23.1.06

DILLUNS 23 DE GENER DEL 2005
Sembla ser que aquesta setmana ha tindrem Estatut. De totes maneres com a bons catalans que som: No diguis BLAT fins que no sigui al sac i ben lligat.

QEP ACTUALITAT. Pujen les vendes de CHUPA CHUPS.- La llei antitabac no només ha afavorit el negoci a les farmacèutiques que tenen tractaments per deixar de fumar. La marca CHUPA CHUPS ha incrementat les seves vendes a l’Estat Espanyol d’un 50 per cent des de l’ 1 de gener d’aquest any.
La multinacional catalana ha instal·lat fins a 1.000 màquines expenedores de Chupa Chups a diversos centres de treball. Es veu que aquest caramel és un bon substitut.
Té una explicació psicològica: El fet que tingui pal ajuda a substituir el gest de portar el cigarret a la boca i calmar l’ansietat per falta de tabac.

QEP PROTESTA. Campanya demanant urinaris públics a Barcelona.
No pixaràs al carrer. Diuen que aquest és l’onzè manament urbà.
El FAD ha fet aquest cap de setmana una mena de manifestació i performance al centre de Barcelona. Un grup de joves dins el col·lectiu XFAD va sortir dissabte a la nit al carrer per predicar aquest manament. Enlloc de pancartes portaven urinaris amb rondes. No recollien firmes sinó mostres d’orina donades per joves que estaven de festa. La idea és exposar aquestes mostres d’orina recollides juntament amb la foto dels seus creadors a partir del 16 de febrer. És una forma, diuen, de plasmar els pixats qeu podrien estar al carrer i no ho estan. Protesten per la falta d’urinaris públics. Més informació clicant AQUÍ.

QEP BUTXACA. Què inclou la reforma fiscal?.
El Consell de ministres de divendres passat ha aprovat la REFORMA FISCAL. Què inclou:
- una modificació de l’Impost sobre la renda de les persones físices, l’IRPF
- una rebaixa de l’import de societats
- Finalment NO s’han aprovat deduccions per aquells llogaters de vivendes. S’havia anunciat que el lloguer podria tornar a deduir-se a la declaració però finalment només hi ha beneficis pel propietari.
Coses més concretes.
1) Els treballadors que tinguin ingressos anuals de menys de 9000 euros. No hauran de fer la declaració de la renda. El mínim passa dels 3400 euros als 9000.
2) Les rendes altes pagaran menys impostos que ara. El tipus màxim passa del 45 al 43 per cent.
3)També augmenten les deduccions per fills. El primer passa de 1.400 a 1.800 euros; la del segon de 1.500 a 2.000; la del tercer, de 2.200 a 2.700 i la del quart de 2.300 a 2.800.
Les deduccions per menys de 3 anys augmentaran 200 euros i queden en 1400.
4) Es manté la desgravació per la compra d’una vivenda.
NOTA: Totes aquestes reformes afectaran la declaració de la renda que fem el 2008.

QEP BUTXACA. Les peticions de Telefònica.
La companyia Telefònica ha proposat a la CMT incrementar el preu de l'establiment de trucada de fix a mòbil. Ho demana com a compensació per aplicar la facturació per segons des del primer segon. Demana gairebé doblar el preu.
D'aquí a 15 dies sabrem la resposta de l'organisme regulador, que per aquest any ja assenyala el cobrament per segons. Fins ara Telefònica només aplicava la norma a les trucades provincials i interprovincials mentre que en trucades de mòbils continuava amb el cobrament de l'establiment de trucada i el primer minut sencer. Dins la proposta l'operadora inclou una baixa d'un 5 per cent en l'establiment de trucada metropolitana per compensar els 160 segons que oferia fins ara. També inclou una rebaixa de les trucades a Movistar i Vodafone, no en canvi a mobils d'Amena perquè li factuara per minuts.

QEP TECNOLOGIA. Calendari de peticions del Domini PUNT CAT.
La Fundació puntCAT anuncia que el període de llançament del domini .cat començarà el proper 13 de febrer.
- 13 de febrer de 2006: Inici de la Fase I i els registres defensius. La Fase I està reservada a institucions directament relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes (escoles, ràdios, editorials, clubs esportius, entitats culturals, administracions públiques amb competències sobre territoris on el català és llengua pròpia).
- 20 de febrer de 2006: Inici de les Fases II i III. La Fase II es reserva a entitats de tot tipus (empreses, associacions...) amb presència en català a internet (webs, blocs, llistes de correu, etc). La Fase III es reserva a les més de 68.000 persones, entitats i empreses que es van adherir a la campanya de suport a la candidatura del .cat.
- 21 d’abril de 2006: Fi del període de llançament (Fases I, II i III).
- 23 d’abril: Comença el període de registre obert.

