5.12.05

DILLUNS 5 DE DESEMBRE DEL 2005
Dia estrany. Comença la setmana més rara de l'any. A l'ascensor no cal parlar del temps. Avui el tema és, fas festa demà? Tens més dies? Com t'ho muntes?.

QEP ACTUALITAT. A Espanya hi ha 14.000 desaparegudes.
Són persones que un dia van sortir de casa o de la feina a fer alguna cosa i ja mai més van tornar i no se sap rès més d'elles. La xifra doble la de, per exemple, Colòmbia. El president d'una associació que aglutina familiars de desapareguts, Salvador Domínguez, diu que és com si una ciutat sencera hagués desaparegut. Remarca que el més preocupant d'això és que al voltant dels desapareguts hi ha famílies destrossades.

QEP ACTUALITAT. La importància de les paraules.

Canviar la paraula DISMINUÏT per DISCAPACITAT. El Comitè Català de Representants de Minusvàlids (COCARMI), que agrupa les principals federacions de discapacitats de Catalunya, aplaudeix la proposta del president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero de substituir en la Constitució el terme 'disminuït' pel de 'discapacitat'. El president de l’entitat, Francesc Pérez, diu que la iniciativa és molt positiva" i assegura que l'agrupació que representa "ja està fent esforços per treure el terme minusvàlids del seu propi nom".
Pérez ha assegurat que el terme 'disminuït', que s'inclou a l'article 49 del text constitucional, "és un terme lingüístic pejoratiu per al col·lectiu de discapacitats".

QEP ESPORTS. Les noies d’hoquei patins campiones del món.
El Barça molt bé però avui dilluns volem destacar la victòria d’un equip molt de casa. La selecció femenina d’hoquei patins ha guanyat l’or en l’Europeu sub-19.
L’equip que porta Joan Solé ha guanyat Portugal per 2 a 0 en el primer europeu femení que es celebra.

QEP BUTXACA. Les protestes dels pagesos.
Unió de Pagesos anuncia noves protestes per al 16 de desembre contra el preu del gasoil. Diuen que el govern només ha proposat pegats, no solucions reals i els pegats no ajuden a resoldre l’augment dels costos ni la pujada desmesurada del preu del gasoil aquest any. Demanen un GASOIL PROFESSIONAL. Això vol dir baixar l’impost d’hidrocarburs al mínim permèer per la Unió Europea del 16 al 7 per cent i eliminar l’impost de venda al minorista.

QEP BUTXACA. Les negociacions de l'ERE de SEAT.
Ahir es van trencar totalment les negociacions entre la direcció de l’empresa i els sindicats sobre l’expedient de regulació que preveu acomiadar 1346 treballadors. Ara és la Generalitat qui té l’última paraula com a mediadora del conflicte laboral.
La direcció manté que si paga el què volen els sindicats no podria continuar la seva activitat.
A Nissan, mentrestant,

QEP TENDÈNCIES. Llibre de tendències.
L'editorial Gustavo Gili acaba de publicar el llibre titulat VÍCTIMAS DE LA MODA. És una anàlisi del procés de creació de l'univers de la moda i les tendències i la manera com la societat es sodmet de forma voluntària aquesta moda.
L’autor Guillaume Erner analitza amb ironia, com es creen les tendències, quin paper juguen els dissenyadors, com actuen les marques i sobre tot què implica convertir-se en una autèntica víctima de la moda. Record que la societat està subjecta el deure de la moda fins i tot sense saber-ho i contra la seva voluntat.


QEP TENDÈNCIES. Aquest hivern et trobaràs portant un jersei fet de mitja.

Si no el portes et sentiràs en un altre món. Amb les baixes temperatures les botigues s’han omplert de jerseis el més gruixuts possible i el més rústics possibles. Són jerseis fets de mitja a través de les màquines que intenten reproduir aquells jerseis de la iaia. És de plena moda i tota una tendència aquest hivern portar jerseis, gorres i bufandes fetes a mà. Amb nusos, irregulars i amb mescles. El millor seria que et compréssis unes agulles del número, bé molt grosses, i et poséssis a fer mitja. Sempre hi ha una veïna, una àvia amiga disposada a fer-te aquell jersei que no et treuràs de sobre.

