3.3.06

DIVENDRES 3 DE MARÇ DEL 2006
Apunt de començar el cap de setmana. Necessitem relax i tranquil·litat.

QEP ESTUDI. La xocolata és bona per la salut.
Un estudi fet a Holanda ha constatat que les persones que habitualment mengen xocolata tenen un risc un 50 per cent menor que aquells que no en mengen mai. L'estudi relaciona els antioxidants trobats en el cacau amb l'estimulació del funcionament de cèl·lules que recobreixen els vasos sanguinis.

QEP ENQUESTA. El ritme de vida condiciona els àpats que fem als nens.
L'Observatori Idea Sana d'Eroski i la Fundació Dieta Mediterrània han fet una enquesta sobre alimentació que ha detectat:
- Més de la meitat dels pares reconeixen tenir problemes amb els àpats dels fills.
- Un 66 per cent no poden assegurar que estan alimentant-los bé.
- Un 64 per cent diuen que consumeixen peix entre 2 i 3 vegades a la setmana.
- Un 75 per cent que mengen una peça de fruita cada dia.
- L'assignatura pendent és la VERDURA. Només un un 17 per cent dens nens entre 5 i 13 anys mengen verdura cada dia.

QEP BUTXACA. L'atur puja a Catalunya.
Catalunya va ser la segona zona on va pujar més l'atur només per darrera de Múrcia i Ceuta. Va pujar de 3158 persones. L'augment més important va ser al sector serveis. Per comarques, les més afectades són les de Barcelona amb 2.754 persones més sense feina. A Tarragona 315, a Lleida 164 i en canvi a Girona va baixar l'atur.

QEP BUTXACA. Espectaculars beneficis de Telefònica.
Són dades que afecten directament les nostres butxaques en negatiu.
Telefònica ha obtingut els beneficis més alts de la seva història. Ha aconseguit durant el 2005 uns beneficis nets de 4.445,8 milions d'euros. Un 40 per cent més que el 2004.

QEP TENDÈNCIES. Els cotxes híbrids.
Ja comença a fer-se efectiu. Ja va debó. El grup Toyota preveu produir el 2010 un milió de vehicles híbrids. Això representa un 10 per cent dels 9 milions d'unitats que fabrica en un any.

QEP TENDÈNCIES. Deu firmes catalanes a la passarel·la de Paris.
Comencem a saber detalls de les ajudes que vol concedir la Generalitat a la moda catalana una vegada ha reduït les subvencions per Passarel·la. Oferirarn ajudes a 10 firmes catalanes perquè el setembre siguin presents a la desfilada de Paris. L'objectiu: internacionalitzar la moda que es fa a Catalunya.

QEP TENDÈNCIES. Buscar entre antiguitats.
Una cita per trobar antiqualles pot ser el Mercantic de Sant Cugat. El Mercat de Sant Cugat rep el pròxim diumenge una descarregada de 17.000 objectes. 80 comerciants i 30 antiquaris i brocanters de Catalunya s'instal·len a la zona coberta d'El Pati. L'entrada costa 2 euros.

QEP TECNOLOGIA. S'està difonent un video compromès de Bush.
Es tracta d'un video difós per l'agència de notícies Associated Press que es pot veure a través de www.youtube.com
Demostra que els responsables d'emergències federals havien advertit Bush que l'huracà podria trencar els dics que protegien Nova Orleans i que això podria provocar una catàstrofe.

QEP TECNOLOGIA. El boicot al nou James Bond arriba a la xarxa.
Els fans del detectiu no els agrada el nou, l'actor Craig David i el critiquen per ser massa petit, estrany i ros. Els estudis el van triar precisament per vendre'l com el primer Bond rosset.
Es queixen a través de la pàgina www.craignotbond.com

QEP TECNOLOGIA. Un ratolí-telèfon.
SONY ha presentat el Vaio. És un ratolí d'ordinador inalàmbric que es pot conectar al port USB i funciona també com a telèfon. S'obra per la meitat i es pot utilitzar com a auricular per parlar telefònicament a través de la xarxa.

QEP NOMS PROPIS
PERE CASALDÀGILA
Ha estat guardonat amb el divuitè Premi Internacional Catalunya que atorga la Generalitat. El premi de 80.000 euros és un reconeixement de les persones que han contribuït decisivament a desenvolupar valors culturals, científics o humans a qualsevol punt del món.

EL LUTE
La guàrdia civil el va detenir dimarts després que la seva dona presentés una denuncia per haver-la amenaçat. La policia va comprobar que no hi havia cap tipus d'agressió física i el van deixar en llibertat.

ANGELINA JOLIE - BRAD PITT
Segons The Sun s'han casat a la casa que George Clooney té a Itàlia. Ells no ho han confirmat.

FERNANDO ALONSO - RAQUEL DEL ROSARIO
La revista Diez Minutos publica que es casaran aviat.

QEP CITES
- LUCIE SILVAS avui a la sala Bikini. Entrades esgotades.
- JAVIER MUGURUZA avui a la Sala Scum de Tarragona.
- Avui comença a Lleida la desena edició de l'ANIMAC, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya.
- Al Barnasants, avui Javier Alvarez a Luz de Gas i demà Javier Krahe.
- A la Farga de l'Hospitalet comença el saló NOS CASAMOS.
- A Girona, la Fira de degustació gastronòmica. El Firatast.
- Tornen els 80. Demà a Bikini concert nostàlgic amb Dubble Bubble, N'gai N'gai...
- Demà concert de HIM a Razzmatazz. No hi ha entrades.
- La passió de Cervera es fa a partir d'aquest diumenge. El preu: 16 i 18 euros. Per a més informació, clica AQUÍ.

QEP TELE
CUATRO POR CUATRO és el títol d'un nou programa de Cuatro pel primer time dels dimecres. És un programa d'analisi de l'actualitat que presentaran Àngels Barceló, Carles Francino, Iñaki Gabilondo i Jon Sistiaga. Cadascun ho farà amb un gènere diferent. L'estrena serà el 8 de març amb Jon Sistiaga.

NÚRIA FERGO serà una de les famosos que aprendrà a fer monòlegs d'humor en el nou programa de Florentino Fernàndez a la Sexta.

DANIEL DOMENJÓ presentarà un nou programa a TVE amb el títol TELEOBJETIVO. És un programa dirigit per Ricard Medina ( España Directo). Medina diu que no serà escabrós, alarmista ni sensacionalista. És un programa de reportatges per adults.