7.3.06

DIMARTS 7 DE MARÇ DEL 2006
Fer mal a un nen petit indefens és el pitjor que es pot fer. Veient les notícies d'avui, tenim temptacions d'estar parlant només del Barça-Chelsea. Ens servirà per desconnectar o no?. Ho provarem però no passarem per alt altres coses.

QEP BARÇA. MAURINHO ho té tot tecnològicament controlat.
A banda de mala bava i provocació, es veu que té una radiografia perfecte del Barça al seu ordinador portàtil i ha fet arribar als seus jugadros un DVD del contrari a batre. RIJKAARD, en canvi, es basa en el joc i ha desmostrat educació. Ha demanat als culés que aplaudeixin Maurinho perquè actualment és el millor entrenador del món i té un passat blaugrana. A veure si se li farà o no cas.
El Chelsea ha de superar un 1 a 2 en contra.
No volem posar la foto de Maurinho i ens decantem amb la foto de Thiaggo Motta que ha escollit el Barça-Chelsea per estrenar "nou look". Si porta bona sort, potser seurà de deixar les trenes indefinidament.

QEP ACTUALITAT. Coincideixen notícies contra menors.
- Ha trascendit que un nen d’11 anys de les comarques de Lleida va intentar treure’s la vida el desembre per culpa de l’assatjament que patia a l’escola per part de companys. La seva mare ho va fer saber divendres passat a la conselleria d’edudació a Lleida.
- Mentresant continua ingressada en estat greu la nena de 5 anys que va ingressar amb la seva mare argumentant que havia caigut del llit. Els agents han detingut el company sentimental de la mare per presumptes maltractaments i han trascendit que ja hauria agredit la nena abans a banda d'altres detalls molt més escabrosos.

QEP ESTUDI 1. Els éssers humans tenim una tendència a ajudar.
Un grup de científics alemanys suggereix que els èssers humans tenen una tendència natural a ajudar els altres. Han pogut comprobar que els nadons i els nens de poca edad ja demostren una conducta altruista als pocs mesos de vida.
Els experimens s’han publicat a la revista Science. Nens de menys de dos anys van ajudar a persones desconegudes a completar feines com ara apilar llibres.
Els científics han debatut molt sobre què provoca concretament que les persones demostrin bondad al ajudar a persones desconegudes sense importar-nos els beneficis.
Els nadons no saben ni parlar i ja volen ajudar.

QEP ESTUDI 2. Estudi positiu sobre els menús escolars.
És un estudi que trenca tòpics. L’ha fet l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Ha avaluat el 95 per cent de les escoles amb menjador durant el curs escolar 2004-2005.
La conclusió final es que 8 de cada 10 menús escolars de Barcelona tenen una bona aportació nutricional. Després de l’anàlisi només s’han recomanat canvis en un 30 per cent de les escoles revisades. Són modificacions en la manera de cuinar. Disminuir la presència de fregits i arrebossats i incrementar el consum de verdures fresques i cuites, de llegums, peix i fruita fresca. També s’han detectat en alguns casos que els plats que arribaven a taula no tenien la temperatura adequada. Estaven refredats.
Però en general el 80 per cent ja cumplien aquests requisits.

QEP NORMALITZACIÓ. L'alternativa catalana a la Coca-Cola.
L’empresari català que s’ha inventat La COLA CATALANA, l’ALTER COLA ha venut 8.000 ampolles en dos mesos. Es tracta de Ramon Carner, un empresari de restauració de Sant Feliu de Codines. De fet els últims temps han sortit algunes iniciatives d’aquestes característiques per fer una Coca Cola alternativa. Aquest empresari català diu que de les alternatives la seva és la que s’assembla més a l’original.
Se’n pot comprar sobretot a botigues DELICATÈSSEN, xarcuteries, mercats i alguns restaurants. Per Sant Jordi ha preparat una promoció pels que en venguin. Regalarà un metro de senyera a cada client perquè posin l’ALTER COLA a l’aparador.

