4.12.05

DIVENDRES 2 DE DESEMBRE DEL 2005
Avui comença el SUPERPONT. Suposo que hi ha poca gent que comenci vacances i s'hi torni a posar el 12 de desembre. De totes maneres tothom s'ho munta per tenir com a mínim alguns dies festius. A Madrid la pròxima setmana n'hi diuen "La de la Margarita", un dia sí i un dia no.

QEP ACTUALITAT. L'OMS no vol fumadors.
S’intuïa que passaria i ara ja s’ha confirmat. Comença la discriminació laboral contra els fumadors. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat que des d’aquest 1 de desembre no pensa contractar persones fumadores.
L’organisme, que depèn de l’ONU, vol que tots els seus treballadors abandonin l’hàbit i els ajudarà, mèdicament i econòmicament, a aconseguir-ho.
Des d’ahir, totes les ofertes laborals de l’organisme inclouen els avisos l’OMS és un espai no fumador” i “l’organització no contracta consumidors de tabac, sigui quina sigui la fórmula”. Així mateix, en el formulari per demanar feina a l’ONU inclou la pregunta: “Vostè és fumador?” i si el candidat respon que sí, se’l descartarà.També s’ha explicat que, no s’investigarà ningú, però que si es descobreix que algú ha mentit sobre la seva condició de fumador, se li “aplicaran mesures disciplinàries”.

QEP BONA NOTÍCIA. Reducció d'una taxa injusta.
Els comerços pagaran menys taxes als bancs per cobrar amb targeta.
A partir de l’1 de gener de 2006, els comerços que cobrin amb targeta de crèdit hauran de pagar menys taxes als bancs. Això serà possible gràcies a un acord que firmaran avui el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, José Montilla, les entitats de crèdit i les entitats que representen els comerciants..

QEP NADAL. Llista dels regals preferits.
La marca de piles DURACELL ha fet una enquesta entre nois i noies de 5 anys sobre el què demanen als reis. Els triomfadors d'aquest any: L' ‘Scalextric’ digital, un circuit de carreres i un estudi de tatuatge.

QEP BUTXACA. Hi ha més pisos de lloguer a Barcelona però són més cars.
Ho diu un estudi del portal immobiliari www.idealista.com
L’oferta de pisos de lloguer a Barcelona s’ha multiplicat per 13 des del 2001. Dels 297 que hi havia aleshores, hem passat als 4.048 actuals.
La previsió és que vagin augmentant encara més els pròxims mesos.
El districte amb més pisos de lloguer és l’Eixample seguit de Sarrià-Sant Gervasi.
Pel què fa als preus, des del 2001 fins ara han pujat d’un
48,7 %. On menys ha pujat és a Nou Barris i on més a Ciutat Vella.
El preu mitjà de lloguer per metre quadrat mensual a Barcelona ha passat de 8 euros el 2001 a 11 euros ara.

QEP BUTXACA. Brussel·les vol obligar els bancs a fer les transferències en un dia com a màxim.
La Comissió Europea va presentar ahir una proposta de directiva per crear un mercat de pagaments únic a la Unió Europea que preveu obligar els bancs a fer totes les transferències electròniques en territori comunitari com a màxim un dia després del moment en què hagin estat ordenades pel client. Aquesta exigència s'aplicaria sempre que no calgui un canvi de divisa.
La mesura ja ha provocat la protesta dels bancs, que consideren que els generarà massa costos. L'Associació Europea de Bancs Públics ha assenyalat, a través d'un comunicat, que "un termini tan curt no és realista i no té en compte les infraestructures transfrontereres existents". Caldrien, diuen, ajustos i grans inversions. Les entitats bancàries demanen com a mínim tres dies.

QEP TENDÈNCIES. Granges d’animals dins la ciutat.
A Londres han proliferat molt els últims temps i ara arriben a l’Estat Espanyol. Es tracta de grangetes urbanes en els dos sentits de la paraula. Uns locals per anar a brenar, celebrar aniversaris o anar a prendre alguna cosa i granges perquè tenen animals de granja.
És un bon lloc pels pares que ho passen malament quan el nen plora, crida o es mou molt en un bar on han entrat a fer el tallat. A les granges urbanes això s’entén. És un lloc per pares i fills i és una necessitat per treure la idea dels nens i nenes urbans que el pollastre és allò que gira al voltant del rustidor o que un enciam es troba ja embolicat. A Londres n’hi ha bastantes i ara se n ‘ha inaugurat una a Madrid amb força èxit. No tardarem segurament en trobar-ne una a Barcelona, a hores d’ara ja es deu estar gestant.
Als Estats Units la tendència va més enllà i s’ha posat de moda el lloguer de grans granges per passar el cap de setmana.

QEP TENDÈNCIES. Un llibre amb els deu hotels més exclusius.
El luxe agrada encara que no sigui accessible. Potser precisament per això.
Proliferen les guies de llocs caprixosos per passar una nit o zones que no es coneixen tant. El sumum d’aquesta tendència és un llibre que ha fet el president de l’agència de viatges L4 Viajes que recull deu hotels de luxe del món que estan en llocs i zones poc transitades per turistes. Cap dels deu figura en guies convencionals.
Santiago Letamendía escull deu hotels que ell mateix ha vist.
El més selecte de tots deu és el Château de Bagnols a Beaujolais, França. Aquesta és una de les habitacions

Es tracta d’un castell del segle DOTZE convertit en hotel de luxe de cinc estrelles. Té 20 habitacions. Està decorat amb moltes obres d’art. És un hotel-museu. El servei el porta Rocco Forte que regente hotels molt bons al món. Una habitació pot costar en aquest hotel de luxe 2.270 euros la nit. Si vols més detalls o fer una reserva clica AQUÍ.

