27.3.06

DILLUNS 27 DE MARÇ DEL 2006
El càncer és la lacra d'aquest dies. Ho hem recordat amb la mort de Rocio Dúrcal, Eloi de la Iglesia i l'hospitalització de Rocío Jurado. El fet que es morin famosos i que ho pateixin fan que recordem molts dels nostres familiars que ho han patit o que estan lluitant.Què està passant...


QEP ALARMA. Un medicament que s'està utilitzant per abortar.

- El departament de salut ha extremat la vigilància d’un medicament que els metges prescriuren per úlceres d’estómac però que si ho consumeix una dona embarassada, aquesta aborta. Li provoca una greu hemorràgia i el fetus acaba morint.
Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona han activat l’aerta.
El medicaemnt CYTOTEX es ven al mercat negra per abortar.
La Generalitat va començar a detectar aquesta pràctica avortiva l’any 2002 en dones sud-americanes, especialment en immigrants del Brasil o Equador. Ara però, han notat un increment de casos, pel que han tornat a extremar la vigilància. Les dones s’ho prenen per via oral i també per via vaginal.
Es tracta d’unes píndoles que només es poden comprar sota recepta mèdica per a úlceres, però en centres especialitzats es fan servir, juntament amb altres substàncies, per avortar durant el primer trimestre d’embaràs.

QEP ESTUDI. La migdiada és bona per moltes coses.
Nombroses investigacions asseguren que dormir després de dinar augmenta la productivitat la concentracií i la creativitat. Hi ha una condició: La migdiada no pot ser de més d’una hora i mitja.
Es veu que el cicle circadià que és l’indicador del rellotge biològic intern que modera quan dormim i quan ens desvetllem, indica que després de menjar la temperatura del cos baixa i comença un estat soporifer que convida a la son.
La concentració, la son, l'agudesa visual o la temperatura de la pell es regulen des d'una mateixa zona del cervell. A més, una bona migdiada reforça el sistema immunològic i repara els teixits. La Societat Francesa de Recerca de la Son SFRS, atribueix el major nombre d'accidents que es produeixen entre les 14 i les 16 hores a la baixa concentració que tenim en aquest episodi del dia.

QEP BUTXACA. Protecció als consumidors.
El Consell de Ministres de divendres va donar llum verda al projecte de llei de millora de la protecció dels consumidors i usuaris, una reivindicació històrica de les associacions a favor dels usuaris.
La vicepresidenta del govern espanyol Maria Teresa Fernandez de la Vega admetia que s’ha aprovat perquè els consumidors sempre són la part més dèbil de les relacions comercials o contractuals i en el cas de la telefonia semblava fins ara que l’operadora tenia la paella pel mànec quan és un servei que paga l’usuari.
Per tant, entre les mesures del projecte es reconeixen diverses coses:
- És conducta abusiva passar al comprador de la vivenda les despeses que corresponen al venedor.
- S’incentiva el càlcul per temps real als aparcaments
- Donar-se de baixa d’una operadora de telèfon serà exactament igual que contractar el servei.
- Es prohibeix l’arrodoniment a l’alça en tots els casos.

QEP BUTXACA. La humilitat del quart home més ric del món.
Una butxaca plena i curiosa. Us presentem INGVAR KAMBRAD.És el fundador de IKEA. És el quart home més ric del món i atenció la seva humilitat,
Condueix un cotxe que té uns 15 anys i sempre vola en classe turista. Diu que ho fa per donar exemple als seus treballadors. Dijous que ve és el seu aniversari. Farà 80 anys. Viu a Suïssa des de fa 30 anys. És el quart de la llista Forbes per darrera de Bill Gates, el inversor nordamericà Warren Buffet i el magnat mexicà Carlos Slim.
Reconeix que la gent li diu que és "un rata". També admet que els treballadors d’Ikea tenen l’ordre d’escriure sempre per les dues cares del paper. Diu que tot el què guanyen ho necessiten com a reserva. S’ha de desenvolupar Ikea encara a la Xina i Rússia. De moment hi ha 202 centres a 32 països.

QEP PROTESTA LOCAL. No volen policia a "Estudia"
Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat una jove per haver tirat un pot de pintura sobre un vehicle policial al saló Estudia de Barcelona. La noia, al costat de quatre joves més de sindicats estudiantils, protestava per la presència d'un 'estand' de la Policia catalana en un saló dedicat a l'ensenyament i a les sortides laborals dels joves. La noia i quatre joves més han quedat ja en llibertat després de declarar. Segons fonts dels sindicats, el jutge ha considerat que no havia proves suficients per atribuir-li les acusacions i ha rebaixat la imputació a diverses faltes. Els sindicats estudiantils Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i Alternativa Estel s'oposen a la presència de cossos policials i militars en els centres educatius i al saló Estudia.

QEP PROTESTA MUNDIAL. La matança de balenes.
Aquest cap de setmana ha començat oficialment al Canadà la caça de la balena. Els caçadors van començar a disparar i colpejar foques petites davant la protesta dels grups defensors dels drets dels animals i desenes de periodistes que han difós imatges contundents com aquesta a tot el món.

