22.2.06

DIMECRES 22 DE FEBRER 2006
Semblava fet que un hereu català s'uniria amb una elèctrica espanyola però ara un alemanyor "ha tirat els trastos". Quin festeig més enredós. Què està passant...

QEP ACTUALITAT. El Chelsea-Barça, una rebenja blaugrana?
És un partit de màxim interès. El Barça torna avui a Stamford Bridge, l'escenari de la seva última decepció a la Lliga de Campions, on l'any passat va caure per 4-2 davant el Chelsea en el partit que va suposar el seu comiat d'Europa i que li va deixar un compte pendent que ara vol cobrar-se.

És el primer assalt de l’eliminatòria de la Champions, la més esperada pel retrobament dels campions i actuals líders de les lligues d'Espanya i Anglaterra, de dos conceptes futbolístics, de Frank Rijkaard i José Mourinho.
La tornara serà al Camp Nou el 7 de març.
Al Barça hi són tots excepte Xavi Hernàndez i Ludovic Giuly, tots dos per lesió. Xavi ha viatjat igualment.
Les dades estadístiques:
- Amb el d’avui el Barça fa el partit oficial en competició internacional número 400.
- És l’únic club que ha participat cada any als tornejos europeus des que es va crear l’any 1955.
- El Barcelona acumula 399 partits a Europa, cinc més que el Reial Madrid (394) i més que el Juventus de Torí(345), el Bayern de Munic alemany (318), els italians Inter de Milà (306) i l'Anderlecht belga (301).
- En la màxima competició europea ha disputat 154 partits ( 87 victòries, 33 empats i 34 derrotes).
- Gols: 298 gols a favor i 168 en contra
- Jugadors. El seu jugador amb més partits internacionals va ser el mític Migueli (85) i el seu màxim golejador, el brasiler Rivaldo (31 gols).

QEP POLÈMIC. La crisi de les caricatures s'extén a altres àmbits.
L'empresa INDITEX, ( Zara...) ha decidit retirar les etiquetes d'algunes prendes de Bershka que representava una postal amb un text manuscrit que deia: "jo he adormit aquí". Un diari saudí va publicar que algunes persones s'havien sentit ofeses perquè el missatge

QEP BUTXACA. Les feines més ben pagades del 2004.
Analitzant les declaracions de la renda presentades en auqell exercici es pot veure que els sectors on van pagar millor els treballadors van ser el de lenergia il’aigua.
El sou mitjà va arribar als 31.846 euros anuales, y las entidades financieras y aseguradoras, que pagan a sus empleados una media de 28.911 euros al año.

QEP BUTXACA. Immigrants no regularitzats.
Un estudi de Comissions Obreres detalla que el 55 per cent dels immigrants que treballen a Catalunya ho fan SENSE contracte o SENSE permís. El nombre d’immigrants que treballen en l’economia submergida ha crescut en comparació al 2004. El servei domèstic és el que ha crescut més. Un 7 per cent treballen sense contracte tot i tenir els papers en regla. Hi ha moltes més dones que homes en aquesta situació.

QEP EMPRESA. FUJI passa de la foto als medicaments.
L’empresa japonesa FUJI PHOTO FILM ha decidit introduir-se al sector farmacèutic. Les vendes de la nipona han caigut en picat al mercat fotogràfic analògic per culpa de les càmeres digitals i això els ha fet canviar el negoci.
Era fins ara el fabricant japonès de pel·lícules fotogràfiques més important. Ara s’aliarà amb la firma PERSEUS PROTEOMICS que ja desenvolupa medicaments. Fuji ha comprat un 22 per cent de les accions de PERSEUS i s’ha convertit en el primer accionista. L’objectiu és fer noves medicines per contrlar malalties de díficl tractament com càncers i diabetes. Es tracta de fer servir l’experiència que té l’empresa en els components químics però ara aplicats als medicaments enlloc de la fotografia.

QEP TENDÈNCIES. La importància de l'embolcall a un producte.

Cada vegada és més important l’embolcall del producte i el disseny gràfic de la marca d’aquest. L’anomenat packaging de vegades és decisiu en l’acció de compra i aquesta tendència va a més. Avui es faran públis els premis BEST PACK 2006 que premien la creativitat en els sectors de l'alimentació i les begudes.
S’hi ha presentat 303 candidats, un 30% més que al 2005. Els guardonats es coneixeran per tant avui i tots els projectes presentats s'exposaran a la fira Alimentària que es farà del 6 al 10 de març a Fira de Barcelona. Existeixen sis categories, dues d'aquestes noves, i cadascuna compta amb premis d'or, plata i bronze. Les modalitats introduïdes aquest any, Media i Interactive, se sumen a Packaging, Promo-Direct, Grafic i Espot. Els premis Best Pack van ser creats al 1988 per la revista Ipmark, fira de Barcelona i Alimentària, i en l'edició 2006 els guardons es lliuraran el 9 de març.

QEP TENDÈNCIES. Quina és l’oficina del futur?.
Aquesta setmana es fa un Saló a Madrid en què unes 200es empreses de 17 països de tot el món exposen la seva visió de l’oficina del futur. El Saló OFITEC es centra en el disseny però en aquesta vuitena edició els organitzadors han volgut destacar la importància que té el mobiliari com element determinant en el clima laboral, l’organització i de la rendibilitat de l’equip humà. Les últimes novetats sobre això són uns panells que divideixen els espais però són totalment flexibles i poden moure’s segons les reunions o les necessitats. Espais molt flexibles.
L’empresa de cadires DHARA n’ha presentat una que evita el desagradable efecte que es produeix quen per culpa del respaldo et treu i arruga la camisa del pantaló o la faldilla.