QEP TECNOLOGIA. Programa d'entrevistes només per internet.
La companyia AMAZON ha anuncait que vol llançar un programa magazine només per internet. Seria un programa d’una hora i mitja presentat pel televisiu BILL MAHER amb entrevistes a actors i famosos i actuacions musicals. El programa es dirà "Amazon Fishbowl with Bill Maher", el produirà Amazon i s’emetrà els joves a partir de l’1 de juny. Les companyies de comerç a internet busquen noves maneres d’atraure els consumidors i el programa d’entrevistes és un pas mé d’Amazon per afegir continguts d’entreteniment a la seva pàgina de compres.
Paral·lelament al programa es posaran a la venda els llibres i els CDS que es presentin. Es presentarà una prèvia del programa magazine al marc del Festival de Cine de Sundance.

QEP TECNOLOGIA. Retirada de la presumpte ecografia del fill de Jolie i Pitt.La casa de subhastes per internet eBay ha decidit retirar una soposada ecografia del nadó que esperen els actors Angelina Jolie i Brad Pitt.
Finalment han considerat que vulnera la política del portal en matèria d’objectes de celebritats. L’ecografia havia arribat ja als 400 dòlars. El venedor argumentava que era real i que donaria la meitat del què aconseguís a la caritat.
Ebay ha decidit retirar-la. Mentrestant una pàgina web mexicana assegura que la parella està esperant bessons i que són resultat d’un tractament de fertilitat.
També asseguren que la parella es casarà abans del 14 de febrer.
De fet això ho ha publicat aquest cap de setmana el DAILY MIRROR.
Llegeix la notícia CLICANT AQUÍ.

QEP TENDÈNCIES. La virginitat és moda als Estats Units.
És una tendència que ja fa temps que es nota i que va a més. L’última que ha fet pública aquesta tendència és la nova miss Massachusetts, Tifany Kelly candidata a Miss Estats Units. Ha anunciat que porta l’anell que identifica que encara és verge. Diu que és el millor regal de casament que podria tenir i afageix que significa que et valores a tu mateixa i per tant dignifica l’espera del moment oportú.
Segons el diari The New York Times uns deu mil joves es van afiliar els últims anys al moviment EL VERITABLE AMOR SAP ESPERAR.
Cada vegada hi ha més joves que porten aquest anell de castedad. Els joves que el porten estan convençuts que l’abstinència és la manera més segura de mantenir-se saludable.

QEP TENDÈNCIES. Ferrari treu un MP3.
Les marques que s’apunten al merxandatge. Ja es pot trobar qualsevol cosa del Barça i a can Ferrari estan igual però amb articles de luxe. Ara Oregon Scientific ha aconseguit una llicència de Ferrari per fabricar reproductors MP3 amb classe. Tenen un acurat disseny en color vermell i el logotip de la marca. És el FMP160. Les prestacions són més o menys les mateixes qeu un reproductor similar a preus més econòmics. Té Una giga d’espai per emmagatzemar, petita pantalla monocrom, es pot connectar en USB, so surround i uns auriculars. Es paga disseny. El seu preu és de 230 dòlars.

QEP TENDÈNCIES. Les llars d'infants amb WEBCAM.
Cada vegada hi ha més llars d’infants que incorporen la tecnologia.
A Barcelona ja hi ha alguns parvularis que ofereixen la possibilitat de veure per internet i a través de webcamp les aules de les escoles bressol. Els pares poden veure els seus fills petits en qualsevol hora del dia i des de l’ordinador de la feina o de casa. A Bèlgica els últims dies s’ha encetat una gran polèmica per això. El projecte d’una guarderia d’instal·lar càmeres ha dividit l’opinió pública entre els que defensen la tranquil·litat dels pares i els que temen per la invasió de la privacitat.

QEP NOMS PROPIS
SOFIA
No només les models provoquen sensació al Brasil. Ara es parla d’una gossa que es diu SOFIA. Una gossa entrenada per un grup de psicòlegs de Sap Paolo es veu que és capaç d’entendre el llenguatge humà, sobretot frases simples.
Aquests psicòlegs diuen que si es va confirmant aquest comportament podrem començar a considerar els gossos com animals lingüístics com els papagais, els dofins i els ximpancès.

SCARLETT JOHANSON

El video en què un periodista vol comprobar si els pits de l’Scarlett són o no artificials. Clica AQUÍ per veure el video.

MARADONA
Revolució couxé a l’Argentina. L’ex.futbolista ha ensenyat la seva nova amigueta VERÓNICA OJEDA. Viu en el barri natal de Maradona Villa Fiorito i és comerciant i professora d’educació física. La va conèixer al casament del seu cosí l’any passat i des d’aquella nit no s’han separat. Feia moltes setmanes que els mitjans de comunicació anaven darrera una foto que ara ja han aconseguit.

