6.2.06

DILLUNS 6 DE FEBRER DEL 2006
El Barça ha perdut després de 14 jornades consecutives sense cedir punts. És una derrota no tant desastrossa pels culés tenint en compte que continuen líders a la lliga.

QEP ESTUDI. Tardança en l'embaràs i gènere del nadó.
Les dones que tarden molt temps en quedar-se embarassades de forma natural, tenen més possibilitats d’engendrar un NEN que una nena. Ho diu un estudi holandès de la Universitat de Lovaina. Ha analitzat el cas d’unes cinc mil dones.
Cada any d’espera es tradueix en un augment del quatre per cent de possibilitats que sigui un NEN. Les dones que van intentar quedar-se en estat durant dos anys sense recórrer a mitjans artificials van engendrar un NEN en el 60 per cent dels casos.
En canvi no hi ha relació entre el gènere del nadó en els casos de reproducció assistida.

QEP JUDICIAL. Detenen un mafiós napolità a Barcelona.
La policia ha detingut a Barcelona un mafiós de la camorra napolitana. Es tacta de RAFFAELE PETRAZZUOLO. Estava buscat per tot Europa a petició de la justícia i policia italianes per la seva presumpte relació amb una organització delicitiva de tipus mafiós. Aquest mafiós tenia domicilada la residència a l’Hospitalet de Llobregat. Ell juntament amb el seu germà i el seu filkl gestionaven negocis il·legals utilitzant mètodes d’intimidacií i amenaces. Feien extorsió i donaven prèstams amb tipus d’interès molt elevat a empreses de restauració.

QEP MOVILITAT. A Girona es demana un tram gratuït de l'AP-7
La cambra de comerç de Girona demana que la AP7 sigui gratuïta en el tram entre Girona Sud i l’Aeroport. El motiu són les obres que s’estan fent a la Nacional 2 per convertir-la en l’autovia A-2 entre Riudellots i Fornells de la Selba. Demanen que es pugui circular per l’autopista de forma gratuïta almenys mentre durin les obres.

QEP ACTUALITAT. La Super Bowl ha acabat amb victòria dels Steelers.
Els Steelers de Pittsburg han guanyat aquesta matinada el seu primer títol de la Super Bowl des del 1980. Han superat els Falcons marins de Seattle per 21 a 10. És el partit final de la lliga nacional de futobl als Estat Units.
S’ha fet a Detroit. Coses a destacar: Els entesos diuen que no passarà a la història per la seva qualitat.Dues coses que ens interessen:
- Quins eren els escollits per l’actuació de mitja part aquest cop. Els ROLLING STONES. S’ha mantingut un endarreriment de cinc segons per evitar que Jagger ensenyés alguna cosa com va fer ara fa dos anys Janet Jackson. De fet als Stones els havien censurat ja alguns temes. Han cantat uns 15 minuts i el més fort que han pogut cantar I can’t get no, satisfaction.
- Les audiències. Aquesta final de la Superbowl és la cita de més audiència de tot l’any. 100 milions de persones.

QEP BUTXACA. Avui pots tenir advocat gratis per un dia.
El Col.legi d'Advocats de Barcelona, amb motiu de la celebració del seu patró -St. Raimon de Penyafort- ha organitzat, entre d'altres actes, una jornada de portes obertes a la seu del Col.legi al carrer Mallorca cantonada amb Llúria.
Avui dilluns, advocats especialistes en diferents matèries atendran les consultes dels interessats des de les 10 a les sis de la tarda, al pati de les columnes del mateix edifici. El tracte de temes vinculats amb problemes o dubtes immobiliaris, fiscals, ocupació o familiars serà evidentment orientatiu, el que se'n diu 'una primera opinió', però suficient, en moltes ocasions per estalviar tràmits i temps considerable als usuaris que hi assiteixin.

