31.1.06

DIMARTS 31 DE GENER DEL 2006
Avui és Sant Joan Bosco, el patró del cinema. Coincideix que avui diuen les nominacions als Òscar de Hollywood i s'acaben de donar els Goya. Què està passant...

QEP SALUT I ALIMENTACIÓ. Cervesa o vi?
Un estudi fet a Dinamarca que conclou que hi ha moltes diferències en l’alimentació dels que beuen CERVESA i els que beuen VI. Es tracta d’un estudi molt acurat. S’ha basat en la investigació de tres milions de compres en un centenar de supermercats durant sis mesos. Les dades són importants. No es tracta d’una enquesta en què la gent contesta sinó que es controla els productes comprats i per tant no es pot enganyar. Conclusions:
SI BEUS VI
Les persones que acostumen a beure VI tenen dietes més sanes. Els aliments més coincidents són OLIVES; FRUITA I VERDURA,CARN SENSE GRASSA, OLI i LACTICS DESNATATS
SI BEUS CERVESA
Els que consumeixen habitualment cervesa escullen SUCRES; SALXIXES, MANTEGA I GASEOSA. Gasten menys en productes frescos.


QEP SOLIDARITAT. Volen adoptar el nadó trobat a un llac del Brasil.
Unes CENT PERSONES s’han ofert al Brasil a adoptar el nadó de dos mesos que van rescatar dissabte d’un llac de Belo Horizonte. Es veu que l’havia llançat a l’aigua la seva mare de 22 anys embolcallat amb una bossa de plàstic. Per sort està en bon estat de salut. Ja han donat l’alta a la nena que va ingressar a l’hospital amb símptomes d’ofegament i desnutrició. Unes cent persones han demanat la seva adopció.
El jutjat de la infància de Belo Horizonte determinarà què fa a partir d’ara i si li retira la quostòdia a la mare i entrega la nena a la primera parella inscrita per adoptar-la. La troballa la va enregistrar un videoaficionat i les imatges han recorregut el món.

QEP BUTXACA. Els espanyols són els que més gasten en oci i moda.
Els ciutadans de l’Estat Espanyol som els europeus que dediquem més diners del nostre pressupost a passar-ho bé fora de casa i a comprar-nos capricis en roba.
És la principal conclusió de l’estudi fet per ACNIELSEN cobre Consum i hàbits dels europeus. Hi ha altres conclusions.
- La meitat dels espanyols inverteixen un 48 per cent dels ingressos a roba, oci i moda mentre la mitjana europea és del 38 per cent dels ingressos.
- En canvi els espanyols són els que gasten menys en targetes de crèdit, objectes per a la casa, la decoració i fins de pensió.
- Els espanyols juntament amb els danesos, noruegs i irlandesos som dels més optimistes quan es parla de l’economia domèstica.
- Els alemanys són els més pessimistes juntament amb els francesos I els portuguesos.
- La llista de les preocupacions dels espanyols segons aquesta macroenquesta feta a tot el món:
L’atur
La salut
L’economia
Inestavilitat política
Terrorisme
Crim
Inseguretat ciutadana

QEP BUTXACA. Els immigrants compraran molts pisos
Un informe de BANESTO pronostica que els IMMIGRANS compraran a partir d’ara i fins el 2008 uns 40.000 pisos anuals en el conjunt de l'estat. Aquest fet els converteix en el sector més dinàmic quant a demanda d'habitatge en aquets moments.
Per tant, els immigrans es converteixen en un dels objectius de les entitats financeres. L’any passat el percentatge de facturació en aquest col·lectiu va ser d’entre un 5 i un 48%. El col.lectiu més predisposat a adquirir habitatge ha estat el sudamericà, encapçalat per ciutadans equatorians, seguit de subsaharauis.
La majoria dels immigrants que han concertat operacions financeres amb l'entitat tenen un sou inferior als 600 euros (43%), tot i així, la taxa de morositat en les hipoteques és d'un 0'20 gairebé igual que els clients no immigrants, un 0'21%.
Els immigrants que han contractat alguna mena de producte financer tenen la situació regularitzada i de mitjana, les famílies són més nombroses que les de no immigrants, una mitjana de 5 membres però, tot i així, la demanda de pisos més alta és pels que tenen 3 habitacions.
L'informe de BANESTO conclou amb l'afirmació que aquest col.lectiu ajuda a mantenir la demanda immobiliària i a generar habitatges de reposició.