QEP TENDÈNCIES. Les tendències d'alimentació a INNOVA.
Ha obert alimentària i ha ensenyat alguns nous productes que sortiran aviat al mercat. En general el què busquen les marques d’alimentació és trobar productes que ens facin la vida més fàcil. Per tant hem pogut veure al Saló nous productes congelats, aliments amb caducitat més allargada i sabors de disseny.
Un altre de les tendències genèriques que s’imposen és en la distribució dels productes. Fer racions més petites, individuals i llestes per al consum.
El Saló Innova dins d'Alimentària reuneix uns 400 productes nous:
- La truita a la francesa embasada, feta i llesta per escalfar al microones.
- Ous passats per aigua pelats i en paquets de dos.
- Fruita neta i tallada en packs individuals.
- Carn elaborada amb acabats a la brasa com ara un ternasco que només cal escalfar al microones.
- Un formatge ratllat amb gust de Ketchup per afegir a la pasta.
- Macarrons amb gust de pizza.
- El falafel congelat
- L’oli d’oliva amb llimona.
- Vi especial per acompanyar el SUSHI.
- Amanida envasada en tetra-pack
- En congelats es presenta la primera truita de riu congelada i comercialitzada a l’Estat.
- Un peix de fons de nevera. Pot estar al congelador durant mesos.

QEP TENDÈNCIES. Un joc de PC per fanàtics dels trens.
Hi ha molts pares de família enganxats als simuladors de vol però encara n’hi ha més fanàtics dels trens elèctrics. El pròxim mes d’abril sortirà al mercat LocoMania. És un joc de lògica que col·loca els jugadors com a caps d’estació i de la logística del sistema. Han de saber coordinar semàfors, posar senyals i manejar-se bé entre carrils. Hi haurà diversos nivells de joc. Locomania ofereix mapes inspirats en diversos destins europeus. Com més ràpid completes les proves millor puntuació. Tots els trens estan basats en models reals amb 26 locomotores a vapor, elèctriques i dièsel i 36 vagons que hauran de circular en 12 mapes diferents. Entre els reptes a superar hi ha fenòments com la pluja, la neu, els núvols, la intensitat de llum.
El joc surt per PC surt a la venda el 7 d’abril a un preu de 19,99 euros.

QEP TECNOLOGIA. Atac Hacker a telefonica.net i terra.es
Els últims dies hi hagut problemes amb els correus electrònics dels serveis de terra.es i Telefonica.net. Uns hackers van atacar dijous passat els dos portals i van quedar totalment col·lapsats. En dues hores van rebre milions de peticions fins a saturar les màquines, segons ha explicat ara la companyia. Aquest tipus d’atac es coneix amb el nom tècnic de Ddos. Els servidors no poden respondre a totes les peticions que regen a l’hora i cauen. El problema es va començar a resoldre al cap de dues hores. Els usuaris van notar que la navegació a internet anava més lenta. Un dia després l’accés als portals era difícil i alguns usuaris no hi podien accedir.
Els usuaris del servei de correu electrònic de telefónica presentaran una queixa formal davant les autoritats perquè asseguren que estan tenint inconveninents des de fa setmanes. L’empresa afirma que el problema ja està resolt. Encara no se saben els autors d’aquest atac de Denegació d’accés, Ddos.

QEP TECNOLOGIA. Invent mundial català per a invidents.
Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l’Organització de Cecs (ONCE) han desenvolupat un teclat per a PC en braile únic al món que a més és especialment útic per els invidents amb problemes motors a les mans.
L’investigador Jordi Roig, invident desde fa uns anys, ha presentat el producte. El teclat en braille es connecta a l’ordinador a través d’una clau USB i pot funcionar a la vegada que el teclat ordinari sense haver de reiniciar l’ordinador.
Per primer cop el nou teclat combina les tecles de funcions i el desplaçament en un teclat convencional i substitueix les alfanumèriques amb 8 tecles de braile.
L'ONCE el comercialitzarà a un preu d'entre 600 i 800 euros.
També treballen en altres projectes com ara un convertidor automàtic per accedir a les pàgines web i una pantalla tàctic amb informació gràfica en relleu.

