadament

QEP TECNOLOGIA. L'Ajuntament t'escolta, nou servei web.
Al cap d'un any de la posada en marxa de l'aplicació informàtica IRIS, de gestió d'incidències i reclamacions, l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou servei de preguntes i consultes a través de la seva pàgina web.
Aquest nou servei, que es troba a l'apartat "L'Ajuntament t'escolta" del web municipal, vol facilitar la comunicació entre la ciutadania i l'Ajuntament de Barcelona. A partir d'ara els ciutadans disposaran d'un punt central a través del qual podran enviar les seves consultes sobre diversos temes de l'Ajuntament i del funcionament de la ciutat que farà que el procés de consulta sigui mes senzill i guiat. Aquest sistema permet a l'Ajuntament millorar la gestió d'aquestes consultes i reduir el temps de resposta.

QEP NOMS PROPIS
PETE DOHERTY
Lamentable el cantant Pete Doherty. Encara no ens haviem refet de la sortida dels jutjats pujat dalt del cotxe i insultant la premsa. Havia anat a declarar per presumpte tinença de drogues. Bé. Aquest home no està bé.
Està donant la volta al món una tètrica fotografia en la qual Pete Doherty està a la seva habitació injectant-se una dosis d’heroína. L’hem trobat a la revista News of the World. La publicarem al Bloc perquè comprobeu les coses de la vida realment lamentables. Recordeu que Pete Doherty és l’ex de la model Kate Moss.


BRITNEY SPEARS
Les últimes hores ha passat un ensurt. El seu nen petit va patir un fortíssim cop al cap. Funcionaris de benestar infantil han inspeccionat la vivenda de Spears per segona vegada. És un tràmit que es fa quan hi ha un menor d’edat que pateix ferides. Es veu que Sean es va donar un cop molt fort al cap que podria haver acabat amb tragèdia.
Va caure des de la trona. Separs va portar Sean Preston de sis mesos a urgències divendres passat. Ho va fer amb discreció però tothom ho ha sabut perquè les lleis de Califòrnia obliguen el Centre mèdic a informar de qualsevol incidència amb un menor.
Aquesta vegada sembla que ha estat fortuït però tots ens queda a la ment aquella imatge de Britney Spears amb el seu nen a la falda conduïnt.

WINNIE DE POO
Per canviar de temàtica, posem un peluix a la nostra vida.
També és notícia avui Winnie de Poo, l’osset enganxat a la mel.
El personatge creat el 1920 ja té la seva estrella al Sunset Boulevard. La cerimònia d’entrega s’ha fet coincidir amb el llançament en DVD de la pel·lícula del 1997 la Gran Aventura de Poo: Buscant Christopher Robin. Winnie de Poo fa 80 anys.

THE BEATLES
El pròxim estiu sortirà un nou disc dels The Beatles amb alguns temes inèdits.
La discogràfica dels The Liverpool, Apple Corporation, ha arribat a un acord amb el Circ de Soleig per produïr un musical, un espectacle que s’estreneria a l’hotel Mirage de Las Vegas. El musical durarà 90 minuts i els acròbates faran els seus exercicis i moviments seguint la música. Per aquest espectale s’han creat mescles i s’han processat informàticament algunes gravacions dels Beatles. Sortirà una música renovada i es comercialitzarà com a nou àlbum dels Beatles. Ringo Starr i Paul McCartney han col·laborat en aquest projecte.

QEP CITES
BRUCE SPRINGSTEEN
Les 9.663 entrades del concert que Bruce Springsteen oferirà a Barcelona el 14 de maig es van esgotar ahir a la matinda. Concrement a les dotze de la nit, quatre després que es posessin a la venda.
Els que hagin comprat una entrada per al concert que es farà al Palau Olímpic de Badalona, a banda de reconeixe’ls pel somriure i perquè van ensenyant l’entrada per tot arreu, la poden recollir fins a les sis de la tarda del mateix dia del concert en qualsevol dels punts de venda de la xarxa Tick Tack Ticket distribuïts per tot Espanya. L'actuació de The Boss servirà per presentar 'We shall overcome: the Seeger sessions'. El Palau Olímpic s'adaptarà en aquest concert a un format de concert folk, tradicional i íntim, en el qual The Boss estarà acompanyat de 17 músics que formen The Seeger Sessions Band, la mateixa banda que ha col·laborat a la feina discogràfica, que es publicarà el 24 d'abril.

