23.2.06

DIJOUS 23 DE FEBRER DEL 2006
El 23 F ja no es recordarà més per l’acció de Tejero al Congrés de Diputats. A partir d’avui el 23 F serà el dia després en què el Barça va trencar la imbatibilitat del Chelsea de Maurinho a casa amb un bany de futbol i un excel·lent LEO MESSI.

QEP BARÇA. Bona remuntada en un partit d'autogols.
El Barça va guanyar ahir el Chelsea per 1 a 2 al partit d’anada dels vuitens de final de la lliga de campions. Dos autogols, un de Thiago Motta i l’altre de Tierry. Va sentenciar a deu minuts pel final ETOO després d’una jugada que va anar del porter Valdes passant per diversos jugadors blaugrana fins arribar al cap d’Etoo.
Partit vibrant i dormida la d’avui relaxada per a molts culés i també per aquelles persones que els agrada el futbol.
Incidències: Tarjeta vermella a Del Horno per una entrada a Messi, alguns penals silenciats...
Una de les coses importants: Maurinho s’ha quedat amb un pam de nas però encara falta la tornada el 7 de març al Camp Nou.

QEP DIJOUS GRAS. Dia de butifarra d'ou.
Ara ja podem començar el Carnestoltes amb condicions. Avui és dijous gras. Dia de truites i butifarres. Les disfresses més populars aquest any seran dues, diuen: La de King Kong i la de Geisha.


QEP CONSUM 1. Retiren del mercat la beguda que feia baixar l'alcohol.
Retiren del mercat una beguda que redueix els efectes de l’alcohol. Es tracta d’una beguda creada per una petita empresa i que des de fa unes setmanes es distribuïa en els supermercats Auchan. Aquests han decidit retirar-la de les estanteries per considerar que pot incitar la gent a veure més. Es diu Security Feel Beeter i es ven com una beguda energètica i digestiva. L’empresa es referma que no oculta l’alcohol.
Tot i això està comprovat que una persona que tingui una taxa d’alcoholèmia d’1,6 grams d’alcohol a la sangpot arribar a reduir-la fins un 0.48, negatiu en un control.
Es veu que un dels principals actius de la beguda és la carxofa que actúa directament al fetge.

QEP CONSUM 2. Volen retirar els termòmetres de mercuri.
La Comissió Europea projecta eliminar els tradicionals termòmetres de mercuri en aparells mèdics per evitar les repercussions nocives en l'entorn i les persones. En la proposta es pretén erradicar per complert l'ús d'aquest material el 2011. En el conjunt de la UE s'utilitzen 33 tones anuals per fer mesuraments i quan el material entra en desús pot afectar seriosament la cadena alimentària. El mercuri és acumulatiu en l'organisme de les persones i pot tenir repercussions greus en la salut. Els termòmetres digitals no comporten aquesta nocivitat i el preu és aproximadament el mateix.

QEP BUTXACA. El rànquing de la pobresa a Catalunya.
Una classificació que molta il·lusió no fa però em de ser realistes. L’Institut d’Estadística de Catalunya, l’IDESCAT, ha fet públics el rànquing i classificació de les localitats més pobres de Catalunya. Continuen al capdavant els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Es queden per sota la mitjana de renda familiar disponible el Baix Llobregat, l’Anoia, l’Alt Penedès i el Vallès Occidental.
El què es mira són els diners que queden dels ingressos per a consumir o estalviar al cap del mes. La renda familiar va pujar d’un 3 i mig per cent del 1999 al 2000.
La mitjana del patrimoni familiar queda en els 11.700 euros
6 de cada 10 euros surten dels ingressos del treball i un 15 per cent d’ingressos familiars.
Pobles que estan per sota d’aquesta mitjana
Mataró, Santa Coloma de Gramanet, Manresa, Sabadell, Pineda i gairebé totes les localitats del Baix Llobregat i Barcelonès.
Barcelona ciutat, la capital, aconsegueix posar-se al llistó de la mitjana amb 13.200 euros per habitant i any.
Els pobles més rics.
La Val d’Aran és la zona on hi ha la renda més alta, un 34 per cent més que la mitjana de Catalunya.
Després la Garrotxa, Cerdanya, Ripollès i Gironès.
Els pobles més rics són Cabrils, Teià i Matadepera són els més rics.
Els més pobres són Badia del Vallès, Santa Coloma de Gramanet i Sant Adrià del Besòs.

