13.12.05

DIMARTS 13 DE DESEMBRE DEL 2005
No som supersticiosos. Un dia més. Per cert, de fred. Però una mica menys.

QEP Al mal temps bona cara.
* Al mar, la companyia Balearia ha cancel·lat per avui els trajectes d'anada i tornada de la ruta Palma-Eivissa-Dénia, que havia de fer el vaixell Fernando García Lorca, per culpa de les previsions de temporal.
* A la muntanya, La Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat ha alertat per avui de risc marcat d'allau (nivell 3) a la zona d'Aran-Franja Nord Pallaresa, la meitat nord de la Ribagorçana-Vall Fosca, la meitat nord de Pallaresa, al Pirineu Occidental, i Perafita-Puigpedrós i vessant nord de Cadi-Moixeró, al Pirineu Oriental, segons indica el Butlletí de Perills d'Allaus. La Generalitat adverteix del risc moderat d'allaus (nivell 2) a la zona de la meitat sud de Ribagorçana-Vall Fosca i de Pallaresa, al Pirineu Occidental.

QEP BUTXACA. Les minimotos no són joguines.
L’Agència Catalana del Consum ha emès un avís en relació a les minimotos amb motor de combustió. Aquests dies arriben milers i milers d’aquestes motos en remeses procedents dels països asiàtics.
Segons l’agència, les estan venent en fires, mercats ambulants i botigues d’ocasió sense que es compleixin els mínims requisits d’informació i seguretat.
Alerten que una minimoto amb motor de combustió (de benzina) en cap cas no pot ser considerada una joguina.
No es poden vendre en botigues de joguines especialitzades ni en les seccions de joguines de les grans superfícies i no poden ser objecte de regal en fires o sorteigs. Han de dur els següents requisits.
- Una placa o etiqueta amb: o Nom o marca del fabricant (o importador) o Referència del model o Característiques tècniques: cilindrada i potència o Tipus de combustible o Marcatge CE.
- Un Manual on constin les instruccions d’ús i muntatge, així com recomanacions i advertiments de seguretat i limitació d’ús.
- Han d’advertir que si és utilitzada per un menor de 14 anys, ha de fer-ho sota la supervisió d’un adult.
- En tractar-se de vehicles no homologats, han d’informar clarament que no poden circular per la via pública, ni per les voreres ni zones de vianants.
- Han de contenir tota la documentació en idioma oficial.

QEP BUTXACA. A partir de l’any que ve DANONE canviarà els BIOS.
L’associació de productros ecològics APECPAE aplaudeix la decisió de la marca DANONE que ha tardat però finalment ho fa. La marca invertirà entre 7 i 9 milions d'euros, la major inversió feta per l'empresa en publicitat d'un producte, per canviar la seva marca de iogurts Bio per Activia, i ajustar-se així, per fi, a la normativa comunitària que reserva el terme BIO als aliments que procedeixin de l'agricultura biològica. Al llarg dels cinc primers mesos de l'any que ve coexistiran les dues marques en els envasos per assegurar el reconeixement dels consumidors al nou nom dels iogurts, que serà el definitiu des de l'1 de juliol de 2006. La nova denominació descriurà els beneficis del producte que activa la flora intestinal, evitant la denominació bio

QEP TENDÈNCIES. EL més demanat en tecnologia aquestes festes.
- LA TELE. Canviar-se el televisor s’està convertint en gairebé una necessitat. El mercat ofereix múltiples pantalles planes i nosaltres encara tenim la tele amb tot allò darrera. Els preus estan baixant però un televisor amb pantalla plana o LCD, que no és el mateix, continua sent molt més car que un dels tradicionals.
- CÀMERA DIGITAL. En càmeres digitals és el moment de les Réflex. Juntament amb les ultracompactes , les réflexs són les que més estan potenciant ara els fabricants per contrarestar l’èxit dels telèfons mòbils amb càmera i oferir molta més qualitat.
- ORDINADOR. És època també d’ordinadors portàtils amb preus que han baicat molt. L’ordinador aquests Nadals està molt més equipat. Ja té televisor integrat, reproductor musical, pot ser panoràmic.
- VIDEOJOCS. El de la temporada és sense cap dubte el de KING KONG. És més que una adaptació a la pel·lícula que s’estrena demà de Peter Jackson. Es pot jugar posan-te a la pell de Jack o del mateix Kong.

