8.2.06

DIMECRES 8 DE FEBRER DEL 2006
Daniel Sanchez LLibre ha estat escollit com a president de l'Espanyol a l'assablea d'aquesta matinada. Ha estat divertida. Proposem que a la pròxima junta, una tele compri els drets d'emissió d'aquesa "sitecom".

QEP CIÈNCIA. Terratrèmol a Andorra i al pirineu
Un terratrèmol d'entre 3 i 3,5 graus va afectar ahir a la tarda Andorra i una part de Catalunya, al Pirineu. Va ser a les 17.29 hores, segons els Bombers de la Generalitat. El Servei Cartogràfic ha localitzat el moviment sísmic a la zona de Pas de la Casa i, en concret, a la localitat de Meranges. Diversos efectius dels Bombers de Puigcerdà es van traslladar cap al lloc dels fets i, de moment, no han tingut coneixement que s'hagin produït danys significatius.

QEP CIÈNCIA. Es troba a Indonèsia un "Paradís perdut".
Una de les notícies impactants aquests dies al món és la troballa d’aquest paradís amb noves espècies. Era una zona on no hi ha constància que hagués arribat mai l’ésser humà. Els animals ni es van inmutar quan va arribar l’expedició que ha fet l’estudi. Es deixaven tocar i agafar. Mai havien vist un home.
L’equip de científics internacionals diuen que han trobat un MÓN PERDUT. És a la Selva d’Indonèsia. És el que més s’acosta al jardí de l’Edén.
Els científics han gravat noves pampallones, granotes i unes sis espècies de plantes com palmeres i una folor de rododendro gegant. Un dels més espectaculars és l’ocell menja-mel, totalment desconegut per la ciència.

QEP BUTXACA. Els preus de la vivenda de segona mà baixaran el 2007.
Un estudi diu que els preus se les cases de segona mà caurà d’un 20 per cent entre el 2007 i el 2009. És un estudi fet per la consultora Forcadell i la Universitat de Barcelona. Al 2006 els preus pujaran d’un 5 per cent però després començaran la devallada.Els dos motius d’aquest canvi de tendència en els preus de les vivendes de segona mà són la pujada dels tipus d’interès que provocarà un augment de les quotes de les hipoteques i també per l’excés d’oferta dels promotors.
Actualment els preus més assequibles són a Vic, Manresa, Tàrrega, Vilafranca o Cervera. La baixada de preus provocarà que «en tres o quatre anys» puguin tornar a Barcelona els que van marxar per l’elevat preu dels pisos.

QEP BUTXACA. Baixades i pujades de preu a la cistella de la compra.
Definitivament l’OLI D’OLIVA és el producte del cistell de la compra que més ha pujat de preu els últims dotze mesos. L’augment és del 27,5 per cent. També és, segons les dades del ministeri d’ìndústria, el producte que més ha pujat des del desembre fins ara. En la categoria de productes frescos, les anxoves i l’enciam són els que s’han encarit més. Destaca a l’altra banda la baixada dels preus de la fruita.
Els últims mesos ha pujat el preu del xai, la truita, el salmó i els platans de canàries
Ha baixat el pebrot verd, els tomàquets per l’amanida, les peres d’aigua, les pomes i el pollastre fresc.
De productes envasats ha pujat el preui de l’oli d’oliva, les gambes congelades i l’aigua mineral. Ha baixat sobretot el preu de l’arròs.

QEP TECNOLOGIA. Nou sistema per compres online.
Ja comença a funcionar a l’Estat Espanyol el sistema de pagament UKASH per les compres que es fan per internet. És una nova fórmula molt més segur i que permet l’anonimat alhora de comprar per la xarxa a diferència de les targetes de crèdit. El sistema s’utiliza molt a la Gran Bretanya i des del gener es pot utilitzar aquí.
Compres a través d’internet. Es tracta d'uns cupons que tenen imports fraccionats des de 15 a 150 euros i cada cupó té un codi de 19 dígits. Quan volem realitzar una compra, cal introduir aquesta clau en la passarel.la de pagament de la web on es vol realitzar l'operació a més de l'import de la compra. En aquest procés no haurà calgut donar cap dada bancària ni personal. De moment existeixen 6.500 punts de venda a tot l'estat i es preveu que a finals d'any seran 30.000. El problema és que encara no és prou estasa aquesta fórmula en els comerços de la xarxa.