QEP TENDÈNCIES. La llotja de Barcelona oberta a la restauració i als turistes.
Llàstima dels preus però les butxaques més adinerades busquen sempre restaurants i locals que ofereixin peix d’alta qualitat. Una bona notícia.
La llotja de pescadors de Barcelona podria convertir-se aviat en un dels nous punts d’atracció turística de la ciutat.
La Confraria de pescadors i l’Autoritat Portuària de Barcelona negocien la creació d’un o dos restaurants que serviran el peix més fresc. Es tracta d’un nou edifici per la llotja que disposaria d’un altell protegit per cidres pensat perquè el visitant pogués contemplar la subhasta del peix i fins i tot estudien la possibilitat que els pescadors embarquéssin alguns turistes, treure’ls a la mar i ensenyar-los la pesca. Després menjaran el pexi que hagin pescat.
Pescadors i Autoritat Portuària coincideixen en què les condicions dels pescadors són cada cop més difícils i que aquest projecte permetrà donar nous usos i ingressos a la llotja. Actualment l’aspecte de la llotja és bastant desangelat i lamentable.

QEP NOMS PROPIS
ROBBIE WILLIAMS
Segons la premsa britànica podria haver començat una relació amb la guitarrista nordamericana LISA LEVERIDGE, cinc anys més gran que ell. Lisa és una de les integrants de la banda de punk THE CHELSEA. Entre les seves millors amigues hi ha Courtney Love, la vidua de Kurt Cobain.

DAVID BISBAL
La Junta d'Andalusia ha decidit concedir-li la Medalla d'Andalusia en reconeixement "a la seva trajectòria artística, projecció internacional i compromisos amb la seva terra".

EDURNE
El seu disc de debut es titularà EDURNE i sortirà al mercat el 7 de març. Diuen que és un disc de pop-rock contemporani amb guitarres dures, balades intenses i música deshinibida. Edurne ha escollit ella mateixa les lletres. Hi ha cançons d'autors europeus entre els quals la cançó Amores prohibidos de La Oreja de Van Gogh i una altre de la lletrista i cantant de Pastora, Dolo Beltrán.
Edurne va gravar ja tres discos quan tenia només 9 anys amb el grup TRASTOS. El primer senzill és DESPIERTA.

VEGA
El 27 de febrer reapareix amb el seu segon disc que es titularà CIRCULAR. Vega ha fet deu dels dotze temes del disc. Les excepcions són la cançó Sólo quiero amanecer de Dani Martín de El Canto del Loco i Eres de Café Tacuba.

MANU TENORIO
Aquesta setmana ha sortit al mercat el seu segon disc. Es titula ENTENDERÁS. Ell ha dit que s'allunya del seu rol d'Operación Triunfo i això li permet ser més "genuí, autèntic i personal", diu.

QEP CITES
- RIDERS ON THE STORM. Avui es posen a la venda les entrades pel concert que faran a la sala Razzmatazz de Barcelona els Riders on the Storm, el grup format pels exintegrants de The Doors Ray Manzarek i Robby Krieger i el vocalista Ian Astbury.
El concert serà el 20 d'abril.
- LA LOCOMOTORA NEGRA. El grup de jazz català clausura avui el VII Festival del Mil·lenni amb un concert al Palau de la Música Catalana basat en la música d'algunes de les pel·lícules que s'han fet en els últims 70 anys.
Encara que el festival s'acaba oficialment ara, encara falta per pujar a l'escenari del Palau de la Música George Moustaki, que a causa d'un accident de moto va haver d'ajornar el concert del 31 de gener al 17 de març.
El concert de la Locomotora Negra és un concert del 35è aniversari de la formació.
- EL CANTO DEL LOCO. S'han fet públiques les dates de la seva gira de concerts.
El de Barcelona serà el 9 de juny al Palau Sant Jordi.

QEP TELE
PROGRAMACIÓ
- Avui Chelsea-Barcelona per LA PRIMERA de TVE a les 20.45 hores.
Retransmeten en català Xavi Díaz i Miguel Àngel Nadal.

- TV3 estrena dilluns que ve el programa de cuina diari 'La cuina de l'Isma', la nova proposta gastronòmica en la que el popular cuiner Isma Prados elaborarà noves receptes i proposarà accions concretes per millorar la compra.
El programa, que s'emetrà de les vuit del vespre fins a dos quarts de nou de vespre, comptarà amb les seccions fixes com ara 'Tu pots', en la que gent proposarà receptes des de casa, 'El rebost', que explicarà quins són els productes protegits de Catalunya, 'Llibres i pàgines webs', amb lectures necessàries per a una bona recepta.
L'espai comptarà amb la col·laboració de Flora Saura i Clara Borrell, que prepararan reportatges sobre altres formes de menjar i visitaran restaurants curiosos, i Àngel Salvador, que recomanarà llibres de cuina i pàgines web.

PROGRAMES A L'ALÇA ( per audiència i pels programadors)
EL BUSCADOR de Telecinco a partir d'aquesta setmana s'emetrà els dissabtes i els diumenges de 8 a 9 del vespre. Dos dies enlloc d'un. El diumenge passat va superar el seu màxim competidor. Antena 3 amb ESPEJO PÚBLICO.

PROGRAMES A LA BAIXA
- Telecinco ha demanat la retirada de LOS MORANCOS CHANNEL 5 i el reality ENGAÑO.
- EL SALT DE L'ÀNGEL a TV3 no aixeca el vol. A principis de setmana aconseguia una quota de pantalla del 9 per cent, molt per sota de la mitjana de la cadena.

ALTRES
- El Col·legi de Periodistes decideix avui si convoca o no noves eleccions.