24.3.06

DIVENDRES 24 DE MARÇ DEL 2006
Canvi d'hora el cap de setmana. El rellotge s'ha d'avançar una hora quan siguin les tres i per tant tindrem una hora menys per anar de festa o per dormir però a canvi guanyem una hora de llum els pròxims dies.

QEP INFO. El 012 immigració.
La Generalitat ha presentat el nou servei d’atenció telefònica per resoldre dubtes sobre la immigració. Només és d’informació i no es fan gestions. Els dubtes es resolen de 9 a 5 de la tarda i s’aten en català, castellà, anglès i àrab. No es descarta que s’incorporin més idiomes. Qui truqui fora de Catalunya ha de marcar el 902 400 012. Des de l’estranger 00 34 902 400 012
El cost de la trucada al 012 és de 55 cèntims d’euro per cada tres minuts o fracció

QEP BUTXACA. Estafa en la venda de cotxes.
La guàrdia civil espanyola ha destapat una xarxa de venda de cotxes d’importació de segona mà que tenien el compte quilòmetres manipulats. Els últims tres mesos s’han detingut quatre persones i ara n’investiguen cent més. S’han inspeccionat uns 51 concessionaris. Han intervingut fins a 37 cotxes manipulats. Es calcula que la banda ha pogut vendre des de l’any 2001 fins ara uns 3500 vehicles amb més quilòmetres recorreguts dels qeu es pensava el comprador.

QEP BUTXACA. Productes de la cistella de la compra britànica.
Ahir parlavem de la inclusió del preu de l’IPOD i l’ITUNNES a la cistella de la compra britànica. Hem mirat més amb lupa els productes de la llista i veiem que també hi ha com a novetat el xampany per fer la valoració mensual del moviment dels preus. Han quedat enrere el 'discman' i el vi. Amb aquestes incorporacions es fa palès l'alt consum britànic d'aquests productes, del xampany en són els principals importadors des de fa 10 anys, el 2005 en van consumir 37 milions d'ampolles. També s'han inclòs com a novetat les cigarretes mentolades, en canvi, s'han exclòs el bat de beisbol, el suc de taronja i el muesli. Altres productes que es tindran en compte en la inflació mensual del Regne Unit a partir d'ara, són el pit de pollastre, la jaqueta "tres-quarts" i el preu de la cervesa en les discoteques.

QEP HÀBITS. Enquesta sobre com mengem actualment.
Resultats de l’enquesta Nacional de Nutrició que cada any fa L’observatori de Nutrició.Conclusions.
- Les dones mengen millor que els homes.
- El 40 per cent dels espanyols fa dieta pel seu compte i el 60 per cent dels que en fan per presecripció mèdica.
- En general seguim el boca a boca quan ens expliquen un règim.
- A l’Estat, en general tohom es pensa que sap d’alimentació diu un especialista. El 18 per cent reconeixen que saben el què s’ha de fer per alimentar-se b-e-
- La població que ha fet més règim són les dones de 35 a 54 anys.
- Productes que acostumen a consumir les dones: llet desnatada, sacarina, productos integrals, làctics, verdura i frutas i cuinen a la plantxa.
- Productes que consumeixen els homes: sucre, patates, fregits, embutits, vi i pà.
- Tots homes i dones reconeixen que no fan prou exercici

QEP TENDÈNCIES: L'home del moment és l'Steve.
És el FATMAN WALKING o FORREST GUMP OBÈS. És un home que ha creuat a peu els Estats Units i ha perdut 60 quilos. Activitats curioses que cada vegada són més freqüents.
Ara fa un any aquest home, Steve Vaught pesava 190 quilos i només passava pels passadissos del supermercat. Els metges li havien diagnosticat la mort i va decidir començar a caminar. Ara té seguidors a tot el món.
El seu viatge està a punt d’acabar. Ha perdut 60 quilos i ha recorregut més de 3700 quilòmetres. Està previst que acabi els pròxims dies quan arribarà al Rocjefeller Center de Nova York. Reconeix que caminar en un país de cotxes i menjar sa no és fàcil. Els primers 30 quilòmetres va passar per 24 restaurants de menjar ràpid i cap botiga de fruita i verdura. Aviat sortirà un llibre sobre ell titulat "El caminante gordo. Un viaje a través de EEUU". La setmana que ve apareixerà al programa de la presentadora Oprah Winfrey, diva de la televisión. També es farà un documental sobre la seva gesta. Un equip de càmeres l’ha seguit. Pots saber què fa avui clicant AQUÍ.

