9.3.06

DIJOUS 9 DE MARÇ DEL 2006
Una família a quatre grapes. Què està passant?

Sembla ficció però és real I ha generat un gran interès mundial entre els antropòlegs. S’ha descobert que en un petit poble de muntanya de Turquia viuen quatre persones d’una mateixa família que caminen de quatre grapes i els és impossible aixecar-se i desplaçar-se amb normalitat. El que podria semblar un acudit és una realitat digne d’estudi. Es veu que tenen un estrany defecte genètic que els impedeix caminar normalment. Diuen els especialistes que a l’ADN d’aquestes persones de la mateixa família podrien trobar.se les claus de la transformació evolutiva. Tots quatre tenen un defecte mental també.

QEP ACTUALITAT. Balanç del dia de la dona.
LA IMATGE
La de Carolina la Fuente. L’advocada que va aparèixer ahir al judici amb la seva filla de setmanes. Un jutge de Barcelona es va negar a ajornar un judici tot i que l’advocada del cas estava de baixa maternal i això la va fer anar a la vista amb la filla.
ELS ESTUDIS
El dia de la dona es van publicar tot tipus d’estudis.
Ahir ens feiem resó dels estudis més seriosos presentats. Demostrat que les dones cobren menys i que encara treballen en general més a casa que els homes.
Avui un resum d’alguns estudis “agafats en pinces”.
- Un estudi científic fet als Estats Units arriba a la conclusió que el cervell femení funciona millor que el masculí. Ho publica el diari BILD. Mentre els homes utilitzen la zona esquerra del cervell per escoltar, les dones utilitzen tots dos costats.
- Un altre estudi de la Universitat del Nord de Califòrnia, revela que les dones superen més i millor els problemes del cor que els homes. Les dones viuen una mitjana de 81 anys i els homes 76.
- Un altre diu que les dones són més conscients que cal menjar de forma sana. Es veu que hi hauria un nervi a l’intestí que informa al cervell com va la digestió. Aquest nervi és diferent en els homes i les dones. És per aquest motiu, diu l’estudi, que a una noia li ve més degust una amanida i a un noi una hamburguesa.
- N’hi ha més. Les dones són més sinceres amb elles mateixes. Quan un home s’equivoca busca els motius en qualsevol circumstància mentre que les dones reconeixen que s’han equivocat.

QEP HÀBITS. El sexe i els joves.
L’Enquesta SCHERING sobre sexualitat i Anticoncepció de la Juventut Espanyola diu que els joves tenen més de 8 relacions sexuals cada mes i s’inicien al sexe als 16 anys. El motiu per no fer sexe segur és en general que improvitzen les seves relacions. En general els joves estan més preocupats pels possibles embarassos no desitjats que per les malalties de transmissió sexual. El 40 per cent els joves assumeixen conductes de risc tot i conèixer els mètodes anticonceptius i les possibles conseqüències.

QEP TENDÈNCIES. MACROAMPOLLASSES per internet.
Cada vegada són més multitudinàries i ara es tendeix a una competència d'assistència entre ciutats. L’última ha tingut tant de resò que encara falten 8 dies per fer-se i tots els agents policials i les autoritats de les ciutats on en faran ja estan en alerta. La convocatòria és pel 17 de març. L’enviament per SMS i via correu electrònic és tan impressionant que més d’un agent el deu haver rebut.
De moment s’han afegit són Madrid, Sevilla, Oviedo, Múrcia, Còrdoba, Granada, Jaén, Vitòria i Barcelona, al Raval. Ara ja es tracta d’aconseguir un rècord.
Es vol superar les 5.000 persones bebent al carrer del 16 de febrer a Sevilla.
La convocatòria de Barcelona es fa utilitzant els mètodes de les cadenes de correu. Utilitzen una imatge simpàtica de l’aldalde Joan Clos per promocionar l’esdeveniment.
Arriba un moment que la tendència és sentir-se fora d’onada si no t’arriba la convocatòria i si t’arriba et sents estar al dia.

QEP TENDÈNCIES. El consum d'algues pel seu alt valor nutritiu.
Empresaris i cuiners defensen el consum d’algues pel seu valor nutritiu. En el marc de la fira Alimentària s’han presentat usos alimentaris de les algues. Estan molt exteses en cosmètica però a Europa no tant en l’alimentació. L’empresari de la marca familiar Porto Muiños destaca la seva facilitat per preparar-les i la infinitat d’aplicacions tant en plats salats com dolços. Porto Muiños juntament amb la Universitat de la Corunya fa cultius industrials d’algues que recullen a la costa gallega.

QEP TENDÈNCIES. L'snacking i la dieta mediterrània.
Es parla molt de la dieta mediterrània. De fet coincidint amb alimentària ahir i avui hi ha un congrés sobre això. La ministre de Salut ha alertat que cada vegada es segueix MENYS la dieta mediterrània tot i la seva difusió.
Paral·lelament es comença a notar una certa tendència que als Estats Units està clarament imposada. Es coneix amb el nom d’SNACKING. Es tracta de picar a totes hores, allò que critiquen tant els dietistes. Menjar més de sis cops el dia però amb petites quantitats. Els metges diuen que s’ha de manjar CINC cops el dia i poc.
Però l’snacking va més enllà i multiplica els cops. Als Estats Units són 20

QEP BUTXACA. Diumenge, dia mundial del consumidor.
Diumenge que ve es celebra EL DIA MUNDIAL DEL CONSUMIDOR. l'Agència Catalana de Consum -ACC- ha organitzat la 2a festa del Consum Responsable amb el lema 'Tens molt, molt a prop'. Serà diumenge 12 de març al matí, a l'Avinguda de la Catedral, de Barcelona. La jornada comptarà amb tallers educatius, joguines reciclades, ball, música i teatre. Segons l'ACC es pretén donar a conèixer uns valors solidaris i identitaris del consum de proximitat. En definitiva, sensibilitar als consumidors en el consum responsable d'una manera lúdica i participativa .

