23.3.06

DIJOUS 23 DE MARÇ DEL 2006
Avui és un dia ple de sentiments. Ens demanen prudència però aquest anunci és una de les notícies que tot periodista radiofònic ha demanat poder dir algun dia. Ara esperem anunciar un dia la dissolució de la banda.

L’organització terrorista ETA ha anunciat un alto el foc que qualifica de PERMANENT per primer cop. Entrarà en vigor a les dotze de la nit d’avui. ETA ha anunciat per desena vegada la renúncia de les accions armades però sembla que aquesta és la més FERMA que ha fet mai.
Les paraules: Sempre havia parlat de TREVA INDEFINIDA i per primer cop ALTO AL FOC PERMANENT.
Les imatges: El fet que l’anunci l’hagi fet una noia i amb veu de locutora, diuen que és signe que ETA vol dialogar.

QEP JUTGES. Quatre anys de presó per establiment sorollós.
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó al propiteri del bar EL PORTET del barri de Gràcia per provocar sorolls que impedien el descans dels veïns. És la pena més important imposada fins ara a Espanya per un cas de contaminació acústica.

QEP CONVOCATÒRIA. A Lleida, també "botellón".
L'Ajuntament de Lleida ha anunciat que desplegarà totes les forces de seguretat necessàries per evitar incidents en el 'botellón' convocat per demà en els Camps Elisis de la ciutat. L'alcalde de la localitat, Àngel Ros, ha afirmat que la convocatòria és il·legal i ha fet una crida a la calma dels ciutadans. Per aquest motiu i com a mesura dissuassòria, les forces de seguretat faran controls d'alcoholèmia en tots els accessos a la capital del Segrià.
Nueva convocatòria de botellón en Barcelona para el 30 de abril

QEP POLÈMICA. Proliferen els BABY-BOX.
Alguns països europeus comencen a instal·larles prop dels hospitals caixes-incobadores diuen que per aquells pares que volen abandonar els seus fills no desitjats de forma segura. Els defensors de la iniciativa diuen que és una forma de prevenir la mort dels nadons que s'abandonen al carrer. Reuneix seguretat i anonimat. Al deixar el nadó, s'apreta un botó i envia un senyal al personal mèdic d'un hospital.

QEP BUTXACA. El cobrament de les trucades interrompudes.
La Confederació de Consumidors i Usuaris denuncia que encara hi ha punts negres en la facturació telefònica per part de les companyies. Posen com a exemple el cobrament de les trucades interrompudes. La normativa diu que aquelles trucades de durada inferior a 90 segons que es tallin per causes alienes a l'usuari, han de ser considerades interrompudes. Tot i això, segons un estudi de la CECU realitzat després de revisar més de 6.000 trucades de telèfon, s'ha comprovat que tots els reintents de trucada al mateix número després de ser estroncades apareixen a la facturació i les companyies les cobren. Així, el consumidor paga més per un servei que en aquests casos és, sens dubte, insuficient. El mateix passa quan l'establiment de comunicació és deficient i, encara que la trucada no es talli, passa el temps però no arriba la senyal de l'interlocutor prou clara, pel que cal repetir-la. En trucar de nou al mateix número es cobra de nou l'establiment de trucada. La Cecu, no obstant, reconèix com a pas important haver assolit la facturació per segons.

QEP BUTXACA. Advertiment d'hisenda.
L’Agència Tributària ha engegat una campanya d’enviament massiu de cartes al domicili dels contribuents recordant l'obligatorietat d’especificar en la declaració de Renda la referència cadastral de l’immoble on es viu, ja sigui de propietat o de lloguer. L’objectiu és identificar aquells propietaris que no declaren els lloguers que estan cobrant. Hisenda recorda que el contribuent que no ompli la casella de la referència cadastral serà citat perquè compleixi amb el que des de l’any passat és una obligació de tot tributant.

QEP TENDÈNCIES. Un hotel cobra segons el pes del client.
Un hotel alemany ha posat en pràctica un sistema de cobrament de les habitacions que té en compte el pes del client. L’argument és que els clients més prims viuen més anys i per tant hi ha més possibilitats que tornin. Es tracta d’un hotel familiar de 3 estrelles amb 14 habitacions situat a prop d'Hambug anomenat Hotel Ostfriesland.
Alguns consideren aquesta una fórmual innovadora de màrqueting per perdre pes. Alguns clients de l’Hotel han intentat aprimar-se i després tornar un altre any pagant menys. El propietari, l’alemany Jurgen Heckrodt considera que a banda de tenir un negoci amb un reclam creatiu també contribueix una mica a millorar la salut dels alemanys.

QEP TENDÈNCIES. Els mòbils amenacen els MP3 i càmeres de video.
És una idea que volta el món tecnològic des de fa dies però ara ho ha dit una eminència multimèdia i això agafa força. Els telèfons mòbils amenacen l’existència dels reproductors de música Mp3 i les càmeres de video els pròxims anys. De moment els mòbils ja han afusellat les càmeres fotogràfiques. Cada vegada es milloren les càmeres del telèfon. El responsable de NOKIA, Anssi Vanjoki diu al Financial Times que ja va preveure l’any 2000 la mort de la indústria fotogràfica i això s’està produïnt. Nokia va fabricar 100 milions de telèfons amb càmera incorporada l'any passat, el que de fet l'ha convertit en el principal fabricant de càmeres fotogràfiques del món. Companyies del sector, com Konica Minolta Holdings va dir el passat gener que es retirava del negoci i Agfa-Gevaert va vendre l'any 2004 la seva divisió fotogràfica.
Ara diu que els fabricants de reproductors MP3 i videocàmeres ja es poden anar buscant la vida.

