10.2.06

DIVENDRES 10 DE FEBRER DEL 2006
A les carreteres matí de dificultats per circular amb accidents i plujim a la calçada. A la informació, algunes bones notícies. Cosa estranya!!

QEP ÚLTIMA HORA. Pau Gasol serà al partit de les estrelles de la NBA.
Els pronòstics s’han complert i PAU GASOL ha estat escollit entre els reserves de l’equip de la Conferència Oest que disputaran el pròxim partit de les estrelles de l’NBA. El All Star de la NBA es jugarà el 19 de febrer a Houston.
És el primer català i espanyol escollit per jugar aquest partit en tota la història.
Amb 25 anys és el líder indiscutible dels Grizzlies de Memphis.
La selecció la fan els 30 entrenadors dels equips de l’NBA.
Pau Gasol formarà part de l’equip entrenat per Avery Johnson (Dallas Mavericks). A la banqueta hi seran Steve Nash, Kobe Bryant, Tracy McGrady, Tim Duncan y Yao Ming.
A l’altre equip, els titulars de els dirigirà Flip Saunders dels Pistons i tée entre altres SHAQUILLE O’NEAL. La dimenssió de la notícia és comparable a una gran fita de l’esport català i espanyol. Pau Gasol entra a l’starsystem de les megaestrelles del bàsquet mundial.

QEP INVENTS. El crador d'infonomia diu que a Catalunya hi ha molta innovació.
A Catalunya hi ha innovació. Ho diu l’impulsor d’una xarxa d’innovadors que amb deu anys ha aplegat un miler d’experiències que ho demostren.
ALFONS CORNELLA diu que està cansat del pessimisme que hi ha. La feina d’Infonomia és posar en contacte innovadors de tot el món i detectar iniciatives amb èxit.
En posa exemples:
- GTD és una empresa amb seu al port de Barcelona que fabrica software per l'Airbus i l'Agència Espacial Europea.
- Baolab microsystems, que va començar com un spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya i ara és una empresa ubicada a Terrassa amb un prestigi internacional en microelectrònica.
- Una idea senzilla i innovadora és el de Fruitrace, una tecnologia per seguir el procés de traçabilitat de la fruita que va començar en una cooperativa de Lleida i que s'ha estès a tot Europa.
- A Vilaseca, hi ha una companyia que fabrica un paper d'alta seguretat pels passaports nord-americans
- Destaca també la iniciativa d’una dona, Núria Riera, que des de Mataró i per internet ven raves a Holanda i Alemanya.
El divendres de la setmana que ve, el 17 de febrer es fa al Palau de al Música el certamen NEXT que aplega innovadors de tot el món.

QEP ORIGINAL 1. Protesta a Granollers contra la massificació a Renfe.
Les protestes cada dia són més imaginatives. És la manera que fan cridar l’atenció i els mitjans ens en fem resó. El grup d’Iniciativa per Catalunay els verds a Granollers va denunciar ahir la massificació que hi ha als trens de la Renfe que passen per la capital del Vallès Oriental. Ho va fer repartint llaunes de sardines entre els passatgers al vestíbul de l’estació. Diuen que a les hores punta els passatgers viatgen amuntegats uns sobre els altres i demanen més freqüència de pas dels combois.

QEP ORIGINAL 2. Gossos fan una campanya contra la caca dels gossos.
Ens hem sorprès també que l’Ajuntament de Manresa hagi tardat tant a associar el grup manresà GOSSOS amb l’animal GOS. El grup és la imatge de la campanya que ha endegat l’Ajuntament per consciencar els ciutadans de recollir els excrements dels seus gossos. És una iniciativa més de la campanya de civisme M’apunto a Manresa.
La música genèrica la posen Manel Camp i David Rosell i la imatge els Gossos i de forma desinteressada. Tres dels components, Natxo Tarrés i els germans Oriol i Roger Farré protagonitzen el cartell amb e qual pretenen animar els amos a llençar les caques dels seus gossos. El lema rès d’especial LA CACA DEL TEU GOS ÉS TEVA. RECULL-LA.