QEP TENDÈNCIES. Entre les joguines d’aquesta campanya destaquen els robots.
Gossos robot, nines amb funcions molt desenvolupades i un curiós robot en forma de peluix que es dedica a controlar que el nen o nena no miri massa la tele.
Es tracta d’un peluix sincronitzat amb el DVD pel desenvolupament infantil. S’inspira una mica amb els teletubbis físicament, a l’estòmag incorpora una avançada peça electrònica que és un sensor que s’ha d’orientar cap a la pantalla.
Quan es reprodueix el DVD educatiu que acompanya el producte, el nino és capaç de cantar, riure i moure’s segons el què surti a la pantalla i convida el nen a fer el mateix. És una joguina vàlida per nens des de 3 mesos a 36 mesos i costa 36 euros. D’aquesta forma no veuran la tele sols. www.i4u.com


QEP TECNOLOGIA. La tecnologia als jutjats.
La marca CREATIVE ha anunciat que demandarà APPLE per la patent que va guanyar als Estats Uhnits sobre l’organització de cançons sota un sistema jerarquitzat que utilitza tres o més pantalles.
La companyia perseguirà tots els reproductors que utilitzin el mateix sistema de navegació com el iPod de Apple. Creative anuncia que ho farà de forma amigable perquè s’arribin a patentat i respectar els drets intel·lectuals.
De fet Creative va ser una de les primeres empreses que van començar a produir reproductors digitals de música cap a l’any 2000. Però quan va aparèixer l’iPod d’Apple la va superar en vendes. ( 30 milions d’unitats venudes).
Ara Creative ha llançat el nou rival e l’iPod video. Es diu ZEN VISION M. És un nou reproductor digital de música i video que segons els analistes s’assembla molt al d’Apple. Creative nega que hagi copiat el seu disseny.

QEP TECNOLOGIA. La Playstations 3 sortirà la pròxima primavera.
Les persones que es vulguin mantenir fidels a la marca SONY i no caure temptats per la XBOX 360 que ha sortit aquestes dies a la venda, hauran d’esperar-se fins a la pròxima primavera.
Sony ha anunciat finalment que serà aleshores quan treurà al mercat nova conssola de videojocs. Hi havia rumors que la data s’endarreriria per la batalla que manté Sony sobre la tecnologia del DVD de la pròxima generació.La multinacional continua donant la primavera del 2006 com la data de sortida de la Play 3 i això ho ha ratificat aquesta setmana.

QEP TECNOLOGIA. Nou diccionari predictiu pel mòbil.
És en castellà però ens pot servir. S’acaba de publicar una nova actualització del diccionari de text per l’enviament de missatges SMS als telèfons mòbils. Es diu T9 i ara incorpora noves paraules de moda com UBERSEXUAL, CIBERNÒVIA, REGUETON, PERREAR i MICROPISOS.El T9 és un software creat per l’empresa Tegic Communications. És un software predictiu, és a dir que preveu la paraula que utilitzaràs quan pressiones una tecla només una vegada i busca les lletres precises.A Espanya es van enviar l’any passat 12.800.000 missatges de text per telèfons móvils, 800 dels quals tenien posibilitat de text predictiu.

QEP NOMS PROPIS
ÀLEX UBAGO
Ja ens ho avançava fa un parell d’anys en una entrevista al Què està passant... i ara és una realitat. Acaba de posar-se a la venda un llibre on el músic parla de la seva vida professional i una mica personal. Es diu CUADERNO PERSONAL.
Parla de la seva vida abans de triomfar, dels seus gustos i també inclou les partitures de les seves cançons. El llibre es pot comprar a través de la seva pàgina web alexubago.com i costa 9,86 euros.

RAQUEL DE ROSARIO
És la cantant de EL SUEÑO DE MORFEO i des que s’ha sabut que és la nòvia del pilot Fernando Alonso se li segueixen tots els passos artístics.
Ara ha trascendit que cantarà un tema amb el murcià DIEGO MARTÍN. Cantaràn junts DÉJAME VERTE, un tema que ja va aparèixer a l’àlbum en solitari de Martín.

ROSA D’ESPANYA
L’any passat va treure un disc de nadales i aquest any TOCA DVD.
La guanyadora de la primera edició d’OT ha tret un DVD que recull l’essència de la seva última gira AHORA. ROSA EN CONCIERT és la gravació dels concerts que va fer el mes d’octubre de l’any passat a l’Auditori de Barcelona.

