1.3.06

DIMECRES 1 DE MARÇ DEL 2006
No estem gens dacord amb la decisió de la direcció de RTVE. Ràdio 4 no es pot tancar.

QEP DROGUES. Espanya és la porta a Europa de la Cocaína.
La Junta Internacional de la Fiscalització va presentar ahir a Viena l'informe 2005. Indica que Espanya i Holanda són les dues portes principals per on entra a Europa la cocaïna d'Amèrica del SUd. Les incautacions que s'han fet el 2005 són tan espectaculars que fan pensar que el consum de cocaína a Espanya ha pujat molt.

QEP MEDI AMBIENT. 50 eurs per la nevera vella.
El Ministeri d’indústria ha presentat més mesures per millorar l’eficàcia energètica al conjunt de l’estat que tenen a veure amb els electrodomèstics que tenim a les cases. Es farà un PLA RENOVE d’electrodomèstics. Es pretén substituir dos milions d’aparells per altres de més eficiència energètica. Són els de classe A.
D’aquesta forma hi podria haver un estalvi de consum equivalent a 150.000 llars.
Els usuaris rebran una mitjana de 50 eruos per electrodomèstic a reciclar.
En definitiva es tracta d’estalviar un 20 per cent de petroli i deixar d’abocar a l’atmosféra al voltant de 32 milions i mig de tones de CO2.

QEP SALUT. S'aprova el primer pegat contra la depressió.
Als Estats Units s'ha donat llum verda a la comercialització dels primers pegats per combatre depressions. Es diuen EMSAM i són de la Somerset Pharmaceuticals. És una versió en pegats de l'antidepressiu inhibidor conegut amb el nom tècnic de Monoaminoaxidasa.

QEP BUTXACA. Baixa la venda de tabac.
La llei contra el tabac comença a trascendir al negoci de la venda del producte.
EN el primer mes d’entrada en vigor de la llei, aquest gener, les vendes van baixar d’un 12 per cent en comparació amb el gener del 2005. El motiu de la devallada no només és la posada en funcionament de la llei sinó també la competència de les marques de baix cost que han aconseguit fer-se del 30 oper cent de la quota de mercat. De totes maneres les xifres del gener no contemplen la guerra de preus que va començar a finals de mes un cop Philip Morris va baixar els seus preus.
Els més venuts:
1) Ducados Ros
2) Marlboro
3) Chesterfield

QEP BUTXACA. Guerra comercial a les llibreries catalanes.
Els descomptes que la cooperativa ABACUS ha fixat per la venda de l’última novel·la de Harry Potter l’enfronten amb el Gremi de Llibreters de Catalunya. Les llibreries associades al Gremi han començat a retornar el fons que tenen de les editorials Empúries i Sargantana. La llei del llibre estableix un preu fix i un descompte màxim del 5 per cent i la llei de cooperatives permet aplicar al cost dels llibres un cost menor als seus socis.
La nova presidenta del Gremi de Llibreters, IMMA BELLAFONT, està en peu de guerra i demana que se’ls escolti per uns fets que fa 20 anys que denúncien. No estan dacord en què la llei del llibre i la llei de cooperatives no siguin coherents.
Diu que la devolució de fons a les editorials no és n càstig sinó un toc d’atenció.
Amb tot això el Gremi d’Editors de Catalunya defensa el sistama de preu fix del llibre i considera que al convivència de les llibreries amb les cooperatives de consum ha creat un GREU CONFLICTE DE COMPETÈNCIES. Abacus està venent l’últim llibre de Harry Potter en català al mateix preu que al castellà per als seus socis.

QEP TECNOLOGIA. Quedeu-vos amb el nom. KELI FINDERS.

Neix un portal per ajudar els joves a trobar casa. Espectacular campanya la que ha presentat el govern central a través del Consell de juventut. Es calcula que només un 41 per cent dels joves de menys de 34 anys estan independitzats.
El nou portal és molt novedós i pràctic. Les deu mil primeres visites poden aconseguir unes bambes amb el logo. És un símbol de les bambes que ja no hauran de gastar més per trobar pis o casa. Visita'l clicant AQUÍ.

