17.3.06

DIVENDRES 17 DE MARÇ DEL 2006
Ens espera un cap de setmana de Botellón, Botellón i crema catalana. Quina barreja!
La previsió del temps el pitjor. Molts núvols i potser pluja. Què està passant?

QEP FALLES. La guanyadora.
Aquesta és la falla guanyadora amb el preu especial de 600.000 euros. Ha guanyat la comissió de Nou Campanar. La falla es diu TOT A CENT. Es mofa de les botiguetes de la comunitat xinesa on s'hi pot trobar de tot i articles realment "kitsch" com la falla.

QEP CÀSTIGS. La FIFA reacciona contra el racisme.
Primera reacció real de la FIFA, la Federació internacional de futbol després de la xiulada contra ETÓ. Ha aprovat un seguit de mesures del seu codi disciplinari en la que sancionarà els protagonistes d’actes discriminatoris en els partits.
Es descomptaran punts i s’arribarà a treure de la classifiació els equips amb seguidors que insultin. Els seguidors que cometin infraccions faran que el seu equip perdi punts. Primer tres i 6 en cas de reincidencia. Si es produeixen més senyals de racisme la FIFA aplicarà un descens de categoría de l’equip en qüestió o l’expulsió de la competició. Cada federació asociada a la FIFA ha d’incloure les mesures als seus reglaments.

QEP ALIMENTACIÓ. Els aliments congelats.
Perquè pensem que els aliments congelats aporten menys nutrició per l’organisme que els frescos? José Manuel Garcaia de la Unitat d’Endocrinologia de l’Hospital Clínic està col·laborant aquest dies en la campanya de divulgació del consum de congelats promoguda per les 14 principals marques de congelats de l’Estat.
Assegura que és un error pensar això. El procés de congelació consisteix a fer baixar la temperatura fins els 18 graus sota zero i no en afegir-hi conservants.
Lògicament estem parlant de congelats no elaborats. Verdures i peix, especialment.
L’especialista també apunta que el procés de congelació industrial és molt més beneficiós que el procés casolà.
Si ho congelen les empreses el procés dura menys temps i si ho congelem nosaltres dura més i perd qualitats alimentàries.
La congelació casolana es recomana per pocs dies

QEP RELACIONS PERSONALS. Més divorcis gràcies a la llei Divorci exprés.
EL Consell General del Poder Judicial ha fet públic un informe sobre l’impacte real que ha tingut la nova llei de la separació i el divorci. Aquella coneguda com la del DIVORCI EXPRESS. És evident que ha provocat que hagin augmenta els divorcis els últims mesos. Les ruptures matrimonials amistoses han augmentat el 2005 d’un 81 per cent respecta el 2004. Els divorcis no consuats també han pujat. Amb la nova llei no cal esperar la separació prèvia i les parelles trencades es poden divorciar directament, un procés molt més ràpid.

QEP ESTUDI. Les dones en necessitem 13.
Un estudi psicològic fet per la Universitat de Berlín assegura que una DONA necesita haver tingut relacions amb 13 homes per saber quines són les qualitats que més aprecia en l’altre sexe. És a dir que per saber quin és el teu home ideal n’han d’haver provat 13.

QEP BUTXACA. El simulador de factures telefòniques.
Permet conèixer quina de les 500 ofertes i combinacions possibles que hi ha actualment per el telèfon pot ser la més indicada. L'Organització de Consumidors i Usuaris OCU dóna l'opció a través del seu portal d'aplicar personalment aquest estalviador telefònic. Es tracta de buscar l’opció que ens vagi més bé.
Per l’estalviador telefònic, l'OCU té com a base les tarifes i ofertes de descomptes que ofereixen més de 25 operadores que manté actualizades permanentment. Omplint el formulari es perfila cada cas segons companyia, tipus de connexió o la distribució territorial.

