26.1.06

DIJOUS 26 DE GENER DEL 2005
Vam començar ara fa mes d'un any amb il·lusió per un nou estatut en general però ara a les acaballes ens falta aire... Què està passant?

QEP SALUT. La píndola contra l'obesitat, sense recepta.
Decisió sense precedents als Estats Units. Els experts que assessoren l’agència nordamericana del medicament han donat llum verda perquè la PASTILLA per PERDRE PES ORLISTAT, el nom genèric del Xenical, es vengui sense recepta mèdica. La decisió dels assessors no és vinculant però l’agència nordamericana del medicament acostuma a seguir els seus consells.
L’Orlistat impedeix l’absorció de grasses i és més eficaç que productes dietètics que ja es poden comprar sense assessorament mèdic.
Actualment és un dels dos únics fàrmacs que hi ha per tractat l’obesitat.
Calculen que amb només un any podrien vendre’n entre cinc i sis milions d’unitats.
De totes maneres alerten que no és la PANACEA. Aquesta píndola té certs efectes secundaris, es qüestiona encara la seva eficàcia a llarg termini i és perillós que se la prenguin persones.A Mèxic el venen sense recepta mèdica i a internet...

QEP ALIMENTACIÓ. Coca-Cola i Pepsi es posen per una vegada dacord.
Als Estats Units continuen capficats en els canvis alimentàris per reduir l’obesitat infantil però aquesta tendència es comença a imposar també per la Unió Europea.

Ara Coca-Cola i Pepsi s’han posat dacord i han decidit restringir la publicitat dirigida als menors en les seves campanyes europees. Els grans fabricants europeus s’han reunit i han près un compromís responsable en les pràctiques de màrqueting. Es comprometen a NO elaborar campanyes dirigides a menors de 12 anys i a aturar les vendes en escoles primàries. A les escoles secundàries i en les màquines automàtiques els refrescos s’oferiran sempre juntament amb l’aigua, els sucs i altres begudes amb poques calories. El tamany de la beguda també es reduirà. Es millorarà la informació nutricional dels envasos i en general s’intentaran oferir més begudes i productes amb poques calories.
Es calcula que a la Unió Europea cada any es diagnostiquen 400.000 nous casos de sobrepes en nens.

QEP CIÈNCIA. Descobert un nou planeta.
Un equip internacional d'astrònoms ha anunciat el descobriment del planeta "extrasolar" més semblant a la terra. És el més petit de tots els que s'han identificat fins ara que giren al voltant d'una altre estrella.

QEP BUTXACA. Primer mirem la caducitat i després el preu.
En el marc del Congrés del món rural es va presentar un informe titulat IMATGE DEL MÓN RURAL A CATALUNYA del qual se'n poden extreure diverses conclusions.
- Els consumidors catalans triem un producte mirant la caducitat abans que el preu.
- Només el 20% dels enquestats creuen que els pagesos es guanyen bé la vida mentre que el 60% considera que pagesos i ramaders estan mal pagats.

QEP BUTXACA. Baixa l'edat de jubilació.
L’edat mitjana de jubilació dels treballadors dels treballadors s’ha situat el 2005 als 63,7 anys. Ha augmentat una mica respecte el 2004 que es situava als 63,4
Sñon dades que ha anunciat el secretari d’Estat de la Seguretat social, OCTAVIO GRANADO. Es destaca que han passat dos fenòmens. L’edad de jubilació ha agumentat i d’altra banda s’ha invertit la tendència entre les pre-jubilacions i les jubilacions. Han baixat les prejubilacions mentre que les jubilacions a partir dels 65 anys han suposat el 60 per cent del total.