QEP TENDÈNCIES. Els peücs de la iaia.
Les botigues s’aprofiten de la moda dels articles artesans fets de llana i disparen els preus de mala manera. Un dels complements per la llar que s’imposen aquestes festes de Nadal perquè es regalin són els peücs de llana. Que es vegin fets a mà, sobretot, perquè si nó no tenen gràcia,
Per estar calents al llit.

QEP TECNOLOGIA. La tecnologia als supermercats.
Toshiba ha ideat un sistema de passadís automàtic als supermercats que no necessita la figura del caixer/a. El mateix client passa els productes per l'escàner, la màquina comprova el pes i les dades de l'article i s'efectua el pagament a través d'una terminal que hi ha incorporada. Segons els promotors aquest invent evita les cues en les hores punta i afavoreix la privacitat del client. Mentre tant, el personal que ja no caldrà que estigui al 'peu' de la caixa, es podrà recol.locar en atenció al client, reomplir prestatges o ajudant a omplir les bosses.

QEP TECNOLOGIA. La tecnologia i McEnroe.
La setmana passada parlavem dels problemes tecnològics i sobretot informàtics de l’Espanyol. Avui tornem a parlar de problemes entre tecnologia i esport. Al Mâsters de veterans que s’ha fet els últims dies, el nordamericà John McEnroe s’ha vist afectat per l’ús d’un nou sismtea de càmeres que permet analitzar amb detall les decisions arbitrals. El tenista diu que està a favor que s’implantin aquests nous sistemes en els circuits professionals però reconeix que ja no podria cridar tant com abans amb elló d’ENTRÓ.
En un partit contra JIM COURIER i en una sacada McEnroe hauria fet un ACE però COURIER va demanar la utilització d’aquest sistema per verificar si una pilota ha entrar o no. Mc Enroe, que ha destacat sempre per les seves baralles amb els àrbitres i els seus trencaments de raqueta, aquest cop es va controlar quan el sistema va fer variar la decisió arbitral. El sistema que s’està provant es diu HAWK-EYE ( Ull de falcó) i es podria imposar-s en els tornejos de l’ATP.

QEP TECNOLOGIA. Els dominis.
A partir de dimecres que ve ja es pot demanar el Domini d’internet PUNT EU.
Es poden registrar noms sota el domini segons ha anuncait la Comissió Europea. Ho podran fer institucions. El registre per ciutadans comença el 7 d’abril del 2006.
Els dominis PUNT EU són de tercer nivell. Aniran després dels dominis estatals. Per exemple PUNT ES. PUNT EU.

QEP NOMS PROPIS

BRITNEY I CHRISTINA
Ja fa algunes setmanes que van tancar les seves baralles eternes. Christina Aguilera va regalar-li a Britney Spears abans de ser mare una CANASTRETA plena de regals pel seu nadó. Ara ha estat Britney qui li ha tornat el regal i li ha enviat un llibre en forma de manual que explica com CONTINUAR FELIÇOS DESPRÉS DE CASAR-SE.
És un manual d’auto-ajuda pel matrimoni. Ara fa quinze dies que Christina Aguilera s’ha casat amb l’empresari JORDAN BRATMAN.
La cantant està encara de llun de mel mentre es rumoreja que Britney es podria estar separant després d’haver tingut el seu fill i recuperar-se física i mentalment.

EROS RAMAZZOTTI
Semblava bon nen però en el seu llibre carrega contra alguns artistes molt populars.
Parla de la seva vida, dels seus canvis d’humor dels fanàtics i sorprèn per la duresa de les seves paraules contra CHER i MICHAEL JACKSON.

