20.12.05

DIMARTS 20 DE DESEMBRE DEL 2005
Avui l'actualitat fa realment llàstima. No sembla una setmana ensucrada de Nadal. Nanos que arriben a cremar indigents. Suposo que és un fet aïllat. Què està passant...

QEP ACTUALITAT. Retirada d'articles que no cumpleixen la llei.
L'Agència Catalana de Consum (ACC) ha fet balanç. Durant aquest any ha retirat del mercat més de 830.000 articles, un 10% més que l'any 2004. Les peces de roba representen el 60% dels articles intervinguts, els aparells elèctics un 20 per cent i les joguines un 10.

QEP Servei de joguines. Retirada de minimotos
Precisament, han retirat a tot Catalunya diverses MINIMOTOS potencialment insegures.
Concretament l’Agència Catalana del Consum ACC n’ha retirat gairebé 10.000. S’ha fet una actuació conjunta entre Catalunya i França a Le Perthus on s’han inspeccionat establiments de venda de minimotos. Per demarcacions, a Barcelona s’han intervingut 8.193 minimotos, a Girona s’han localitzat 1.228 unitats, 160 a Tarragona i 6 a Terres de l’Ebre. Les minimotos havien estat fabricades a la Xina i han arribat a Catalunya directament des del país d’origen i també a través de València i Madrid.
Aquests articles presentaven risc d’atrapament dels dits, degut al poc espai entre el manillar i la carrosseria, perill de produir talls als dits perquè la carrosseria no té els cantells polits, risc de cremades per no tenir protegit el tub d’escapament.

QEP Homes i Dones. Hi ha més DONES universitàries que HOMES.
Un informe presentat ahir per la ministre d’educació, María Jesús San Segundo, indica que actualment a tot l’Estat un 53 per cent d’estudiants universitaris són DONES i un 46 per cent són HOMES. La tendència es cumpleix també a la majoria dels països de la OCDE. La universitat pública continua perdent alumnes que passen a la privada.

QEP BUTXACA. L’oli podria pujar de preu.
Es veu que s’ha creat una situació d’especulació amb els productors espanyols.
El grup Grup SOS-Cuetara que comercialitza l'oli Carbonell i Koipe anuncia que es veurà obligat a carregar el 70 per cent d'increment del preu de l'oli d'oliva al consumidor. L'empresa consumeix un 10% de la producció mundial d'oli d'oliva i anuncia que davant de la situació d'especulació que s'ha creat amb els productors espanyols té previst augmentar el seu autoabastiment i passar del 5% actual a un 25% a curt termini per tal que no es torni a repetir una circumstància com l'actual.
Afirmen que l'any passat ja va intentar contenir l'alça de preus durant quatre mesos però que aquest any ja li és impossible.
Davant de l'increment de preus del mercat nacional, en alguns casos de fins a 4 euros el litre, empreses com la seva han decidit comprar més oli d'oliva a Itàlia que a Espanya, cosa que preocupa als italians perquè abans era al revés.
Sos-Cuetara anuncia també la seva intenció de fer venda directa d'oli, pel que té previst obrir botigues especialitzades, en diferents centres, estacions i aeroports europeus de manera progressiva amb la intenció de dignificar i promoure el consum d'oli d'oliva, segons explica la revista econòmica CINCO DIAS.

QEP TECNOLOGIA. Enquesta d’hàbits tecnològics.
Un de cada 3 ciutadans espanyols té un reproductor de música digital. Ho diu una enquesta feta per Motorola que destaca que és la taxa més alta de tots els països europeus. Un terç dels enquestats diu que el porta sempre sobre i un 40 per cent arriba a afirmar que li resultaria molt difícil o impossible treballar sense música.
Amb aquesta enquesta queda demostrat que l’interès per la música digital no és cosa d’adolescents ja que un 19 per cent de les persones al voltant dels 50 anys utilitza aquests dispositius i un 18 per cent els porta sempre al damunt.

QEP TECNOLOGIA. Bush no domina l'iPOD.
El president dels Estats Units, GEORGE BUSH, va intentar l’altre dia ensenyar a la premsa com utilitza el seu nou iPod però no va aconseguir convèncer ningú.
Era un acte organitzat per l’Oficina Oval de la Casa Blanca. Bush va intentar impressionar els seus col·laboradors i membres de la premsa però es va equivocar amb el nom de l’intèrpret. Buscava la cançó American Pie de Don McLean però ho buscava amb DAN. Quan se li va preguntar quina música hi tenia al reproductor. Va contestar: The Beatles, The Beach Boys, Angels, Archies, Aretha Franklin i Dan McLean. Se’n recorden d’ell?

QEP TENDÈNCIES. La moda de tornar a ser verge amb una intervenció.
Es veu que hi ha unb procediment que aconsegueix tornar a unir el himen i recuperar així l’estat previ al debut sexual. No hi ha xifres concretes però el cirurgians asseguren que es tracta actualment de l’operació més demanada i que està creixent més en nombre de peticions.
L’operació costa 1800 dòlars en un centre de Nova York on hi ha cinc especialistes que practiquen aquestes intervencions. Un d’ells explica que les dones que volen tornar a ser verges ho fan per no decebre les seves famílies si es descubreix que no són verges la nit de noces. La majoria són immigrants llatins que consideren que perdre la seva virginitat és com perdre un amic.Un altre dels cirurgians apunten que algunes també el volen recuperar per apretar la vagina. Per operar-se d’això no fa falta anestèsia local ni hospitalització. Els més crítics amb aquesta pràctica apunten que és un engany i que la reconstrucció de l’himen no retorna la virginitat.