QEP TECNOLOGIA. El paràmetre: Acceptació per la dona.
Segons dades de l’Associació d’electrònica de consum, les dones acostumen a controlar les compres del 88 per cent dels productes electrònics. Diuen controlar perquè o bé compren directament aquests productes o bé influeixen en la decisió final de compra.
Cada vegada s’utilitza més al sector tecnològic el factor ACCEPTACIÓ PER LA DONA per parlar de la diferència entre els productes que agraden més a l’home que a la dona i a l’inrevés.
Està demostrat a tot el món que en les parelles ben avingudes és la dona qui pren la decisió final o millor dit l’home té molt en compte el què pensa la dona sobre el producte tecnològic.De totes maneres nes agraden coses diferents. La dona es fixa sobretot en el preu, el disseny i busca la senzillesa de funcionament de l’aparell. També valora que hi hagi molta gent que aposti per aquell producte.Els homes prefereixen els apraells tecnològics grans i ostentosos. Com més gran millor.Elles aposten per la discreció per sobre de tot.D’aquesta forma s’argumenta l’alt èxit que estan tenint els televisors de plasma entre el públic femení.QEP

TECNOLOGIA. L'anunci més censurat els últims dies.
És el del servidor Godaddy.com. L'han arribat a censurar fins a 14 cops abans d'emetre'l als voltants de la Superbowl americana. Clica AQUÍ si vols veure l'original.

QEP TENDÈNCIES. Viure gràcies a eBay.
Està creixent a passos de gegant la utilització del portal de subhastes eBay per part de petites i mitjanes empreses de la Unió Europea.
Actualment hi ha un 25 per cent més que fa un any. Més de 170.000 persones obtenen a través d’eBay la seva principal font d’ingressos. A Espanya hi ha actualment 4.600 persones que viuen directament dels beneficis aconseguits a través d’aquest portal. Es dediquen a comprar i vendre coses penjades a la web.
El rànquing l’encapçala la Gran Bretanya amb 70.000 usuaris que ho fan servir pels seus negocis, després Alemanya amb 64.000, França amb 15.200 i Itàlia amb 8.000.
Espanya ocupa el cinquè lloc, per sobre d'Àustria, Irlanda, Polònia, Suècia, Bèlgica i Països Baixos.

QEP TENDÈNCIES. Fer el seguiment de les rutes del vi mundials.
Cada vegada hi ha més amants del bon beure que segueixen les rutes del vi mundials. Això ho saben a Viladranca del Penedès.
L’alcalde de la població Marcel Esteve ha anunciat que en la 15ena edició del FIRAVI es farà el primer míting internacional de turisme de les rutes del vi. Serà un espai dedicat a mostrar les propostes vitivinícoles de la resta del món.
Les rutes d'Austràlia, sud Àfrica, els Estats Units, Alemanya, sense oblidar les d'Espanya i sobretot les del Penedès seran algunes de les rutes més interessants i desconegudes dedicades al vi, que s'exhibiran en FIRAVI. El primer míting internacional de turisme de les rutes del vi tindrà lloc del 16 al 18 de febrer en el marc de FIRAVI, i estarà obert al públic durant l'últim dia de fira.

QEP TENDÈNCIES. Torna la moda Q-ZAR.
Ja ho diuen que tot torna. Ara torna a estar de moda a l’Estat el Q-ZAR.
A Las Rozad de Madrid ja ho vam anunciar fa alguns mesos, va obrir un centre molt semblant, el quasar Elite Spain. Es va proposar rependre l’éxit que els anys noranta van tenir aquells centres i ho ha aconseguit. Clica AQUÍ per visitar la web.
Ha arribat a l’usuari DEU MIL. Es tracta d’un local de més de 300 metres quadrats habilitats amb efectes especials i ambientat com una nau espacial. És un espai apte per a tots els públics. Els participants han d’anar amb una hermilla.
L’èxit es reprodueix a tot el món. Es fan campionats nacionals i internacionals al llarg de l’any. Els creadors d’aquesta nova fornada del joc porten molts anys d’èxits a la Gran Bretanya. El negoci els està funcionant ara a Espanya i estan ultimant la construcció de dos centres d’oci més a Madrid. A més ara iniciaran les franquícies.

QEP NOMS PROPIS
KATE MOSS
Rànquing de les més elegants fet per la revista Glamour.
La més elegant de les famoses és segons les lectores de la revista KATE MOSS.
L’editora de Glamour diu d’ella que té un gran sentit de l’originalitat quan vesteix i sap barrejar molt bé les prendes sense equivocar-se mai.
La segona és l’actriu SIENNA MILLER, ex de Jude Law.
També hi és VICTORIA BECKHAM, NICOLE RICHIE.
A la llista de les pitjors vestides hi ha PARIS HILTON i BRITNEY SPEARS.

