24.2.06

DIVENDRES 24 DE FEBRER DEL 2006
Comença el carnestoltes, una festa que té fanàtics i gent que no la suporta. Siguis d'un o dels altres hauràs de permetre o permetre't alguna llicència aquest cap de setemana. Rès de normes de civisme. Hi haurà disfresses de Geisha, King Kong, el Neng i de gavilans i gavilanes.

QEP SUCCESSOS. Assassinats i suicidi a Andorra.
La crònica negra arriba a un petit país com a Andorra en plena setmana blanca i de Carnaval. Una setmana en què molts francesos la passen esquiant a Andorra i també escoles de Catalunya i la resta de l'Estat.
Tres homes van morir ahir a l’hotel Roc de Caldes d’Escaldes Engordany. Dos eren andorrans, gendre i sogre i el tercer resident a Barcelona però de nacionalitat xinesa i amb negocis al carrer Trafalgar. Ahir hi havia moltes especulacions al voltant d’aquest fet. Van dinar tots tres i a l’hora dels cafès el xinès va treure una pistola i els va matar i després es va suicidar. La investigació continua oberta però ahir van sortir tota mena d’especulacions. En un país tant petit com Andorra en què es coneix tohom es va arribar a implicar amb els fets la família Cachafeiro, propietària de l’hotel però ahir al vespre el Director de la policia andorrana va negar rotundament aquesta possibilitat. Els tres morts haurien tingut un negoci que hauria fet fallida i la mort podria ser com una mena de venjança.
El xinès tenia antecedents penals, estava enganxat al joc i tenia molts deutes.

QEP SALUT/ALIMENTACIÓ. Màquines expenedores de fruita a les escoles.
Celebrem una iniciativa de la Diputació de Lleida, Asofruit i Catalònia Qualitat per promoure el consum de fruita entre els més joves. Han començat a col·locar a les escoles màquines expenedores de POMES i PERES. Les fruites es poden comprar a 50 cèntims. De moment s'han col.locat en centres com l'IES Joan Oró de Lleida, on es va fer la presentacio i altres centres educatius de Bellpuig, Mollerussa, Agramunt, Lleida, Tàrrega, Cornellà i Bellaterra. La iniciativa pretén estendre als col.legis, instituts i facultats catalans que vulguin oferir aquest servei als seus alumnes.
Un estudi de l'associació de productors de fruita Catalònia Qualitat constata que només la meitat de nens menja un peça de fruita al dia, un 4% no en consumeix mai. Un altre dels objectius de la campanya és fomentar el consum de la fruita autòctona davant de la darrera tendència a incrementar el consum de fruita exòtica. Els majors de 50 anys són actualment els més grans consumidors de fruita.

QEP SALUT/ POLÈMICA. Diuen que a Cibeles hi havia models amb la talla 34.
L’interès perquè aquest any la passarel·la Cibeles fós tot un èxit es va enfosquint per moments. La coordinadora de l’Associació en defensa de l’antenció a l’anorèxia i la Bulímia, MARIA DEL CARMEN GONZÀLEZ, ha posat el crit el cel. Diu que Cibéles és un insult perquè ensenya els cossos que són un agravi per la dignitat humana i reforça, afageix, una patologia greu. S’ha fixat sobretot en la desfilada d’Àngel Schlesser. Carrega contra ell i el critica per la seva falta de sensibilitat.
La polèmica generada ha obligat les últimes hores la directora de la passarel·la, Cuca Solana ha assegurar que cap model fa servir la talla 34. La Comunitat de Madrid ha aclarit que no consistiria que participéssin a la passarel·la noies amb anorèxia.

QEP INSÒLIT. Els empresonen per robar un pernil ara fa 20 anys.
Dos veïns de la localitat d’Aljaraque van ingressar divendres passat a la presó de Huelva per complir una pena de 12 anys per haver robat fa més de 20 anys un televisor i un pernil. Van fer el robatori amb tres joves més. Aquests els han indultat però Antonio Hernandez de 41 anys i Juan Benítez de 38 no.
Els seus familiars demanen que es revisi el cas.
Aleguen que estan totalment rehabilitats. Un espera el seu primer fill i l’altre ja en té dos.Divendres la guàrdia civil va anar a la casa de tots dos els va detenir i els va empresonar.