QEP TECNOLOGIA. Reciclatge de material electrònic.
La Fundació Ecotic té previst recollir 4.700 tones de residus electrònics a Catalunya al llarg de 2006. La funcació recull televisors, equips de música, vidocàmeres, ordinadors, aparells d'aire condicionat, joguines i fomenta el seu reciclatge. Ecotic va començar les seves activitats l'any passat i entre abril i desembre es van recollir 120 tones de petits electrodomèstics. Aquest any la situació ha canviat molt perquè des del 13 d'agost passat, tots els comerços, com a distribuïdors, estan obligats a quedar-se amb l'aparell antic, quan se'n ven un de nou. Per tant, la via més fàcil per desprendre's d'un petit electrodomèstic és fer-ho en el moment de la compra o bé, portar-lo a una deixalleria. La fundació té la planta de reciclatge a Pont de Vilomara (el Bages) i allà s'aprofitarà la matèria prima dels aparells, fora del cas d'ordinadors que, si es pot, s'aprofiten per enviar a països en procés de desenvolupament.

QEP TECNOLOGIA. Continua la polèmica al voltant del "San Andreas".
El videojoc conegut popularment com a San Andreas s’està convertint en tot un mite sobretot per els menors. Els seus pares, amb bon criteri, prohibeixen que hi juguin. Ara el fiscal de la ciutat de Los Angeles ha considerat que l’empresa que distribueix aquest popular videojoc va mentir amagant el contingut sexual del videjoc per no perjudicar la seva qualificació i les vendes.
Els creadors i distribuidors de GRAND THEFT AUTO: SAN ANDREAS ja van passar el 2005 pels tribunals a la ciutat d’Alabama. Els van acusar d’haver provocat que un adolescent assessinés tres homes, dos d’ells policies.
Però això no és tot. Una altre investigació ha descobert que amb un petit programa descarregable d’internet es poden alliberar alguns continguts sexualment explícits insertats al videojoc. En un primer moment la companyia va dir que això era una activitat dels hackers però després es va descobrir que ho havien insertat els mateixos creadors. Quan van obligar a retirar el joc l’esti passar i revisar la qualificació i posar-hi NOMÉS PER ADULTS ja havien venut dotze milions d’unitats del San Andreas.

QEP TECNOLOGIA. Una web pel sector educatiu a les balears.
La Conselleria d'Educació i la Direcció General d'Innovació crearan un portal que serveixi per intercanviar experiències educatives mitjançant internet, de manera que les últimes novetats en matèria pedagògica estiguin a l'abast de tots els professionals del sector de les illes. Clica AQUÍ per accedir-hi.

QEP TENDÈNCIES. Dels patis de ciment a les zones ajardinades.
És una tendència que es comença ja a notar a la ciutat de Barcelona. L’Institu Municipal d’Educació de Barcelona treballa en un projecte que porta per títol: RECUPEREM ELS JARDINS ESCOLARS. Unes 30 escoles s’han proposat substituir els patis de ciment de les escoles per espais amb més presència del verd. El canvi no és ecològic. L’objectiu del centre és que es jugui a altres coses i no només al futbol. El canvi es fa en col·laboració amb Parcs i Jardins de Barcelona. En algunes de les escoles el pati el podran aprofitar també la resta de persones del barri.

QEP TENDÈNCIES. REduir l'obesitat amb un simulador de ball.
Aconseguir objectius a través dels videojocs. Als Estats Units, algunes escoles han presentat als seus alumnes un videojoc per a nois i noies d’entre 10 i 14 anys contra la OBESITAT. De moment a l’estat de Virgínia s’ha instal·lat als centres d’ensenyament el DANCE DANCE REVOLUTION. És un simulador de ball en què el jugador segueix els passos que surten en una pantalla al ritme de la cançó.
La coreografia es fa sobre una alfombra o panell electrònic que reconeix els moviments dels peus. Ara comencen a aplicar aquest joc a la classe de gimnàstica.
Amb la introducció d’aquest popular videojoc a l’escola, es vol reduir la obesitat entre els menors. Aqeust estat és el tercer en índex d’obesitat, el primer en pressió arteerial alta i el quart en diabetes dels Estats Units. El simulador de ball funciona. DE fet està molt de moda també entre els adult que prefereixen ballar en videojoc que no anar en bicicleta o fer peses.

