6.12.05

DIMARTS 6 DE DESEMBRE DEL 2005
Es veu que és el dia de la "consti". Bé, jo aniré al mercat de segona mà de Pals.

QEP SALUT. Els escolars de Madrid i Barcelona han de suportar massa soroll.
Un informe elaborat per l'OCU assenyala que els nens de ciutats com Madrid i Barcelona suporten alts nivells de contaminació acústica.
L'estudi s'ha basat en el mesurament del nivell de decibels que suportaven deu escoles -infantil i primària- ubicades en aquestes ciutats, en relació als paràmetres del model acústic que recomana la Comissió Europea. Els mesuraments s'han realitzat en horari lectiu durant els mesos d'abril i maig, i els resultats han estat diàfans: els nivells obtinguts oscil.laven entre els 53 i els 76 decibels, quan els que recomana l'OMS no passan dels 35 db i, fins a 40 db, en el cas de les ordenances de les dues ciutats.
El resultat és que 9 dels 10 col.legis superàva el límit acústics, segons l'OMS els nivells alts de sorolls poden provocar futurs problemes auditius si se suporten de manera sostinguda. L'OCU demostra amb aquest informe que les condicions acústiques de la majoria de les escoles són dolentes i demana que s’insonoritzin les aules.

QEP HÀBITS. Els executius i executius no volen tenir un càrrec.
Un estudi indica que els executius i les executives s’ho pensen dues vegades abans d’ocupar un càrrec de més responsablitat. El 54 per cent de les persones influents de l’empresa reconeix que si li donéssin l’opció de tenir un càrrec a l’empresa com el de conseller no l’acceptaria. Els llatinoamericans són els que més positiu veuen el càrrec però els europeus i nordamericans no volen càrrecs.
El factor principal és que si tens un càrrec decisiu a l’empresa no pots aconseguir, diuen, un equilibri entre vida privada i laboral.

QEP TENDÈNCIES. La literatura fantàstica és tot un èxit i no només per Harry Potter.
Ara arriba amb contundència al nostre país. Hi ha dos escriptors espanyols que estan tenint molt èxit entre joves i adolescents. Fan literatura fantàstica, un gènera totalment a l’alça. Es tracta de LAURA GALLEGO i RAFAEL ÁBALOS. Entre tots dos han venut 175.000 exemplars dels seus últims llibres.
Amb només 27 anys, la valenciana Laura Gallego ja ha fet una quinzena de llibres infantils i juvenils, va aconseguir l'èxit l'any passat amb La Resistència, primera part de la trilogia Memòries d'Idhun (Editorial Cruïlla), en què les vendes en castellà han arribat als 75.000 exemplars en tot just sis mesos (de l'edició en català se n'han venut 7.000). El mes d'octubre passat, va publicar la segona part, Tríada, i ja porta uns 50.000 exemplars venuts en castellà i 5.000 més en català. La trilogia es completarà el 2006 amb la publicació de l'últim volum. Són històries per nois i noies d’11 anys.
El malagueny Rafael Ábalos ha superat la barrera dels 50.000 exemplars i cinc edicions amb només dos mesos. La seva obra Grimpow (Montena) va ser notícia fins i tot abans de publicar-se, al vendre els drets a més d'una desena de països. Ja és a 20 països.

QEP TENDÈNCIES. Les plantilles fashion i terapèutiques.
Cada vegada més es creen articles de vestir de moda que també tinguin una funció saludable. Us presentem unes plantilles i une sabates elegants i terapèutiques.
La nova col·lecció de sabates de la italiana Rosana Ferrario crearà tendència. No és una dissenyadora sinó una doctora especialista en teràpies alternatives. Ha aconseguit fabricar una plantilla amb una estructura exclusiva que pressiona certs punts de la planta dels peus. Són punts escollits per la seva relació amb zones o òrgans problemàtics del cos humà. Amb la pressió d’aquests punts es fa un massatge continuo estimulant les defenses i produeix una resposta positiva sobre l’estat d’ànim. Les plantilles fan reflexoteràpia i també cromoteràpia ja que en cada punt s’aplica també un color diferent.
Els punts liles: Estimulen la imaginació i la meditació
ELs punts blaus: Transmeten serenitat i equilibri
Els punts verds: Tonificants del cos i la ment
Els punts taronjes: Per la sabiduria, la creativitat i la comunicació.

