24.1.06

DIMARTS 24 DE GENER DEL 2005
Dia de moltes notícies reals però estranyes. Una pedra espia, els germens de l'ordinador, el viatge d'uns documents confiscats per la geografia, el retorn a la pantalla d'Emilio Aragón fent humor... Què està passant?

QEP ESTUDI PUDENT. Hi ha més germens al teclat que al wàter.
Un estudi fet a la Uniersitat d'Arizona ha mesurat el nivell de contaminació que hi ha als llocs de treball de les empreses.
S'han trobat més bactèries entre les tecles del teclat de l'ordinador que a la taça del wàter. De més a menys afectats pels germans hi ha l'aricular del telèfon, la taula i el teclat. Germens que s'hi han trobat:
A l'auricular: 25.000 germens
El teclat: 3.300 germens.
El ratolí: 1600 germens.

Es recomana rentar-se les mans amb regularitat i utilitzar l'alcohol per netejar les superfícies de treball.

QEP SALUT. Els petons són saludables
Un estudi britànci fet per l'empresa relate assegura que donar-se petons amb la parella és el millor antídot contra el DESÀNIM i és una manera excel·lent de millorar la nostra salut. Fent un petó s'allibera l'hormona anomenada Oxitocina i crea una sensació de benestar. Els patons apassionats alliberen adrenalina a la sang i això augmenta el ritme del cor, la tensió arterial i el nivell de glucosa a la sang. Ens eforcem a tenir relacions sexuals però ens olbidem d'aquells petons diaris.

QEP INSÒLIT. Una teràpia estranyíssima anti-estrés.
Un tribunal de Kyoto ha condemnat una japonesa de 32 anys a tres anys i vuit mesos de presó per actes de crueltat. Durant unes mesos es va dedicar a arrencar les ungles de les mans i els peus a sis pacients inmobils a l'hospital on treballava. Al llarg del judici ha declarat que ho feia agobiada per l'excés de feina i com una teràpia per reduir l'estrés.

QEP BUTXACA. Els aparells que deixem en "STAND BY" també gasten.
Els últims estudis ambientals fets a la Gran Bretanya asseguren que la despesa energètica en aquest concepte equival a emissions en l'atmosfera d'unes 800.000 tones de carboni només a la Gran Bretanya. Es calcula que en cada llar hi ha uns 12 aparelles elèctrics que o bé estan en funcionament o amb el llumet vermell encès. Cal començar a modificar hàbits per estalviar consum.

QEP BUTXACA. Mestres universitaris com a funcionari.
Després d'un any de negociacions la Generalitat ha aprovat l'augment dels sous dels mestres i investigadors de les universitats per equiparar-lo al dels funcionaris de l'administració catalana. A partir d'aquest 2006 cobraran un 4,5 per cent més.

QEP BUTXACA. Els beneficis del turimse a Catalunya.
El conseller de turime, JOSEP HUGUET, ha presentat un informe que detalla en quins sectors arriben els diners generats pel turisme. Els turistes generen a Catalunya un total de 13.470 milions d'euros. D'aquests diners, el 60 per cent van a parar a sectors com l'alimentació i les compres. Uns 400 milions d'euros també arriben al sector inmobiliari. Per tant, podriem dir que els turistes deixen uns 5 euros cada dia per cada català.

QEP TECNOLOGIA. Yahoo s'instal·larà a Barcelona.

QEP TECNOLOGIA. El boom de les melodies de mòbil.

QEP TECNOLOGIA. Distribuir cinema i DVD alhora.

QEP TENDÈNCIES. Homes joves i romàntics a Austràlia.
Un estudi fet per l'empresa Galaxy a Austràlia indica que s'està imposant un nou home que trenca amb la idea clàssica estereotipada. És un home molt més sensible i emocional. Vol dedicar el cap de setmana a cuidar la parella i a fer créixer la relació. El 85 per cent dels joves australians de menys de 30 anys busca això. Són 9 de cada 10 homes. Creuen que el romanticisme ajuda a mantenir les relacions.

