10.3.06

DIVENDRES 10 DE MARÇ DEL 2006
Que ningú critica la xati britànica que es maquillava mentre conduïa. Tots algun cop o altre ens hem donat petons al volant, em recollit la pipa del seient de darrera del nen, em canviat del dial mil vegades a la ràdio i mil coses més. Reflexionem.

QEP TRÀNSIT. Objectiu: homogeneitzar els panells informatius.
Des d’aquesta setmana el Servei Català de Trànsit demana la col•laboració ciutadana per homogeneïtzar la informació dels pannells d’informació variable catalans i europeus. L'objectiu és homogeneïtzar la informació utilitzada als pannells de missatges variables de les carreteres europees i catalanes. Els usuaris podran col.laborar en el projecte europeu Mare Nostrum VMS omplint un test que podran trobar clicant AQUÍ. gencat.net/transit.

QEP POLÈMICA. Qui va descobrir la família "quatre grapes"?
Hi ha segon capítol de la història de la família turca que va a quatre grapes i potser tercer. Han acusat de robatori el científic que va descobrir la família.
El professor turc UNER TAN assegura que va descobrir el cas. Diu que va convidar el britànic Nicholas Humphrey a visitar la família i segons aquesta versió després els va pagar diners perquè no parléssin amb ningú més. L’objectiu és que la BBC en tingués l’exclusiva. El britànic els hauria donat uns 2000 euros, els va instal·lar aigua i electricitat a la casa que tenen en un petit poble de muntanya de Turquia.
Diuen que el descobriment pot ajudar a comprendre quin ha estat el procés en què l’HOMO SAPIENS hagi arribat a caminar ben dret. És un pas enrera a l’evolució humana.
batori el científic que va descobrir la família.

QEP BUTXACA. Llista FORBES dels més rics del món.
No hi ha canvis importants a la classificació anual de la revista FORBES. Bill Gates continua sent l’home més ric del món I el fundador d’Inditex, Zara, el gallec Amancio Ortega el més ric d’Espanya. Amancio està a nivell mundial en la posició 23 amb una fortuna que en dòlars és de 14.800 i en la setena de la llista europea per davant de Silvio Berlusconi, per exemple. La seva exdona ROSALÍA MERA ha baixat posicions tot i que la seva fortuna ha pujat dels 2000 als 2200 milions.
El propietari d’Inditex és a la llista des del 2001 l’any passat s’hi va incrorporar el propietari de Mango, ISAK ANDIC. L’any passat el president de Prisa JESUS DE POLANCO i el de la immobiliària Fadesa, MANUEL JOVÉ. Els dos es mantenen encara al llistat però amb moltes diferències respecta l’any passat.
La diferència respecta la llista d’anys anteriors és que ha arribat a una xifra rècord. Al món hi ha 793 persones que tenen més de mil milions de dòlars.
Mai havien estat tants. És un 18 per cent més que l’any passat.
En aquest club dels mil milionaris hi ha 10 espanyols.

QEP TECNOLOGIA. Es presenta finalment el projecte Origami.
Microsoft ja ha presentat el Projecte ORIGAMI en el marc de la fira Cebit de Hannover. És un aparell a caball entre una agenda PDA i un Tablet PC.
Es tracta d’un ordinador ultraportàtil. En realitat no cal emocionar-se tant. És un tablet PC amb pantalla tàctil amb funcionalitats millorades. És un primer pas en la categoria d’ordinadors portàntils més barats i lleugers.
Diuen que costarà uns 800 euros. Microsoft vol que aquest dispositiu es converteixi en una opció a l’hora de treballar en un entorn mòbil.