QEP BUTXACA. Donar-se de baixa d’una operadora serà més fàcil.
Important decisió la que ha près el govern espanyol per evitar problemes i allargament de tràmits quan una persona vol canviar d’operadora d’internet.
El govern espanyol ha decidit que les operadores d'internet donin de baixa directament els usuaris quan canviïn de companyia i sense poder cobrar serveis que no hagin donat.
D’altra banda, en cas que es doni d'alta algú que no ho hagi demanat, se li hauran de tornar les despeses que li hagin causat. Amb aquestes mesures, es pretén lluitar contra el frau dels proveïdors d'internet, que ha arribat a acumular sis milions d'euros en multes el 2005. S’aprovarà una nova normativa que afectarà tant les operadores d’internet com els de telefonia fixe i mòbil.
Un cop s’hagi publicat al BOE ja serà efectiva. Els usuaris no hauran de pagar cap penalització quan decideixin la baixa d’un servei. La baixa serà automàtica i si el client pateix interrupcions del servei quan canvï de companyia rebrà una indemnització.

QEP BUTXACA. Els problemes de la marca de mobles Xavier Pujol.
L' Agència Catalana de Consum ACC fa una crida als clients afectats pel tancament i fallida de la cadena de botigues de mobles Xavier Pujol perquè enviïn un burofax a l’empresa exigint el compliment del contracte o el retorn dels diners. En el cas d’haver concertat un crèdit al consum per realitzar la compra, l’agència catalana del consum recomana adreçar un altre burofax a l’entitat financera.
Es tracta d’aglutinar tots els casos. Els afectats poden posar-se en contacte amb l’ACC mitjançant el telèfon 012 o per a través del correu consum@consumcat.net.

QEP TENDÈNCIES. Cosmètica a partir de la sang.
El més nou en dermatologia cosmètica té molt a veure amb la sang. S’ha arribat a la conclusió que les injeccions de plasma que s’obtenen de la sang són un regenerador celular molt potent que tornen la brillantor i la suavitat a la pell de la cara.
És l’última tècnica en medician antienvelliment. La bellesa està tant a l’interior que està a la sang. Els especialistes comencen a incorporar als seus tractaments de rejoveniment infiltracions de plaquetes de sang del pacient. Es veu que regeneren els teixits. El procés és senzill. S’extreu una mostra d’uns 40 mil·lilitres de sang. Es fa un centrifugat i se separa la fracció de plasma ric en plaquetes. Aquestes plaquetes s’activen amb calci per obtenir els factors de creixement que després s’injectaran. El terme tècnic és Factor de Creixement Plaquetari FCP.

QEP TENDÈNCIES. La moda de convertir esportistes en models.
Les marques escullen esportistes per poder difondre més d’un valor amb l’impacte de la imatge. Els esportistes reuneixen diverses coses: bellesa, juventut, èxit i un estil de vida saludable. Actualment hi ha esportistes anunciant roba, rellotges, barreteres de cereals, esmorçars...Els de més bon beure anuncien cosmètica perfums, maquinetes d’afaitar o xampú. Ara el dissenyador americà Ralph Lauren ha fixat el jugador de polo més famós del món: l’argentí NACHO FIGUERAS per la campanya del seu últim perfum POLO BLACK. S’han fet diverses sessions fotogràfiques i en algunes d’elles ha aparegut amb cicatrius o el nas trencat.

QEP TENDÈNCIES. Uns sostenidors que eviten arrugues a l’escot.
. És el més nou amb moda íntima però és per les nits i per evitar crear arrugues a l'escot. La firma de Tenerife NIGHTBRA ha dissenyat aquesta prenda. La doctora Elisa Fernàndez ha fet aquests sostenidors per evitar les arrugues a l’escot.L’article el van premiar al Saló d’inventors de Ginebra amb la medalla de bronçe com a millor producte estèci i medicinal. És un dels productes que es presenta a la Setmana Internacional de al Moda de Madrid que es fa aquests dies
L’empresa NightBra exporta el 35 per cent dels seus productes a altres països europeus i als Estats Units. Més detalls clicant AQUÍ.

QEP TECNOLOGIA. Corrector i traductor via internet.
El Govern ha anunciat la imminent posada en marxa de dues inciatives que han de consolidar la salut del català a l’àmbit de les noves tecnologies. Es tracta d’un traductor i un corrector ortogràfic gratuïts que seran accessibles via Internet. El traductor estarà disponible durant aquest primer trimestre de 2006 en les seves versions català-anglès-català i català-castellà-català, als que s’afegirà, abans de final d’any, la versió català-francès-català. El corrector ortogràfic i gramatical, per la seva banda, entrarà en servei l’últim trimestre de 2006, i és de programari lliure.

