16.3.06

DIJOUS 16 DE MARÇ DEL 2006
Torna el fantasma de l'al·luminosi al Turó de la Peira, pobres veïns.
Mirant cap a una altre banda veiem un Espanyol "a tope". El 12 d'abril jugarà la final de la Copa del Rei contra el Saragossa despres d'enretirar el Depor. Com diu Lotina: "La il·lusió fa guanyar partits".
La gràcia seria que això es pogués veuer per la tele almenys a Catalunya i en obert enlloc de fer-nos empassar partits de costellada mediàtica. Què està passant?

QEP PER PLORAR. En estat crític per provar en medicaments.
A Londres hi ha sis persones ingressades després d'haver-se près un medicament en proves. Els metges no saben ben bé què tenen però van tenir una violenta reacció després d'ingerir.lo. Es tracta d'una prova per fer front a l'artritis i la leucèmia dels laboratoris Prextel. De les sis persones n'hi ha dues en estat crític i la resta en estat greu. Els que fan prendre un placebo estan en perfecte estat.
Fer de voluntari per nous medicaments és una pràctica habitual en estudiants de medicina. Alguns arriben a finançar-se així part de la carrera.

QEP PER VIGILAR. Expectació pel macrobotellón.
La ministre de sanitat, Elena Salgado, ha fet una crida a les famílies perquè els pares no deixin anar els seus fills menors al botellón. Demana la col·laboració de les famílies.

QEP RÀNQUING. Les actrius més guapes "acabades de llevar".
És una dita molt generalitzada. Una persona té una bellesa real si és guapa quan es lleva i abans de dutxar-se i maquillar.se. La televisió per cable Telewest en motiu del llançament del seu sistema d'alta definició ha fet un rànquing amb les més guapes sense maquillar. Ha triat l'Associació de maquilladors i perruquers cinematografics. La primera és Scarlett Johansson, la segona Kate Winsley i la tercera Catherine Zeta-Jones.

QEP INSÒLIT. Redueixen l'espai dels enterraments.
A Shangay tenen un problema molt greu d'espai. És una de les ciutats més poblades del món. Ara han decidit reduir l'àrea destinada a cada enterrament.

QEP TECNOLOGIA. Avui s'expedeix el primer DNI electrònic.
S'expedirà a Burgos. El ministre de l'interior espanyol, Jose Antonio Alonso, assistirà a l'acte d'entrega. Comença una mena de prova pilot. Fins el mes d'abril només s'expedirà a Burgos i el DNI electrònic estarà implantat a tot el territori el 2008. El nou document és una targeta criptogràfica amb mesures de seguretat amb tintes variables i rajos ultraviolats, microescriptures i relleus. Es graven les dades amb làser i això dificultarà les falsificacions. A més del xip amb les dades del titular, la targeta inclou imatges digitalitzades de la foto, la firma i l'emprempta. El cost del projecte és de 220 milions d'euros. La major part correspon al suport de la targeta. El format serà semblant a l'actual però enlloc de paper plastificat estarà fet amb materials semblats als d'una targeta de crèdit.
Haurem de pagar com ara 6,60 euros.
Què podrem fer en un futur amb el DNI electrònic?
- L'objectiu és que el nou document redueixi la burocràcia i faciliti els tràmits amb l'administració.
- Fer l'anomenada firma electrònica. Enviar via correu electrònic un document legal. Per fer això serà necessari un aparell que permeti passar la tarja a l'ordinador.
( a la foto, un exemple de lector de targetes).