QEP TECNOLOGIA. Un videojoc de la indústria espanyola.
El 17 de març surt a la venda un dels pocs videojocs que ha produït la indústria espanyola. Es tracta de COMMANDOS STRIKE FORCE. Ha costat diversos anys de treball i nou milions d’euros. És la producció més cara de la història del videojoc a Espanya.
Sortirà amb 15.000 exemplars. És un ambiciós projecte de l’empresa Pyro Studios i continua l’estel·la que li va donar fama mundial fa anys amb el joc Commandos. Aquell joc va situar-se el 1998 com a número 1 en les llistes europees i americanes. Va ser el segon joc més venut del vell continent i el tercer a escala mundial amb més de quatre milions de jocs venuts. Des d’aleshores l’empresa ha fet més jocs que s’han venut molt a l’Estat però no han estat bombes comercials mundials com aleshores.Commandos és com una partida d’escacs ambientada a la segona Guerra Mundial.

QEP CIÈNCIA. Una llagosta peluda i una cabra amb quatre ulls i dues boques.
Avui coincideixen dues notícies d'animals estrafolaris però reals.
1) Biòlegs marins han descobert un crustaci al Pacífic Sud que s'assembla amb una llagosta i que està recoberta amb pèl sedós. La Kiwa Hirsuta és tant diferent a altres espècies que els científics han creat una nova família taxonòmica per a ella.
Els detalls del descobriment els publica la revista del Museu Nacional d'història natural de Paris.
2) En un poble que es diu La Barca de Florida de Jérez de la Frontera ahir va néixer una cabra amb quatre ulls i dues boques. Està en perfecte estat. La seva propietària es diu Dolores Cañero però al poble tothom la coneix com "la de las cabras". Explica que té dues boques però només menja en una.

QEP TECNOLOGIA. Normativa per protegir els consumidors amb ADSL.
EL ministre d’indústria, JOSÉ MONTILLA, ha anunciat una nova normativa per reforçar la qualitat del servei d’ADSL a internet. Les noves lleis preveuen que es compensi els usuaris que pateixin interrupcions en el servei.

QEP TECNOLOGIA. Un video que recorre la xarxa.
El video del moment el que té més èxit aquests dies a la xarxa és un que recrea ELS SIMPSONS però amb actors de carn i ossos. És una campanya de màrqueting de la companyia britànica per satèl·lit de BSKYB.
L’ha fet la cadena SKY i en un primer moment era per passar-lo per la cadena i promocionar a la Gran Bretanya els episodis dels Simpsons.
Finalment van decidir emetre’l per la xarxa i ha estat un èxit perquè s’ha començat a debatre la seva qualitat i això ha fet que es difongués de forma espectaculars.
Si el vols veure clica AQUI

QEP TENDÈNCIES. Comprem al super online només 1 com al mes.
El 30% dels usuaris espanyols d'internet realitza compra en supermercats en línia, segons un estudi sobre hàbits de compra realitzat per Ipsofacto,una empresa especialitzada en investigació a la xarxa. La majoria, un 90% dels compradors per internet ho fan com a màxim una vegada al mes. Per tant la freqüència és molt menor a l’establiment físic.L'estudi ha conclòs que la percepció general dels supermercats en línia és positiva i que els usuaris n'aprecien que es tracta d'una manera d'estalviar temps.El responsable de la investigació, Joan Miró, ha explicat que els principals inconvenients percebuts pels enquestats que encara no compren en supermercats en línia són la dificultat a obtenir l'entrega dels productes en l'horari desitjat i els dubtes respecte a la compra en línia de productes frescos.Així mateix, els enquestats han opinat que hauria d'existir una major avantatge competitiu respecte als supermercats convencionals pel que fa a costos, ofertes i promocions. Alguns usuaris han considerat que l'entrega de la compra és complicada, ja que estan poc temps en els seus domicilis.


QEP TELE
- Demà tots recordarem uns fets horrorosos. Farà dos anys dels atemptats de Madrid.
Les cadenes recordaran eldia amb una cobertura especial dels actes d’homenatge.
Les cadenes han acordat no emetre imatges que facin mal o que fereixin la sensibilitat de les víctimes. INFORME SEMANAL farà un reportatge especial i 7 DIAS 7 NOCHES dos dies després. TVE, ANTENA 3, CUATRO I TELECINCO s’han compromès ha no emetre aquest tipus d’imatges i es limitarn a informar sobre els actes d’homenatge als informatius.