21.12.05

DIMECRES 21 DE DESEMBRE DEL 2005
Avui comença l'hivern i ho fa amb sol però fred. Com ha de ser. Concretament comença a les 18 hores 35 minuts i 56 segons. A més avui molts pares i moltes àvies de Catalunya anirant de bòlit per veure els seus fills a l'escola cantant nadales.

QEP BUTXACA. Millorem la situació dels viduos/es.
El ple del Congrés va aprovar ahir una moció en què s’insta al govern a dignificar la situació econòmica de les vidues i viduos de l’Estat. A través d’una interpelació del Partit Nacionalista Basc es va demanar que s’equiparés el què reben amb el sou mónim actual. Es calcula que hi ha moltes persones en aquesta situació que estan a més per sota del què es diu el llindar de la pobresa.
D’un col·lectiu de dos milions i mig de persones, un milió i mig viuen en aquesta situació. S’està sota el llindar de la pobresa quan es cobren rendes per sota dels 6.400 euros cada any o quan es reben sous per sota dels 512 euros.
Actualment la prestació mitjana per viudetat no supera els 454 euros i la mínima els 438.

QEP TENDÈNCIES. La xocolata beneficía els fumadors.
No descubrim rès si diem que la xocolata està de moda.
Proliferen les botigues especialitzades en xocolata.
Diversos estudis han demostrat ultimament que sense abusar-ne ajuda a la relaxació.
Ara un nou estudi assegura que la XOCOLATA NEGRA pot neutralitzar l’enduriment de les artèries a fumadors i evitar que tinguin problemes de cor greus.
Perquè s’entengui. Menjant un petit tros de xocolata negra, es poden augmentar considerablement antioxidants i això beneficia la salut vascular.
Per arribar aquesta conclusió s’han comparat els efectes de la xocolata negra que té un 74 per cent de cacao i la xocolata blanca en 20 persones fumadores.
Després de dues hores, la xocolata negra havia millorat el fluxe arterial i en canvi la blanca rès de rès. La xocolata negra és l’aliment que té més antioxidants superant fins i tot el vi negra, el té verd i les fruites.

QEP TENDÈNCIES. Lucrar-se de vendre coses de famosos.
Des que per internet es poden subhastar coses originals sembla que tot s’està desmadrant.Ara un alemany intenta guanyar diners amb la brossa que ha trobat del Mundial de futbol. És un interiorista que intenta treure beneficis el contingut d’una bossa que es va trobar amb 32 troços de parper amb el nom dels finalistes de la Copa del món de futbol. MATTHIAS BLUME va ajudar a netejar el decorat després del sorteig que es va fer el 9 de desembre a Leipzig. La FIFA s’ha oposat a que vengui això. L’home ja ho està subhastant. Demà dijous acaba aquesta subhasta.

QEP TECNOLOGIA. Aquests dies es roben molt mòbils.
Un estudi fet per una empresa de protecció de targes de crèdit i telèfons mòbils indica que per aquests dies previs i post Nadal és quan es perden i es roben més mòbils. Concretament un 30 per cent del total.
L’any passat, el 2004, es van produir a tot l’estat per aquests dies 60.000 sinistres. Un 40 per cent dels robatoris o pèrdues s’han produït a la via pública, un 34 per cent als mitjans de transport i un 19 per cent en locals d’oci.
Els dies i les hores més habituals de robatori són els caps de setmana entre les quatre i les set de la tarda. Es recomana no utilitzar el mòbil en grans concentracions de gent i no deixar-lo a la vista en restaurants, discoteques i en el cotxe. També s’aconsella discreció en les melodies per evitar cridar l’atenció els lladres, tenir actius els codis de seguretat i guardar en un lloc segur els codis.

QEP TECNOLOGIA. El nou carnet per punts entra en vigor el pròxim 1 de juliol.
El ministre de l’interior, José Antonio Alonso, va explicar ahir els detalls en una compareixença a la comissió de seguretat vial del Congrés de diputats. El calendari i els detalls ja us els dirà a partir de les vuit el Pere Molero i l’equip d’informatius de Ràdio 4. Nosaltres ens volem centrar en la tecnologia.
Va anunciar que els conductors podran conèixer el saldo de punts del nou carnet a través d’internet i només donant el codi d’indentificació del DNI i la data d’expedició del carnet de conduir.
A través d’internet es podrà conèixer el saldo però per accedir a l’historial de sancions caldrà la firma electrònica o la clau d’accés personal que es podrà obtenir a la Prefactura de Trànsit. També es podran fer consultes en un telèfon especial. L’1 de gener començarà una campanya informativa.

QEP CITES / ESPECTACLES
- Pastorets i Nadales. Aquests dies són dies d’anar a veure els nens com canten nadales vestits de pastorets o fins i tot com fan de Lluquet i Rovelló. Els pastorets de Josep Maria Folch i Torres, els més habituals. També hi ha programats força concerts professionals de Nadal.

- Amb un concert al Palau de la Música de CARLOS NÚÑEZ, avui comença la setena edició del Festival del Mil·leni.

QEP TELE
- CONFIRMACIÓ
El Chelsea- Barça, el primer partit estrella dels vuitens de final de la lliga de campions, el retransmetrà la primera de televisiço espanyola a Catalunya comentat en català. Serà el 22 de febrer a Londress.
La tornada el 7 de març per Canal Plus.

-DRETS MUNDIAL DE FUTBOL
S’havia rumorejat les últimes hores que la SEXTA volia comprar els drets pel Mundial de futbol d’Alemanya. Sembla que això no podrà ser.
Les condicions de Telefònica per vendre el mundial descarten aquesta cadena que encara no ha començat a emetre. La companyia exigeix que les cadenes que vulguin els drets tinguin cobertura a tot el territori espanyol i rebutja les subllicències com és el cas.

- CANVIS. La primera remodelació de CUATRO representa treure El Rompecorazones a partir de dijous. Acaba coincidint amb les feste de Nadal però ja no tornarà el gener. Es faran canvis a partir de gener. Deborah Ombres no té contracte ni amb Cuatro ni amb El Terrat i ara escolta diverses propostes.

- TVE fa un homenatge avui a Félix Rodríguez de la Fuente.
En un dimecres més dedicat al documental en prime time, la primera estrena la sèrie documental en memòria del naturalista. És un documental de tres parts que ha dirigit la seva filla petita Odile.