8.3.06

DIMECRES 8 DE MARÇ DEL 2006
Avui és el Dia de la dona treballadora i un dia d'eufòria blaugrana després de fer fora el Chelsea de la lliga de campions en una gran rebenja. Ahir es va demostrat que el futbol mou masses i és un gran aparador mundial. Quan arribarà la paritat al primer equip del Barça?. Hauria de ser un esport mixte perquè les dones també puguéssin tenir aquesta projecció.

QEP ACTUALITAT. Les dones encara estan perjudicades.
- A LA BUTXACA/ FEINA: Una de les dades més sorprenents és el fet que a Espanya una dona amb les mateixes condicions que un home i al mateix lloc de treball exacte cobra el 40 per cent menys que un home.
- A CASA: L’últim estudi Eurostat parla encara que el pes recau en la dona. Espanya és un dels països europeus en què l’home dedica menys temps a les feines de la llar. En general n’hi ha molts que es cuiden dels fills però les feines de la casa encara no les fan. Es calcula que mentre una dona dedica gairebé 5 hores a rentar, escombrar etcètera un home en dedica 1 hora i mitja a la setmana.
Els homes estoniants representa que són els que dediquen més hores i ho fan 2 hores 48 minuts mentre que les dones estonianes 5 hores. Només els homes italians són pitjors que els espanyols.
- A L'ADMINISTRACIÓ I A L'EMPRESA: Hi ha un 29 per cent de dones en l’empresariat, un 36 per cent dels diputats són dones i un 35 per cent del professorat universitari.
Són dades de l’Institut D'estadística. Treieu homes i dones les vostres pròpies conclusions.

LES DECLARACIONS DE DONES. Ahir es va presentar el llibre 24h/7d escrit per l'empresària Gemma Cernuda.
Són cites de dones relacionades amb la feina. Estan dividides en 7 temes i n'hi ha 24 de cada tema. Entre elles:
Ingrid Bergman: "Mai vaig buscar l'èxit per la fama o els diners. Són el talent i la passió els que compten".
Martina Navratilova: " El moment de la victòria és massa curt per viure només buscant això i rès més".
Belen Rueda: "Penso que tot és efímer, fins i tot això dolent".

QEP HÀBITS. Augmenta entre els adolescents el consum de porros.
La ministre de sanitat, ELENA SALGADO, ha volgut posar els punts sobre les Ís. Diu que sobre el cànnabis i els porros cal desterrar els tòpics i les creences i detalla la realitat. El consum de cannabis entre les persones de 15 a 18 anys ha augmentat d’un 18 per cent i l’edad mitjana d’inici al consum ha baixat fins als 14 ,7 anys.

QEP BUTXACA. Menys pollastre a les carnisseries musulmanes.
Les carnisseries musulmanes a Catalunya han registrat un "gran" descens en les vendes de carn de pollastre i, en canvi, han notat un increment de la compra de carn de vedella a causa de la grip aviària, que ha afectat aus de diferents països asiàtics i europeus. El vicepresident de l'Associació de Treballadors Pakistanesos, Abid Hussein, que és propietari d'una carnisseria musulmana al barri barceloní del Poble Sec, ha explicat que durant l'"últim mes" ha passat de vendre "50 cuixes de pollastre diàries a 20" per la por de la població a agafar la infecció.
A aquest col·lectiu s'hi afegeix la particularitat que per motius religiosos no menja carn de porc i a l'hora d'optar per altres alternatives ha preferit la vedella, que "ara es ven més".

QEP BUTXACA. 40 milions de targetes Visa a Espanya.
L’Estat Espanyol és el segon país amb més targetes VISA de tot el continent europeu. Des que es va introduir el 1979 el nombre de VISES ha crescut fins els 40 milions actuals. Només ens supera la Gran Bretanya amb amb 90 milions de targetes.
A Espanya s’ha disparat els últims temps. A finals del 2000 el nombre de targetes era de 25 milions. Dels 40 milions, 21 milions són de crèdit, 17 de dèbit i gairebé un milió són targetes d’empresa. Això vol dir que 1 de cada 10 euros que es gaten a Espanya es paga amb una targeta visa.

QEP BUTXACA. Protesten pel què els paguen per la llet.
Un centenar de productores de llet es van manifestar ahir davant l’empresa DANONE a Sant Cugat del Vallès. Exigeixen un preu just per la llet que els últim temps se’ls ha rebaixat. Exigeixen que s’acabi amb el descens injustificat del preu

QEP TECNOLOGIA. Els motius de les devolucions dels aparells.
Un estudi determina que els consumidors nordamericans batallen durant 20 minuts per fer funcionar un aparell tecnològic. Aquest seria el temps màxim. Curiosament és una tesi de la Universita d’Eindoven, a Holanda. El científic Elke den Ouden va donar un seguit d’aparells a nordamericans perquè els intentéssin fer funcionar el cap de setmana a casa. Després els va preguntar com havia anat l’experiència.
El màxim de temps que s’hi havia passat eren 20 minuts i l’altre conclusió destacada que les queixes i devolucions de productes la majoria es deuen a un MAL DISSENY.
Més de la meitat de les devolusions d’aparells tecnològics es produeixen perquè tenen un funcionament complicat. La veritat és que els últims temps ens han atiburrat d’aparells electrònics molt versàtics. Reproductors MP3, sistemes de cinema a casa, centres d’entreteniment digital, sistems d’audio sense cabbles. En general els consumidors continuen trobant difícil la seva instal·lació i ús.