El llibre es titula LO JURO i fa diverses confessions.
Amb Cher va gravar el tema STILE LIBERO. L’acusa d’haver cantat només per pasta. Insulta Michael Jackson que se’l va trobar. Diu que feia cara d’estar molt cansat i les seves mans fredes com el gel. En un altre ordre de coses confessa que el seu gran mite és ADRIANO CELENTANO. Diu que té una veu única, sempre ha fet el què ha volgut i mai li va importar rès el què diguéssin els altres. És carisma en estat pur.
Reconeix que no li agrada la popularitat i dels fans critica sobretot els que li demanen anar a inauguracions. No li agrada exhibir-se i promet que mai una cançó seva sonarà en un espot publicitari d’un altre producte.

QEP ESPECTACLES - CITES

- Aquesta setmana es commemora l’aniversari de la mort de JOHN LENNON. Va morir assassinat un 8 de desembre d’ara fa 25 anys.
Es fan diversos actes i es recorda la seva figura aquests dies amb molts reportatges.
A Burjassot, a València, avui comença LA SETMANA BEATLES 2005.
Des d’avui i fins diumenge hi haurà concerts, xerrades i una exposició "íntima i personal" del fotògraf Robert Freeman sobre John Lennon en la qual es podran veure uns cabells "autèntics i certificats notarialment" de l'artista.

- Avui surten a la venda els discos de la segona classificada al programa Operación Triunfo en l'última edició, SORAYA ARNEYES i el del tercer, el català VíCTOR. Es diu Rock and swing i conté tres versions de clàssics. Demà escoltarem la primera cançó. Un regal pels que treballen o estaran desperts en un dia festiu com el de demà.

- Amb un concert de LlIBERT FORTUNY al Teatre Nacional de Cataluny avui es tanca el Festival de Jazz de Barcelona.

QEP TELE

CONVOCATÒRIA
La productora GESTMUSIC ENDEMOL ha emès un comunicat a través del qual fa una crida a joves creatius no professionals per nous projectes.
Demana entusiastes de la tele que estiguin convençuts que poden aporta bones i noves idees.
GESTMUSIC ENDEMOL està creant un equip de desenvolupament d’una nova generació d’idees de vanguarda, segons diuen textualment en aquest comunicat.
Concretament volen persones que estiguin en la seva primera fase de carrera professional a televisió que mai abans hagin treballat en aquest mitjà.
Es busquen joves entusiastes de la televisió que estiguin convençuts que poden aportar bones i noves idees. Aquesta és l'adreça: http://creativos.gestmusic.es

GRAN HERMANO
Zeppelin i Movistar han arribat a un acord i es pot veure a través dels mòbils d’última generació 24 hores en directe del reality de Tele 5.
És la primera vegada que a Espanya una operadora de telefonia mòbil retransmet en exclusiva la senyal de 24 hores. Els usuaris s’han de conectar a través d’Emoción al programa. S’hi poden subscriure per 3 euros mensuals o papar per visió que permet veure 15 minuts per 1 euro. Paral·lelament Terra Espanya ha arribat a un acord amb Portalmix i telecinco.es perquè els internautes puguin veure, escoltar i preguntar en directe als expulsats de Gran Hermano. La cita és des d’avui tots els dilluns a la una del migdia a través de l’adreça www.terra.es

LA SEXTA
La SEXTA començarà a emetre en proves el 16 de desembre. EMILIO ARAGÓN és el seu president.Si a can cuatro és tot vermell, a can sexta serà tot verd.El logotip del canar serà un 6 de color verd. Invertirà 492 milions d’euros els quatre primers anys i esperen una quota del 7 per cent pel 2010.És el primer canal a l’Estat gestionat per productores independents i mantenen que estan oberts a la incorporació accionarial d’altres grups empresarials. De moment el 60 per cent d’accions és de Televisa i el 40 per cent de GAMP. Aquest 40 per cent es reperteix amb Àrbol, Mediapro, Drive, Terrat i Bainet. ( Del 40 per cent: Árbol (40%), Mediapro (38%), Drive (10%), El Terrat (7%) y Bainet (5%)).