QEP TENDÈNCIES. El reciclatge.
La marca Lasentiu, una empresa familiar de Maçanet de la Selva, és la primera en el mercat espanyol en produir peces de plàstic procedent de residus urbans. Es tracta de peces que habitualment es troben en els contenidors grocs per a reciclar, és a dir, els envasos de plàstic dels que, un cop processats, en surt un nou material anomenat Syntrewood, semblant a la fusta però d'un 20 a un 30% més barat i igual de resistent. Els seus promotors l'anomenen el plàstic 'low cost' i la seva aplicació va dirigida a la construcció i disseny industrial, principalment. El 90% de la seva producció es basa en fer peces de cadires que després es tapicen amb roba o plàstic. El negoci té grans perspectives i actualment venen a Espanya i Portugal, ben aviat obren mercat a França, Regne Unit i EEUU.

QEP TENDÈNCIES. Les mones de xocolata d'aquest any.
Se’n vendran unes 625.000 segons el president de la Federació Catalana de Pastisseria, Joan Turull. Les xifres són com l’any passat. No hi ha increments perquè, segons Turull, la gent té moltes despeses. De totes maneres potser es produeix un petit increment a causa de l’augment de la immigració que s’adapta a les tradicions catalanes. També es detecta un canvi en la tradició a causa que cada vegada són més les famílies que se'n van de vacances per Setmana Santa i per tant la compra s'allarga unes tres setmanes abans del Dilluns de Pasqua.
Figure de xocolata:
- Les estrelles seran aquest any els jugadors del Barça i sobretot Ronaldinho o Eto'o. També seran protagonistes els personatges de Disney, com ara Bambi o Chiquen Little.
- Tots els pastissers de Catalunya que ho desitgin podran elaborar mones de xocolata del personatge de la Queta, gràcies a un acord entre els gremis i la Generalitat.
- Dins de l'apartat de grans mones, un dels exemples destacats d'aquest any és la proposta de la Pastisseria Moixí de Balaguer (Noguera), que està ultimant una figura de xocolata de més de 100 quilos amb la figura del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, a mida natural i vestit de culer al costat d'una font de Canaletes de més de dos metres, l'escut del Barça i un trofeu. A partir del 4 d’abril.
- Al Museu de la Xocolata de Barcelona molt de Mozart. S’exposen les 18 figures dinalistes al concurs internacional dedicat aquest cop al músic
Aquest cap de setmana
- A Premià de mar un pastisser ha fet el Camp Nou de xocolata.

QEP NOMS PROPIS
MARIA DEL MAR BONET i JOAN MANUEL SERRAT
Els grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona han aprovat a l’últim ple municipal i per unanimitat lliurar la Medalla d'Or de la Ciutat a tots dos. Segons l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, Serrat i Bonet "han fet de la cançó una forma d'expressió personal". "Barcelona se sent orgullosa de sentir-se representada per aquests dos artistes", ha assenyalat.

ELSA PATAKI / RAFA NADAL
Rànquing de famosos sense parella. Segons un portal de relacions per internet els dos solters d’or a l’Estat són: ELSA PATAKI i RAFAEL NADAL.
Més de quatre-centes persones inscrites han respost a la convocatòria.
Una de les conclusions més interessants. És que no hi ha massa diferència entre les preferències dels homes i les dones.

QEP CITES
- Avui és el DIA MUNDIAL DEL TEATRE. Aquest any es defesa el retorn de la paraula sobre l’escenari. La tornada de l’actor davant l’espectador.
- MADONNA farà concert a Barcelona i Madrid a principis del mes d'agost. Ho publica avui el diari El Periódico. Clica AQUÍ per veure la notícia.

QEP TELE
- ESTRENA DE LA SEXTA.
S'estrena, des de Barcelona, el nou canal de televisió La Sexta
Avui a les dotze i quaranta minuts del migdia començaran les emissions de la nova cadena de televisió generalista espanyola La Sexta. El centre d'emissions és a Esplugues de Llobregat, on es farà un acte inaugural en presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, i del ministre d'Indústria espanyol, José Montilla. Emilio Aragón, president de la cadena, presentarà el programa d'estrena de les emissions. La cadena és del grup de comunicació Televisa, però hi participen productores com el Terrat i MediaPro.
El primer que veuran els espectadors de La Sexta serà el president de la cadena, Emilio Aragón, que els donarà un missatge de benvinguda. Immediatament després s’emetrà un vídeo promocional que resumirà els plats forts de la graella. El primer programa previst serà Hoy cocinas tú, que conduirà la rebostera Eva Arguiñano de dilluns a divendres.

- ANTENA 3 tanca ELS SIMPSONS fins la temporada 19 que és la que es veurà el 2008 als Estats Units. Actualment a Espanya s'emet la 16 i la 19 està prevista pel 2010.

Teresa Vieja ajudarà a aprimar amb el mètode d'Alen Karr en un programa especial que es farà el 9 d'abril semblant al de deixar de fumar.

- TELECINCO emetrà la sèrie "Mentes criminales", un dels encerts de la temporada als Estats Units. És una sèrie de suspens.

CAMERA CAFE renova de moment per una temporada més. Hi haurà alguns canvis. Serà més coral i participaran altres actors coneguts de forma esporàdica.

TV INTERNACIONAL
Paris i Nicky Hilton seran les protagonistes d'una sèrie de dibuixos animants on també hi apareixeran els seus gossets.
És una proposta que surt d'elles i que volen vendre a una tele per cabble.