QEP TECNOLOGIA. Què és el projecte ORIGAMI?
Demà comença a Hannover el CEBIT. És la fira internacional de tecnologia de la informació, telecomunicacions, software i serveis més importants del món.
Celebra la seva vintena edició. La convergència de tecnologies és el tema central de la trobada. Es presentaran telèfons mòbils d’última generació, portàtils ultralleugers, noves càmeres digitals i potser l’últim projecte secret de Microsoft. ORIGAMI.La veritat és que no se sap què és. Hi ha molta rumorologia. Microsoft ha fet una campanya prèvia al sector. Diu que demà desvetllarà què és el projecte Origami.
De fet ORIGAMI és l’art japonès que permet transformar el paper en diverses figures.
Alguns apunten que ORIGAMI a Microsoft és un mini PC portàtil que permet a l’usuari escoltar música, jugar a videojocs, navegar per internat, posicionar-se am GPS al satèl·lit i escriure notes. És un projecte conjunt també amb Intel i Samsung. Els pròxims dies ho sabrem.

QEP INSÒLIT. Unes bessones idèntiques fins a la mort.
El fenòmen dels bessons encara no està estudiat del tot. Dues àvies bessones de Colòmbia, Maria Catalina i Ana Catalina de 76 anys van morir el mateix dia, a la mateixa hora i del mateix mal a diferents pobles del Carib Colombià. Patien hipertensió des de fa 40 anys. La germana petita de les bessones diu que estavan molt unides i que s’estimaven massa.

QEP TENDÈNCIES. Música clàssica en un vol de VUELING.
Al final es farà de tot als vols aeris. L’altre dia parlavem dels vols que s’han inaugurat que deixen per 200 euros fer l’amor a la cabina del pilot.
Ara ens ha sorprès VUELING. La companyia va oferir fa pocs dies un concert de música clàssica mentre feia la ruta Paris- Barcelona per inaugurar el desè avió que s’incorpora a la flota. Va ser una col·laboració entre Vueling i l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre de Liceu. Els joves músics van interpretar una selecció de peces de Mozart, Telemann i Pachelbel. De fet ja hi ha un acord de col·laboració entre l’aerolínia i la Fundació del Gran Teatre. Vueling finança els desplaçaments de l’orquestre de la fundació, emetent bitllets d’anada i tornada tant en vols nacionals com internacionals.

QEP TENDÈNCIES. S'imposa poc a poc la vida saludable.
Poc a poc s'imposaran els productes més ecològics i dietètics. De totes maneres el gran consumidor d’aquests productes és actualment Alemanya. Un 70 per cent del què es consumeix aquell país és d’aquest sector. A l’Estat Espanyol la situació actual és aquesta. Es calcula que ens gastem cada any QUATRE EUROS per persona en el consum de productes herbodietètics i ecològics. Vol dir un 20 per cent de consum habitual d’aquests productes. Estem molt lluny del consum que en fan França, amb un 40 per cent o Alemanya amb un 70 per cent. Divendres comença a Madrid un Salí d’Herbodietètica, Salut, productes naturals i ecològics. La Expoviral.
Actualment a tot l’Esatt hi ha unes 32.000 hectàrees dedicades a la producció de plantes aromàtiques i medicinals, un 4 per cent de la superfícis es dedica a l’agricultura ecològica. El sector de l’herbodietètica factura uns 300 milions d’euros. ES vénen unes 300 plantes medicinals.

QEP TENDÈNCIES. Videojocs per adults.
Tot arribarà. De moment al Japó un joc mental que diuen que va molt bé per prevenir Alzheimer s’està venent com a xurros. Els fabricants de jocs per videoconssoles ja comencen a mirar a públic molt adults. No en tenen prou amb els adolescents.
El joc l’ha dissenyat un neurocientífic de 46 anys. El joc es diu Brain Training for Adults. Entrenament mental per adults. S’ha demostrat que és molt addictiu sobretot pels japonesos que tenen a partir de 45 anys. Consisteix en un seguit d’exercicis mentals que milloren l’agilitat del cervell i allarguen la posssible arribada de l’Alzheimer o un altre malaltia mental. Són puzzles, càlculs aritmètics, dibuixos a completar ràpidament.El joc determina l’edad mental de cada jugador que pot no ajustar-se amb al física. El fabricant de conssoles Nintendo ja ha venut 3,3 milions d’unitats d’aquest joc al Japó. La seva versió anglesa es començarà a vendre l’abril als Estats Units.