QEP BUTXACA. Empreses que pacten preus.
Hi ha diversos casos detectats i que estudien els tribunals de la competència.
1) A França les empreses que haurien pactat són Dior, Ives-Saint-Lauren, Gaultier i Chanel amb les seves colònies i perfums. El consell de la competència francès els ha multat per valor de 46 milions d’euros. En total són 13 empreses del sector del luxe i tres cadenes de distribució. Les empreses de perfums i cosmètics de luxe van arribar a un acord amb els distribuidors i van fixar un preu únic de venda al públic.
Això va eliminar tota possibilitat de competència entre els venedors minoristes d’aquests productes. A més controlaven els pactes amb la policia de preus que pressionaba i amenaçava amb represàlies els distribuidors.
Les multes més importants han caigut en les cadenes de distribució Marionnaud, Séphora i Nocibé.
2) Mentrestant l’associació de consumidors UCE ha presentat una denuncia al servei de defensa de la competència espanyol per pactes de preus entre les marques comercials i les cadenes més importants de supermercats de València.
L’associació ha fet un estudi abans de denunair. Ha comprobat 80 marques d’aquests supers i ha vist que un 42 per cent tenen el mateix preu. En un 20 per cent la diferencia és de manys del 5 per cent. Creuen que no és una casualitat i en tot això s’hi afageix el fet que en les MARQUES BLANQUES els preus són totalment diferents.
3) Actualment el servei de la competència investiga la marca KOIPE per haver pactat presumptament preus amb Carrefour, Caprabo, Alcampo, Eroski, Mercadona, Dia, El Árbol y El Corte Inglés. Tots van pujar el preu de l’oli i el van situar al mateix exacte.


QEP TENDÈNCIES. Festivals que barregen música, art, esport, moda...
Proliferen a les principals ciutats del món els festivals multidisciplinars que barregen la música amb altres disciplines com l’art, la moda i activitats. A Barcelona s’ha presentat una nova edició de l’URBAN FUNKE 2006.
És un festival urbà que gira al voltant de l'art, música i esport i que celebrarà la seva segona edició a Barcelona entre el 5 i el 7 de maig. Hi aura especialistes en skateboarding, el 'grafitti', disseny gràfic, cinema, documentals o el bàsquet i músiques com el hip-hop. Aquesta vegada França serà el país convidat. A banda de grups francesos hi ha programats els Violadores del Verso, els terrassencs Solo los Solo entre d’altres. De l’escena estrangera el jamaicà Mad Professor, Rupture i el britànic Andy Smith. Les sessions de dia seran a la plaça de les Tres Xemeneies i les nocturnes a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

QEP TENDÈNCIES. Encara més productes a les farmàcies.
Primer van ser les botigues de les gasolineres. Cada vegada venen més coses. Els quioscos també són un sector que cada dia té més productes i últimament les farmàcies ja no tenen espai per tants cartells anunciant nous productes de cosmètica. Ara la marca de joguines Fisher-Price ha presentat una línia de joguines que es distribuirà exclusivament a les farmàcies
Són joguines de petit format com ara mossegadors, sonalls que tenen com a objectiu facilitar el desenvolupament dels nadons a través del joc, segons ha informat avui l'empresa. Les joguines s'emmarquen en la filosofia del grup de crear productes que despertin les capacitats físiques, intel·lectuals i emocionals del nen potenciant-ne la diversió i el desenvolupament.

QEP TENDÈNCIES. Les visites virtuals entre pares separats i fills.
Als Estats Units alguns pares divorciats comencen a apostar per les anomenades VISITES VIRTUALS als seus fills. Alguns pares demanen que s’incloguin en els acords de separació. Es tracta de mantenir el contacte a través d’una webcamps als ordinadors. Els que estan a favor d’això, argumenten que no només serveixen per mantenir viu el lligam amb els fills que de vegades viuen lluny sinó que també és una manera a través del qual el pare veu més el seu fill i paga la seva manutenció sense problemes. També és una manera en què hi hagi contacte directe entre pares i fills sense l’ex com a intermediari.
Els crítics amb aquestes visites diuen que si es programes visitues virtuals poden justificar-se després reduccions de visites reals. Pot ser un suport però no un substitut, diuen. L’Estat d’UTAH ja ho ha inclòs a les lleis a a Wisconsin estan a punt. Un pare de 42 anys ha obert un aadreça d'internet per difondre aquesta idea al món. Visita la web clicant AQUÍ.