QEP TECNOLOGIA. Els dobladors del Commandos Strike Force.
Aquests dies es promociona la sortida al mercat del nou videojoc d'una empresa espanyola. És el més ambiciós que surt al mercat. Unes 200 persones han estat treballant en el projecte durant tres anys. Ha costat 9 milions d'euros i és hereu d'aquell videojoc fabricat a l'Estat que els anys 90 va arribar al número 1 en vendes a nivell mundial. El primer commandos estava inspirat en la Segona Guerra Mundial però amb una lògica de jugar semblant als escacs. Per doblar les veus s'han escollit grans dobladors del cinema. Jordi Brau per fer la veu de Tom Hanks, Ramon Langa de Bruce Willis i Camilo Garcia de Harrisson Ford. És un producte de l'empresa Pyro Estudios que es va presentar ahir oficialment en un acte al Teatre Alcalá de Madrid.
El videojoc es posa a la venda demà 17 de març en els formats PC, PlayStation 2 i Xbox.

QEP TENDÈNCIES. Els separats que busquen pis.
Els que ensenyen, vénen i lloguen pisos ja fa temps que ho detecten però altres sectors de la societat i sobretot l'administració encara no tenen en compte aquest col·lectiu nombrós de la societat. Es calcula que a tot l'Estat hi ha dos milions de persones en aquesta situació. Persones acabades de separar, que han de deixar les seves cases i que busquen una nova ubicació. Necessiten un pis petit i assequible perquè han de continuar compartint despeses dels fills amb l'ex.parella.

QEP TENDÈNCIES. Una web diu si una empresa està organitzada.
Un grup d'especialistes nordamericans tècnics en màrqueting han arribat a la conclusió que cada vegada es fa més evident que la pàgina web corporativa demostra com està organitzada a nivell d'estructura i d'organigrama tota l'embargadura de l'empresa. Com més clara, neta, concisa i més entenedora més organitzada està de forma interna.

QEP CITES
- A les dotze del migdia el departament de Joventut fa el sorteig de les nou mil places que s'han d'adjudicad del programa l'Estiu és teu. Són les colònies d'idiomes i altres activitats organitzades per la Generaliat. És la primera vegada que es fan per sorteig i no per ordre de petiticions i això permet dir que seràn totalment transparents.
- Els concerts de les falles de València. La mascletà va donar ahir el tret de sortida de les festes a València, les més importants de l'any. Durant aquests dies a banda de foc i petards hi haurà música gratuïta. Passaran per València, La Unión, Luis Fonsi, Coti, El sueño de Morfeo, Falete, Loquillo i l'última fornada d'Operación Triunfo. Hi haurà Soraya, Víctor i Edurne. No hi serà Sergio tot i que s'havia anunciat.

QEP TELE
- Nominacions als premis de l'Academia de la Televisió.
Els premis s'entreguen el 28 d'abril i encara no hi ha cap tele que vulgui retransmetre l'acte. TVE aconsegueix 20 candidatures, Antena 3 10, Tele 5 9 i Cuatro 4. TV3 ha aconseguit nominacions per 30 minuts o els telefilms de coproducció El camí de Víctor i Viure sense por.

- LA COCINA DEL INFIERNO té els dies comptats. Avui gales, el diumenge i final el pròxim 23 de març.

TV INTERNACIONAL
- Sembla que les declaracions que va fer David Beckham han donat el seu fruit. Recorda, deia, que els deures del seu fill eren molt difícils i que no el podia ajudar en matemàtiques. Doncs bé, la nova web del canan Discovery Channel inclou deures escolars amb l’objectiu de recordar els pares coneixements de mates, història i altres assignatures oblidades.
Es tracta de la pàgina COSMEO de subscripció. Hi ha programes per resoldre equacions, videos educatius i jocs de memòria específics per a la persona. Llancem la idea perquè algú ho faci en català.

- El compositor i cantant de soul ISAAC HAYES ha decidit deixar de fer de doblador als Simpsons. No vol posar-li més la veu al personatge del Chef perquè no està dacord amb les burles que fa cap a la religió. Segons Issak Hayes diu que fa BURLES IMPRÒPIES i detalla que al món hi ha lloc per a la sàtira però arriba a un punt que la sàtira acaba i comença la intolerància i el fanatisme cap a les creences religioses. Isaac Hayes està al costat de la cienciologia com Tom Cruise.