28.3.06

DIMARTS 28 DE MARÇ DEL 2006
Avui comencen una vaga de tres dies els metges del públic i el privat. La vaga no afectarà el servei d'urgències ni el d'oncologia. Un reconeixement aquest col·lectiu altruista que treballa més hores de les que serien bones per la seva salut i encara els sap greu fer aturades. Què està passant...

QEP SALUT 1. Bona notícia pel càncer de pulmó.
L’Hospital Clínic ha començat a transplantar vasos sanguinis procedents de donants morts per al tractament d’un tipus de càncer de pulmó que fins ara no era operable. Es tracta d’una tècnica pionera a tot el món que, de moment, s’ha assajat en dotze pacients del centre barceloní, que han millorat la seva qualitat de vida. La tècnica s’utilitza en pacients molt deteriorats que pateixen tumors als vasos sanguinis que reguen els pulmons. Les parts afectades se substitueixen per artèries de cadàvers per restablir el fluxe de la sang.

QEP SALUT 2. Tres porros equivalen a un paquet de tabac.
Un estudi de l’Institut Nacional del Consum de França conclou que fumar tres porros al dia equival a fumar-se un paquet de tabac. Segons aquest estudi, l’equivalència és exacta amb el mateix risc a patir un càncer o una malaltia cardiovascular. El fum del cànnabis té set vegades més de quitrà i monòxid de carboni que el tabac. El porro també fa inhalar dues vegades més de bencè. Això s’ha pogut comprobar amb una màquina que detecta quina nicotina, quitrà, monòxic de carboni i bencè entra als pulmons en tots dos casos

QEP SALUT 3. La síndrome de l'excitació constant femenina.
Diverses publicacions britàniques parlen avui d’una nova síndrome femenina. Es veu que els científics britànics estudien aquesta síndrome que afecta involuntariament i de forma continuada l’organisme de les dones sense que les provoquin. És una extranya excitació sexual.És la síndrome de l’exitació sexual continua. Ara diuen que es pot relacionar amb els antidepressius. Dones que es mediquen d’una depressió i estan constament activades sexualment. L’exitació comença sense estimulació. Els primers casos es van detectar ara fa cinc anys.

QEP BUTXACA. El retorn dels crèdits de Cambridge
L'Associació d'afectats per fallida de l'Acadèmia Cambridge ha guanyat la batalla a les entitats financeres. L'Audiència de Barcelona ha condemnat als bancs a retornar part dels crèdits cobrats als alumnes que van resultar afectats per la fallida de l'acadèmia d'ànglès Cambridge, Cambridge English School i Cambridge Diagonal Barcelona, el febrer de 2003, al mateix temps que les obliga a eliminar-los de les llistes de morosos. La sentència diu que han de retornar els crèdits més els interessos legals corresponents. El Jutjat de Primera Instància número 31 de Barcelona va sentenciar el desembre de 2004 que els gairebé 600 alumnes afectats havien de liquidar igualment els crèdits subscrits amb els bancs i caixes. L'Associació de Consumidors de la Provincia de Barcelona (ACPB) va presentar el recurs que ara ha estat estimat parcialment.

QEP BUTXACA. La venda de tabac.
El defensor del poble, ENRIQUE MÚGICA, ha rebut nombroses queixes dels comerciants que abans podien vendre tabac i que amb la nova llei no ho poden fer.
El defensor ha emès una recomanació al ministre d’economia i hisenda espanyol perquè aixequi la prohibició o que estudï compensacions econòmiques per aquests comerciants que se senten molt perjudicats. El mes de febrer el gobern espanyol va aprovar ja una modificació de la llei per resoldre aquest problema que patien els quioscos. Ara poden vendre tabac si instal·len màquines expenedores. Segons el defensor del poble, això va deixar al marge la resta de comerciants minoristes que denúncien que se’ls ha discriminat.

