7.2.06

DIMARTS 7 DE FEBRER DEL 2006
El calendari del pagès diu que avui és el dia internacional de l'home. Espècia en extinció?.

QEP IMPACTANT. La cara més esperada.
La francesa ISABELLE DINOIRE ja té cara pública, És la dona de 38 que es va sodmetre al primer trasplantament parcial de cara. Ha comparegut en roda de premsa i ha presentat la seva cara a tohom. Físicament se li veuen cicatrius i és una cara molt rígida i poc expressiva. Li costava parlar. De totes maneres va perdre el nas, la barbeta i els llabis quan la va atacar el seu gos el maig de l’any passat.
Isabelle va llegir ahir un text en el que explicava el seu drama quan va ser atacada brutalment. Diu que després de l’atac, va intentar encendre’s un cigarro i no va poder. Va anar cap al mirall i va veure horroritzada la seva imatge.
Va dir:
1) Ara tinc una cara com tothom
2)La meva operació podrà ajudar a altres a viure novament.
3)Va donar les gràcies a la seva família

QEP ECONOMIA. El boicot es va notar en les vendes de cava a l'Estat.
El Consell regulador del cava ha fet públiques les dades de vendes del 2005.
El boicot als productes catalans ha tingut efectes negatius en el balanç de resultats del 2005. La venda de cava a Espanya ha baixat d’un 6,5 per cent. De totes maneres les exportacions a l’estranger han augmentat i han salvat el balanç final.
A l’Estat s’han venut sis milions menys d’ampolles que el 2004 però a l’estranger se’n van vendre un milió més. Alemanya va ser el país on més ampolles de cava es van exportar el 2005. Van comprar 56.000 unitats, quasi el doble que al Regne Unit. Destaca l’increment de les exportacions en un 34% a França que ja es el desè país que més cava compra.

QEP MEDI AMBIENT. Un bon sistema de reciclatge amb flors al terrat.
Un invent molt útil. Una britànica ha ideat un sistema de reciclatge ecològic de les aigües usades a les cases. Es reutilitza l’aigua de la rentadora, el rentaplats i la dutxa a través d’un sistema que promet. Es tracta d'instal.lar un mini jardinet a la teulada dels habitatges o de despatxos d'oficines que recicla d'aigua usada. La instal.lació s'anomena GROWGreen Roof Recycling System. Les plantes s'instal.len en recipients inclinats per on circulen les 'aigües grises' que gràcies a l'acció de les arrels de les plantes passen a ser 'aigües verdes'. Aquesta aigua no és apta pel consum humà però es pot reutilitzar per regar. Per estalviar errors el sistema l'aigua, un cop reciclada, passa per un tint vegetal per indicar que no es pot beure. Per sembrar-hi s'han triat plantes semi-acuàtiques, una de les més adaptades és la menta d'aigua. També van molt bé les arrels dels lliris.

QEP BUTXACA. La regulació del roaming telefònica.
La comissió Europea vol exigir a través de reglaments que les operadores de telefonía móvil redueixin de forma dràstica les tarifes que apliquen als seus clients quan truquen o reben trucades a l’estranger. El servei d’itinerància conegut com ROAMING.
La comissària europea de la Societat de la Informació, Viviane Reding, considera abussives les tarifes i ha donat instruccions als seus funcionaris perquè preparin un borrador de Reglamento que obligui les companyies a equiparar les tarifes de la itinerància nacional i la internacional. Brussel·les va aprovar ja una mesura semblant al sector bancari quan es va posar en circulació l’EURO. Va obligar les entitats a aplicar les mateixes condicions per transferència o retirada en caixer en territoris de l’eurozona.