QEP TENDÈNCIES. Footing i turisme per Roma.
De l’obsessió per fer exercici i estar en forma neix una iniciativa a Roma. SIGHTJOGGING és una companyia italiana que ha posat en funcionamnt una proposta pecular. Practicar jogging acompany per un guia mentre es visita Roma.
La ciutat es converteix en una mena de gimnàs amb recorreguts màgics i artístics. Un equip d'entrenadors qualificats que parlen idiomes són els "guies turístics" que acompanyen als clients. Cal reservar el servei dels entrenadors al menys 24 hores abans, aquésts passen a recollir els clients directament a l'hotel o en el lloc convingut i l'usuari pot triar programes i ritmes de marxa compatibles amb l'edat, la forma física i el seu nivell d'entrenament. A més, durant la marxa, els guies faciliten informació sobre els llocs més interessants del recorregut. Cada itinerari és indicat segons el nivell de dificultat del circuït i les preferències del turista: històric, artístic o natural. A més, existeix la possibilitat de formar petits grups de fins a 4 clients amb una reducció de la tarifa. Ara també projecten obrir seus a Nàpols, Florència i Venècia.

QEP TENDÈNCIES. L’etiqueta de ràdiofreqüència.
Encara és una cosa molt nova però aviat s’anirà imposant.
Està previst que la setmana que ve es presenti a Barcelona i en el marc de la Fira Hispack que comença dilluns. El 29 de març es farà una jornada per donar a conèixer les aplicacions i avantatges de l’etiqueta de productes per radiofreqüència. Es basa en l’estàndard EPC, el Codi electrònic del producte. El sistema està basat en una antena, un lector i una etiqueta RF. La seva funció principal consisteix en fer un seguiment del producte des del punt de fabricació fins el punt de venta. El codi dona informació particular de cada article a totes les parts implicades de la cadena.
La idea és que acabi substituïnt el codi de barres però hi ha un cert debat en això. Alguns diuen que aquesta tecnologia podria atemptar contra la privacitat dels consumidors. Temen perquè el control del producte continuï un cop comprat pel client.

QEP TENDÈNCIES. Localització de famosos.
Hi ha un bloc als Estats Units que ha generat molta polèmica sobretot entre els famosos. La gent coneguda pateix que això es converteixi en una moda mundial.
Es tracta d’informar de la localització d’un famós concret en un moment donat. Un cantant de moda aconsegueix fugir dels paparazzis pels carrers de Los Angeles una persona el reconeix i n’informa a través d’aquest bloc.Hi posa la localització i les característiques.
Exemple: Naomi Campbell acaba de creuar el carrer 59 a l’alçada de Park Avenue vestida amb un jersei, pantaló de ioga i amb ulleres de sol parlant pel mòbil.
Comprova-ho clicant AQUÍ.

QEP TENDÈNCIES. Miss i mister Nació catalana.
Tots volem tenir mister i miss. Sinó no som ningú com a poble. Hi haurà MISS i MISTER nació catalana. La iniciativa ha sortit de professionals de la moda que volen que Catalunya sigui més coneguda al món. S’escollirà els dies 12 a 14 de maig a Tremp. Sembla que l’estatut no contempa les seleccions catalanes però tindrem miss i mister. Aquests són els quatre certamens internacionals en els que competiràn els pròxims mesos.

QEP TECNOLOGIA. Oficina de defensa de l'internauta.
L’Agència de Qualitat d’internet ha posat en funcionament una nova oficina de defensa de l’internauta. És un nou servei que permet fer denúncies, consultes i comentaris sobre la xarxa. Aquesta finestreta substitueix l’oficina de defensa qeu havia creat el Consell audiovisual de Catalunya, el CAC. Aquesta ha rebut unes mil queixes a l’any. El 34 per cent de les queixes tenen a veure amb els continguts de les pàgines web, un 17 per cent de consultes tècniques i un 17 per cent més problemes legals.

QEP TECNOLOGIA. Barcelona i l'administració electrònica.
El Ple de l’Ajuntament de Barcelona donarà avui un nou pas en el camí d’implantar de forma efectiva el servei d’administració electrònica a la ciutat. El Ple té previst aprovar l’Ordenança de l’administració electrònica, una normativa que regularà les relacions entre ciutadans i Administració a través d’internet i dels mitjans electrònics. L’ordenança impulsa la creació d’una estructura suficient perquè els usuaris puguin fer servir les noves tecnologies per obtenir informació municipal, fer consultes, presentar reclamacions, obtenir certificats o fer tràmits i procediments.

QEP TECNOLOGIA. Un robot per vigilar el Mundial de futbol.
A Alemanya s’ha presentat un robot que diuen que vigilarà en el Mundial de futbol.
És capaç de detectar agents químics o biològics, substàncies explosives i moviments sospitosos en un radi de 30 metres. Es diu OFRO. És l’únic robot de seguretat de tot el planeta i començarà a funcionar a Berlín.

