9.2.06

DIJOUS 9 DE FEBRER DEL 2006
S'han donat aquesta matinada els premis de la indústria musical nordamericana i els grans guanyadors en premis, projecció, actuacions i actes són els U2.
COses a destacar de la 48 edició dels GRAMMY:
- U2 s'ha emportat cinc premis.
- Mariah Carey ha recollit Grammys després de 16 anys de sequera. Són tres i tots en la categoria de Rithm and blues.
- Qui diu que no serveixen per rès els concursos televisius sobre música?. La guanyadora de l'American Idol Kelly Clarckson ha guanyat dos Grammys pop.
- De les actuacions destacar One amb els U2 i MJ Blige i l'actuació de Madonna cantant Hung Up.

Llista de guardonats per gèneres:
Els quatre més importants.
1) Millor gravació: 'Boulevard of Broken Dreams', Green Day.
2) Millor àlbum: 'How to Dismantle an Atomic Bomb', U2.
3) Millor cançó: 'Sometimes You Can't Make It On Your Own', U2.
4) Millor nou artista: John Legend.

POP
- Millor interpretació femenina: 'Since U Been Gone', Kelly Clarkson.
- Millor interpretació masculina: 'From The Bottom Of My Heart', Stevie Wonder
- Millor interpretació en duet o grup: 'This Love', Maroon 5.
- Millor col·laboració: 'Feel Good Inc.', Gorillaz con De La Soul.
- Millor interpretació instrumental: 'Caravan', Les Paul.
- Millor àlbum instrumental: 'At This Time', Burt Bacharach.
- Millor àlbum vocal: 'Breakaway', Kelly Clarkson.
- Millor àlbum internacional: 'The Art of Romance', Tony Bennett.

ROCK
- Millor interpretació solista: 'Devils & Dust', Bruce Springsteen.
- Millor interpretació en duet o grup: 'Sometimes You Can't Make It On Your Own', U2.
- Millor Hard Rock: 'B.Y.O.B.', System Of A Down.
- Millor interpretació heavy metal: 'Before I Forget', Slipknot.
- Millor interpretació instrumental: '69 Freedom Special', Les Paul & Friends.
- Millor cançó: 'City Of Blinding Lights', U2.
- Millor àlbum: 'How To Dismantle An Atomic Bomb', U2.

R&B
- Millor intèrpret femenina: 'We Belong Together', Mariah Carey.
- Millor intèrpret masculina: 'Ordinary People', John Legend.
- Millor duet o grup: 'So Amazing', Beyonce and Stevie Wonder.
- Millor interpretació tradicional: 'A House Is Not a Home', Aretha Franklin.
- Millor interpretació urbana/alternativa: 'Welcome to Jamrock', Damian Marley.
- Millor cançó: 'We Belong Together', Mariah Carey.
- Millor àlbum: 'Get Lifted', John Legend.
- Millor àlbum contemporàni: 'The Emancipation of Mimi', Mariah Carey.

RAP
- Millor solista: 'Gold Digger', Kanye West.
- Millor duet o grup: 'Don't Phunk With My Heart', The Black Eyed Peas.
- Millor col·laboració: 'Numb/Encore', Jay-Z con Linkin Park.
- Millor cançó: 'Diamonds From Sierra Leone', Kanye West.
- Millor àlbum: 'Late Registration', Kanye West.

HISPANA
- Millor àlbum pop llatí: 'Escucha', Laura Pausini.
- Millor àlbum rock/alternatiu llatí: 'Fijación oral Vol. 1', Shakira.
- Millor àlbum tradicional tropical llatí: 'Bebo de Cuba', Bebo Valdés.
- Millor àlbum de salsa/merengue: 'Son del alma', Willy Chirino.
- Millor àlbum mexicà: 'México en la piel', Luis Miguel.
- Millor àlbum texà: 'Chicanísimo', Little Joe y la familia.