DANA REEVE
Ha mort la dona de Christopher Reeve, Superman. Va morir dilluns als 44 anys i de càncer de pulmó. La història d’aquesta parella tan enamorada és realment trista. Han deixat un noi de 14 anys que deunió l’experiència que ha hagut de passar. Perdre un pare i després una mare amb malalties. Dana Reeve dirigia una fundació que lluitava per trobar tractaments i possibles cures de paràlisis. Christopher Reeves va morir el 2004 i pocs mesos després Dana va anuncair que li havien diagnosticat un càncer.

MADONNA
En una entrevista a la revista OUT ha revelat que la seva filla LOURDES MARIA li va preguntar si era lesbiana després del petó que es va fer a la gala dels MTV amb Britney Spears i Christina Aguilera.

MACAULAY CULKIN
Ha debutat com a escriptor. Ha escrit una novel·la autobiogràfica. A la presentació ha dit que espera que la gent No es pensi que és un desequilibrat.
L’últim que s’ha dit del nen prodigi del cinema per excel·lència és que havia tingut afers poc clars amb Michael Jackson. De fet va declara al judici.

QEP CITES
- ALEJANDRO FERNANDEZ al Palau Sant Jordi. El cantant mexicà cantarà avui les seves ranxeres amb MALÚ com a convidada. A Barcelona no s’han exhaurit les entrades però a Madrid i Múrcia sí que es van exhaurir. Presenta el seu exitós disc Mèxic-Madrid en directe i sense escales. ( A la foto acompanyat de Paris Hilton).
- Concert avui de l’electropop del madrileny CHOP SUEY. És la parella sentimental de la directora catalana Isabel Coixet.
El concert de Chop Suey serà a partir de dos quarts de nou del vespre a La Paloma. Presenta el seu disc Bipolar i s’acompanyarà de videoclips dirigits per Coixet.
L’entrada costa 6 euros.
- Una no cita. Els ROLLING STONES no faran concert a l’agost a Saragossa. L’Ajuntament de la localitat ha anunciat que s’han trencat les negociacions amb els responsables de la gira. El conflicte va venir quan els agents dels Stones van amenaçar a anar a una altre ciutat que pagava més.

- L'Auditori de Barcelona reprendrà la programació estable de músiques populars que acollia la sala L'Espai, que va tancar l'any passat, amb la celebració de nou concerts de gèneres molt diversos fins al juny. Els mallorquins Antònia Font, que presentaran el seu nou disc 'Batiscaf Katiuscas'; la veu més representativa de la música haul tradicional del Sàhara, Mariem Hassan; la fusió de rumba, pop i reggae de Remendaos i Duquende, que portarà el seu treball més recent, 'Mi forma de vivir'.
- RED HOT CHILI PEPPERS. La banda californiana Red Hot Chili Peppers ha venut 9.137 entrades en cinc hores per al seu concert del 30 de maig al palau Sant Jordi de Barcelona, segons ha informat la promotora Doctor Music. L'aforament total és d'aproximadament 18.000 persones.
L'organització ha assenyalat que només es vendran un màxim de quatre entrades per persona, amb un preu d'entre 32 i 38 euros. Les entrades per al concert de Madrid, que es van posar a la venda el 28 de febrer, es van esgotar en dos dies.
El grup, format pel vocalista Anthony Kiedis, el baixista Flea, el guitarrista John Frusciante i el bateria Chad Smith, publicarà el 9 de maig el doble àlbum 'Stadium Arcadium', que tornarà a combinar el funk, el rap i el rock.

QEP TELE
- TV LOCAL: El director general de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals de la Generalitat, Santiago Ramentol, presidirà avui dimecres dia 8 de març l’acte públic d’obertura del sobre B de les ofertes presentades al concurs de la Televisió Digital Terrestre (TDT) local. En aquest sobre es detallen tant la proposta tècnica, com l’econòmica i la memòria descriptiva o de programació que proposa la candidatura.
L’acte és públic i poden assistir-hi tots els mitjans de comunicació.

- La Sexta comença emissions regulars el proper 27 de març ''al 50%'' del seu potencial. La Sexta ultima “un model amb personalitat pròpia” que oferirà “programació complementària” a les grans cadenes, que tendeixen a orientar els seus continguts en funció del públic majoritari de cada franja horària. Segons va explicar ahir el conseller delegat del canal, José Miguel Contreras, la cadena naixerà "al 50%" del seu potencial per tal de no interrompre projectes en marxa en cas que finalment aconsegueixi el Mundial.

- El Mira quién baila portuguès s'ha estrenat amb un 30 per cent de quota de pantalla. És el Dança Conmigo.

- Telecinco ha comprat els drets de LA ISLA DE LOS FAMOSOS. El programa es farà quan acabi LA COCINA DEL INFIERNO. El presentaria JESÚS VAZQUEZ i estan intentant fixar ALBANO que ha partiticipat al programa a Itàlia.