QEP CITES
- EL MOTOR. Avui comença la 42 ena edició del Rallye Catalunya Costa Daurada.
Aquest cap de setmana comença el Campionat del món de motociclisme amb l’interès de veure si Dani Pedrosa podrà posar nerviós Valentino Rossi a la categoria de Moto GP.

- PORT AVENTURA estrena avui la temporada. Espera rebre uns quatre milions de
Tres nous espectacles i noves instal·lacions prop de la platja.

- NAJWA NIMRI avui a Razzmatazz. Walk about, és el seu tercer disc
Nimri ofereix un disc més orgànic i melòdic que 'Mayday' -el seu àlbum anterior- i uneix les guitarres acústiques amb els ritmes minimalistes de l'electrònica.

- El cantaor flamenc José Mercé porta avui al Palau de la Música els temes del seu 'Lo que no se da', un recorregut intens i profund pel món flamenc, en una actuació emmarcada en el Festival de Guitarra de Barcelona.

- El Museu Picasso de Barcelona farà demà dissabte una jornada nocturna de portes obertes

- El ministre de treball espanyol proposarà al Consell de ministres d'avui que se li concedeixi la medalla d’or al mèrit del treball a Rocio Jurado.

- EL CAPITÁN TRUENO. Celebra 50 anys. El llegendari heroi espanyol es recordarà amb un llibre que es va presentar ahir a Barcelona editat per Ediciones B.
'El gran libro de El Capitán Trueno'.

-Bruce Springsteen tornarà a trepitjar l'escenari del Palau Olímpic de Badalona. El cantant nord-americà presentarà el 14 de maig el seu darrer disc, titulat 'We Shall Overcome. The Seeger Seasons', que sortirà a la venda el pròxim 25 d'abril. No és la primera vegada que Springsteen tria Badalona per presentar les seves novetats musicals. L'1 de juny passat el mateix escenari va acollir la presentació del disc 'Devils & Dust'.

- SHAKIRA va presentar ahir la seva gira Fijación oral. Farà 9 concerts a l'Estat Espanyol. EL de Barcelona és el 28 de juny al Palau Sant Jordi.

QEP TELE
El televisiu SALVADOR ALSIUS treu al mercat un llibre d’investigació sobre el sexe editat per La Campana. El títol és 'Catalunya sexual. Una completa exploració periodística'. Relata la vida sexual de la societat catalana des de la sociologia i el periodisme, barrejant les dades estadístiques amb la narració.
En el llibre d'investigació, el periodista tracta l'educació sexual infantil, com i quan descobreixen el sexe els adolescents, l'homosexualitat, el negoci del sexe, la presència del sexe en la literatura catalana o el cinema pornogràfic que es fa.
Després d'escriure el llibre sobre religió 'Hem perdut l'oremus', l'autor pretenia centrar-se en un tema que "trenqués amb els tòpics" que s'amagaven darrere de la seva persona i va pensar que un bon tema podria ser "el tema de la sexualitat". Per això ha utilitzat testimonis de prostitutes, adolescents, transsexuals, homosexuals i dones solteres. L'autor diu que ha acompanyat dones solteres a les seves festes i he estat en locals d'ambient, però sempre com a periodista".

- ESTRENA: Prohibit als tímids és una proposta de Miquel Calçada en el seu retorn a TV3 i està produït per Televisió de Catalunya i Sargantana Voladora. Segons va explicar Calçada, director de l’espai, a la roda de premsa de presentació, el programa pretén entretenir sense renunciar però als elements pedagògics. No en va, Prohibit als tímids comptarà amb la col·laboració del psiquiatra Adolf Tobeña, que explicarà els aspectes biològics, culturals i socials que determinen les relacions, i de la psicòloga Montserrat Ferraro, que assessorarà i donarà consells per lligar i relacionar-se amb les persones. 14 capítols de 50 minuts de durada.

- Ahir a Paris van agredir els corresponsals de Telecinco i TV3 durant una manifestació d'estudiants. Van carregar contra tota la premsa que hi havia a la plaça dels Invàlids. El més afectat va ser el càmera que treballa per TV3, el francpes Christophe Julien que va haver d'ingressar a l'hospotal amb contusions però el seu estat no és greu.

- El llançament oficial de la Sexta serà dilluns a les 13.00 hores. Abans es farà un acte simbòlic en el qua hi participaran el ministro espanyol d'indústria JOSÉ MONTILLA, el president de la Generalitat, PASQUAL MARAGALL i el secretari d'Estat de Comunicació, FERNADO MORALEDA.
Es farà al centre de control d'emissions que és a Esplugues de Llobregat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Really great blog very informative re t mobile account. In a simliar vain to t mobile account, I would definitely recommend http://www.bargainplace.co.uk for **mobile phones** or **cheap broadband**. Also you can get **cheap gas & electricity**, **gifts for your loved one** and **loan deals, free phone calls with talktalk, free broadband with Sky and bargain electrical equipment**