27.2.06

DILLUNS 27 DE FEBRER DEL 2006
Cap de setmana de fred i de carnaval. Cada any neva per Carnestoltes i la gent i els nanos "amb malles" pel carrer. Avui molts encostipats per Catalunya.

Aquesta és la guanyadora del concurs de Drag Queens que es fa cada any per Carnaval a Les Canàries. És CRISALIDRAG.

QEP ACTUALITAT. La guerra de les preinscripcions.
El mes de març comencen les preinscripcions a moltes escoles de Catalunya. Un reportatge que publica avui el diari QUÉ indica que cada vegada hi ha més restriccions legals per aconseguir l'escola ideal i això fa que molts pares falsejin dades. Aquest és un llistat de les "trampes".
- El canvi del padró municipal és el truc més freqüent.
- Presentar una declaració de renda falsejada amb ingressos menors dels reals.
- Presentar dues sol·licituds diferents. Això es fa sobretot a Galícia.
- Aconseguir un certificat fals i fingir que són minusvàlids.
- Llogar una altre vivenda per empedronar-se al barri escollit.
- Mentir sobre la situació laboral.
- Mentir sobre l'estat civil. Pares que diuen que s'han divorciat.

QEP OCI. Port Aventura vol entrar a la ruta de festa nocturna.
El parc temàtic de Port Aventura estudia convertir l'àrea de la Mediterrània en una zona d'oci nocturn entre les 12.00 i les 3.00 de la matinada, després de tancar les atraccions durant la temporada d'estiu. L'oferta es basaria en la gastronomia, amb diversos restaurants oberts, botigues de records i alguns espectacles. D’aquesta forma s’ampliaria l'oferta d'estiu del complex turístic, que aquest any, en la seva onzena temporada, obrirà les portes el pròxim 24 de març. Una de les novetats d’aquest estiu és una zona d’hotels amb piscina i oberta al mar al Beach Club.

QEP TURISME. Càmpings catalans entre els millors europeus.
Alemanya situa set càmpings catalans entre els millors d'Europa. En aquesta puntuació que s’ha fet a la fira de Munich, es situa el càmping Vilanova Park de Vilanova i la Geltrú (Garraf) com el millor d'Espanya, després de comptabilitzar els vots d'usuaris, que decideixen els millors centres d'Alemanya, Àustria, Eslovènia, Itàlia, Dinamarca i Espanya.
La resta amb excel·lents puntucacions són:
- El Temple del Sol, de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)
- Platja Mont-roig, de Mont-roig del Camp (Baix Camp)
- Park Platja Barà, de Roda de Barà (Tarragonès)
- Cambrils Park i Sangulí, de Salou (Tarragonès)
- Les Dunes, de Sant Pere Pescador(Alt Empordà).

QEP FESTA. Els tibetans comencen el 2013.
Els tibetans celebren aquest dies la FESTA DE L’ANY NOY TIBETÀ 2013. És l’any del GOS DE FOC. Demà 28 de febrer comença aquest any. La comunitat tibetada va avançar aquesta celebració a Barcelona i ho va fer ahir al complex esportiu de la Mar Bella.

QEP BUTXACA. L'oli d'oliva pujarà més de preu.
L’OLI D’OLIVA va ser el producte de la cistella de la compra que va pujar més de preu el 2005 però l’increment encara no ha acabat. El grup SOS que té entre les seves marques CARBONELL I KOIPE ha anunciat que cada vegada li costa més la matèria prima i que començarà a traslladar als consuymidors aquestes pujades. L’oli d’oliva ja costa més de 4,19 euros el quilo. La companyia vol rendibilitzar els seus productes i diu que a partir d’ara quan li puji el preu d’origen pujarà els preus.
El motiu real és la mala collita per la poca pluja. Els últims mesos el preu de l’oli ha pujat un 27,5 per cent

QEP BUTXACA. Els preus de l'aigua domèstica.
L'OCU ha presentat un estudi comparatiu sobre la qualitat i els preus de l'aigua domèstica de 50 ciutats de tot l'estat. Quant a preus, la més barata és a Leon 0'47 euros el m3 i la més cara a Palma de Mallorca 1,98 euros el m3.
El cost de mitjana és de 1'02 eur/m3 i un consum de 175 m3 l'any. Barcelona (1'37) i València (1'11) es troben en la part mitja quant a preus.
L'informe posa d'exemple Barcelona i Girona entre d'altres com a ciutats que penalitzen el consum excessiu d'aigua com a mesura de promoció de l'estalvi, pràctica que no s'aplica encara a moltes ciutats de l'Estat com és el cas de Madrid, Múrcia o València. L'OCU denuncia a més que a Cáceres, Ciudad Real, Zamora i part d'Àvila, Murcia i Alacant l'aigua no és potable per un excés de trihalometans, substancia que consumida de manera continuada pot provocar diverses malalties. Es pot veure però recomanen que s’instal.li un filtre a la planta potabilitzadora.