QEP SALUT. Els encostipats fan baixar la líbido.
Els encostipats ens fan sentir físicament més dèbils però també més tristos, seriosos i irritables. És una de les conclusions de l’estudi fet públic per TNS CONSUMER.
Es calcula que cada ciutadà de l’Estat passa per un gran refredat dos cops l’any. És una mitjana en general però l’estudi diu que els andalusos, els madrilenys i els bascos agafen encostipats tres cops l’any.
Una altre de les conclusions és que quan estem refredats no tenim massa ganes de fer l’amor. Al cinquanta per cent dels enquestats s’han diu que els baixa la líbido. 7 de cada 10 persones deixen de sortir de festa si estan encostipats però 3 de cada 10 surten encara que es trobin fatal. El principal motiu d’un refredat és el mal temps, els canvis de temperatura bruscos. En general preferim els remeis casolans i sobretot llet amb mel que no pas altres mètodes.

QEP LLEIS. Les autonomies decidiran sobre les seves prostitutes.
El ministre de treball i afers socials, JESUS CALDERA, ha dit a la sessió de control del Congrés de diputats que seràn les comunitats autònomes les que regulin la prostitució.Cada autonomia podrà regular com vulgui aquesta pràctica. De fet la Generalitat ja prepara una llei per prohibir la prostitució al carrer.

QEP INSÒLIT. Hipoteca l'església per comprar-se un BMW.
Hi ha gent que s’hipoteca fins les celles per un bon cotxe.
La cosa avui va més enllà. Un capellà de Califòrnia l’han condemnat a 18 mesos de presó després que una investigació policial ha descobert que va hipotecar l’església on predicava per comprar-se un BMW. Randall Randic no va poder evitar la temptació de tenir un cotxe luxós. Primer va falsificar els papers i es va fer seva l’esglesia i després la va hipotecar per demanar un crèdit i comprar-se el cotxe.

QEP BUTXACA. Una assegurança de casament.
Una companyia d’assegurances acaba de treure al mercat la primera assegurança de boda. Cubreix les despeses de la festa en cas de cancel·lació, ajornament o trasllat d’ubicació del casori.En altres països ja existeixen pòlisses d’aquest tipus però a Espanya és la primera. La frase promocional d’aquest producte és evident:
SÍ VULL: VULL SABER QUE RÈS ARRUINARÀ LA MEVA BODA
Entenen com a casament totes les celebracions legals. Les religioses, civils. Homosexuals i heterosexuals. És una pòlissa que poden demanar els que es casen però també empreses o restaurants que es dediquen a organtizar-los. L’assegurança ho cobreix tot excepte si un dels dos planta a l’altre a peu d’altar. També pot ser un regal de casament perquè el poden firmar familiars i amics. Si la festa es fa a l’aire lliure i ens preocupa el temps. Es pot contratar una prima addicional per cubrir aquest imprevist.

QEP TENDÈNCIES. Gelatina per a la dutxa.
Una de les firmes de cosmètica que estan més a la última LUSH celebra el seu desè aniversari llançant al mercat un producte per a la dutxa molt novedós i espectacular. L’objectiu és refrescar-nos el cos en el moment de dutxar.nos.
Són quatre gelatines amb particularitats diferents però totes elles tenen un gel nutritiu d’algues per la pell i un hidrant molt suau per el cabell. Hi ha la gelatina Dulce placer, la Party on, la gelatina Empápate de fresa i la Bada Bring Bada Boom.
Es mantenen a la nevera perquè en el moment de la dutxa estiguin fresques. El preu és a partir de 3 euros la gelatina.

QEP TENDÈNCIES. Buscar el turisme gay.
L’agència britànica VisitBritain anima aquests dies els homosexuals de tot el món a visitar la Gran Bretanya. La campanya porta per lema i en forma de pregunta: - No es hora que surtis al Regne Unit?.
L’anomenat turisme gay té un valor actualment de tres mil milions de lliures l’any a l’economia britànica. Els destins més populars per aquests col·lectiu són Nova York, Londres, Sydney, Amsterdam i també hi podem incloure Barcelona. Hi ha moltes agències de viatge especialitzades.

