6.3.06

DILLUNS 6 DE MARÇ DEL 2006
Som encara sobre la catifa vermella després d'una nit de cinema independent a Hollywod. La cerimònia ha estat més ràpida del previst, menys pesada que en altres edicions i amb alguna sorpresa en forma de CRASH.


Aquesta és la llista dels guanyadors:
A la 78ena edició dels premis hi hagut 4 pel·lícules amb 3 Òscars cadascuna.
Crash, Brokeback Mountain, Memorias de una Geisha i Kong Kong.
CRASH (barreja conceptes com l'erotisme, el racisme i la violència)

( A la foto dos dels productors de Crash amb Jack Nicholson. No han deixat que recollíssin tots els premis i s'han enfadat una mica)
- Millor pel·lícula
- Millor muntatge
- Millor guió original

BROKEBACK MOUNTAIN
- Millor director ANG LEE
- Millor banda sonora, l’argentí Gustavo Santolalla
- Millor guió adaptat
MEMORIAS DE UNA GEISHA
- Direcció artística
- Fotografia
- Vestuari
KING KONG
- Efectes sonors
- Efectes visuals
- Muntatge de so

Interpretacions
Millor actriu: REESE WITHESPOON a "En la cuerda floja".
Millor actor: PHILIP S.HOFFMAN per "Capote"
Millor actriu secundària: RACHEL WEISZ per "El jardinero fiel".
Millor actor secundari: GEORGE CLOONEY per "Syriana"

Altres premis:
- Millor pel·lícula de parla no anglesa per la sudafricana TSOTSI
- Òscar honorífic per ROBERT ALTMAN.
- Millor pel·lícula d'animació: Ballas and Grommitt.
- Millor cançó: "It's hard out here for a Pimp" de Hustle and Flow.
Pels especialistes. Els premis als CURTS.
- Millor curt d'animació: The Moon and the Son
- Millor curt de ficció: Six Shooter
- Millor curt documental: A note of Triumph
- Millor documental: El viaje del emperador

La moda dels Òscars:
Vestits discrets i elegants amb tons suaus i pastels.
Molts recollits, esmòquings i joies plenes de diamants.
ALGUNS LOOKS DE LA GALA:






QEP TENDÈNCIES. Escoles sense llibres.
A França s’imposa el projecte LIBERSCOL. 190 escoles del país veí ja han imposat aquesta reforma que preveu eliminar els llibres i quaders i s’apunta a la xarxa. Es tracta de fer i enviar els treballs a través del correu electrònic. Tot es fa a través del e-mail. El sistema també ajuda els pares que coneguin les notes i l’assistència o no dels seus fills a l’escola a través del e-mail.
La iniciativa és del ministeri d’educació francès fa dos anys i determina que pel 2010 hauria d’estar implantat a totes les escoles.
Els estudiants ho poden consultar tot a la xarxa quan vulguin, qualsevol dia i a qualsevol hora. Sembla que els mestres estan molt dacord amb aquest nou sistema. Pengen a la xarxa els deures. Ja no valen excuses que me’ls vaig deixar a escola o dir als pares que encara no tenim les notes.
A Catalunya, moltes universitats ja funcionen a través de la xarxa. Professors que especifiquen coses que volen dir als alumnes a través de xarxes intranet.

QEP TENDÈNCIES. La cirurgia exprés.
Les noves tècniques que s’imposen diuen que permetran arreglar arruguetes en només cinc minuts i els metges que ja les practiquen asseguren que permetran dir adéu a les cares de velocitat. Aquelles estirades de cara que donen aquesta sensació.
Són petits retocs i mini-intervencions de 15 minuts com a màxim. El més nou en cirurgia estètica redueix el temps i s’estalvien punts i cicatrius. La tendència en cirurgia no és rejovenir la gent si no està guapa en l’edat que té cadascú.

QEP TENDÈNCIES. Els nous Big Jim.
No han estat els grans triomfadors de la nit com s’esperava però són igualment un èxit de vendes. Els protagonistes de Brokebake Mountain JAKE GYLLENHAAL i HEATH LEDGER ja tenen les seves pròpies figuretes d’acció. Són dos ninots gays inspirats en els seus personatges a Brokeback Mountain. Els ha fet un fan de la pel·lícula i es venen pel portal de subhastes eBay. Abans de la cerimònia eren ja un èxit de vendes sobretot entre la comunitat homosexual masculina. Estan pintats a mà i van acompanyats de caballs, un gos, una ampolla de licor, un arbre i una tenda de campanya.

QEP BUTXACA. Els mediadors per resoldre l'afer "Xavier Pujol".
L’Agència Catalana del Consum Consum ha aconseguit que l’empresa Xavier Pujol s’adhereixi a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya per trobar solucions per als afectats pel tancament de les botigues. En alguns casos els afectats podran recuperar els mobles pendents de lliurament. L’Agència Catalana de Consum farà de mediadiora amb les financeres per tal de resoldre els casos dels afectats que van contractar un crèdit al consum per finançar els mobles, que finalment no han rebut. L’arbitratge de consum és un sistema de resolució de conflictes entre empresaris i consumidors, sense necessitat d’acudir a la via judicial. Amb l’arbitratge, l’administració s’asseu amb les dues parts en conflicte —l’empresari i el consumidor que reclama— i través de tres àrbitres es troba una solució al conflicte. Els avantatges de l’arbitratge són rapidesa, gratuïtat i la no necessitat de contractar advocat ni procurador.