QEP POLÈMICA. Escultora del part de la Spears.
L’escultor DANIEL EDWARD ha fet una escultura exposada a Brooklin, a Nova York, de la Britney Spears parint el seu fill sobre la pell d’un ós. El títol és : Monument a favor de la vida: el naixement de Sean Preston. S’exposa fins el 7 d’abril. És una Britney molt eròtica i segons la revista The sun ha representat tot un xoc pels fans. L’escultor, que ha arribat a convidar-la a la inauguració, diu que és una oda a que les dones vulguin tenir els seus fills i tirin endavant els embarassos.
CLICA AQUÍ PER VEURE L'ESCULTURA !!!

QEP TECNOLOGIA. Les mostretes gratuïtes.
Un madrileny que es diu Ruben Franco acaba de fundar un portal d’internet que es diu MUESTRAS GATIS. Es tracta d’aconseguir promocions i tota mena de productes sense pagar ni un euro. És un sistema d'apropar nous productes que ofereixen empreses i editorials de manera gratuïta i que el consumidor pot obtenir sense pagar, els típics productes que t'adjunten a les botigues de cosmètica, per exemple.
Ara aquests dies s'hi pot trobar gratuïtament des de mostres de la nova compresa Evax Adapt fins a una nova marca de cafè italiana passant per unes lents de contacte gratis. Muestras gratis va nèixer el novembre passat i des d'aleshores creix en visites un 30% cada mes. El portal també ofereix la possibilitat de subscripció a un butlletí setmanal i permet estar al dia enllaçant els continguts.
Clica AQUÍ per visitar la web.

QEP TECNOLOGIA. Una web de reconeixements facials.
Ja es pot trobar gratuïtament a la xarxa una eina que utilitza habitualment l’FBI per reconèixer cares humanes en qualsevol foto. És una complexe eina que enllaça cares amb noms propis. És tot plegat una mica CSI però és real i gratuït a internet.
Riya és de fet una companyia fundada per un grup de reconeixement facial de la Universitat de Stanford. Si l’usuari puja a la web dues fotos d’una mateixa persona RIYA és capaç de trobar fotografies d’aquesta persona a la resta d’imatges del banc. Es veu que el procés va correctament en el 70 per cent de les operacions. Es poden trobar fotos fetes en un mateix lloc i per persones diferents. El sistema també busca text a les imatges. El sistema està en etapa de proves de moment. Riya es converteix en una molt bona alternativa a sistema com el Flickr, el servei de Yahoo! que permet classificar manualment les fotos

QEP TENDÈNCIES. La publicitat i l’homosexualitat.
Cada vegada hi ha més campanyes de publicitat que opten per posar com a models parelles de gays. És el cas, per exemple, de Oliviero Toscani que durant molts anys va ser el creador de les campanyes de Benetton. Per segona temporada ha fet la campanya publicitària per la firma italiana de moda urbana Re-Re i ha apostat per fer protagonistes dos models gays que passegen un cotxet de nen petit com si es tractés del fill de la parella. Mentrestant la imatge i sexy de l’homosexualitat sobretot femenina triomfa en sèries televisives com L i campanyes publicitàries de marques com Dior, Gucci, Chanel o Diesel. L’anomenat Lesbian chic és un manera d’associar una marca a la dona moderna, independent i segura de si mateixa, segons els especialistes publicitaris. També apunten que quan la homosexualitat femenina sigui aceptada i normalitzada ja no s’utilitzarà com a recurs publicitari.

QEP TENDÈNCIES. EL vegetarià cool amb cuina de mercat.
En restaurants hi ha una tendencia que arrasa cada vegada més. El restaurant vegetarià cool amb cuina de mercat. L’últim que s’ha obert a Barcelona és el Habaluc. Ofereix plats casolans i sans, té una decoració molt cool tot blanc amb llums i projeccions i a bon preu. Dinar o sopar costa una mitjana de 15 euros.
Està situat al número 41 del carrer Enric Granados de Barcelona.

QEP TENDÈNCIES. Tornen els calçotets de sempre.
Els homes tornen a apostar per l’slip més clàssic i còmode. Els últims temps han sortit al mercat noves prendes de roba íntima per a homes sofisticades i sensuals. L’home del 2006 s’apunta però a la clàssica prenda interior masculina. L’eslip i de vegades el boxer. Un informe del diari francès Le Monde assenyala que durant anys la tendència era la d’utilitzar roba íntima sensual i elegant però aquest any els compradors comencen a tenir en ment el factor comoditat i copren eslips o boxers de cotó en color negre, blanc o gris.

