1.12.05

DIJOUS 1 DE DESEMBRE DEL 2005
Ha començat la TDT. Sí. No notem rès diferent respecta ahir.

QEP ACTUALITAT 1
Avui és el Dia mundial de la lluita contra la SIDA. La jornada la convoca l’ONU i aquest any sota el lema.
Aturar la sida. Mantenir la promesa.
La ministre de sanitat i consum, ELENA SALGADO, ha demanat als ciutadans més compromís en la lluita contra aquesta malaltia i contra la discriminació de les persones que ja la pateixen.
També ha fet referència a l’actitut de l’església i afageix que l’abstinència i la fidelitat que promulga l’església no són suficients per combatre la SIDA.
Es calcula que a Espanya hi ha entre 120.00 i 150.000 persones amb el VIH.
La dada positiva és que els casos de Sida han baixat gràcies als tractaments i les mesures de prevenció des del 1996 fins ara,
El 2004 es van registrar dos mil nous casos, un 6,6 per cent menys que l’any anterior.

QEP ACTUALITAT 2
A França han practicat el primer transplantament parcial de cara. Ho han fet a una dona de 38 anys que havia quedat desfigurada de la cara al ser atacada per uns gossos. L’operació s’ha fet entre diumenge i dilluns a Lió i gràcies a la donació d’un malalt de Lille que es troba en estat de mort cerebral.
No tenia nas ni llabis. Era una intervenció d’alt risc tant des del punt de vista mèdic com psicològic. Si la dona accepta els ingerts que li han posat, tindrà una nova imatge.

QEP TENDÈNCIES. Consumidors que reclamen més.
Als Estats Units ja fa molt temps que està instal·lada la cultura de reclamar com a consumidors però aquí erem fins ara consumidors submissos.
El Baròmetre del consum 2005 fa evident que això està canviant. Els últims quatre anys s’han doblat les reclamacions i la tendència és la d’un consumidor molt més actiu que vol defensar els seus drets.
El 2002 hi va haver un 12 per cent de queixes, el 2003 un 16 per cent, el 2004 un 17 per cent i el 2005 un 21 per cent. La tendència és clarament a l’alça.
Les queixes més nombroses tenen a veure amb la telefonia mòbil. Per zones les que més reclamen són Madrid i Barcelona. El sector que acapara més reclamacions és el de la telefonia seguit a distància per l’alimentació, assegurances i electrodomèstics. Després gas, electricitat, aigua i informàtica i electrònica.
Són les conclusions d’un baròmetre que fa cinc anys que publica anualment la Fundació Eroski.

QEP TENDÈNCIES. Ha tornat amb molta força MARIO BROS.
Va ser pioner com a personatge dels videojocs, bastant rudimentaris si els comparem amb els d’ara. De fet no havia marxat mai però ara l’han convertit en un esportista i ja es comença a notar que crearà tendència al mercat dels videojocs i les conssoles.
Mario Bros juga ara al golf, condueix carts i és un as del futbol.
Protagonitza un joc per a la Nintendo DS, un altre per la Game Boy Advens i un altre per la Game Cube.
MARIO KART DS té la particularitat que és el primer joc que s’ofereix en la plataforma amb connexió wi fi i poden fer cursa de Karts molts jugadors alhora des de diverses aparells connectats via Wi fi. Internet sense fils.


QEP TENDÈNCIES. Menjar bé i aconseguir està saludable és tota una tendència.
De fet és una BONA moda.
El Barça i la Generalitat volen vetllar per la nostra salut i han firmat un conveni per promoure l'activitat física saludable.
L'acord contempla incentivar i organitzar activitats conjuntes per a la promoció i el foment d'hàbits saludables, adreçats als ciutadans.
Es vol fomentar l’activitat física a les escoles, preparar investigació, estudis i editar publicacions. També afavorir la presència de tècnics i jugadors del Barça en activitats organitzades per la Conselleria de Salut.