QEP TECNOLOGIA. Dilluns comença el registre dels DOMINIS PUNT CAT
El domini .cat ja ha fet pública la llista dels quinze registradors de tot el món interessats a registrar dominis .cat i autoritzats per la ICANN. Però aquests dominis encara no s'han activat, ni s'activaran fins dilluns, que és quan començarà el procés de registre d'adreces. El 13 de febrer, per tant, les entitats especialment interessades a promoure la llengua catalana podran començar a sol·licitar el domini .cat. En una segona fase, que s'obrirà el 20 de febrer, el permís de sol·licitud s'ampliarà tant a entitats, empreses i individus que ofereixen una comunicació en línia significativa, com a les 60.000 associacions, empreses i individus que es van adherir a la campanya pel .cat, en senyal d'agraïment. A partir de Sant Jordi el registre de dominis .cat s'obrirà a qualsevol usuari, que en podrà comprar a través de registradors autoritzats.

QEP TECNOLOGIA. Treuen webcamps que et milloren la imatge.
És tot un invent. Dues empreses especialitzades en webcamps han llançat al mercat dos models de càmeres que milloren el nostre aspecta mentre xategem. Sense necessitat de maquillar-nos ni pentinar-nos massa. La promoció de tots dos productes es dirigeix a les dones. A la caixa d’una d’elles, la ELECOM, es diu que si utilitzes aquesta web seras més guapa. Es tracta d’un sistema de retoc automàtic de la imatge. Costa 68 dòlars. Totes dues tenen una resolució de 640 per 480 píxels i es venen de moment al mercat asiàtic. Amb la ELECOM abans i després.

Si no t'ho acabes de creure pots visitar les webs però són nipones. Clica AQUÍ o AQUÍ per accedir a les webs dels productes.

QEP CITES
-DEPECHE MODE

El tour Playing the Angel arriben a Catalunya per fer avui i demà un concert al Palau Sant Jordi. Les entrades estan esgotades des de fa mesos.
El d’avui comença a les nou i demà a les deu. El disc ha venut dos milions de còpies en tot el món, 80.000 d’aquests exemplars a Espanya. Depeche Mode celebren els seus 25 anys dalt l’escenari.

- A La PALOMA demà fusió de pop, rock, folk i electrònica amb un concert dels Super Furry Animals.Presenten el seu últim disc ‘Love Craft’. Van ser referents del brit pop a mitjans dels noranta amb moltes influències dels Beach Boys, per exemple.
Dissabte a les 22.00 hores.
Entrada de 15 i 18 euros

-ANTONIO VEGA. Concert avui d’ANTONIO VEGA al Palau de la Música i dins el Barnasants. Presenta nou noves cançons que tenen com a fil argumental la seva parella MARGARITA DEL RIO. Just demà fa dos anys que va morir. Defineix com aquell moment el pitjor de la seva vida i el disc és el regal, el tresor que li vol fer.
El seu nou disc es diu 3000 noches con Marga. El d’avui, per tant, serà un concert molt emotiu. A les nou dels vespre al Palau de la Música.
L’entrada de 20 a 36 euros.

- FAEMINO Y CANSADO porten a Catalunya aquest cap de setmana el seu últim espectacle titulat ‘Están aquí dentro’, es una compilació dels seus gags més clàssics. Avui a l’ATRIUM VILADECANS (20 euros) i demà al Teatre LA SALA de Rubí (22 euros).

- FESTES DE SANTA EULÀLIA A BARCELONA. La ciutat celebra la festa major d’hivern, amb moltes activitats per als nens, que també protagonitzen el pregó aquesta tarda.
Història: Cap al segle IV, una nena anomenada Eulàlia va plantar cara a l’Imperi romà per exigir que acabessin les persecucions contra els cristians
Si vols veure els actes amb detall, clica AQUÍ.

QEP TELE
ANIVERSARI
El Club Super3 compleix demà dissabte 11 de febrer 15 anys. Actualment la xifra d’associats s’acosta al milió de nois i noies, tot i que la xifra dels que en són actius és de 554.880. Actualment, el Club Super3 emet 38 hores setmanals de programació pels dos canals de TVC: el 33, de dilluns a divendres, i TV3 els matins de dissabte i diumenge.
El programa ha donat personatges històrics que romandran en la memòria col·lectiva de diferents generacions com ara el Petri, la Noti, la Nets, la Bibiana o el Tomàtic, juntament amb els actuals Kès, Lèmak i Krust. També es pot dir el mateix respecte a les sèries de dibuixos animats Doraemon, Bola de Drac o Les Tres Bessones.