QEP NOMS PROPIS
BJORN BORG
Ja fa dies que es va difonent que l’ex tenista podria estar passant un mal moment econòmic. Ara fa un mes va anunciar que subhastaria els seus trofeus de Wimbledon per aconseguir seguretat financera. L’última hora és que s’ha penedit de la decisió i remarca que els seus negocis van millor que mai. L’ex- tenista suec diu ara que mai vendrà ni els trofeus ni les dues raquetes amb les que va guanyar Wimbledon el 1976 i el 1980. Reconeix que volia seguretat financera però remarca que no està arruïnat tal i com s’ha dit. El què s’ha dit no li va bé pel seu negoci. Està obrint botigues noves per tot el món i ara diu que li van de conya. El tenista nordamericà ANDRE AGASSI ja havia dit que volia comprar els trofeus per evitar que caiéssin en males mans.

JANINA MARTIG
És una model de 24 anys d’1 metre 72 d’alçada. S’ha sodmès a una operació d’allargament quirúrgic de cames per guanyar tres centímetres. Són els que li falten per reunir els estàndards internacionals de la moda. Les seves mides són de 86 –60- 90. La intervenció es veu que és molt dolorosa i ara encara està superant les seqüel·les.Fa tres setmanes que la van operar. Assegura que més que per estètica ho ha fet per salut perquè tenia els ossos torts i molts mals d’esquena. Ha de fer rehabilitació una hora al dia. No pensa encara amb la passarel·la sinó en poder córrer amb normalitat.

LED ZEPPELIN
El solo que fan a la cançó "Stairway to heaven” és el millor de tots els temps segons una enquesat feta per la revista Total Guitar. El tema que forma part del quart àlbum d’estudi dels britànics ha superat solos com el de Eruption de Van Halen, Paradise City de Guns n’Roses o Hotel California de The Eagles.

QEP CITES
- LOS SECRETOS: Acaben de publicar l’àlbum Una y mil veces i anuncien gira. Seran a 11 ciutats de l’Estat. La data de Barcelona és el 5 de maig amb Àlvaro Urquijo al capdavant.

- ROSARIO: Avui surt a la venda el seu últim disc. El vuitè de la seva carrera. Es titula CONTIGO ME VOY. Diu que té ganes de públic i ha anunciat una extensa gira.
Aquestes són les dates catalanes:
10 de juny: Barcelona
4 d'agost: Palafrugell (Girona)
5 d'agost: Mont-Roig del Camp (Tarragona)

QEP TELE
Cop d'efecte de La Sexta en la seva posada en marxa oficial.
Ha comprat per 100 milions d'euros els drets de retransmissió del Mundial de futbol d'Alemanya.
Ho va anunciar ahir Emilio Aragón en el discurs inaugural televisat. Si el vols veure Clica AQUÍ.

TVE
POLÈMICA
Dues persones es van fer passar per floristes, van entrar al velatori de Rocío Dúrcal i van fer dues fotos. La família prepara una denúncia i demanen als mitjans de comunicació que ningú compri la imatge.

Una de bona i una de dolenta per Televisió Espanyola
1) La comissió d’autorregulació ha admès a tràmit una queixa contra Televisió Espanyola per emetre toros en horari infantil.La queixa la presenta l’Associació Nacional per a la protecció i el benestar dels animals.Es va retransmetre des de les sis de la tarda a les vuit.Podria vulnerar-se la llei de radiodifusió televisiva.Els de l’associació argumenten que es podria vulnerar la llei perquè s’emet en directe el martiri i la mor de sis mamífers per a diversió.
2) El diumenge va ser un dia pletòric per les audiències a La Primera. La barreja de Motor, Rocíod Dúrcal, toros i cinema la va fer líder en totes les franges.Va aconseguir un dels seus rècords de la temporada. Va pujar 8 punts de quota de pantalla respecta el cap de setmana anterior.