QEP TECNOLOGIA. La recepta electrònica.
La Generalitat ja ha determinat les zones concretes on començarà a provar l’anomenada RECEPTA ELECTRÒNICA.És un sistema centralitzat de recepta on les prescripcions i els fàrmacs dispensats queden enregistrats en una mateixa base de dades. Per portar-ho a la pràctica els centres imprimiran un full de medicació que donaran al pacient juntament amb un codi de seguretat. Documents que haurà de lliurar al mateix temps que la seva targeta sanitària quan vagi a la farmàcia. Allà comprovaran la base de dades i es lliurarà el medicament. Un nou sistema que incrementa la seguretat i la confidencialitat en els expedients dels pacients, amb una millora del seguiment i agilitat de tots els processos sanitaris gràcies a la interconnexió.
Aquesta prova pilot s’aplicarà a les àrees bàsiques sanitàries de Tortosa-est i Tortosa-oest (Baix Ebre), Ulldecona (Montsià), la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) i Salt (Gironès), seran les que inclourà la prova pilot de recepta electrònica aprovada per la Generalitat.
Uns àmbits territorials que donen servei a 108.000 ciutadans i gestionaran 120.000 receptes mensuals. L’ operatiu es començarà a desplegar el juny de 2006 i es preveu que estigui implantat a tot el territori a finals del 2007.

QEP TECNOLOGIA. Estudiar a través del mòbil.
Un professor d’economia i informàtica francès ha desenvolupat un novedós sistema que permet als seus alumnes repassar continguts i contestar petites evaluacions a través dels seus telèfons mòbils amb accés a internet. Philippe Steger s’ha basat en què un 72 per cent dels joves francesos tenen telèfon i ha pensat un servei que inclou 750 proves de coneixement i resum de les últimes classes. En un principi es va pensar en un servei gratuït per evitar diferències socials en l’accés a l’educació però després van entendre que els que escriuen continguts han de ser remunerats pels drets d’autor. Finalment s’ha establert una tarifa mínima de dos euros mensuals.

QEP TECNOLOGIA. Donals Trump s'apunta als viatges per internet.
Els viatges són tot un negoci a internet i això ho ha vist el multimilionari i estrella mediàtica Donald Trump. Acaba de llançar el seu propi portal de viatges per internet.S’ha associat amb Travelocity i ha estrenat www.gotrump.com.
És una web molt similar a les que ja hi ha. Ofereix vols i hotels, paquets conjunts i lloguer de cotxes. Diu que el seu és on hi ha les millors ofertes però ho diuen tots.
Només hi ha una única diferència. Les excentricitats de Donald Trump. Fa una llista dels que considera que són els millors hotels. El sector dels viatges per internet mou un negoci de 80 mil milions de dòlars.

QEP NOMS PROPIS
BRITNEY SPEARS
Escàndol als Estats Units per una foto publicada amb Britney Spears conduint el seu cotxe sense cinturó de seguretat i amb el seu fill de només quatre mesos a la falda.
Britney ha culpat els paparazzis de no haver pogut posar el seu fill a la cadireta de seguretat. La foto fa una mica d’angúnia. No tant com la de Jackson però deunidó.
Britney Spears condueix amb una mà i amb l’altre agada el nen.

QEP TELE
- Avui estrena a Telecinco de LA COCINA DEL INFIERNO. Presenta Carolina Ferre. Es desconeixen qui són els famosos concursants que estaran dividits en dos equips de sis membres cadascun i liderats pels cuiners Sergi Arola, d'una banda i Mario Sandoval de l'altre.
- La ABC nordamericana ha comprat el format D'Operación Triunfo per aquest estiu. Era l'únic mercat que es resistia a comprar el format que comercialitza Endemol a tot el món.