QEP TECNOLOGIA. València s'avança als Estats Units.
El Centre de tecnologia nanofotònica de la Universitat Politècnica de València s’ha avançat als Estats Units en el desenvolupament d’una tecnologia que permet transmetre a través de les ones de la ràdio, serveis d’inernet , televisió a la carta i telefonia. Té les mateixes prestacions que si s’enviés en fibra òptica.
La gran aventatge és que permet una velocitat de transmissió mai vista fins ara.
S’ha superat el gigabit per segon. Això vol dir que els sistema és cent vegades més ràpid que les xarxes inalàmbriques WIFI i mil vegades més que la ADSL. El director del projecte diu que han arribat a veure una pel·lícula mentre se la baixaven.

QEP TECNOLOGIA. Tres còpies d'una obra.
Ha acabat el debat sobre la llei de la propietat intel·lectual. Els grups parlamentaris han acordat limitar a TRES el nombre de còpies que se poden fer d’una obra. Ara el text ha de passar a la comissió de cultura del congrés on començarà dimecres el debat.

QEP TENDÈNCIES. És temps de Sopes i cremes.
L'alta gastronomia en presenta de moltes varietats i fins i tot diverses marques les porten fins a les estacions d'esquí en formats pràctics i individuals. Les sopes han estat un bon reclam per una convocatòria d'èxit ahir al districte de Nou Barris de Barcelona. Es va fer el tercer Festival de Sopes del Món. Es van poder tastar més de seixanta sopes dels cinc continents. Organitzat per 9 Barris Acull i la Xarxa d'Intercanvi de Coneixement, vol fomentar la convivència a través del símbol de la sopa: si fent bullir molts ingredients s'obté una sopa bona, 'l'actual procés d'ebullició de la diversitat pot donar pas a uns barris més rics'.
Al costat de sopes d'all, de cacauets, de peix i de marisc, uns quants col·lectius del districte prepararan paral·lelament algunes sopes 'especials'. La televisió local, per exemple, va oferir una sopa d'imatges, i el club d'atletisme, una d'obstacles.

QEP TENDÈNCIES. Congelar la sang del cordó umbilical.
És una pràctica cara però ja es veu a venir que això serà tendència. Es va saber ahir diumenge. Ho va publicar el País. Fins ara no havia trascendit. Els prínceps d’Astúries van decidir guardar la sang del cordó umbilical de la seva filla Leonor en el moment del part i la van envair als Estats Units. Això ja ho han fet centenars de famílies a tot l’Estat. S’envia a un banc de sang de Tucson, a Arizona. És un centre obert des de fa 14 anys on hi ha conservats tancs de nitrògen líquid.
Quan costa aquesta pràctica? 1500 euros d’entrada i 100 euros més cada any.
Els prínceps han contratat aquest servei per 15 anys. Conservarna les cèl·lules mare adultes del cordó per generar els components principals de la sang, la medul·la òssea i el sistema immunològic. Es fa a l’estranger perquè fins ara a l’Estat totes les peticions per obrir bancs d’aquest tipus s’han rebutjat. N’hi ha alguns de públics que no t’asseguren que es pugui utilitzar aquesta sang en el moment que la necessitis.

QEP TENDÈNCIES. Jocs dels vuitanta en videoconssoles.
Els jocs clàssics de tota la vida s’estàn adaptant per les conssoles d’última generació. La tecnologia cada vegada és més avançada però des de fa mesos els clàssics de tota la vida és el què la gent es baixa per jugar amb el telèfon mòbil i ara a les videoconssoles. El gran pioner i que ara torna amb força és el MARIO BROS.
El va crear un dissenyador japonès el 1981. Shigeru Miyamoto. Va crear el DONKEY KONG. Un lampista que es deia Jumpman que després es diria Mario corria per salvar-se de la princesa Pauline. Nintendo continua explotant i ara més que mai aquell èxit dels 80.
Altres que funcionen ara: Final Fantasy, Zelda, El príncep de Pèrsia, Tekken,
ZELDA: És la gran aventura del petit Link. És un dels jocs d’aventura amb més seguidors. El primer va sortir el 1986 i 20 anys després torna per la Nintendo Gamecube. Entre tot això, la gent continua, per exemple jugant al TETRIS i al PACMAN al mòbil i al PC.