QEP BUTXACA. S'ultimen els descomptes familiars al transport públic.
L'Entitat Metropolitana del Transport EMT ha aprovat els descomptes especials per famílies nombroses enl'ús del transport públic tal com passa amb d'altres tipus de serveis. Ara l'ATM haurà d'estudiar la viabilitat d'una T-Família Nombrosa i si s'aprova fixar ja com i quan és crearà la nova targeta.
Per altra banda, també s'ha anunciat que la tarifa integrada ja serà en funcionament a Catalunya a partir del 2012, amb la qual els ciutadans del principat podran utilitzar qualsevol transport públic amb un sol tipus d'abonament.

QEP TENDÈNCIES. Arriben les persones METROESPIRITUALS.
L’estandard d’aquesta nova persona és RICHARD GERE perpò també segueixen aquesta tendència Gwyneth Paltrow, Uma Thurman, Angelina Jolie y Leonardo Di Caprio. Són aquells que fan IOGA i MENJEN DE FORMA SALUDABLE: Serien com els hippies del segle 21.Tots ells són fanàtics de la vida saludable, la pau i l’armonia però al mateix moment gaudeixen de la vida a la ciutat. Practiquen el ioga i pel què fa a menjar segueixen dietes orgàniques, vegetarianes o el menjar asiàtic però sempre saludable.
S’identifiquen amb el budisme, l’hinduisme, pràctiques de meditació i el taoisme. Adoren el té verd, l’aromateràpia i el REIKI. Consulten el tarot i el i Ching. Alguns segueixen tant aquesta filosofia de vida que fins i tot paguen classes de ioga als seus gossos. En aquest cas es diu DOGA.

Angelina Jolie i Leonardo Di Caprio practiquen una nova moda de ioga. El BIKRQAM IOGA que es fa en una sala hermètica a més de 42 graus Cèlsius per purificar, diuen, l’organisme. A les llars dels metroespirituals hi ha estatues en miniatura de Buda o del Déu Elefant GANESH. Hi ha FENG SHUI i aquelles escultures d’aigua asiàtiques per relaxar energies. Es gasten molts diners en viatjar. Els destins més comuns són l’Índia, Bali, Japó i Tailàndia

QEP TENDÈNCIES. Espais de luxe per a fumadors.
Una de les principals tabaqueres del mòn R.J Reynokls acaba d’inaugurar uns espais de luxer per a fumadors on hi puguin trobar a banda d’un ambient relaxat, begudes alcohóliques, formatges o cafès. El primer d'aquests clubs exclusius s'ha obert a Xicago, una ciutat en la que des del gener és prohibit fumar als espais públics. El nom d'aquest local és Marshall McGearty Tobacco Lounge i a més dels productes delicatessen s'hi pot consumir diferents tipus de cigarretes també exclusives d'aquest local. Els detractors es queixen que aquesta mena de locals associen el consum de tabac a ambients exclusius i distingits enviant un missatge cool positiu d'aquest hàbit als joves. Així, l'Associació pels drets dels no fumadors als estats Units, critica que es pretén arribar a un públic d'entre 18 i 25 anys procurant una imatge de pertanyer a un club secret.

QEP TENDÈNCIES. Màquines d'afaitar amb MIL fulles.
La guerra publicitària entre marques de maquinetes d’afaitar es centre en el nombre de fulles. Gilette ha presentata la nova maquineta d’afaitar que presumeix de tenir fins a CINA FULLES. El nou model es diu FUSION. Alguns usuaris ja han dit que és una exageració i alguns dermatòlegs han assegurat que pot causar una irritació excessiva.

QEP NOMS PROPIS

NOEL GALLAGHER
El cantant d’Oassis ha reconegut que no necessita tenir una bona relació amb la seva banda per continuar tocant. Reconeix que no es porta bé amb els seus germans i que no li interessen els fans. Noel Gallaguer ha criticat també altres bandes. Per exemple els KEANE. Diu textualment: Els KEANE són horribles. Això és el què penso. No vull generar controvèrsies. Sé que això pot mole3star o obsessionar alguna persona. Però és així i no demanaré perdó per dir-ho.