QEP TECNOLOGIA. Blocs i hàbits
El 80 per cent de blocs que hi ha ara a l’Estat Espanyol s’han creat l’últim any. Segons un estudi fet per MSN, les dues funcions que més es valoren alhora de fer un bloc són la possibilitat d’insertar i posar fotos i la d’escriure i rebre comentaris d’altres usuaris.
Hi ha la possibilitat que el diari electrònic el pugui visitar tothom o bé només els teus contactes. El 63 per cent de les persones consultades el tenen obert a tohom i el 23 per cent només volen donar accés als seus contactes.

QEP NOMS PROPIS
SORAYA ARNELAS
El disc de debut de la segona classificada a l’últiam edició d’Operación Triunfo, SORAYA, surt a la venda dilluns que ve editat per la discogràfica de Kike Santander i gravat el mes passat a Miami. Es titula CORAZÓN DE FUEGO. Té onze cançons.
Soraya surt com a SORAYA ARNELAS perquè ja hi ha una altre cantant que es diu Soraya. Hi ha des de dance a balades passant pel soul, el pop i els ritmes llatins.

COLDPLAY
Han cedit la seva cançó TALK de l’últim disc SPEED OF SOUND per un episodi de la sèrie televisiva de la CBS Csi:_ Nova York.
El debut televisiu es produirà durant una escena clau en la que el detectiu Danny Messer rep una trucada en el seu mòbil amb la sintonia de la cançó.
Talk és el tercer senzill del disc de Coldplay i descata perquè fa un sampler de la cançó COMPUTER LOVE dels Kraftwerk. S’ha convertit en una de les més espectaculars del disc. Lògicament una vegada hagi sortit a la sèrie televisita tothom qui vulgui se la podrà descarregar per un mòdic preu, diuen.
La companyia discogràfica no ha detallat si això també serà possible a l’Estat Espanyol. A la seva pàgina web ja es pot veure el videoclip de la cançó.

QEP CITES
- Aquesta nit al Liceu de Barcelona concert conjunt de la israeliana NOA i l’uruguayà guanyador d’un Òscart JORGE DREXLER.
El concert comença a les nou del vespre

- Avui comença el festival de cinema digital RESFEST 2005
El certamen es fa a Barcelona, Madrid, Las Palmas i Vigo des de demà i fins al 4 de desembre, tindrà per primera vegada una secció pròpia que recopilarà les millors produccions espanyoles en l'àmbit del cinema digital, els vídeos musicals i l'animació gràfica. El Mercat de les Flors de Barcelona en serà la seu.
S’estrenarà GINGA, un documental produït per FERNANDO MEIRELLES que parla de futbol i es farà un homenatge al músic BECK que s’ha caracteritzat per perseguir el talent audiovisual. RESFEST és una iniciativa de la revista RES considerada la bíblia del cinema digital.

- Torna a Barcelona el musical de QUEEN. El musical 'We will rock you', que homenatja la figura de Freddy Mercury, tornarà al Teatre Principal de Barcelona el pròxim 15 de desembre després del seu exitós pas per la capital catalana l'any passat, quan va rebre més de 20.000 espectadors al teatre Apolo en només tres setmanes. El productor del muntatge a Espanya, Luis Alvarez, ha explicat avui que per a la seva tornada a la Ciutat Comtal han triat el Teatre Principal perquè "té una orquestra àmplia" que permet als espectadors veure els vuit músics que toquen en viu i que a l'Apolo quedaven coberts per l'escenari.
Álvarez ha explicat que el musical és una manera d'"homenatjar la banda", que ha considerat la "primera en rock'n'roll en àmbit mundial, per davant d'Elvis Presley i The Beatles".

- AVRIL LAVIGNE
Està gravant el seu nou disc d’estudi i paral·lelament participa en la seva primera pel·lícula. D’aquí a pocs dies es gravarà a Mèxic el film THE FLOCK en què hi participa la cantant juntament amb Richard Gere.
Hi farà un petit paper. Farà de nòvia d’un dels protagonistes. Richard Gere fa de policia. Lavigne ha dit que vol fer aquest paper per canviar una mica i començar per veure si serveix o no per actuar. Avril Lavigne ha promès que el 2006 es posarà seriosament a treballar en un nou disc. Alguns els gravarà aquest Nadal però la majoria l’any que ve.