QEP BUTXACA. Les diferències a l'Impost de circulació.
L'Associació Automobilistes Europeus en acció denuncia l'existència de "paradisos fiscals" en alguns municipis on els conductors paguen l'impost encara que no hi circulin. Aquest gravamen, genera anualment uns ingressos de 1.760 milions d'euros pels ajuntaments, que són els capacitats per a fixar la tarifa dins d'uns marges. L'estudi de l'AEA desvetlla que un vehicle de tipus mig, amb una potència fiscal d'onze cavalls, paga 17,04 euros per l'Impost de Circulació a Melilla, 58 euros a Madrid i 68,15 euros a Barcelona, ciutat que encapçala la llista dels ajuntament més cars de l'estat seguit de Sant Sebastià, Tarragona, Lleida, Bilbao, Còrdova, Granada i Girona. Pel que fa a les motos les diferències en l'import d'aquest impost són fins i tot superiors i arriben als 340%. L'associació pren el cas d'una moto de 500 centímetres cúbics a Melilla on costa 7,57 euros mentre que a Sant Seb
La diferència en l'import de l'Impost de Circulació pot arribar a un 300%, fins al punt que el gravamen és quatre vegades mastià val 33,33 euros. L'estudi explica que el municipi més econòmic del Principat on censar un vehicle és Aguilar de Segarra on l'import és vuit vegades inferior al que es paga a Barcelona.

QEP TENDÈNCIES. Es busquen bandes sonores pels videojocs.
Els productors de videojocs busquen bandes sonores impactants i amb personalitat pels seus jocs. EL caçatalents Tim Riley està buscant un cantant popular amb tocs de hip hop llatí perquè li posi so al tercer videojocs de la saga Veritable CRIM.
De fet Tim Riley ja ha contribuit a llançar diversos grups de música gràcies als seus videojocs de la casa Activision. En un moment en què les discogràfiques estan en crisi, els videojosc comencen a ser una sortida comercial per molts artistes. Són nous ingressos pels segells musicals.

Un dels molts exemples d’això és la banda FALL OUT BOY de Xicago. Va vendre 70.000 còpies del seu nou disc una setmana després que la seva música s’incorporés al videojoc American Westeland. Els seus temes no s’emetien per les ràdios americanes i per tant les vendes només es poden atribuir al videojoc.

QEP TENDÈNCIES.Botigues cada vegada més especialitzada.
Les botigues cada vegada s’especialitzen més. Sobretot les botigues exclusives i més de luxe. D’una banda hi ha els tot a un euro, una mena de bassar que pots trobar de tot i a l’altre banda del llistó botigues de luxe molt especialitzades.Ara ha obert a Madrid la primera botiga especialitzada en articles esportius per la dona. Es ven roba i accessoris esportius però només per a dones. WOMAN ON SPORTS hi ha les principals marques esportives i altres d’inèdites que fins ara no es venien a Espanya. Les prendes que es venen a l’establiment són modernes, actuals i amb molt disseny. A la botiga també tenen un club d’activitats a través del qual et pots apuntar a classes de submarinisme o et poden organitzar un cap de setmana d’esquiada.

QEP CITES
- Avui SIMPLE PLAN a Barcelona. La banda canadenca de punk-rock Simple Plan comença amb el concert de la Vall d’Hebron la seva gira espanyola per presentar 'Still not getting any...'. Les entrades estan esgotades des de fa dies. Primer es va programar a Razzmatazz però el ritme de venda d’entrades va fer canviar l’escenari amb més capacitat.

QEP CITES
-Avui SIMPLE PLAN a Barcelona. La banda canadenca de punk-rock Simple Plan comença amb el concert de la Vall d’Hebron la seva gira espanyola per presentar 'Still not getting any...'. Les entrades estan esgotades des de fa dies. Primer es va programar a Razzmatazz però el ritme de venda d’entrades va fer canviar l’escenari amb més capacitat.

- Suspès el concert de JAY JAY JOHANSSON el 22 de febrer a Barcelona.

- Luz Casal farà finalment dos concerts enlloc d’un al Palau de la Música. Demà serà el primer i demà es posaran a la venda les entrades pel segon concert del 24 de febrer. Presenta el seu disc recopilatori, 'Pequeños, medianos y grandes éxitos'. Luz celebra els seus 25 anys de carrera professional amb aquest disc, una minigira i els pròxims dies editarà una biografia.