DAVID BECKHAM
S’afageix a una causa en defensa dels animals. Ha anunciat que substituirà la pell que des de quatre anys porta a les bambes.
Es posarà el mateix model de sabatilles per jugar però enlloc de pell de cangur li faran les mateixes amb pell sintètica. Són les famoses bambes Adidas PREDATOR. Aquestes conegudes Bambes es van inventar el 1993 pel jugador del Liverpool Craig Johnson. El futbolista ha près aquesta decisió després de veure un video fet per grups de defensa dels animals que ensenyaven com mataven cangurs.

LULA DA SILVA
Ha anunciat en roda de premsa que tornarà a jugar a futbol després que un reconeixement mèdic rutinari a l'hospital ha demostrat que està en perfecta estat de salut. Li han recomanat menjar bé i fer exercici.

CAYETANA GUILLÉN CUERVO
Ha tingut el seu primer fill.

BRITNEY SPEARS
Quan el seu primer fill té cinc mesos i es rumoreja que la seva relació sentimental va fatal, s'anuncia que espera el segon fill.

QEP CITES
- Aquesta setmana es comença a gravar el cinquè lliurament de la saga Harry Potter: 'Harry Potter i l'ordre del fènix'. Repeteixen els principals actors i la gran novetat és el director. En aquesta ocasió es col·locarà darrere de la camera el britànic David Yates, un realitzador amb escassa experiència més enllà de la televisió. En tot cas, el fenomen creat per l'escriptora J.K.Rowiling promet tornar a trencar rècords de taquilla, com ha succeït amb les anteriors pel·lícules.

- Els Red Hot Chilly Peppers anunciaran demà la seva gira mundial. Diran les ciutats i els punts on faran concert.

- Depeche Mode avui a Madrid i divendres i dissabte a Barcelona. Entrades esgotades.

QEP TELE

GRAN HERMANO 7
Ha guanyat els 300.00 euros PEPE. Diuen que és el participant que ha demostrat més intel·ligència de les set edicions del reality. La segona posició és per Javi i la tercera per Raquel Abad. La gala d'ahir va ser insípida.

POLÈMICA
L'Agrupació de Dones Periodistes (ADP) d'àmbit estatal ha criticat durament la nova sèrie de TV1 Fuera de control, que transcorre en un plató televisiu i de la qual n'han demanat la retirada immediata. Diuen que és sexista. L'equip del programa ha defensat avui la producció i ha negat que hi hagi contingut sexista . Diuen que s'ha d'entendre que es fa sàtira.

ANTENA 3
El conseller delegat d'Antena 3 TV, Mauricio Carlotti, ha fet pública la seva desconfiança de les productores accionistes de La Sexta, que realitzen bona part de la producció audiovisual del país, i per això vol crear-ne una de pròpia per al seu canal. En aquest sentit, el directiu d'Antena 3 TV ha deixat ben clar que no pensa recórrer més a Globomedia, Mediapro, El Terrat i Bainet. Carlotti no vol dependre de qui ha passat a ser competència directa de la seva emissora com a propietaris del nou canal analògic estatal. El conseller delegat de la cadena de Planeta mantindrà programes com ara Buenafuente, malgrat que la seva productora és accionista de La Sexta, perquè funciona bé. Però el directiu considera que seguir treballant amb aquestes productores permetria revelar estratègies empresarials pròpies a la competència.

FIXATGES
El periodista Juan Ramón Lucas ha tancat un acord amb La Sexta per presentar un programa de reportatges d'investigació titulat Brigada policial

PREMIS
La Federació Catalana d’Automobilisme ha premiat el programa de Comunicàlia Top Motor, que pot veure’s a través de les 40 televisions locals adherides al Consorci Local i Comarcal de Comunicació (CLCC). El guardó reconeix la tasca de difusió de l’esport del motor a Catalunya que porta a terme aquest espai setmanal, presentat per Marc Negre, que ja compta amb 130 edicions. Top Motor segueix l’evolució dels esportistes catalans presents arreu del món, des dels ral·lis fins al kàrting.