QEP BUTXACA. S'aprova que les tarifes del TGV s'igualin en tots els trams.
El Senat ha aprovat una moció perquè s'iguali el preu del TGV Madrid-Lleida amb el de Sevilla. Tots els grups han donat suport perquè també s’iguali el preu dels serveis en tots els trams.Hi ha moltes diferències de preus en el trajecte MADRID TOLEDO. En un primer moment i després de les queixes de les institucions lleidetanes, Renfe va fer marxa enrera i va ajustar el preu del recorregut Madrid-Lleida. Però amb la revisió de les tarifes aquest 2006 els preus van tornar a augmentar. La moció aprovada pretén que el TGV Madrid-Lleida tingui el mateix preu que el del corredor de Sevilla quan s'arribi a la màxima velocitat. El document aprovat també recull que el TGV arribi a Barcelona i Tarragona abans de l'Expo de Saragossa del 2008.

QEP BUTXACA. Als Estats Units treuen diners del sol als fumadors.
Les assegurances mèdiques en aquell país són més cares per als fumadors i ara, les empreses traslladen al salari l'augment de les quotes, en proporció contrària, és clar. Companyies com Meijer, Gannett, American Financial Group, PepsiCo i Northwest Airlines, entre d'altres, ja cobren o projecten cobrar entre 20 i 50 $ al mes addicionals als treballadors que tenen l'hàbit de fumar. Responsables de la companyia de recursos humans Hewitt Associates, asseguren que en l'enquesta anual realitzada a 950 empreses, al llarg del 2005, en els plans de salut que cobreixen als seus treballadors, al menys un 41% va aplicar alguna fòrmula de sobrecàrrega. Les companyies asseguren que els fumadors els costen un 25% més en atenció sanitària. Algunes tenen assegurances en què propietaris i empleats comparteixen les despeses extres en atenció a la salut, altres en canvi, ofereixen a la plantilla estimuls per fer exercici, dieta i d'altres activitats aconsellables per estar en forma, fins i tot, n'hi ha que han adequat gimnasos dins de les seves instal.lacions.

QEP TENDÈNCIES. Baixa el vi de taula.
Una tendència molt imposada. Ja no volem el clàssic vi de taula de garrafa. Apostem pels vins amb Denominació d’origen, els de qualitat,
El consum de vi de taula ha baixat a l'Estat un 12'7% i, per contra, el de qualitat s'incrementa un 15'1%. De totes maneres les vendes de vi segueixen baixant en general d’un 4%. En l’última edició de la revista Camp Valencià, La Unió de Llauradors Coag es lamenta de l'evolució preocupant que tenen les vendes en el sector vitivinícola, especialment en els de taula, el de més volum en la producció.
El descens de consum es nota especialment en el sector de la restauració i de l'hosteleria, on la xifra arriba al 5'1%. Es consumeix en general menys vi però això no és perquè no el volem consumir. Crec que és conseqüència dels controls d’alcoholèmia.

QEP TENDÈNCIA. Aquesta primavera ens enviarà una onada de romanticisme.
A la moda es veuen moltes blondes, moltes puntes i moltes bruses amb colls vuit-centistes i mànigues abullonades. A Hollywood l’escenari d’aquest any dels Òscars també s’apunta aquesta tendència. Si l’any passat la tecnologia marcava l’estètica, aquest 2006 l’escenari estarà basat en el passat. El dissenyador Roy Christopher, que fa l’escenari des del 1979, ha avançat que ha volgut recordar l’edat d’or de Hollywood. Diu que serà un escenari Retro. Simularà una enorme porta d’entrada a una sala de cinema estil marquesina. Després d’un any molt dolent a les taquilles dels Estats Units, els organitzadors volen aprofitar aquest marc per recordar a la gent aquelles èpoques en què es gaudia de veure una pel·lícula a gran pantalla. Serà com entrar en un d’aquells grans teatres per veure una pel·lícula íntima, diu.

QEP TENDÈNCIA. Un somni que tots hem tingut.
Dues empreses dels Estats Units fan ninos d’acció, rèpliques exactes per encàrrec d’un mateix. És una joquina per adults. Costa un mínim de 400 dòlars. El preu canvia segons els accessoris que es demanin i les característiques físiques de la persona.
Ho fan HEROBUILDERS de Connecticut. Són els mateixos que el 2002 van fer la figura de George Bush. Després van començar a fer altres polítics i estrellesdel pop fins a fer-los per encàrrec pels seus clients. Les vendes s’han disparat des que hi ha la botiga virtual. A banda de tenir tots els detalls dels teus trets físics pagant una mica més també pot parlar com tu a través d’una gravació de la teva veu.

QEP TECNOLOGIA. Google presenta un sistema senzil per fer pàgines web.
Google acaba de presentar Google Pages Creator, un sistema de creació de pàgines web mitjançant una interfície molt simple d'utilitzar. Tot i que aquest sistema no es permet penjar-hi pàgines web programades, si que podem crear webs estàtics amb el creador de pàgines, i desant-la tindrem espai gratuït al servidor googlepages.com, amb un subdomini. Actualment ja es pot accedir al servei mitjançant les dades d'accés de GMail. Aquest servei ha sorgit del temps que es dóna als treballadors de Google per tirar endavant projectes propis, que és un 20% del temps de treball.