QEP BUTXACA. Increments en el bitllet d'avió de paper.
SPANAIR ha incrementat el preu del bitllet en paper. Costarà 15 euros més. Es vol impulsar l'e-tiket i retallar les altes despeses que comporta la impressió dels bitllets. Amb aquesta mesura segueix les passes d'Iberia que també cobre el suplement des del passat gener. De fet, les companyies internacionals ja s'han compromés a emetre només bitllets electrònics a partir de 2007, fet que els aportarà un estalvi de més de 7 euros de mitjana per bitllet no imprès, en conjunt de 2.520 milions d'euros. Aquesta fórmula és també avantatjosa per l'usuari ja que evita pèrdues del bitllet perquè no cal portar-lo al damunt i, a més, amb una sola trucada ja es pot fer la reserva i el bitllet.

QEP BUTXACA. Hipoteques.
Tema hipoteques. Què passara amb l’increment del 0,25 per cent del tipus d’interès aprovat pel Banc Central Europeu.
La revista Cinco Dias en fa una anàlisi. Aquesta és la seva teoria.
Diu que la hipoteca mitjana (uns 120.000 euros a pagar en 25 anys), s'encarirà 16 euros al mes. Aquesta xifra podria significar uns 800 euros l'any si es confirmen les previsions que també va deixar caure ahir el BCE i els tipus s'apugen 0'5% més abans de finals de 2006, fet que col.locaria els tipus a un 3%.
Per una hipoteca de 137.000 euros a 30 anys, el pagament mensual es veurà incrementat en 20 euros. Altres afectats són les administracions que veuran incrementat el seu deute en els préstecs.
Els que en treuran benefici: Els estalviadors que també veuran compensades les seves rendes i les entitats financeres que tornen a engreixar els marges d'intermediació amb els que treballen.

QEP CITES
- El cantant britànic James Blunt, artista revelació de l'any, actuarà el 21 de juny a Barcelona (Poble Espanyol) i l'endemà a Madrid (Madrid Arena) per presentar els temes del seu àlbum de debut, 'Back to Bedlam', que ha venut més de sis milions de còpies a tot el món. Les entrades per als dos concerts que oferirà a Espanya es posaran a la venda el 17 març que ve, però dos dies abans es podran reservar.
- SIMPLE MINDS. Ja no hi ha entrades pel concert que els Simple Minds faran el dilluns que ve 13 de març a la sala Razzmatazz de Barcelona. És l’únic concert a Espanya per presentar 'Black & white 050505'. Amb 25 anys de carrera a la seva esquena i més de 30 milions de discos venuts a tot el món, els escocesos liderats pel vocalista Jim Kerr són un referent destacat de la cultura pop britànica.
- Avui comença el Saló especialitzat ALIMENTÀRIA a Fira de Barcelona.
- L'assemblea anual de la Federació Europea d'Esports per a Gais i Lesbianes ha escollit Barcelona com a seu dels pròxims EuroGames, els jocs europeus per a gais i lesbianes, que se celebraran el 2008. El cap de setmana es va fer l’assamblea de la federació a Budapest. Barcelona serà la capital de l'esport gai entre el 24 i el 27 de juliol de 2008.
La del 2008 serà la primera edició dels EuroGames que se celebra en una ciutat del sud d'Europa, després de passar per l'Haia (1992 i 1993), Frankfurt (1995), Berlín (1996), París (1997), Zurich (2000), Hannover (2001), Cophenhague (2003), Munic (2004) i Utrecht (2005).
- El Teatre Lliure de Barcelona ha decidit suspendre les dues últimes funcions de l'obra 'En un lloc de Manhattan' que porta a terme la companyia 'Els Joglars' a causa de l'accident que va patir ahir a la nit un dels seus actors.
Un dels integrants de la companyia, Xavi Sais, va ser atropellat per un vehicle mentre anava en bicicleta per Barcelona, segons han informat avui a Europa Press fonts del Teatre Lliure. Sais, que tornava a casa després de finalitzar una de les funcions de l'obra teatral, presenta només ferides lleus, entre elles, el trencament en diversos trossos d'un braç, però que l'incapacita per actuar en el pròxims dies.

QEP TELE
- TVE recuperarà la sèrie de dibuixos animats OLIVER y BENJI a partir del 13 de març en motiu del Mundial d'Alemanya. Cada tarda a les 18:30 hores per La 2.
- CSI LAS VEGAS estrena avui cinquena temporada.
- AQUI NO HAY QUIEN BAILA incorpora el reggaeton.
- JAIME CANTINAZO rellevarà SILVIA JATO a PASAPALABRA. Telecinco esperarà que acabin d'emetre els que encara tenen gravats a Antena 3 per estrenar el nou concurs dels vespres amb Sílvia Jato a Telecinco. Antena 3 emetrà Pasapalabra amb Cantizano a partir de l'abril. Continuarà també a Donde estas corazón?.
- Avui es donen els premis TP de la televisió. No s'emeten per cap cadena. Els pots seguir per internet a l'adreça de Teleprograma. Clica AQUÍ per accedir-hi.
- Musica 1 torna renovat a La primera però avui a les 2:30 de la matinada.
- 7 dias, 7 noches s'emetrà temporalment les nits de diumenge a partir del 12 de març. El motiu és l'estrena de MARZO EN ALERTA a Antena 3.