14.12.05

DIMECRES 14 DE DESEMBRE DEL 2005
Un dels models per fer el King Kong digital del 2005 va ser Floquet de Neu. Descansi en pau. El trobem a faltar.

QEP ACTUALITAT. Avui, estrena mundial de King Kong.
Aquesta pel·lícula que neix com un caprisci del creador del senyor dels anells PETER JACKSON. Ell mateix ha dit que era un somni d’infantesa. Dirigir un film sobre King kong. És la tercera versió del film. La primera es va estrenar el 1933 i la segona el 1956. L’acció del nou King Kong es centra precisament al 1933 però aquest nou King kong, l’estrella dels Nadals és digital i s’ha creat seguint els patrons del GOLLUM. Van trigar dos anys a modelar Kong abans d’afegir-lo a les escenes. Curiosament un dels models utilitzats per a la criatura va ser Floquet de Neu.
Es podrà veure en 13 sales de cinema en català.
La plataforma per la Llengua es queixa que són molt poques i també reclama mes còpies en català de la nova entrega de Harry Potter. Just ahir van fer una acció a Mataró amb aquesta reivindicació. Anaven amb samarretes on s’hi llegia ESTIMA’T, VOLEN CINEMA EN CATAL i van inflar un ninot símbol del dia dels Sants Innocents.
El jove de Lloret que van acusar judicialment per haver demanat l’etiquetatge en català a diverses empreses, l’ERIC va llegir un manifest en defensa de la llengua.
En el cas de Harry Potter de cada sis pel·lícules n’hi ha una en català.

QEP BUTXACA. Ajudes per canviar calderes.
L'Institut Català de l'Energia ICAEN ha endegat el Pla de renovació de calderes i escalfadors domèstics a Catalunya pel qual s'atorguen ajudes als titulars que canviïn la caldera o l'escalfador. Amb aquesta mesura es pretén substituir la majoria dels aparells que tinguin una antiguitat de deu anys o més. D’aquesta manera es millorarà l'eficiència energètica, es disminuiran les emissions a l'atmosféra gràcies al millor funcionament dels aparells i millorar la seguretat de les instal·lacions receptores de gas.
Quants diners es donaran?
60 euros per escalfadors
150 euros per calderes.
L'ajut serà finançat a parts iguals per la Generalitat, els fabricants d'equips i les empreses subministradores de gas.

QET BUTXACA. El govern espanyol vol pujar el preu de la llum.
L'increment proposat és de gairebé un 5 per cent que s'aplicaria a partir del gener un cop el Consell de Ministres del 30 de desembre, l'últim de l'any, hi doni el vist-i-plau.
La tarifa elèctrica pels consumidors domèstics pujarà de mitjana un 4,48 per cent. Per un usuari mitjà això suposarà un 1,40 euros a la factura del mes si el seu consum anual és de 3.000 kilovatios/hora i una factura mitjana de 31 euros al mes durant el 2005.

QEP TENDÈNCIES. YOMANGO
Ha nascut dels grups antiglobalització un nou moviment que està tenint molt adeptes a tot l’Estat Espanyol. El YOMANGO. Es tracta de mostrar el rebuig al que se’n diu SISTEMA robant, mangant, als centres comercials tot el què es pugui.
Es tracta de minar les arrels del sistema buidant les arques de les grans empreses del sector de la distribució. Aquesta seria la filosofia del Yomango que neix a través de crides d’internet. Ha sortit del moviment okupa i antiglobalització.
Els analistes diuen que aquesta nova forma d’expressar-se va néixer dels primers grups okupa de Barcelona i rodalies.
S’ajuntaven els dies de més afluència als centres comercials per assaltar supermercats.
El mètode és senzill. S’ajunten un grup de gent amb molts carretons de la compra i enlloc de passar per caixa van tots en massa cap a la sortida sense compra. A partir d’aquí es tracta de córre. Només acostumen aturar dues o tres persones. De les coses que es mangaven es repartien, diuen, entre els pobres, segons ha dit un dels precursors del moviment a Noticiasdot.

QEP TENDÈNCIES. La Llenceria de Victoria’s Secret, tot un èxit.
La marca ha esgotat tot l’estoc que tenia preparat per aquestes festes de Nadal. Diuen que l’èxit de l’última desfilada ha desbordat la pròpia empresa. Als Estats Units hi hagut moltíssimes dones que han comprat les prendes del catàleg d’aquesta marca. Les combinacions que s’han esgotat primer són totes aquelles que van lluir les models més ben pagades del món en l’última desfilada.
S’han venut fins a 17.000 jocs del model de calces i sostens que portava Giselle Bunchen a la desfilada. Era una mini faldilla forrada de pell, uns sostens de 34 dòlars i un gorro de Nadal. Les nordamericanes van veure a través dela CBS la desfilada en diferit el 6 de desembre i va tenir tant d’èxit que es va tornar a emetre ahir i s’han fet anuncis publicitaris.