QEP TENDÈNCIES. Els graciosets que convoquen performances.
Proliferen als Estats Units grupets de persones que fan convocatòries surrealistes a través d’internet. L’última ha estat al metro de Nova York. Es van presentar 160 persones sense pantalons i faldilles, amb roba interior.

La policia no va entendre la brometa i en va arrestar alguns per alteració de l’ordre públic. Va aturar fins i tot el tren i va fer baixar el comboi els que anaven amb calces i calçotets. La consigna era fer com si rès i si els interrogaven havien de dir que s’havien deixat els pantalons a casa i que era casualitat que això hagués passat a altres.
Els organitzadors eren IMPROV EVERYWHERE que han criticat la policia per sobreactuar.
Aquest mateix grup ja va organitzar una moguda surrealista amb un concert fals del grup U2 i la d’un suposat suicida que amenaçava en llançar-se des d’una cornissa d’un metro al centre de Manhattan.

QEP NOMS PROPIS
SILVIO BERLUSCONI
El primer ministre italià ha promès no mantenir relacions sexuals fins les eleccions generals del 9 d’abril d’aquest any

KATE MOSS
Ha accedit a tornar a Londres per declarar sobre la presumpte possessió de cocaïna.

MICHAEL JACKSON
Està des de dijous a Hamburg a casa un amic que va conèixer el 1995 en una entrevista televisiva. Hi ha vaitjat amb els seus dos fills. La casa on estan vivint aquests dies està envoltada de policies per evitar que els fans i els periodistes s'hi acostin.

MADONNA
És portada als números de febrer de les revistes Rolling Stones, Gala i Elle.
Ha anunciat que farà gira del seu últim disc però encara no ha concretat llocs ni dates. El què se sap és que la portara el mateix que li va fer el Re-invention Tour i que la nova gira tot serà Anys SETANTA.

QEP CITES
Avui es donarana a conèixer les pel·lícules nominades a la 78ena edició dels Oscar que s’entreguen el 5 de març.
L’acte que es farà aquest migdia hora catalana el presenta el president de l’Acadèmia, SID GANIS, acompanyat de l’actriu MIRA SORVINO.
Llegiran els noms i els títuls dels cinc candidats per categories en deu dels apartats. Millor pel·lícula, millor actr I actriu principal, secundaris, millor direcció, guió origina, guió adaptat, millor film en llengua estrangera i millor film d’animació (només tres candidates. La resta de les 24 categories es penjaran a www.oscar.com

- LUIS MIGUEL: El romàntic per excel·lència. Cita amb LUIS MIGUEL pel dia dels enamorats, el 14 de febrer.
Edita una caixa que inclou dos CDS amb 32 cançons i un DVD amb 19 videoclips. És una edició de luxe dels seus Grans Èxits el publica dimarts que ve 7 de febrer.

- JUSTIN TIMBERLAKE: Fa avui 25 anys.
Va néixer a Memphis, Tennesse el 1981. Actualment prepara un nou disc en solitari. Se’l va començar a conèixer el 96 com a membre d’NSYNC però la seva popularitat va pujar gràcies a la seva relació sentimental amb BRITNEY SPEARS

QEP TELE
- AUDIÈNCIES
1) El Resines ahir li debien sonar les orelles que donava a gust.
Els crítics i comentaristes han coincidit massivament en l’aburriment i el poc nivell de la cerimònia dels GOYA. L’audiència pensa més o menys el mateix.
La vintena edició dels premis va ser la tercera opció per la nit de divendres. Va aconseguit la quota més baixa des del 1998. Respecta l’any passat es van perdre UN milió 400.000 espectadors. Aquesta gala només va superar l’audiència de la del 2004.
La durada sí que va superar les anteriors. Aquesta es va allargar quatre hores.
2) El fred i temporal va disparar diumenge el consum televisiu.
Va ser el diumenge de més audiència de la història. Cada persona va veure una mitjana de 279 minuts.

- TELECINCO
JUAN PEDRO VALENTÍN
Ha rebutjat l’oferta per quedar-se a la cadena en un lloc com a directiu. Aprofitarà per fer un viatge i quan torni buscarà feina. Ha estat nou anys a Telecinco. Ahir es va acomiadar dels seus companys després de presentar-los el relleu: PEDRO PIQUERAS.

- LA SEXTA
JUAN RAMON LUCAS
Fixat per La sexta. Farà un magazine produït per Globomedia.