QEP BUTXACA. Ofertes especial de Vueling per aquest cap de setmana.
La companyia aeria ofereix vols gratuïts per viatges que es facin fins el 31 de gener. Les taxes i impostos s'han de pagar i per tant un viatge improvitzat avui pel cap de setmana o dilluns i dimarts pot sortir a uns 30 euros aproximadament.
QEP TECNOLOGIA. Rànquing de les ciutats més inalàmbriques.
S'ha presentat un llistat de les ciutats més connectades a internet de forma inalàmbrica. Els punts on les persones amb ordinadors portàtils poden accedir a connexions inalàmbriques a internet de banda ample.
1) SEÚL és la primera i més connectada de tot el món amb 2000 punts.
2) Tòquio amb 1802.
3) Londres amb 1627.
4) Paris amb 950
5) San Francisco.

QEP TECNOLOGIA. Steve Jobs és el rei.
El conseller delegat d'Apple, Steve Jobs, s'ha convertit ara en el principal accionista individual de Walt Disney després que aquesat última ha decidit comprar els estudis d'animació PIXAR que dirigeix Steve Jobs. La compra a través d'accions té un valor de 6.000 milions d'euros.
Ha estat una negociació dura. Les dues companyies eren sòcies durant més de 12 anys. En fa dos Steve Jobs enfrontat amb el president de Disney, Michael Eisner, va amenaçar a no renover el contracte el 2006 que és quan acabava i va anunciar que buscaria un nou soci distribuidor. Al final tot ha acabat amb una compra que afavoreix le dues parts.
Tot fa preveure que Steve Jobs ocuparà un càrrec de conseller delegat. L'accions de Pixar ja s'havien revaloritzat últimament gràcies als rumors d'aquest acord amb Disney.

QEP TENDÈNCIES.El fenòmen de la CIBEROCUPACIÓ va cada dia a més.
Cada vegada hi ha més marques prestigioses i persones famoses que denuncien a tot el món que han estat víctimes d’aquesta pràctica ilegal. Pirates informàtics registren dominis amb nomenclatures i noms que confonen els internautes per portar-los cap als seus portals. Ho ha confirmat el subdirector general de l’Organització Mundial de la Propietat Intelectual (OMPI), Francis Gurry
En alguns casos s’arriba a buscar extorsionar el titular de la marca per aconseguir diners. Entre les marques afectades hi ha Microsoft, Google, Easyjet, marques de moda com Ralph Lauren i Calvin Klein i també famosos com Julia Roberts, Pamela Anderson, la cantante Madonna i el futbolista Ronaldinho

QEP TENDÈNCIA. El poder econòmic de la Xina.
És una tendència econòmica evidents. El poder de la Xina cada vegada és més gran al món. El país asiàtic està imparable. Durant el 2005 el seu Producte Interior Brut va augmentar d’un 10 per cent i ha desbancat França del cinquè lloc mundial en el rànquing de potències econòmiques. No es descarta que aviat superi també la Gran Bretanya. A la Xina les exportacions han augmentat d’un 28 per cent i han generat un superàvit comercial de 102.000 milions de dòlars.
Els principals responsables d’aquest creixement imparable han estat les inversions i el consum domèstic. De moment en el rànquing de potències mundials la primera és Estats Units, Japó segona, Alemanya tercera i ara la Xina quarta.
L’assignatura pendent d’aquell país és la renda per càpita dels ciutadans que encara és molt baixa.

QEP NOMS PROPIS
TOM CRUISE

MICHAEL JACKSON


QEP CITES- RAIMON al TNC.
- BARNASANTS

QEP TELE
ESTRENA
La Primera de TVE estrena avui a les 22.00 una nova sèrie sobre el món de la tele.
És FUERA DE CONTROL protagonitzada per Amparo Larrañaga, Loles León...
La sèrie gira al voltant d'un magazine

CANVIS
- JORDI GONZALEZ deixarà TNT per presentar un nou reality sobre solters titulat ENGAÑO. REcorda Cieta a ciegas però té coses amagades. No és en directe i entre els solters hi ha casats infiltrats i no tots són heterosexuals.
- MARIA ADÁNEZ ha anunciat que a finals de temporada deixarà la sèrie AQUI NO HAY QUIEN VIVA perquè ja ha acabat "un altre cicle vital".