JOAQUIN SABINA
Va acabar suspenent els tres concerts programats a Gijón perquè havia sigut dolant la nit anterior. Després de la festa boja li va quedar una faringitis . Les institucions no estan massa contentes amb les cancel·lacions.
L’Ajuntament i la direcció del teatre Jovellanos estan disgustats i no tenen clar que el tornin a contractar. El primer dels concerts el va començar i es va retirar i després va enviar un comunicat en vers a través del qual es disculpava de la suspensió que qualificava com un GATILLAZO GIJONÉS.
Aquesta ironía i humor de Sabina no els ha fet gaire gràcia.

BRYAN ADAMS I VICTORIA BECKHAM
El canadencs està més dedicat ara a la fotografia que a la música. Ja fa anys que fa fotos a famosos. L’última a fotografiar és Victoria Adams. La premsa britànica publica avui que li ha fet una foto dalt d’una bicicleta i en pose sexy amb una lliga de color negra i ensenyant una part del cul.
La premsa ha publicat una de les fotos en què surt amb una gorra negra que fa joc amb l’uniforme que porta dalt de la bici.
Bryan Adams ha fet aquestes fotos per la pròxima edició d’una revista alemana de moda.

Fa un parell de setmanes les TATU van escollir Bryan Adams per la sessió de fotos del seu pròxim àlbum DANGEROUS AND MOVIN. La notícia seria que Bryan Adams ha acceptat fer les fotos de les Tatu.

QEP TELE
- LA PRIMERA
TVE-1 ha encarregat a l'equip de Made in China, que dirigeix i presenta Óscar Terol, un programa especial sobre qüestions com les supersticions, la sort, els mals presagis i altres temes relacionats amb el dia d'emissió, que no és cap altre que avui, dimarts i 13.
- TELE 5
Motivos personales' revela els enigmes en el capítol final d'avui. Avui s'acomiada i la cadena descarta produir una tercera entrega.
- CUATRO
Ana García-Siñeriz i Boris Izaguirre presentaran la primera Nit de Nadal de Cuatro. - El mateix dia 24 de desembre s’estrenarà la sèrie JOEY. És l’spin-off de "Friends".
- TV3
El programa setmanal de reportatges 30 minuts ha arribat a la seva edició número 1.000 després de 21 anys en antena.
L’espai, dirigit i presentat per Joan Salvat, va arrencar el 1984 i és un dels més veterans que sobreviu a la graella de TV3. El format, que inicialment incloïa diversos reportatges, ha acabat esdevenint monotemàtic, i s’emet cada diumenge després del TN Vespre. Tot i la competència directa amb els programes esportius dedicats a l’anàlisi de la jornada futbolística, té de mitjana uns 800.000 espectadors fidels. Un 20 per cent de share,
- FENÒMEN.
Què està passant amb Heidi. Diem que els nens d’ara no són com els d’abans. Són nens més adults. Molt bé però HEIDI continua funcionant.
Un exemple el tenim amb el matí de diumenge passat. La televisió de Castella- La Manxa va començar a reposar els capítols de Heidi i van aconseguir un 50 per cent de Share superant MEGATRIX, LA HORA WARNER i BIRLOKUS de cadenes estatals.
De 8 a 9 del matí l’audiència de Heidi va arribar al 52,3 per cent, tot un rècord.

- PER PROFESSIONALS.( Font: Comunicacio21.com)
A quarts de tres de la matinada ha acabat el recompte de vots per a la Junta de Govern del Col·legi de periodistes. El procés ha estat lent ja que es tracta de llistes obertes. Finalment, la llista de Sebastià Serrano ha obtingut un total de 10.257 vots, enfront els 8.525 de la d'Antillach. Això els atorga, respectivament, 10 i 8 llocs a la Junta, als quals cal sumar la dinovena plaça per a la candidata a degana perdedora, ja que ha superat el 25% dels vots.
D'aquesta manera, la llista queda conformada de la següent manera
Per part de Sebastià Serrano que es presentava amb el lema "Per un periodisme independent i digne:
Maria Favà (693)
Núria Ribó (665)
Joan Roura (642)
Francesc Triola (619)
Joan Brunet (605)
Joan Barrera (597)
Pere Ríos (589)
Antoni Reig (577)
Marisol Soto (577)
Elisenda Vallejo (576).
Per part de Pilar Antillach que anava amb el lema "Per un Col·legi que actuï": Llibert Ferri (640)
Esther Vera (553)
Iu Forn (536)
Ignasi Aragay (531)
Salvador Cot (530)
Pilar Sampietro (521)
Anna Grimau (462)
Irene Caparrós (454).