QEP TECNOLOGIA.Absolen els cràckers de la web de la Generalitat.
El titular del jutjat número 11 de Barcelona ha absolt un cràquer que l’any 2002 va descarregar una base de dades del web de la Generalitat on s’hi podien trobar dades sobre pensions del Departament de Treball degut a un error de seguretat.
Posteriorment, un membre d’un grup autoanomenat "Pokemon Hack Team" va publicar aquesta informació e n un web sobre pornografia infantil que també van craquejar. El dia 8 doctubre de 2002, a més, es va enviar un correu electrònic a diversos usuaris advertint de l’existència d’aquesta publicació. Els dos acusats, el cràquer i el propietari del servidor de correu electrònic que es va utilitzar per l’enviament, han estat absolts, i la Generalitat ha decidit recórrer a la sentència del cràquer, deixant en llibertat al propietari del servidor per no poder demostrar cap implicació. Només han pogut demostrat que tenia un servidor de correu.

QEP TECNOLOGIA. Es dispara la demanda de cursos de cuina online. S’han disparat els cursos de cuina a través de la xarxa. El portal de cursos aprendemas.com ha fet públic que els últims mesos ha detectat que s’ha disparat les sol·licituds per fer cursos de cuina. Un dels arguments que aporten els que en volen fer és que volen millorar la qualitat de vida. D’altra banda el baròmetre de formació que s’acaba de publicar també ha notat aquesta tendència. Les deu demandes més destacades els últims mesos són l’anglès, la fotografia, el xinès, l’autocad i la cuina. El més demanat de tots però és el SAP. Es tracta d’un curs per aprendre com funciona el software de gestió empresarial.

QEP TECNOLOGIA. Tocar les campanes a través del mòbil.
Interessant invent el d’un rellotger. Ha creat un programa que permet controlar el campanar del seu poble des del seu telèfon mòbil. El capellà d’Arnedillo ha fet broma i diu: Ara ja podem estar a missa i repicant campanes.A la paret de l’esglesia de San Servando i San German un modern quadre connecta a través del seu mòbil al campanari per programar cada repicada.

QEP TENDÈNCIES. Cotxes potens i respectuosos amb el medi ambient.
Els cotxes dels pròxims anys. Demà comença a Ginebra la 76ena fira Internacional del motor on les grans firmes automovilístiques presenten les novetats. En general aquesta és la tendència més comuna: Cotxes esportius que respectin el medi ambient.
Es fa evident aquesta contradicció que fa temps que s’arrossega. Surten cotxes cada vegada més potents i paral·lelament es busca que respectin el medi ambient.
Volswaguen presenta a Ginegra el sistema BLUEMOTION. És un sistema de control del consum de carburants i emissions. Es presenta el POLO BLUEMOTION.
Ford farà el llançament de tres nous models.
Seat presenta un model especial de l’Ibissa creat per l’heroi del còmic francès Michel Vaillant que és pilot de carreres.
El certamen s’obra demà i s’allarga fins el 12 de març.

QEP TENDÈNCIES. Tendència perillosa a emetre imatges privades online.
Els jutjats comencen a rebre denúncies que tenen a veure amb això. Un estudiant de la Universitat de Lleida ha presentat una denúncia davant els Mossos al comprovar que un video privat amb imatges de relacions sexuals amb la seva parella l’han penjat a internet. Es denuncia per un delicte de revelació de secrets i ara els agents han obert una investigació per aclarir els fets. El denunciant és un jove que estudia quart d’INEF a Lleida. Explica que va perdre el dispositiu de memòria USB que contenia imatges de les relacions sexuals que mantenia amb la seva parella. Ho va perdre a l’aula d’informàtica de la Universitat de Barcelon on també estudia. Hi havia imatges fent sexe a diverses zones de la casa i fins i tot en un cotxe circulant per la carretera.

QEP TENDÈNCIES. Poder parlar deu minuts amb un famós.
El negoci de les trucades a través d’internet va més enllà i la companyia SKYPE acaba de presentar un nou servei. No és un negoci pròpiament dit. És una iniciativa solidària que té com a objectiu que les dues empreses del grup: la de subhastes eBay i les de trucades Skype s’interrelacionin. Es diu SKYPE A CELEB i permet palar amb personatges famosos i coneguts com Penélope Cruz o Brooke Shields. És un híbrid entre Skype I Ebay. Es tracta d’entra en una subhasta a eBay per aconseguir una d’aquestes converses telefòniques . La conversa durarà uns 10 minuts. De moment la que ha aconseguit més diners és la de Brooke Shields. 1100 dòlars. Va començar el 21 de febrer i es tanca divendres. Els diners que es recaptin es destinen a una organització que anima els famosos a dedicar una part del seu temps i el se talent a nens hospitalitzatz. The Art f Elysium. A l’Estat Espanyol es plantegen una iniciativa semblant.

