12.12.05

DILLUNS 12 DE DESEMBRE DEL 2005
Dia de tornada després d'aquest superpont amb tirabuixó inclòs. Ara ens esperem els dies previs a Nadal. El balanç del superpont és desastrós pel què fa a accidents. Han augmentat i portem una mala temporada. A tot l'Estat han mort un centenar de persones i en carreteres catalanes 16.

QEP ACTUALITAT. La grossa de Nadal ha d'acabar amb 3.
Hi ha moltes esperances posades en el pròxim sorteig de la Loteria de Nadal. Falten 10 dies.
Segons un estudi del portal de loteries Ventura24.com, la terminació més demanada és en 3. 4 de cada 10 ciutadans de l’Estat busca un final concret pel seu número.
Els compradors prefereixen números imparell i el 3 és el clar favorit.
Després de més a manys preferència el 5, 7 i 9.
Els números parells no es demanen tant. El 0 és el menys demanat de tots.
Si mirem les dues últimes xifres, els més buscats són els números acabats en 13 i 15.
Les altres terminacions preferides 69, 17, 25, 55 o 19.

QEP MEDI AMBIENT. A França volen retirar les bosses de plàstic del super.
A partir del 2010 França deixarà de comercialitzar bosses de plàstic i els comerços i supermercats hauran d’inventar-se altres estratègies i acabar modificant els hàbits dels consumidors. No en fabricaran per contribuir a disminuir els efectes del canvi climàtic.
Les bosses de plàstic que ofereixen tradicionalment els comerços i centres comercials són fetes amb derivats del petroli i tenen efectes sobre el medi ambient durant centenars d'anys. Les deixalles a França s’han duplicat en 40 anys. De totes maneres un català genera més brossa que un francès.
Es calcula que cada francés genera 1 kg de deixalles diari i nosaltres, cada cataà dos quilos.

QEP BUTXACA. Avançar les compres de Nadal ens pot perjudicar.
Es veu que som juntament amb els irlandesos els europeus que ens pensem gastar més diners aquestes festes, segons un reportatge de La Vanguardia.
Un dels factors que més hi pot influir és que aquest any les campanyes promocionals i publicitàries han començat abans i la despesa s'estimula unes quantes setmanes abans del que era habitual.
L’associació de consumidors Ceaccu s’arriba a replantejar el consell tradicional d'avançar les compres per evitar les puges de preus perquè els comerciants ja s'han adaptat a aquesta mesura i cada any apugen els preus abans.
Fonts de l'associació adverteixen que per fer sondeigs de preus, molts establiments d'alimentació els recomanen que avancin a octubre les enquestes ja que per novembre ja s'han aplicat les puges. El millor dels consells seria el de planificar les compres i procurar no seguir els impulsos.

QEP TENDÈNCIES. El consumidor de més de 50 anys.
Els estudis de mercat comencen a alertar a les grans marques que hi ha un gran gruix de població a qui encara no se li dirigéixern campanyes publicitàries de forma especial i no se’ls crea productes i són grans compradors. Compren i gasten en el seu temps d’oci. Es tracta de persones de 50 i 60 anys que una vegada se’ls han fet grans els fills es dediquen a passar-s’ho bé anant a restaurants que ara es poden permetere, viatjant i comprant articles d’alt preu. Són persones que han treballat molt i ara recullen els beneficis d’això i a més estan alliberats de les càrregues familiars dels fills que ja van per lliure. Ho detallava aquest diumenge la Vanguardia en el seu apartat dels diners.

QEP TENDÈNCIES. Les mascotes i els seus complements.
Cada vegada hi ha més mercat per les persones que estimen i tracten el seu animal de companyia com si es tractés d’un fill.
Les grans firmes ja comencen a dissenyar objectes especials per gossos i per gats. Les botigues de mascota cada vegada incorporen nous complements. Per aquestes festes de nadal hi ha preparats perfums i roba per gossos.
Mentrestant a les botigues es ven la Nintendogs com a xurros i apareixen uns gossets joguina que ho fan tot. Un d’ells treu la llengua i veu aigua i un altre mou la cua i fa voltaretes. Mentrestant a la primera setmana de la moda a San Juan, a Puerto Rico, el dissenyador Nono Maldonado ha vestit un gos de núvia per tancar la desfilada.