QEP NOMS PROPIS
FERRAN ADRIÀ
El cuiner Ferran Adrià va presentar ahir al Saló Alimentària el llibre Lèxic cientificogastronòmic, amb 400 paraules científiques adaptades a l’ús gastronòmic.
Adrià va acompanyar la presentació amb una classe magistral de cuina. I va demanar més implicació de les administracions en en ensenyar als nens a alimentar-se bé

ALBERT PLÀ
Deixa’l corre a l’Albert Plà. Moltes persones el tenen aquí a Catalunya com un freaky més i és un sabadellenc triomafor ara als Estas Units. Aquesta setymana promociona aquella país l’espectacle MATACERDOS. L’han demanat ja de molts punts dels Estats Units. L’espectacle barreja la poesia de Lorca amb la pintura de Dalí.
Dissabte passat va actuar en una petita sala de Queens acompanyat de Judit Farrés i el guitarrista flamenc Diego Cortés. Albert Pla té set discos al merat.
Podrem veure coses d’ell per Sant Jordi que treurà un disc i pel Festival d'Estiu EL GREC que estrenarà espectacle.

QEP CITES
- Avui es posen a la venda les entrades pel concert que faran els RED HOT CHILI PEPPERS el 30 de maig al Palau Sant Jordi. Les entrades es poden comprar a la xarxa Tick Tack Ticket i les cadenes Fnac i Carrefour.

QEP TELE
- El Govern està estudiant la possibilitat de crear un consorci de comunicació, del qual en formarien part la pròpia Generalitat, l’Estat i la Diputació de Barcelona, com una forma de mantenir Ràdio 4. Aquesta ha estat la proposta que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha fet als directors de TVE a Catalunya, Joan Tàpia, i al de Ràdio 4, Antoni Vidal, per garantir la continuïtat de l’emissora pública en català i del Centre Territorial de Televisió Espanyola (TVE) a Sant Cugat. El consorci estaria destinant a finançar i gestionar tots els mitjans de comunicació públics que emeten en l’àmbit català per coordinar la seva oferta i continguts.

-Patricia Conde s’ha incorporat a l’equip de La Sexta per presentar Sé lo que hicisteis la última semana, un programa d’entreteniment i paròdia del periodisme rosa.

- PREMIS TP ORO de la tele.
Es van donar ahir al vespre a Madrid. Aquests són els premiats:
Millor actor de sèrie: PACO LEON ( Aida Telecinco)
Millor actriu de sèrie: CARMEN MACHI ( Aida Telecinco)
Millor presentador d'informatius: MATÍAS PRATS ( Antena 3)
Millor presentador d'entreteniment: JESÚS VÁZQUEZ ( Telecinco)
Millor presentadora d'entreteniment: ANA ROSA QUINTANA ( Telecinco)
Millor sèrie estatal: AQUÍ NO HAY QUIEN VIVA ( Antena 3)
Millor sèrie estrangera: MUJERES DESESPERADAS ( TVE)
Millor sèrie d'animació: LOS SIMPSONS ( Antena 3)
Millor reality: MIRA QUIEN BAILA! (TVE)
Millor programa d'entreteniment: BUENAFUENTE ( Antena 3)
Millor programa d'humor: CRUZ Y RAYA SHOW ( TVE)
Millor concurs: ¿QUIÉN QUIERE SER MILLONARIO? ( Antena 3)
Millor programa de cor: AQUÍ HAY TOMATE ( Telecinco)
Millor informatiu diari: NOTICIAS 2 ( Antena 3)
Millor programa de reportatges: ESPEJO PÚBLICO ( Antena 3)
Millor programa infantil: LOS LUNNIS ( TVE)
Millor anunci: LOTERIA DE NADAL
Premi especial a tota una vida: LAURA VALENZUELA