QEP CITES
- Avui actuació de DIEGO EL CIGALA Al Liceu de Barcelona. Presenta el seu últim treball PICASSO EN MIS OJOS

- A Razzmatazz concert de THE BLACK EYED PEAS. Presenten amb entrades esgotades el seu últim disc Monkey Business.Diuen que és l’últim d’aquesta banda d’èxit abans de la separació.

Fires de Catalunya
-A Barcelona, FIRA DE NADAL A LA SAGRADA FAMÍLIA, A LES CORTS, A NOU BARRIS, POBLE SEC i FIRA DE SANTA LLÚCIA ALS VOLTANTS DE LA CATEDRAL DE BARCELONA
-MERCAT DE NADAL A CAMBRILS
- FIRA DE LA PURÍSSIMA A LA VALL DE CAMPRODON
- MERCAT DE NADAL AL VENDRELL
- XXV FIRA DE L'AVET D'ESPINELVES
- FIRA MERCAT DE NADAL A FIGUERES
- XIII FIRA DE SANT NICOLAU AL NUCLI DEL MALLOL a La Vall d'en Bas
- EL RACÓ DELS OFICIS a Mataró
- MERCAT DE SEGONA MÀ A PALS
- XVI FIRA MERCAT DE LA TERRISSA CATALANA A QUART
- FIRA DE LA PURÍSSIMA A SANT BOI DE LLOBREGAT
- MERCAT ARTESÀ DE NADAL a Setcases
- VII FIRA D'ARTISTES I ACTIVITATS TRADICIONALS A TÀRREGA
- MERCAT D'ANTIGUITATS I COL·LECCIONISME A TORREDEMBARRA
- X MOSTRA D'ARTESANS, CERAMISTES I PINTORS LOCALS, X FIRA DE NADAL I REIS, I MOSTRA D'OLI D'OLIVA ACOMONT D'ULLDECONA

QEP NOMS PROPIS

MARILYN MANSON
S’ha casat amb la ballarina DITA VON TEESE. EL casament va ser la nit de dissabte passat. Hi havia 50 convidats entre els quals la filla d’Elvis, Dior i Galiano.
Es dona el fet que els convidats anaven maquillats més del compte potser per estar a l’alçada de Manson. Al bloc us posarem una foto de la parelleta. S’ha de veure.

ELTON JHON
Ahir es van legalitzar a la Gran Bretanya les unions civils de parelles del mateix sexe.Alguns famosos homosexuals ja fan cua per casar-se.
La primera parella de la llista és la formada per Sir Elton John i el seu nòvio David Furnish, que porten deu anys junts i que no els fa vergonya dir que estan enamorats.
Elton John va conèixer el seu company quan aquest era productor de documentals i va treballar en un programa en el qual participava el cantant. Es casaran el 21 de desembre, el primer dia permès. Diuen que la cerimònia serà un acte privat i petit perquè no volem que es converteixi en un circ. Només els acompanyaran els seus pares però més endavant faran una gran festa per amics.

GEORGE MICHAEL
També es casarà George Michael però el mes que ve. El gener. Es casa amb el seu company Kenny Goss. Porten deu anys junts. Avancen que serà tot molt auster.

CHRIS MARTIN i GWYNETH PALTROW
Han fet oficial que esperen el seu segon fill.

QEP TELE

- HELENA GARCIA-MELERO presentarà en solitari La Marató el dia 18 de desembre. TV3 la dedica aquest any a les malalties mentals. Hi haurà entrevistes i les actuacions de Lluís Gavaldà, Mayte Martín, Lluís Llach i David Bisbal.

- CUATRO emet per primer dia pel·lícules en aquest festiu.

- La primera fa aquesta nit una gala especial de EL DISCO DEL AÑO. Entren a la llista els discos que hagin superat els 50.000 exemplars venuts aquest any.

- Antena 3 i TVE no estan dacord amb les conclusions de l'estudi de l'ART, l'AGrupació de Teleespectadors i Radioients.