JENNIFER ANISTON
Ha hagut de passar per l’últim tràngul de la separació amb Brad Pitt. No ens referim als papers sinó al retorn de coses que encara tenia per casa. Acaba d’entregar al seu ex bosses amb Trajes d’Armani. Es veu que la Aniston porta un rebot espectacular perquè Brad Pitt li va prometre que enviaria algú a buscar tot això i finalment no ho ha fet. De fet hi ha moltes fans de Jennifer Aniston que embojeixen per protegir.la. Ahir una noia va començar a escridassar Angelina Jolie i Brad Pitt mentre sopaven a un restaurants. La noia va començar a cridar a la Jolie, ROBA MARITS ROBA MARITS. TRAIDORA i va intentar pegar-la.

SCARLETT JOHANSSON i KEIRA KNIGHTLEY
Són notícia perquè apareixen despullades a la portada de la revista Vanity Fair al costat del dissenyador Tom Ford que va vestit. És una edició especial de la revista dedicat a Hollywood. Van despullades però tenen els braços posats de forma estratègica. Knigjtley té 20 anys i està nominada com a millor actriu per PRIDE AND PREJUDICE. JOHANSOON per Match Point.

QEP CITES
- Concert avui al Palau de la Música de LUZ CASAL.
Presenta el seu disc recopilatori 'Pequeños, medianos y grandes éxitos'.
Les entrades pel concert d’avui estan esgotades des de fa dies. S’ha programat un segon concert pel 24 de febrer també al Palau i les entrades es posen avui mateix a la venda.En aquest àlbum recopilatori repassa els seus 25 anys de carrera.
Va començar com a corista de Rosendo.
- A la pròxima matinada s'entreguen els premis Grammy a Los Àngeles. Pot ser la consegració i resurgiment de Mariah Carey que és una de les més nominades pel seu últim àlbum THE EMMANCIPATION OF MIMI.


QEP TELE
TOM CRUISE
Ha aconseguit el què volia. No es tornarà a emetre mai més el capítol de South Park que insinuava i feia bromes sobre si era o no homosexual. Al capítol es feia una paròdia de Cruise, Nicole Kidman i John Travolta. Concretament diuen la frase; Papa, Tom Cruise no vol sortir de l’armari. L’actor té tot un gabinet d’advocats a la seva disposició i quan algú en algun punt del món torna a insinuar això presenta demandes i demandes fins a guanyar-les. La paramount ha decidit no emetre mai més aquest capítol.

LA PRIMERA
- Alfons Arús passarà al late night dels dijous a TVE. "Tan a gustito" será substituit des d'aquest diumenge per la sèrie "Everwood".

LA TELEVISIÓ DIGITAL
La Fundació Telefónica ha presentat un informe titulat MEDIOS DE COMUNICACIÓN, TENDENCIAS 2006. Alerta de la pobresa de continguts de la Televisió Digital Terrestre i arriba a dir que aquesta pobresa de continus és el fre pel desenvolupament de la TDT.L’estudi recull l’opinió de més de 30 professionals.
Parlant de la TDT,
Les últimes hores hi hagut talls d’emissió del Canal 33 al centre emissor de Rocacorbaper un canvi de freqüència de la TDT
Les emissions afectades seran les de les comarques gironines (el Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva, l’Alt i Baix Empordà). La suspensió de l’emissió està prevista que no superi les cinc hores i permetrà redistribuir els canals per a la Televisió Digital Terrestre (TDT). El 60 és el nou canal per poder sintonitzar el segon canal públic català que fins ara estava ubicat al 64. El canvi està ocasionat pels ajustos de sintonies previstes pel Pla Tècnic Nacional de TDT.

DE LA TELE A LA JUSTÍCIA
La policia judicial de Tànger i Marraqueix, arran del reportatge d’Antena 3 TV El precio de un niño, ha detingut el passat cap de setmana 18 persones a les quals acusa de practicar o induir a la prostitució. La informació ha estat donada pel diari As Shark el Ausat que explicava que la majoria dels detinguts havien protagonitzat el reportatge El precio de un niño, emès el passat 19 de gener pel programa Especial investigación.

LA SEXTA
Florentino Fernández ha confirmat la seva presència a La Sexta amb El Club de Flo. En aquest concurs de caire setmanal s’ensenyarà a polítics, artistes i periodistes a representar monòlegs humorístics.

TELECINCO
Telecinco produirà la versió espanyola de "Betty, la fea". En els fórums de televisió proposen YOLA BERROCAL com a protagonista.