QEP BUTXACA. SMS més barats entre mòbils Movistar.
Movistar ha modificat la política de tarifes dels SMS i ha rebaixat d’un 50 per cent els missatges entre usuaris de la companyia. Des d’aquesta setmana costen un 0,075 a canvi d’una quota mensual de dos euros el mes. És una rebaixa que s’aplica tant als que tenen targeta com els que tenen contracte.Els preus dels missatges SMS Multimèdia per a altres operadores es rebaixa d’un 45 per cent I ara costen 0,55 euros.

QEP TECNOLOGIA. El cibercivisme.
El tema de la protecció dels menors a internet és una qüestió que no genera interès per aquelles persones que no tenen un nano a casa.
Barcelona ha presentat una campanya de protecció dels menors a la xarxa. S’inclou dins la campanya genèrica de CIBERCIVISME. És una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb els Mossos d’Esquadra i de l’Agència de Qualitat d’Internet.
Es repartiran fulls informatius dirigits als pares i detallant els continguts perillosos que hi ha a la xarxa des dels falsos als il·legals i també els que no són apropiats pels menors.
Entre les recomanacions que es dona als pares són: dialogar amb els menors, interessant-se per l’ús que fan de la xarxa, situar els ordinadors on es navega en espais d’ús comú, utilitzar filtres de contingut per evitar que accedeixin a pàgines no recomanables. També cal ajudar als menors a protegir-se. Dir-los el mateix que ens deien quan no existia internet. Se’ls ha d’explicar que no han de donar les seves dades personals sota cap circumstància, no parlar amb desconeguts i que no assisteixin a trobades amb gent que han conegut a la xarxa sense un adult que els acompanyi.

QEP TECNOLOGIA. Michael Dell contra el pobre Paul Dell.
Paul Dell és un dissenyador de pàgines web que viu a Menorca i que té el web DellWebsites.com. Aquest nom, però, li ha suposat un problema ja que Michael Dell, conegut propietari de l'empresa informàtica Dell, ha decidit denunciar-lo i reclamar-li 500 euros per cada cop que apareix "Dell" al web de Paul, a més d'acusar-lo de competència deslleial. Per poder pagar la seva defensa, Paul Dell ha preparat una pàgina que podeu trobar clicant aqui on se li poden fer donacions, que ell agraïrà enviant un disseny de pàgina web o una fotografia de Menorca.

QEP TECNOLOGIA. Volen expedientar Telefònica.
La comissió europea ha obert un expedient contra la companyia telefònica per abusos de posició dominant en les tarifes de l’ADSL. La comissió europea entén que des de l’any 2001 Telefònica cobra a les operadores rivals preus excessius pel lloguer de la seva infrastructura de xarxa i els deixa un marge de beneficis insuficient per poder competir en les tarifes finals que es cobren als clients.
És el resultat d’una denuncia que Wanadoo Espanya va fer el 2003

QEP TENDÈNCIES. Xiclets amb propietats.
La psicosi de menjar productes sense sucre I el control del pes van fer entrar en crisi aquest producte. Ara es comença a recuperar el seu consum gràcies a les últimes novetats. Xiclets que incorporem alguns components com el xilitol, sorbitol o el flúor que ajuden a controlar la càries o regenerar l’esmalt.
Els odontòlegs recomanen també menjar xiclets per dues coses: quan es menja xiclet es genera saliva i això fa prevenir les càries i altres infeccions bucols. La segons és que hi ha alguns xiclets que ajuden a fer augmentar el què se’n diu PH.
Amb tot això cal afegir l’últim estudi fet públic que dona al xiclet unes propietats terapèutiques pel sol fet de mastegar-lo. Investigadors de la Universitat de Santa Barbara de Califòrnia han pogut demostrat que mastegar xiclet després d’una operació d’intestí pot ajudar a que el pacient es recuperi abans.