QEP TENDÈNCIES. Ens agrada saber com viuen els multimilionàris.
Saben això, la revista FORBEs ha publicat una llista amb videos i fotos de les mansions dels grans milionaris que s’han fet rics gràcies a la tecnologia,
El primer és BILL GATES. Viu en una casa al costat del llac Washington a Seattle. També hi ha detalls i fotos de les cases de MICHAEL DELL i STEVE JOBS
El més auster és WARREN BUFFET de 75 anys. S’estima que té una fortuna 40.000 milions de dòlars i viu a Nebraska en una casa que es va comprar ara fa 50 anys per 38.000 dòlars.

QEP TECNOLOGIA. Vigila amb la baixada del correu electrònic després del Superpont.
L’Associació d’Internautes alerta tothom que els que envien pishing i spam, la publicitat no desitjada, aprofiten dies festius per fer remeses massives. Al tornar d’un superpont, s’ha de vigilar especialment. A banda de l’spam ens podem trobar amb algun correu electrònic fals simulant ser una entitat bancària. No fagis cas aquests correus.
També s’han detectat enviaments de correu amb una SUPEROFERTA de treball sense moure’s de casa i com una GANGA. És una estafa i està envolicat amb un presumpte robatori de diners que vénen també del phishing.
També ens espera l’arribada simpàtica de virus i troians disfressats de felicitacions de nadal i de premis falsos de loteria. L’Associació d’internautes fa una crida per alertat tothom que no baixi la guàrdia avui quan miri el correu endarrerit d’aquests dies festius. Cal tenir en compte dues coses més: Movistar ha alertat que han augmentat aquests dies les estafes a través de missatges SMS i el virus SOBER prepara un atac pel 5 de gener.

QEP TECNOLOGIA. Ja ho vam dir. Itunes estava apunt d’arribar a Europa a la descàrrega 100 milions.
Apple ja ho ha aconseguit. Ha arribat a les 100 milions de cançonns venudes en 17 països europeus. El guanyador que ha fet aquesta descàrrega concreta és un belga.
KEN REIST DE STEENOKKERZEEL. Ha guanyat un lot d’ordinador magnífic gràcies a la compra d’un àlbuim de Mozart. La flauta màgica.

QEP TECNOLOGIA. Un pessebre que combina tradició i tecnologia.
El pessebre electrònic de la localitat de Begonte, Lugo, tot un èxit. El què està passant aquest poble de Begonte és espectacular. Cada any hi va més gent per veure aquest original i laboriós pessebre que uneix tecnologia amb artesania i tradició.
L’any passat van passar pel poble unes 30.000 persones i aquest any esperen superar aquesta xigra. És la 34ena edició del pessebre. La curiositat del muntatge és que cada any es fan totalment noves les figures de fang i la gràcies és que recuperen molts treballs artesanals. Són fidels i a més tenen moviment. A banda d’això recreen fenòmens meteorològics com una nevada, una tempesa o una alba.

QEP ESPECTACLES / CITES

- DISCOS QUE SURTEN A LA VENDA
Mojinos Escozíos torna amb 'Con cuernos y a lo loco', un disc de taverna pensat per "tocar en directe" . És una mena de crònica del què passa en un bar.
Miguel Angel Rodríguez, "El Sevilla", explica que els víkings són l'eix central del disc. Diu que se senten identificats amb els víkings perquè "són grassos, beuen però no són els típics borratxos i porten banyes però amb orgull".
El grup, que es manté fidel al heavy metal, ha pres com a referència la "força" del seu anterior àlbum, 'Somos unos monstruos', amb el qual han fet una gira de 65 concerts "sense rebaixar nivell", a l'hora de gravar aquest nou treball, pensat "per tocar-lo dalt d'un escenari" i no "per escoltar-lo a casa".

- CONCERTS. Michael Bublé. Palau Sant Jordi reduït.
El canadenc presenta el seu segon àlbum It's estafi', compost per temes propis i versions dels Beatles, Gershwin, Ray Charles, Otis Redding, Stevie Wonder i Cole Porter. Les entrades estan esgotades.
El 'crooner' canadenc, de 29 anys, va començar a escoltar a Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan o Mills Brothers per indicació del seu avi i ja d'adolescent va guanyar un premi per a joves talents, a més de gravar diversos àlbums en petites companyies.
L'artista, que es mou amb comoditat entre el swing, el jazz i les balades de pop més convencionals, va aconseguir la fama el 2003 amb el seu d'èxit 'Michael Bublé', un àlbum amb escasses cançons pròpies però amb particulars versions de coneguts temes de George Michael, Van Morrison, Bee Gees o Queen, entre d'altres.