QEP TECNOLOGIA. Ja ha sortit a la venda a Catalunya la XBOX 360.
És la primera conssola de videojocs de la nova generació i per això ha generat tanta expectació. És la millor per jugar a través de la xarxa però sembla que té alguns problemes. La conssola de Microsoft s'ha avançat als seus competidors Nintendo i Sony. No se sap el que preparen però es rumoreja que la Nintendo Revolution podria incloure un comandament d'una sola mà amb moltes possibilitats.

QEP TECNOLOGIA. Els virus també en caixers.
La marca SYMANTEC ha desenvolupat un softwarea través del qual bancs i caixes poden reduir el risc d’infectar-se per virus.
Són un conjunt d’aplicacions per protegir la xarxa dels caixers automàtics. Des que es poden fer diverses accions que es connecten a internet al caixer, el risc que hi hagi hackers que penetrin i que hi entrin virus lògicament s’ha disparat. Els caixers automàtics tenen al seu interior un ordinador personal convencional amb Windows.

QEP TECNOLOGIA. Han detingut sis persones per instal·lar programes de Microsoft sense llicència.
Les denúncies de Microsoft contra establiments que, segons l’empresa, fomenten la pirateria, s’estan traduïnt en actuacions policials. Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres sis persones de dues botigues de Montcada i Reixac (el Vallès Occidental) i Barcelona, a les que acusa d'un delicte contra la propietat industrial i intel·lectual per copiar i instal·lar programes informàtics originals de Microsoft sense pagar la corresponent llicència.

QEP NOMS PROPIS
JULIA ROBERTS
Tot i no treballar aquest any perquè està de baixa per maternitat, JULIA ROBERTS continua sent l’actriu més ben pagada de Hollywood.
El seu sou és de 20 milions de dòlars per pel·lícula.
El novembre de l’any passat va donar a llum a uns bessons i aquest any no ha gravat cap film. La seva última intervenció al cinema va ser a CLOSER.
Llista de "The Hollywood Reporter":

JULIA ROBERTS ( 20 milions per peli)
NICOLE KIDMAN ( 17 milions per peli)
RESE WITHERSPOON
DREW BARRIMORE.
RENÉE ZELLWEGER
ANGELINA JOLIE
CAMERON DIAZ
JODIE FOSTER ( 10 milions per peli)
CHARLIZE THERON
JENNIFER ANISTON ( 9 milions per peli)

ALEJANDRO SANZ i SHAKIRA
Els rumors sobre una possible relació entre ALEJANDRO SANZ i SHAKIRA tornen a estar presents. No és per les imatges del video de la cançó conjunta TORTURA sinó perquè les últimes setmanes se’ls ha vist a les seves cases respectives a Miami.L’últim cop va ser el cap de setmana passat. Shakira estava a casa d’ell. Abans Sanz havia visitat la colombiana a casa dels seus pares-
També han vist la presumpte parella en el vaixell del cantant en companyia d’una altre parella aquesta sí confirmada. Paulina Rubio i Colate.

QEP CITES D'OCI
- L'adaptació d''Oliver Twist' de Roman Polanski s’estrena avui. Es pot veure doblada al català en dotze cines de Catalunya.
La nova versió del clàssic nadalenc de Charles Dickens es podrà veure a Arenys de Mar, Barcelona, Palamós, Berga, el Vendrell, Sant Cugat del Vallès, Girona, Mollerussa, Olot, Terrassa, Vic i Vilafranca del Penedès.
La pel·lícula explica les peripècies d'Oliver Twist, un nen orfe dels barris populars londinencs, que s'escapa de l'orfenat on viu i s'integra en una banda de lladres.

- També en cinema, 'Princesas', de León de Aranoa, l’han seleccionada per participar en el Festival de Sundance. Participarà en la secció World Cinema, que premia el millor llargmetratge independent internacional d'entre una selecció de títols de tot el món estrenats l'any anterior.
La 'premier' d'aquest film a Sundance, que serà entre el 19 i el 29 de gener, suposa l'estrena de la pel·lícula als Estats Units i el començament de la seva carrera internacional.

- Entrades dels Rolling Stones. Les entrades per veure als Rolling Stones a Valladolid seran més barates que a Madrid i Barcelona .El fet que la Junta patrocini el concert permet aquestes diferències en els preus.
Les entrades per Barcelona es posen demà a la venda

- ENRIQUE MORENTE avui a Girona dins de la programació del Festival Internacional de Teatre Temporada Alta 2005.

QEP TELE
AUDIÈNCIES
El rànquing d'audiència del novembre a Catalunya situa Antena 3 en la primera posició amb un 20,3% de share, tot i haver perdut 7 dècimes respecte al mes anterior, segons dades de Sofres. Segueixen la cadena Tele 5 (19%) i TV3 (18,9%, una dècima menys que a l'octubre). Mentre que TVE s'ha mantingut amb la mateixa quota (15,9%), el K3-33 ha pujat dues dècimes, fins a situar-se al 5,1%, per davant de La 2 (amb el 4,1%). El debut de la nova cadena Cuatro s'ha xifrat amb un share de 4,2%.
En referència a la classificació dels 40 programes més vistos, TV3 assumeix el lideratge amb un total de 16, dels quals 7 es troben entre els 15 primers. Destaquen en les primeres posicions Caçadors de bolets, el partit Barça-Peace Team, Ventdelplà, 30 minuts, Afers Exteriors i El cor de la ciutat. L'audiència de TV3, amb el 18,9% del share, baixa una dècima respecte el mes d'octubre.