QEP TECNOLOGIA. l'IPod i iTunes a la cistella de la compra britànica.
Cada cert tems s’actualitza la cistella de la compra per mesrurar la fluctuació de preus i el seu impacten en l’economia. No fa massa a Espanya es van canviar alguns articles per actualitzar aquesta dada i fer-la més real.
Ara a la Gran Bretanya han anunciat que incorporen a la cistella de la compra el reproductor d’Apple l’IPOD i la descàrrega de cançons iTunes per mesurar la inflació.
A la llista britànica hi ha 650 productes. També s’hi ha afegit fa poc les càmeres de video digitals i les teles planes. La presència de productes electrònics no ha estat ben vista pels experts economistes perquè consideren que el preu d’aquests productes cau ràpidament per la pressió del mercat i podria desvirtuar la dada final.

QEP TECNOLOGIA. Wi-fi als trens de llarg recorregut alemany.
A Alemanya, els tres tindran antenes Wi-Fi perquè qui vulgui tenir accés a internet de banda ample inalàmbrica. En tindran els trens d’alta velocitat que facin el trajecte entre les ciutats de Dormund i Colònia.

QEP TECNOLOGIA. El Windows Vista el gener del 2007.
El successor del sistema operatiu Windows, que equipen el 90% dels ordinadors personals del món, arribarà amb unes setmanes de retard als particulars. Microsoft ha anunciat que la versió per a particulars es llançarà el gener de 2007, i no el novembre de 2006, com s’havia anunciat. La raó que donen és que volen potenciar-ne la seguretat. Ho ha dit diverses vegades el propi Bill Gates. El nou sistema operatiu ha de millorar els nivells de seguretat dels anteriors Windows.Microsoft fabricarà sis versions del sistema operatiu que ha de substituir XP, llançat fa gairebé cinc anys. Tres de les versions són destinades al consumidor -Vista Home Basic, Vista Home Premiun i Ultimate Edition-; dues als negocis -Vista Business i Vista Enterprise-; i una altra, Vista Starter, per als mercats emergens.

QEP CITES
- El fundador del grup de metal brasileny Sepultura, Max Cavalera, presenta avui el seu cinquè disc Soulfly. Avui a Razzmatazz 2. 22 hores.
- Avui fase prèvia del 42 RALLYE RACC de CATALUNYA- COSTA DAURADA. Avui hi ha restriccions de trànsit a les comarques de Tarragona a la zona de Tivissa.
Al Rallye hi participen 24 cotxes. Dani Solà no ha pogut reunir patrocinadors. Hi haurà Dani Sordi i Xevi Pons.
- ABÚS presenta avui a la sala Gaudí de la Pedrera. Presenta el seu disc a
Camp Pistraus.

QEP TELE
- La sortida de l'EGM s'endarrerirà per la polèmica al voltant de la infiltració entre els enquestadors de periodistes de la COPE als quals l'organització acusa de voler manipular les dades de l'informe. El president de l'Associació per a la Investigació dels Mitjans de Comunicació (AIMC, Carlos Lozano, ha anunciat que l'últim EGM no sortirà el 18 d'abril i s'endarrerià una mica.

- La primera de TVE estrena aquesta nit diverses coses. A les 10 hi ha nova temporada de Mujeres Desesperadas. Després s'estrena la sèrie CON DOS TACONES protagonitzada per Lorena Berdún entre altres i a les dotze de la mitjanit s'estrena CON ARÚS... Tan Agustito. Els convidats són: Alejandra Prat, Pocholo i Raquel Meroño.

- Telecinco finiquita avui ESTA COCINA ES UN INFIERNO. Avui final. Els finalistes són Farah, Michel, Bienvenida, Enrique, Ernesto, Marbelys i Bárbara.

- La televisió pública de Sèrbia-Montenegre ha decidit retirar-se del Festival de Eurovisió arrel d'una desagradable disputa entre els jurats de les dues parts del país balcànic. Els jutges de la part Sèrbia han acusat els seus colegues montenegrins d'haver forçat la victòria del grup d'aquesta part de l'estat, els NO NAME, i que repetiria a Eurovisió per segon any consecutiu en les votacions del concurs previ entre músics nacionals.

- Ahir va començar als Estats Units la desena temporada de SOUTH PARK. El títol de l’episodi EL RETORN DE CHEF. La producció dels episodis es fa en temps molt ajustats perquè hi apareguin qüestions de màxima actualitat. Recordeu que el doblador del personatge de Chef, el cantant de Soul Hayes ha anunciat la retirada de la serie perquè no estava dacord amb coses que deia el personatge. Lògicament això i l’enfadament monumental de Tom Cruise i la seva persumpte sortida de l’armari en els dibuixos de South Park havien d’aparèixer d’alguna maner. Per tant, l’episodi de retorn EL RETORN DE CHEF. No podien deixar passar l’oportunitat.