QEP TENDÈNCIES, Adolescents americans abusen de les drogues legals.
El govern nordamericà ha informat que l’enquesta anual de consum demostra que els adolescents dels Estats Units estan fumant menys i consumint menys drogues il·lícites. Aquesta seria la notícia positiva. La negativa, és que estan abusant cada vegada més dels analgèsics.
Recorden que les drogues receptades són medicaments molts poderosos i eficaces quan són usats de forma correcta i sota supervisió d’un metge.
Ha augmentat també de forma preocupant l’augment de consum de sedants i barbitúrics entre els joves de 17 a 18 anys des del 2001.

QEP TENDÈNCIES. Els nens britàncis volen ser risc i famosos.
Convertir-se en ric i famós és la cosa més important a la vida. És el què diuen en general els nens britànics en una enquesta feta a 2500 escolars de menys de 10 anys.
Quan se’ls pregunta la llista de les millors coses del món
1 - Ser ric
2 - Ser famós
3 - Futbol
4 - Música pop
5 - Animals.
Les respostes a què consideraven una persona rica van ser molt canviants. Alguns deien 600 euros i d’altres 295 milions d’euros. També van considerar el futbolista del Manchester United WAYNE ROONEY més famós que Jesucrist.

QEP NOMS PROPIS
Tenim el rànquing de les famoses pitjor vestides del 2005. Aquest cop no l’ha fet aquell dissenyador rabiós. És un rànquing que ha fet la fundació protectora d’animals PETA.
La pitjor vestida de l’any és PARIS HILTON.
L’amiga d’ella, La KIMBERLY STEWART és segona. Diuen que està feta malbé i podrida com els animals que van ser assassinats perquè portés pells.
Altres famoses que hi ha al rànquing:
L’actriu Tara Reid.
En canvi a l’altra cara de la moneda. Han rebut l’aplaudiment de PETA Victoria Beckham i Alicia Keys per no voler portar pells.
L’any passat van escollir com a pitjor vestida l’actriu Martha Stewart i després va deixar de fer servir pells i fins i tot va participar a la publicitat de la protectora PETA.

JENNIFER LÓPEZ
La revista In Touch Weekly ha fet una consulta a un grup de prestigiosos estilistes i han triat l'actriu i cantant com la famosa que va portar el pentinat més horrorós de l'any. Li donen el premi al "trauma capilar de l'any" pel que va lluir a la presentació dels premis de la revista Billboard.

QEP CITES
Avui concert de Franz Ferdinand al Pavelló Olímpic de Badalona. El grup de Glasgow presenta en directe el seu segon disc, You Could Have It So Much Better.


QEP TELE
- L'actor Àngel Llàcer, popular per la seva feina docent a l'Acadèmia d'Operación triunfo, estrenarà a finals de gener un xou nocturn a TV3, que vol cobrir el buit deixat per Andreu Buenafuente. Llàcer, que ho va confirmar diumenge durant la seva participació a La marató de TV3, va apuntar que l'espai serà «una mica gamberro». Segons fonts de TV3, el nou programa s'emetrà de dilluns a dijous i vol fugir dels clàssics xous nocturns amb convidat de promoció per entrevistar i una orquestra en directe. El programa de Llàcer, que ja havia fet un espai de nit a City TV, vol apostar per la interactivitat amb l'espectador.

PROGRAMACIÓ D'AVUI
- LA PRIMERA
Avui l’especial que se li fa a ROCIO JURADO. Farà duets amb DAVID BISBAL, CHAYANNE, RAPHAEL i LOLITA.

- LOS SERRANO
S’ha convertit en la sèrie de més recorregut a la petita pantalla després després que Globomedia ha renovat amb Telecinco per 52 nous episodis. Això assegura continuitat per tres temporade més mínim. La cinquenta entrega torna aquesta nit amb Antonio Resines i Belén Rueda que es separen.

LA SEXTA
La nova cadena no ha pogut començar a emetre en proves tal i com havia anunciat. Han de firmar abans el contracte de concessió amb l’administració.
Ha trascendit que des que es va anuncia que sortia aquesta nova cadena analògica a Espanya, es veu que moltes productores espanyoles han demanat incorporar-se. Des de la Sexta diuen que estudien ofertes per incorporar-les. La majoria de propostes són de grups espanyols del sector audiovisual

POLÈMIQUES
El comité deontològic de la Federació d’Associacions de la Premsa de España (FAPE) ha obert un expedient a LYDIA LOZANO per haver CONCULCAT, és a dir TREPITJAT les normes ètiques del periodisme.
Lydia Lozano va mantenir durant quatre mesos sense aportar cap prova que YLENIA CARRISI estava viva i residia a Santo Domingo. Es tracta del resultat d’una queixa que l’Associació d’Usuaris de la comunicació.

- A CUATRO
EVA HACHE i els ninots del GUIÑOL faran les campanades al nou canal CUATRO.
A la nit de cap d’any i abans de les campanades es farà un especial del 40 al 1. Personatges famosos presentaran els 40 videoclips de la cadena de ràdio musical de Prisa. Després s’obrirà la pista de ball a Cuatrosfera Disco.

TV INTERNACIONAL
VICTORIA BECKHAM està discutint els punts centrals d’un contracte per torncar a la televisió. Es tracta de ser jurat d’un programa que busca nous talents a la Gran Bretanya. El periodista britànic SIMON COWELL la vol fitxar, diu, per donar catxé al programa.