- CINEMA: La cita de la setmana als cinemes és l’estrena de la tercera versió de KING KONG.Dimecres s’estrena a Catalunya i en 13 sales es podrà veure en català. La secretaria de política lingüística de la Generalitat ha organitzat una preestrena al Cinema Comèdia de Barceona amb actes d’animació a la Gran Via barcelonina. M’imagino que faran venir la QUETA. Aquella boca que dona corda al català.
Aquesta és la llista dels cinemes que l'emeten en català:
-A Barcelona, Cinesa Heron City i Lauren Universitat
-A Granollers al cinema Oscar
- A Manresa al Bages
- A Sabadell als cines de l'Eix Macià
- A Vic a la sala Vigatà
- A Girona als cines Albéniz i Oscar
- A Blanes als cines Lauren Costa Brava
- A Lleida al cinema Rambla
- A Tarragona a l'Oscar
- A Terrassa als cines Segle XXI
- A Palma de Mallorca es projectarà als Multicines Porto Pi.

QEP NOMS PROPIS

CARLES D’ANGLATERRA
L’han interrogat diverses hores pel cas de la mort en accident de trànsit de la seva dona DIANA DE GAL·LES.

GWEN STEFANI
La cantant nordamericana ja té en ment com serà i com gravarà el seu segon àlbum en solitari. De totes maneres amb el primer no ha parat i ara ha decidit prendre’s unes vacances, descansar i agafar forces.
El seu segon àlbum en solitari està de moment aturat.
Ha dit a un diari de San Francisco que està emocionadíssima amb el seu pròxim projecte i per tant el millor que pot fer ara és desxansar per recuperar-se i després posar-s’hi seriosament.

FRANK SINATRA
Si encara fós viu, avui Frank Sinatra hauria fet 90 anys.
Va néixer el 1951 a Hoboken, Nova Jersei i va ser un dels grans crooners de la història. Li van posar el sobrenom de LA VEU. Va morir el 14 de maig del 1998.

QEP TELE

TELE 5
1) Tornen LOS SERRANO el 20 de desembre però sense VERÓNICA SÀNCHEZ.
S’emetrà els dimarts a la franja de MOTIVOS PERSONALES que s’acomiada demà.
Quan Los serrano estaven programats el dimarts és quan van aconseguir més audiència. 8 milions d’espectadors.
El personatge de EVA que protagonitza VERÓNICA SÂNCHEZ continuarà viu però no apareixerà en aquests nous capítols. El dia del retorn de Los Serrano s’enfrontaran a La Primera amb l’homenatge a Rocio Jurado.
Aquesta nova entrega no s’enfrontarà a AQUI NO HAY QUIEN VIVA.

2) TRICICLE prepara el seu retorna a TELECINCO amb TELETIPOS.
Cada capítol tindrà uns 40 esquetxos i en principi s’entreguen sis programes. No hi ha confirmada cap data concreta però se sap que hi haurà uns 300 personatges i que els esquetxos són d’un minut màxim.

TVE
A partir del gener qui coincidirà amb l’exitosa sèrie d’Antena 3 serà CONCHA VELASCO que torna a Televisió Espanyola. El nou programa s’estrena el 4 de gener. TVE confirma el fixatge. Presentarà MI ABUELO ES EL MEJOR. És un programa de la productora del ANTONIO LOBATON. S’escollirà el millor avi per votació. Concha Velasco diu que és una festa per grans inventada pels nens.En cada programa hi haurà tres avis i s’escollirà el milor. Els néts seran els que participaran en directe i donaran les calus per organitzar l’homenatge als seus avis.La intenció

PUBLICITAT
L’Agència de mitjans CARAT ha publicat l’anàlisi publicitari del novembre. EL consum de televisió va pujar per tercer mes consecutiu. Va augmentar d’un 6 per cent respecta l’octubre. En total es van emetre 979 hores de publicitat durant el mes. El setembre 1076. Telecinco va ser la cadena espanyola que va registrar més hores d’anuncis amb 120. Antena 3 en segona posiciño amb 110 i Cuatro va sumar 62 hores.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Merciii per felicitar-nos, de veritat!!!

Romi