QEP NOMS PROPIS

SHERYL CROW
Ha trascendit que dimecres passat la van operar de càncer de mama.

GEORGE MICHAEL
El van detenir dissabte passat al West End de Londres per presumpte possessió de drogues. L'han citat perquè torni a comissaria el mes que ve. Un ciutadà va trucar la policia quan va veure una persona sobre el volant del seu cotxe. George Michael conduïa en condicions lamentables però després de ser examinat pel metge, aquest càrrec el van retirar.

ÈRIC BERTRAN
Explica en un llibre el procés judicial que va patir per haver exigit l'etiquetatge e català. El van dur fins a l'Audiència Nacional espanyola per haver enviat correus electrònics exigint l'etiquetatge en català. El supermercat DIA el va denuncia. La seva web d'Èric i l'exèrcit del Fènix continua ara activa.

NAOMI CAMPBELL
Se l'ha vist en un hotel luxós de Suècia amb un xaic àrab. Es tracta del governador de Dubai que té diverses amants i dins a 16 fills. Els dos anaven beguts.

DAVID BECKHAM
Diu que els deures del seu fill Brooklin el deixen desconcertat. Va haver de cridar la seva dona Victòria perquè no sabia resoldre els deures de matemàtiques del seu fill. Diu que els deures del seu fill "són molt difícils i diferents dels que tenia ell".

QEP CITES

- Turisme juvenil i el 012 obren avui, a partir de les 10 del matí, el període de preinscripció per a les colònies d’estiu que organitza la Secretaria de la Joventut per als infants d’entre 5 i 17 anys.
La novetat d’aquest any és que l’assignació de places es farà en un sorteig, el proper 16 de març i no per ordre de trucada. L’oferta abasta activitats d’idiomes, esports, música, informàtica o combinades. El termini s’acaba la mitjanit del 15 de març. Clica AQUÍ per accedir a la pàgina d'inscripció.

- LA UNIÓN presentarà el seu últim disc el 5 d'abril a LA PALOMA. És el disc en què reversionen els seus èxits en clau electrònica.

DISCOS QUE AVUI SURTEN A LA VENDA
- DEEP PURPLE editen una recopulació de quatre discos que es va gravar a la gira que va començar la banda ara fa 13 anys. SMOKE ON THE WATER:
- VEGA treu el seu segon disc. Es titula CIRCULAR.
- ANDREA BOCELLI torna en castellà amb el disc AMOR, editat per Universal.
- ENRIQUE BUNBURY treu CANCIONES 1996-2006. Un disc que recull els seus 10 millors anys de carrera en solitari.

QEP TELE
PREMIS
- La 7a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que se celebra a Granollers el 17 i 18 de maig, està marcada pel naixement dels Premis MAC, que tenen l'objectiu "d'incentivar la producció, la qualitat i la innovació de l’audiovisual dirigit a la televisió de proximitat", segons expliquen els seus promotors en un comunicat. D'acord amb aquesta idea, s'han posat en marxa els guardons MAC Projecte i MAC Innovació, destinats a finançar noves propostes de programes seriats i no seriats amb una dotació respectiva de 7.000 i 4.000 euros.
El MAC Programa DOC’S distingirà documentals ja produïts amb tres premis valorats en 3.000, 1.200 i 800 euros.

- Cap televisió vol retransmetre la gala d’entrega de premis de l’Acadèmia de la Televisió ni els de la revista TP. La cerimònia de l'ATV es farà en un sopar sense espectacle i no retransmès. Fonts de l’Acadèmia diuen que cap vol retransmetre com la competència guanya premis

TV INTERNACIONAL
Mai fins ara un pit havia provocat tantes normes i tantes lleis.
Des que es va multar Janet Jackson a la final de la Superwobl per ensenyar el pit l’onada de censura és brutal a la televisió nordamericana. Últim episodi.
La comissió federal de comunicacions ha anunciat que multarà tots els programes que emetin la paraula MERDA. Ho diuen arran de la intervenció de la Nicole Richie que va utilitzar la paraula SHIT durant una aparició en directa a la cerimònia dels premis musicals de la revista Billboard emesa el 2003 per la cadena Fox.