QEP TECNOLOGIA. La Nintendo DS Lite.
Nintendo treurà aquesta primavera en treurà una versió mes estilitzada que s'anomenarà Nintendo DS Lite. No presentarà grans variacions respecte al model actual, bàsicament tindrà el mateix maquinari tot i que serà una mica més estreta i amb el botó d'engegar-la situat a un costat de la consola (per posar-la en marxa o parar-la caldrà apretar el botó durant uns segons, evitant així que s'engegui o es pari accidentalment) . El llapis creixerà tant en llargada com en secció i es col·locarà lateralment al costat del botó de connectar-la.

QEP TECNOLOGIA. La cançó mil milions comprada a iTunes.
La botiga de música a la xarxa APPLE iTUNES ha anunciat la venda de la cançó número MIL MILIONS. El comprador és un noi de Michigan, ALEX OSTROVSKY que ha aconseguit molts premis per això, UN iPOD VIDEO i un vale de 10.000 dòlars per comprar cançons a iTunes. Es paga un dòlar per cançó. Per commemorar la fita, Apple crearà una beca amb el seu nom a la reconeguda Juilliard School of Music. Alex Ostrovsky va comprar aquesta cançó. Speed of Sound de Coldplay.

QEP NOMS PROPIS
DANI MINOGUE
Escàndol sexual amb Dani Minogue com a protagonista
La germana petita de Kylie va protagonitzar unes escenes molt calentes amb una stripper i amiga . Les imatges estan donant la volta al món per internet.
Va passar en un club de Londres. La stripper anava totalment despullada. La càmera de seguretat del local ho va gravar en circuit tancat. Són fortetes. No vull ser més explícita. El video va arribar a NEWS OF THE WORLD. Dani Minogue es planteja iniciar accions legals perquè considera que el club nocturn li va robar el video. El seu portaveu ha dit que simplement s’estaven divertint.


PAMELA ANDERSON
En canvi la que ens imaginariem en aquesta situació, PAMELA ANDERSON; està capficada amb les obelles. L’actriu ha demanat al primer ministre australuà, JOHN HOWARD que redueixi el patiment de les ovelles quan se les expoeta i que s’acabi amb la trista pràctica del MULESING, treure el pelatge d’aquestes ovelles en vida. Pamela Anderson ho ha demanat al primer ministre australià en el decurs de la seva visita a Austràlia per presentar la seva marca de xuxeries.

QEP CITES
- ANTONIO OROZCO avui en un concert solidari a la sala Zacarias. Tots els diners de les entrades són per la ONG K-MON. L'entrada costa 35 euros.
- CLAP YOUR HEANDS SAY YEAH avui a Razzmatazz.
- El Palau Sant Jordi acull avui la III fira Spannabis.
- LUZ CASAL al Palau de la Música.

QEP TELE
LA SEXTA comença les emissions el 20 de març. Avui ha trascendit que ha fixat MAMEN MENDIZABAL ( 59 segundos) i HELENA RESANO (Telediario Fin de Semana TVE) per als informatius.

La Sexta també ha fitxat MICKY NADAL i PATRICIA CONDE.

- Càsting demà a València de l'equip de Buenafuente que busca La churri del Neng. Ho fan primer a València perquè és allà on han enviat més correus electrònics per ser seleccionades i perquè és on Buenafuente té més audiència.

- IX Premis Zapping TV concedits ahir per TAC, Teleespectadors Associats de Catalunya
Millor programa informatiu: LA NIT AL DIA
Millor programa d'entreteniment: AFERS EXTERIORS de TV3.
Millor programa de documentals: AL FILO DE LO IMPOSIBLE
Millor espai divulgatiu: REDES
Millor actriu de sèrie: LYDIA BOSCH
Millor actor de sèrie: PACO LEÓN
Millor presentador: FERNANDO ARGENTA de La 2.
Millor programa esportiu: Retransmissió Fórmula 1 de Telecinco.
Millor sèrie d'animació: La vaca Connie de Neptuno Films.

Televisions locals:
- Millor programa d'actualitat i entrevistes: "Ingràvids" del Canal Terrassa TV
- Millor programa divulgatiu: "L´Herbolari" de Canal Català Osona.

Premis especials:
- TVE per la seva sensibilitat cap a la infantesa amb Klan TV.
- El premi valor a TVC per «Mira´m bé».