- Al Festival del Mil·leni, avui actuació d’ENRIQUE MORENTE al Palau de la Música. La seva filla Estrella Morente ja va participar al festival fa alguns dies. Ara el patriarca presenta el seu nou disc MORENTE SUEÑA LA ALHAMBRA en el qual continua modernitzant el CANTE. L’actuació comença a dos quarts de deu de la nit i costa de 12 a 54 euros.

-CERTAMEN EXPERIMENTAL. A la Sala Metrònom de Barcelona avui comença la Setmana Internacional de Música Experimental. És la quinzena edició i la gran protagonista aquest cop l’experimentació amb la percussió. Hi ha concerts cada dia fins dissabte.

- El Palau de la Virreina de Barcelona exposarà del 5 al 12 de febrer algunes de les parelles de gegants més antigues que es conserven a Catalunya, la majoria d'aquestes de la primera meitat són del segle XIX. La mostra, emmarcada en les Festes de Santa Eulàlia, commemora el centenari dels Gegants Vells de la Plaça Nova de Barcelona, també coneguts com a 'Gegants de Sant Roc'.
Aquestes són les parelles que es poden veure a la mostra:
. Llúcia i Chabrán dels Gegants de l'Arboç del Penedès (1827)
. Comtes d'Osona de Gegants de Vic (1832)
. Gegants del Cos de Bou o Vells de Tarragona (1825)
. La geganta i el gegant de Torroella de Montgrí (1880)
. Els Gegants del Barri de la Closa de Montbrió del Camp (1814)
. Tuoina i Tupí dels Gegants de Selva del Camp (abans de 1900)
. Dorotea i Sebastià de Gegants de Capellades (1899)
. Gegants de l'Art Cristià d'Olot (1902)
. La Rodanxona i el Rodanxó de Gegants de Carnestoltes de Barcelona (abans de 1859)

QEP TELE
COMPETÈNCIA
Lluita per aconseguir el número 8 al comandament. Primer va ser Barcelona Televisió que feia promocions dient als espectadors que es poséssin la cadena al número 8 del comandament. Després, City TV va anunciar el canvi de nom pel de Td8 i ahir Locàlia va incorporar un 8 en el seu logotip. La lluita va més enllà del comandament i posa la vista a les llicències locals de Televisió Digital Terrestre.

SUPER BOWL
Les votacions que es fan després de l'emissió dels espots al llarg de la Super Bowl donen com a guanyadora la cervesa Budweiser. Sis dels deu anuncis més votats pels americans en tots els rànquings és d'aquesta marca.

El partit el va emetre la ABC amb cins segons d'endarreriment per censurar. Algunes paraules de la insípida actació dels Rolling Stones es van tapar amb un xiulet.
El partit té més de 100 milions d'audiència potencial i els últims temps també efectes impressionants en les visites dels llocs web a internet més presents.

DE LA TELE AL TEATRE
S'ha prorrogat al Teatre Capítol de Barcelona l'espectacle L'ILLA DEL TRESOR ( Cabaret de paraules) dirigit per Ollé i que es basa en el programa del 33 d'Ollé i Joan Barril.

DE LA TELE AL DVD
Telecinco ha decidit retirar de la matinada la sèrie VIENTOS DE AGUA i la vendrà en DVD. Ho fa per evitar la pirateria. Alguns gravaven els capítols i els emetien per internet.

ESTRENES
Avui Antena 3 estrena el reality ¿CANTAS O QUÉ?. Famosos cantant fatal. La presentadora és PAULA VAZQUEZ i entre el jurat XAVIER DELTELL i ROSER.

GRAVACIONS
La productora catalana El Terrat ha iniciat la gravació del primer capítol de Divinos, una nova sèrie protagonitzada per Santi Millán i Paula Vázquez. La comèdia desenvoluparà el seu argument a partir de les històries generades al voltant d'una agència de notícies del cor. Els escenaris són a Barcelona però també al Maresme, i ha estat en aquesta comarca on la gravació d’un capítol ha agrupat centenars de curiosos al voltant del rodatge.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

JoyInYourLife.com ha dit...

Have a happy day...
www.BeardsworthFamily.com

I have a dog and two cats...they help pay my bills www.CatDogHeaven.com