TOM HANKS
L’empresa americana d’anàlisi de mercat HARRIS INTERACTIVE acaba de publicar la llista anual dels actors més valorats d’aquell país. L’actor més valorat dels Estats Units és TOM HANKS. El segon és JOHNNY DEPP I el tercer la llegenda del wester JOHN WAYNE. A la cinquena posició apareix la primera dona. És JULIA ROBERTS.
Entre les curiositat de la llista hi ha dues coses: - Els votants conservadors prefereixen a WAYNE i els liberals es decanten per JOHNNY DEEP.
- Els enquestats de raça blanca es decanten per TOM HANKS i els de raça negra per DENZEL WAHINGTON

BEBE
L’artista extremenya ja comença a recollir èxits fora d’Espanya. Ahir va rebre un premi anomenat BORDER BREAKER. Es tracta d’un guardó que recompensa els artistes que han venut més discos de la Unió Europea fora dels seus països d’òrigen. L’entrega de premis es va fer a la fira de discogràfiques MIDEm que va començar ahir diumenge a Cannes. Els guardons són iniciativa de la comissió europea i dona ajudes econòmiques als artistes per les seves gires. Juntament amb BEBE destaca l’escocesa K T TUNSTALL.

MADONNA
La pàgina web ananova.com ha escollit a través d'una enquesta la cantant com l'artista que sap combinar més bé la seva vida personal i professional.

QEP CITES D'OCI
- La nova pel·lícula de PEDRO ALMODOVAR s'estrena el 17 de març. Es titula VOLVER.
- OJOS DE BRUJO presentarn el seu nou espectacle del 2 al 4 de març al Mercat de les Flors de Barcelona. Barregen flamenc, graffiti, videoart i fotografia.
- El nou disc de Najwa Nimri es pot començar a sentir avui. Avui s'edita el primer senzill Capable i el 6 de febrer surt el disc Walkabout. Tots els temes són en anglès excepte un que és en francès.
- Es farà un musical sobre la vida de Margareth Thatcher. Es titula THATCHER: THE MUSICAl i es veurà al Waarwick Art Center de Coventry a partir del 7 de febrer.

QEP TELE
TV ESTRENES
Avui s'estrena un programa a La 2 de Televisió Espanyola que combina música, pop, tecnologia, tendències i cultura pop en general. Hi haurà actuacions en directe, videoclips i reportatges. El dirigeix JESÚS ORDOVÁS i el presenta LA CHINA PATINO, cantant del grup Cycle. El títol del programa és iPOP. S'emet a Catalunya de 9 a dos quarts de deu i a la resta de l'Estat a les vuit del vespre.


TV PROJECTES
TELE 5
Poc a poc es van filtrant els noms d’alguns famosos que participaran al nou reality de Tele 5 que té a veure amb la cuina. LA COCINA DEL INFIERNO que presentarà CAROLINA FERRE.
Els cuiners protagonistes que ensenyaran seran SERGI AROLA i MARIO SANDOVAL.
- DANIEL DUCRUET
- BIBIANA FERNANDEZ
- BARBARA REY
- BIENVENIDA PEREZ
- Potser JUNIOR

ANTENA 3
Famosos que podren participar al programa CANTAS O QUÉ?
Antonia Dell'ate i Carmen Janeiro. S'afageixen a Sofia Mazagatos i Rafi Camino.

NOVA SÈRIE
La nova sèrie d'Ana Obregón ELLAS Y EL SEXO DÉBIL es comença a gravar la pròxima primavera. Les actrius protagonistes seran TETÉ DELGADO, BEATRIZ RICO i ISABEL GAUDÍ. Previsiblement es veurà a Antena 3.

TV INTERNACIONAL
Associacions de pares i activistes han demandat la cadena NICKELODEON TV i a l’empresa de cereals KELLOGGs perquè deixin de promocionar el MENJAR BROSSA, diuen.
Els demandants argumenten que un informe recent alerta de la influència de la publicitat sobre el què mengen els seus fills. Els anuncis dirigits a nens i nes es centren en aliments i begudes amb moltes caloreies i poc contingut nutritiu.
Els pares que protesten i que han presentat una demanda argumenten que intenten explicar als seus fills que han de menjar sa i després posen el canal Nickelodeon i veuen tots els anuncis de menjar brossa. També diuen que quan entren a una botiga veuen tots els ninots de la cadena fets com a xuxes.
Volen que les dues empreses deixin de fer publicitat d’aquest tipus de menjar quan el 15 per cent d’audiència o més sigui de nens de menys de 8 anys.

TV SÈRIES
El cantant JON BON JOVI sortirà a la sèrie nordamericana al ala oeste de la Casa Blanca. Concretament sortirà al capítol que la NBC emetrà el 26 de març. El capítol es titularà com una de les cançons del seu últim disc Have a nice day. Farà d’ell mateix. No és la primer incursió de Bon Jovi a la tele. El cantant ja va col·laborar en un capítol de la famosa sèrie Ally McBeal. Els Bon Jovi es troben en plena gira. A Europa arribaran el 13 de maig en un concert a Dusseldorf, a Alemanya. La gira europea no passarà per l’Estat Espanyol.

<