QEP INSÒLIT. Ha nascut el GAT més gros i gras del món.
És un gat xinès que pesa 15 quilos. Té 9 anys i de vegades necessita l’ajuda dels seus propietaris per moure’s. De totes maneres té una salut de ferro.
La grassa la té repartida sobretot per l’abdomen que medeix uns 78 centímetres i té la mida d’una persona. El seu propietari l’ha presentat a la televisió xinesa i el vol inscriure al Llibre dels Rècords Guiness com el gat viu de més pes al món. De totes maneres ja hi ha registrat un gat australià que pesava 21 quilos i 300 grams però va morir el 1986.

QEP NOMS PROPIS
ROBBIE WILLIAMS
És un fanàtic del futbol i això ha salvat el seu equip de la ruïna. Ha comprat totes les accions del Port Vale per un valor de 400.000 euros.
El cantant britànic ha dit que no pot assistir a tots els partits però que ha comprat les accions per dir que el seu cor està amb l’equip.
És un equip que juga a Primera.
No descarta arribar a dirigir-lo

WHITNEY HOUSTON
Podria estar esperant el seu segon fill. El seu marit ho ha insinuat en una entrevista. L’última hora d’aquesta controbertida parellla diu que es poden haver reconciliat. S’especulava una vegada més amb la separació. Bobby Brown ha confessat que desitjaria que la seva dona tornés a estar embarassada i que descana en la seva casa d’Atlanta. Musicalment parlant el què se sap segur és que Whitney Houston començarà a gravar aquest mes de març el seu nou disc.

QEP CITES
- MENTIDERS al Teatre Borràs. Avui fan Un Bunyol solidari.
El preu de l’entrada és de 15 euros. Mitja hora abans de començar repartirà una bossa de bunyols.
- ELEFANTES. Dates del tour d'acomiadament del grup barceloní.
2 de març a Gijón (Sala Albéniz), 4 de març a Saragossa(Sala Multiusos), 9 de març Madrid (Sala Sol), 10 de març a Bilbao (Kafé Antzokia), 11 de març a Santoña, Cantàbria (Sala Tropicana Club); 16 de març, Alacant (Paraninfo de la Universidad); 17 de març, Màlaga (Sala Vivero), 23 de març, Càdis (Sala Mucho Teatro), 24 de març, Sevilla (Sala Q), 25 de març, Múrcia (Parque Murcia), 1 d'abril, Castelló (Recinto La Pérgola), 21 d'abril, Madrid (Sala La Riviera), 27 d'abril, Granada (Sala El Tren), 28 d'abril, Adámuz, Córdoba (Carpa Municipal), 5 de maig, València (Sala Cormoran), 6 de maig, Barcelona (Sala Razzmatazz).

- LUCIE SILVAS. Avui actua a la sala Heineken de Madrid i divendres ho fa a la sala Bikini de Barcelona. Ja no queden entrades per cap dels dos concerts en què presenta les cançons del seu Breathe in. Avui a Madrid tindrà com a convidat especial Antonio Orozco amb qui fa un duet molt especial. Canten junts el What you’re made of. El van gravar especialment per la reedició espanyola del disc.

- RED HOT CHILI PEPPERS. Èxit total en la venda d’entrades pel concert de Madrid del Red Hot Chili Peppers. En 9 hores es van vendre 10.500 entrades i en queden algunes però poques. Les del concert del dia 30 de maig al Palau Sant Jordi de Barcelona es posen a la venda el dimarts que ve 7 de març a les nou del matí.
Els preus són de 38, 35 i 32 Euros sense incloure les despeses de gestió.
Les entrades es vendran a la xarxa tick tack ticket, Fnac i Carrefour.

- LOS PECOS.
Els fan un homenatge avui a Madrid pels seus 4 milions de discos venuts. Pedro i Javier van començar el 1977.

- PASTORA. Ja no queda ni una entrada per concert que faran aquesta nit els PASTORA a la sala Bikini. Les entrades estan esgotades. Presenten el seu últim àlbum La vida moderna .

QEP TELE
- Avui estrena del programa EXTRA a La Primera de TVE. És un producte de Gestmusid. El dirigeix Tinet Robira i el presenta Tonino, Mireia Canalda i Aina Cerdà.
Són tot notícies fictícies.

- La Sexta escalfa motors per el Mundial amb l'emissió Argentina - Croàcia. És un partit de la ronda de partits amistosos del Mundial d'Alemanya del 2006. Es podrà veure en directe a les 20:15. Actualment emet pel canal 63 a Barcelona i per la TDT.
Les emissions oficials comencen el 20 de març.

- Programes que participaran a l'INPUT ( International Public TV). TELEMONEGAL de BTV, Sis a traïció, Efecte Mirall famílies i L'avi de la càmera (taller.doc)