QEP TENDÈNCIES. El country.
Als Estats Units és la música més popular però aquest 2006 el country s’està imposant més que mai. A la pròxima cerimònia dels Òscars està previst que hi hagi una actuació de DOLLY PARTON. Cantarà la cançó Travelling thru nominada com a millor cançó. És el tema principal de la pel·lícula Transamerica.

QEP TENDÈNCIES. Els nous components de les cremes de bellesa.
Sempre s’ha dit que l’Aloe Vera va bé per la pell. Fa algun temps s’imposaven les algues i no fa massa es parlava de les propietats del vi i la xocolata en contacte amb la pell del cos.
L’últim crit en cremes de cosmètiques és el CAVIAR. Els especialistes diuen que és una font d’hidratació i nutrició extraordinària.
Tenint en compte el què costa el caviar hi ha algunes cremes de cara que costen una fortuna.

QEP NOMS PROPIS
KATILCE MIRANDA ALMEIDA
És una noia de 28 anys que treballa en un banc. És fan dels U2. Va estar hores i hores intentant arribar a la primera fila del concert i ho va fer. Va ser escollida per Bono com la fan que pujaria a l’escenari mentre cantava el With or whitout you.
Les repercusions de la noia per aquesta acció han estat espectaculars.
El seu marit la vol deixar i la reclamen perquè surti al Playboy. Es vénen per internet el que diuen que són cabells de la noia i altres peces.
En aquests moments al Brasil tohom parla de Katilce.
És guapa, us posarem la foto al bloc. Bono no es va tallar un pèl. Van estar tres minuts enganxadets ballant i després es va acomiadar amb un petó.
Abans del concert el seu marit li havia dit que si aconseguia donar un petó a Bono la deixaria.

ROBBIE WILLIAMS / SHAKIRA
Sembla que estigui obsessionada però és que cada dia li atribueixen una relació o altre al britànic Robbie Williams. Ahir deiam que sortia amb una guitarrista nordamericana. Ho deia la premsa britànica.
Paral·lelament corre un altre rumor. La premsa internacional i sobretot l’americana diu que Robbie Williams podria estar sortint amb Shakira. Últimament se’ls ha vist junts en diversos actes. En una entrega de premis a Cannes van tenir el primer contacte i des d’aleshores no s’haurien separat. Van estar junts també a l’entrega dels GRAMMY i se’ls ha vist de compres pels carrers de Los Àngeles.
Van anar junts també a la presentació de James Blunt YOU ARE BEAUYFUL al club House of blues de Califòrnia. Un portavoz de la artista ha declarado que efectivamente “ han salido juntos y son buenos amigos

MIKEL ERENTXUN
Avui fa 41 anys.

QEP CITES
- A les 18:30 es posa a la venda l'últim llibre de Harry Potter. Es titula Harry Potter i el misteri del príncep. És la sisena i penúltima entrega dels volums escrits per J.K Rowling.

-Enrique Bunbury publicarà el seu nou àlbum, 'Canciones 1996-2006', (Capitol-EMI) el 27 de febrer, un treball que resumeix els seus millors temes i que inclou el document inèdit 'Bunbury en la Habana', on s'estrena el clip d''Una canción triste' i hi ha una entrevista. L'àlbum en total recull setze de les seves millors cançons en dos formats, un CD estàndard i un altre CD doble amb 28 temes, que incorpora un DVD addicional amb una selecció d'imatges de diverses actuacions en directe.

-El cicle Palau 100 apropa al Palau de la Música a la soprano Cecilia Bartoli.