HOMES I DONES
Han trobat el lloc del cervell que ens diu si estem GRASSOS o NO. Això que sembla una tonteria té la seva importància.
Un grup de científics han fet un estudi que publica aquesta setmana la revista NATURE i que localitza en quin lloc concretament del cervell es dona aquesta percepció.
ÉS AL CÒRTEX PARIETAL, just a sobre de l’orella.
És en aquesta zona que es produeix la que els científics han batejat com a LA IL·LUSIÓ DE PINOCHO. Aquesta il·lusió provoca que una persona tingui una percepció aproximada del seu pes i el seu tamany. Es dona a través de vibració artificial de certs tendons del cos.
Diverses vibracions poden fer que, per exemple, una persona pensi que el seu nas sigui més llarg o més curt. Per això li han posat el títol de la il·lusió de Pinoxo.
Un grup de 17 persones es van sodmetre a un experiment bastant estrany, per cert.
Consitia a utilitzar les vibracions en un tendó de la mà que estava en repós però que tenien la percepció que movien. Després se’ls feia tocar la cintua i tots tenien la sensació que tocaven una cintura més prima. De fet els individuos tenien la sensació que tocaven una cintura quatre vegades més petita. Quan se’ls va escanejar el cervell es va notar que hi havia una gran activitat en la zona posterior al còrtex parietal.

QEP TELE

L’Informe anual de la pofessió periodística 2005 que edita l’Associació de la premsa de Madrid conclou que la TELEVISIÓ és el mitjà de comunicació amb menys credibilitat entre els joves i els universitaris.
L’estudi s’ha fet sobre una mostra estatal de 1200 individuos i desvela que la tele té més credibilitat entre la població espanyola de més edat. En canvi els joves valoren més els diaris, la ràdio i internet.

CANVIS
El diari AVUI publica que el programa 180º no continua.L'últim serà el 29 de desembre però els pròxims dijous ja no n'hi haurà per diversos motius.

PREMIS
El Consell de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió (ATV) ha acordat concedir el premi Tota una Vida 2005 al periodista Jesús Hermida en reconeixement a una "brillant trajectòria professional".

AUDIÈNCIES
L'estrena de Navarro a TVE desbanca els seus competidors de la franja tardana
L'espai Ruffus&Navarro, que va estrenar Pepe Navarro a TVE dimarts a la nit, es va endur el 20,4% del share a nivell estatal, amb 1,7 milions d'espectadors. Aquestes xifres el van situar com a líder d'audiència en la seva franja per davant del programa d'Andreu Buenafuente a Antena 3, que va ser seguit per 1,7 milions de televidents amb una quota de pantalla del 18,3%. Més endarrere es van situar Agitación+IVA a Telecinco (15,8%) i Noche Hache a Cuatro (7,5%). Ruffus&Navarro es va estrenar amb un reportatge sobre la compra de viagra per internet, una entrevista amb el ballarí Joaquín Cortés i els personatges que el van fer popular com Crispín Klander o Pepelu, entre d'altres.

ANDREU BUENAFUENTE torna a TV3 per Cap d’Any.
Farà un monòleg que donarà pas a les campanades que es fan des de Breda, escenari de Ventdelplà. Buenafuente gravarà un especial d’una hora el pròxim 17 de desembre al teatre Fortuny de Reus

TV INTERNACIONAL
- El consell de ministres francès ha aprovat avui la posada en funcionament, "abans del final de 2006", de la Cadena Francesa d'Informació Internacional (CFII), projecte amb participació pública i privada que aspira a crear una "CNN a la francesa", com ha estat definit el nou canal a França.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

vab банк
vab банк
[url=http://www.ricardo.com.ua/news/releases/110220]vab банк[/url]
http://www.ricardo.com.ua/news/releases/110220 - vab банк