QEP TENDÈNCIES. "Planxar-se el cap".
Un ocellet ens diu que a Londres totes les dones porten el cabell ben llis i un dels aparells d’estètica de més èxit és en aquests moments les planxes especialitzades de perruqueria però per planxar-se i estirar-se els cabells a casa.
Portar una melena llisa i aixefada al cap és l’última moda.
A més han sortit al mercat britànic i firmats per grans perruquers uns aparells molt especialitzats que incorporen la ceràmica en les dues bases de la planxa. Gràcies aquest nou material el cabell no es crema tant quan cada dia se’l sodmet a escalfor per estirar-lo.


QEP TECNOLOGIA. Les botigues online espanyoles no estan preparades per fer compres còmodament.
Una consultora holandesa de prestigi, Watchmouse, diu que les botigues espanyoles a internet no estan preparades per les compres de Nadal perquè cap d’elles funciona el cent per cent. Ho diu a través d’un estudi elaborat els últims 40 dies. Ha analitzat les principals botigues online del mercat espanyol per esbrinad la capacitat que tenen. El rendiment de totes elles està per sota de la mitjana estàndar del sector i això que s’ha fet en una època que encara no es compra en massa.
Per tant tot fa preveure que quan el volum de compres s’incrementi, aquestes botigues que treballen a través de la xarxa no estaran a l’alçada, segons l’estudi.
Com van fer les proves?. Des del 25 d’octubre i fins el 2 de desembre Watchmouse intentava accedir cada cinc minuts a la pàgina d’inici del lloc web analitzat i s’havia de descarregar sense errors en 8 segons.
De les 10 pàgines web analitzades, només la de Carrefour cumpleix requisits. La pitjor disponibilitat ha estat la de Mercadona i AreaPC.

QEP TECNOLOGIA. Missatges SMS que s’autodestrueixen.
Una empresa britànica ha creat un sistema de missatges pel telèfon mòbil que s’autodestrueixen un cop llegits. Staellium UK ha creat aquest servei sobretot per executius i executives que tracten informacions delicades i totes aquelles persones que no volen que quedin restes d’aquell missatge que envien.
El servei es diu STEALTHTEXT. Un cip rebut el missatge, el receptor rep també una notificació amb el nom del remitent i un link cap al text. Quan s’hagi obert el link el missatge desapareix en 40 segons. De moment aquest servei només és possible a la Gran Bretanya però aviat l’empresa l’exportarà a la resta d’Europa, els Estats Units i l’Àsia inclouen imatges i videos l’any que ve.

QEP TECNOLOGIA. El Dalai Lama obre el seu propi lloc web a internet.
El lider espiritual tibetà busca d’aquesta manera difondre, diu, el seu missatge d’amor, de responsabilitat, de compasició i de pau. La pàgina s’ha estrenat l’11 de desembre coincidit que fa 16.
La web és en anglès. Es poden enviar missatges al Líder espiritual. El llançament s’ha fet des de la Índia on continua exiliat el Dalai Lama des del 1959 després de la caiguda de la resistència a la invasió Xina de la província himalaya del Tíbet
Clica AQUÍ per visitar-la.

QEP NOMS PROPIS
Rànquing dels més antipàtics de Hollywood segons la revista per internet 'Film threat'.
El més antipàtic és TOM CRUISE i la segona la seva nóvia KATIE HOLMES. Els han escollit per utilitzar l'estrena de La guerra de los mundos per prodigar el seu amor i fer propaganda de la cienciologia.
3. Brett Ratner, director d''Hora punta'. Per haver destrossat el còmic X-men amb la pel·lícula 'X-Men 3'.
4. Tom Sizemore, magnífic secundari. Per haver utilitzat un penis fals per passar un contro de drogues.
5. Jennifer López. Per la seva faceta d'actriu i per les seves cançons amb Mark Anthony.
También hi són: Sylvester Stallone, George Lucas, Jessica Alba, Paris Hilton i Jane Fonda.

COLLIN FARRELL
L'actor està enganxat a un medicament prescrit pels metges pel cansament i el mal d'esquena. La seva mànager ha enviat un comunicat amb pocs detalls.
Diu que l'actor rep actualment tractament per aquesta dependència.

BRITNEY SPEARS
Els fans de Britney Spears estan revolucionats. Britney ha decidit finalment donar-li una segona oportunitat al pare del seu fill i l’ha deixat entrar a casa. Els fans volen que el deixi i han inaugurat la pàgina web DIVORCEKEVIN.COM per fer campanya.
Allà fan aportacions i intenten convèncer Britney perquè el deixi. Ara que amb un nen acabat de néixer dic jo que deu tenir altre feina.


QEP TELE
TVE
Per desè any consecutiu, Ramón García tornarà a ser l'encarregat de transmetre per a TVE les 12 campanades des de la Puerta del Sol de Madrid. Aquesta vegada, el ja sempitern presentador tindrà com a companya d'emissió Anne Igartiburu,

ANTENA 3
AUDIÈNCIES
La mini-sèrie "4400" ha tingut uns 5 milions de seguidors amb un share del 30 per cent.
Amb l'estrena de SHIN CHAN els migdies, marxa per descans nadalenc MARIA TERESA CAMPOS. S'emetran de dilluns a diumenge dos capítols de la sèrie els migdies abans dels SIMPSONS.