LLUÍS LLACH
El cantautor de Verges Lluís Llach ha esgotat en una setmana les entrades per al concert que oferirà el 22 de juny al teatre Bartrina de Reus (Baix Camp). Llach presentarà el seu nou espectacle, 'i', que va estrenar el mes de febrer passat a la sala Apolo de Barcelona, un repàs pels seus nous temes i les seves cançons més conegudes que ha volgut tornar a interpretar amb uns arranjaments molt acústics.
L'artista ha anunciat que es retirarà dels grans recitals i la gravació d'àlbums en la primavera de 2007, una vegada conclogui la gira 'i.'.
El Teatre Bartrina de Reus també acollirà el 23 d'abril el concert de la mallorquina Maria del Mar Bonet, 'Amic, Amat', en què mostra les arrels comunes de les cultures mediterrànies.

El CANTO DEL LOCO
El Canto del Loco, la banda que lidera Dani Martín, oferirà un segon concert al Palau Sant Jordi el 8 de juny després d'esgotar les entrades per al primer -9 de juny.
Les entrades per a aquest segon concert es posaran a la venda el 18 d'abril. La carismàtica banda de rock espanyol s'acosta a la capital catalana per presentar el seu últim treball discogràfic 'Zapatillas', publicat el mes de juny passat.

QEP TELE
- Els municipis de la Costa Brava temen un descens de l’arribada de turistes per als mesos de juny i juliol. La causa és que La Sexta no hi arriba. Aquesta cadena emetrà en obert el Mundial de Futbol que es disputarà a Alemanya i, si els turistes saben que no el podran veure, és molt possible que triïn una altra destinació de vacances. La Sexta emetrà la meitat dels partits del Mundial, els considerats d’interès general, en obert; mentre que la resta es podran veure per la plataforma de pagament Digital +. El problema, però, és que La Sexta no arriba a algunes zones, ni en analògic, ni a través d’un descodificador de Televisió Digital Terrestre.

- TV3 estrena dilluns 'Serrat. Mo', un documental on Joan Manuel Serrat explica el procés de creació del seu nou disc en català i en què interpreta en format acústic la major part dels temes de l'àlbum, segons ha informat la cadena catalana. Es tracta d'un documental de 40 minuts de durada, dirigit per Joan Minguell, en què el cantautor parla de com s'han gestat i elaborat les cançons del seu àlbum. El documental es va gravar durant l'última fase de gravació del disc, als estudis bmasb de Barcelona. En el documental, Serrat, a més d'explicar el procés de creació, interpreta de manera acústica gran part de les cançons del disc, acompanyat per Ricard Miralles al piano.

- Aquest any la Unió de Periodistes Valencians premiarà el periodista i escriptor polonès Ryszard Kapuscinski i el programa de TVE Informe Semanal en la 25a edició dels Premis Llibertat d’Expressió. A més, també han merescut la valoració del jurat el fotògraf que va captar la imatge d’Antonio Tejero al Congrés, Manuel Pérez Barriopedro, i el veterà periodista valencià Francesc de Paula Burguera, que actualment és columnista a diferents diaris.

- ANABEL ALONSO compaginarà la presentació de TAL PARA CUAL( nova versió de Su media naranja) i les noves entregues de PELOPICOPATA.

- El fenòmen VENTDELPLÀ. Aconsegueix gairebé un 30 per cent de quota de pantalla, sobretot els dimarts. S'ha anunciat nova temporada i a Breda cada dia hi ha més visitants que volen veure els escenaris.