QEP BUTXACA. Menys ingressos pels pescadors de gamba de Girona.
Els ingressos de les cofraries de pescadors de Girona han baixat el 2005 d’un 8 per cent.La culpa és la reducció de capures de GAMBA a la Costa Brava. En el conjunt de Catalunya les captures de peix van pujar en general. Paral·lelamejnt ha pujat el trànsit de mercaderies als ports de Catalunya. En el rerefons de tot això també hi ha l’alarma d’alguns naturalistes que diuen que l’home està explotant i desequilibran els sistemes marins.

QEP EXTRAESPORTIU. Els "nens mimats" del Reial Madrid.
Després de quedar eliminats de la Lliga de Campions, el Reial Madrid enceta una nova etapa de sequera?. Ja ho deia Florentino Pérez que havia deixat massa concessions als seus jugadors. Ara s’ha sabut que Ronaldo no paga les quotes pel palco que té al Santiago Bernabeu. És un palco que utilitzen els treballadors del holding que té muntat al voltant d’ell i la seva imatge. Es diu R9. És un conglomerat d’empreses amb una plantilla de 150 persones. Ronaldo no entén perquè està obligat a pagar el palco quan moltes vegades deixa la seva imatge de forma gratuïta al reial Madrid.

QEP TECNOLOGIA. Fira CEBIT de Hannover.
Avui comença a Hannover el CEBIT, una fira tecnològica que celebra la seva vintena edició. Hi participen 6300 expositors de més de 70 països. A banda de la presentació del projecte Origami de Microsoft passaran moltes més coses. Destaquen també els televisors de pantalla plana compatibles amb sistemes d’alta definició. Presenten millores en la qualitat d’imatge característiques de connexió. Alguns ja porten incorporat el decodificador de TDT. La dada més important és que el preu d’aquests televisors tendeix a baixar molt. Els models assequibles estan al voltant dels 800 euros però ara fa dos anys eren totalment prohibitius.
Un altre de les novetats són els sistemes de navegació pel sector de l’automòbil que es presenten. Diverses marques com BMW, SIEMENS AUTOMOTIVE i VIAMICHELIN presenten solucions per evitar retencions a la carretera. Connexió a internet des del cotxe, facilitar dades tècniques als vehicles a través de la telemàtica.

QEP TECNOLOGIA. Es disparen les vendes del sector del videojoc a Espanya.
S’han fet públiques les dades de vendes dels videojocs a Espanya. Han superat les aconseguides pel cinema, el video i la música gravada. El sector ha arribat als 863 milions d’euros el 2005. Les conssoles es mantenen com a líders absolutes del mercat dels videojocs i han tornat a augmentar les seves vendes respecte el 2004, un 14 per cent més. L’augment té molt a veure amb el fet que van sortir a la venda l’any passat la Nintendo DS, la SPS de Sony i la XBOX 360. Això va impulsar les vendes.
Espanya és el quart país europeu en consum de software interactiu i venda de conssoles darrera la Gran Bretanya, Alemanya i França.

QEP TECNOLOGIA. Un iPod pel papa BENET XVI.
El papa Benet Setze li han regalat un reproductor musical. Un iPod Blanc. Els responsables de Ràdio Vaticà li han fet el regal. Té capacaitat per 2 gigabytes. És un model modest però ell ja en té prou. Li han regalat ple de música clàssica i podcasts de l’emissora. La gràcia és que l’aparell és exclusiu perquè té una inscripció amb una dedicatòria pel Sant Pare. Benet Setze ha visitat les instal·lacions de Ràdio Vaticà en motiu del 75è aniversari.

QEP CITES
- Santiago Auserón, líder de la banda dels 80 'Radio Futura' i ara Juan Perro, actuarà el pròxim 7 d'abril en el XII Festival de Dixieland, que es farà al teatre Metropol de Tarragona.
- La històrica banda britànica Iron Maiden actuarà el 30 de novembre al Palau Sant Jordi de Barcelona en el marc de la seva gira europea per presentar el seu nou àlbum, que es troba en procés de gravació.
- El clarinetista búlgar Ivo Papasov & His Weding Band ofereix avui a l'Auditori de la Mercè de Girona el seu únic concert a Catalunya. El músic, d'origen turc, està considerat el creador del moviment conegut com a música de casaments o música contemporània dels Balcans.
- Avui concert d'Amparanoia a Barcelona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei!

El primer que faig cada dia és entrar al vostre blog per tornar de peus a terra amb la realitat. Està molt bé el recull i els comentaris!!
Avui flipo amb la familia a quatre grapes i amb l'horrorós cotxet de la Carolina!

Bon dia als dos!! i al marci!

Romi