QEP TENDÈNCIES. ELs cinturons, un article de moda.
Un cinturó pot modernitzar un "modelet" de l'any passat. N'hi ha de molts tipus i cada vegada és un complement més imprescindible. El 2006 anirà a més i la seva presència serà gairebé vital com ho són ara les botes altes i de tots tipus.

QEP TENDÈNCIES. Les cuines amb línies simples.
Les cuines més fashion del 2006 seran aquelles molt versàtils, amb línies senzilles, bons materials i sense agafadors. Els materials es barregen amb acer inoxidable. S'imposa l'estètica "laboratori". Una cuina com més neta i simple, més a la última.

QEP MÚSICA. Els discos més venuts a Espanya el 2005
1)AMARAL - Pájaros en la cabeza
2)ESTOPA - Voces de ultrarumba
3)JUANES - Mi sangre
4)BATUKA LATIN
5)BEBE - Pafuera telarañas
6)JOAQUIN SABINA - Alivio de luto
7)MECANO - Grandes éxitos
8)EL CANTO DEL LOCO - Zapatillas
9)MELENDI - Que el cielo espere sentao
10)SHAKIRA - Fijación oral Vol.1
11) MARIA ISABEL - Número 2
12) EL BARRIO - Las playas de invierno
13) LUIS MIGUEL - Grandes éxitos
14) CHENOA - Nada es igual
15) TAMARA - Lo mejor de tu vida
16) MERCHE - Necesito libertad
17) COTI - Esta mañana y otros cuentos
18) CHAMBAO - Pokito a Poko
19) EL SUEÑO DE MORFEO
20) ROSANA - Magia

QEP CITES
LUCIE SILVAS
Avui es posen a la venda les entrades pels dos concerts que farà la britànica a Espanya. El concert de Barcelona serà el 3 de març a la sala Bikini.
Les entrades es poden comprar a la xarxa Tick Tack Ticket, a Carrefour i Fnac.
Amb només un àlbum al mercat, la seva cançó principal ha estat una de les més radiades el 2005. Fa tres any que gira presentant el disc però en l'arribada a l'Estat ha reeditat aquest What You're made for que compta amb la col·laboració d'Antonio Orozco. Entre els seus fans hi ha Lionel Richi i Chris Martin de Coldplau. És una artista completa. Té una gran veu, composa per ella i per altres i sap tocar diversos instruments.


GEORGE MOUSTAKI
Ha patit un accident de moto, s'ha trencat el fèmur i això obliga a ajornar el concert que havia de fer el 31 de gener a Barcelona dins el Festival del Mil·leni. L'actuació es manté al Palau de la música però es farà el 17 de març. Les entrades pel concert de la setmana que ve són totalment vàlides per la nova data.

QEP NOMS PROPIS

AMANCIO ORTEGA
L'home més ric d'Espanya, el propietari de Zara comença a invertir en les residències de luxe. Ha comprat un edifici al centre de Madrid per 40 milions d'euros davant el parc del Retiro i fent cantonada amb el luxós carrer Serrano per reconvertir una seu d'assegurances en pisos de luxe i alt estànding.

ALI AGCA
El tribunal Suprem turc ha decidit que encara no està preparat per sortir en llibertat i haurà de tornar a la presó on cumplirà condemna fins el 2010. És el turc que va atemptar el 1981 contra el papa Joan Pau II. Dijous passat va sortir de la presó on cumplia també sentència per haver mort el 1970 l'editor d'un diari i per haver robat.

JON BON JOVI
Ha tingut un ensurt. El seu avió privat amb el qual fa gira pel món va relliscar en un aterratge a l'aerport de Hamilton. Tot ha quedat en un ensurt i ha pogut actuar a Toronto com tenia previst.

CHRISTINA AGUILERA
Un cop casada ja està inmersa en el seu pròxim disc. Diu que farà un homenatge a les grans veus del soul. Farà referència a veus mítiques d'aquest gènere com Billie Holiday o Ella Fitzgerald entre altres.