QEP TECNOLOGIA. Una impressora per les fotos del mòbil.
La marca Fujifilm ha presentat al Japó una impressora dissenyada exclusivament per a telèfons mòbils. La imatge deixa clar que el model és per als més joves. Aquest aparell té el seu lloc en el mercat degut a la dificultat que existeix quan es tracta d'imprimir fotografies fetes amb el mòbil. No cal cable i la impressora es connecta mitjançant el port d'infrarrojos amb el telèfon mòbil.
El format de les fotografies és de 10x15, l'anomenat tradicionalment 'tamany postal'. De moment el preu amb el que s'ha posat a la venda en el mercat japonés és d'uns 140 euros.

QEP TECNOLOGIA. PCS a 100 dòlars.
EL govern xinès treurà un PC de baix cost a un preu de 100 dòlars.
Li ha posat nom. És el Somni del Drag. Té el tamany d’un llibre de text i poc més de mig quilo de pes. Les primeres unitats es podrien posar a la venda el pròxim mes de juny. Té la potencia semblant a un Pentium TRES i disposarà de reproductor de DVD.
El govern xinès vol que tothom es pugui comprar un ordinador,

Les últimes hores BILL GATES se n’ha enfotut d’aques i altres projectes per generalitzar portàtils a baix preu. Concretament s’ha referit en els que s’estan fabricant a Massachusets amb suport de la seva rival Google.
Portátils a 100 dòlars, 84 euros. Se n’ha enrigut del fet que aquests ordinadors no tenen les mateixes funcions. Molts d’ells no tenen ni disc dur.
Gates no entén un ordinador amb pantalla diminuta i sense software. Això ho ha dit mentre presentava el seu ordinador ultra-mòbil que utilitza Microsoft Windows amb una pantalla táctil de 17 centímetres.

QEP NOMS PROPIS
SHARON STONE
És la dona de la setmana. Als seus 48 anys està esplèndida. Tothom està dacord. Ha passat per Londres per presentar la segona part de InSTINTO BÁSICO.
La presentació mundial ha tingut molt interés.
Aquest cop no hi és Michael Douglas sinó que el seu parteneir és David Morrisey, actor de la televisió británica.
Després de passar per Israel, la Stone ha arribat a Londres somrient i amb declaracions clares i concises. Diu que aquesta segona part serà molt més controvertida que la primera i diu que les escenes són molt més eròtiques. De totes maneres reconeix que ella li hauria agradat despullar-se més del què li han deixat o del què ha acabat sortint després de l’editatge. A finals de març es presentarà.

PHIL COLLINS
S’ha separat de la seva tercera dona la suÍssa ORIANNE CEVEY. Han decidit viure separats diuen a través d’un comunicat EN BENEFICI DELS SEUS DOS FILLS.
Phil Collins continuarà vivint a Suïssa per estar a prop d’ells.
Es van casar el 1999. Phil Collins té atres tres fills de les dues parelles anteriors.

QEP CITES
- MACRO AMPOLLASSA. A la Rambla del Raval de Barcelona. Aquesta nit amb més de 300 agents vetllant.
- Fira de Sant Josep de Mollerussa.
- Fira Habitatge a Girona. Tot el cap de setmana. Per primer cop hi ha entitats financeres i de crèdit. A l’espai firal de la Devesa.
- En teatre, s'estrena al Teatre Romea la premiada HAMELIN.
- Avui es posen a la venda les entrades pel concert que JAIMES BLUNT al 23 de juny al Poble Espanyol de Barcelona. Presentarà les cançons del disc BACK TO BEDLAND.
- GEOURGE MOUSTAKI tanta el Festival del Mil·leni.

QEP TELE
Alfons Arús farà finalment el late show a TVE. Comença dijous que ve. EL farà tres dies : dimecres, dijous i divendres. Es dirà CON ARÚS... TAG.