4.11.05

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DEL 2005
Avui és Sant Carles i la festa dels banquers. Aprofiteu avui per anar a demanar un crèdit!! ja

QEP BUTXACA. El futbol influeix a la borsa.
Un estudi prova que els resultats dels partits de futbol influixen directament en el comportament dels mercats de valors.
L’estudi l’ha fet el Dartmouth College i el publica la revista econòmica Cinco Dias.
Apunta que els resultats de futbol influeixen directament en l’humor de tot un país.
L’humor és un factor molt important a l’hora de decidir una inversió segons els autors del treball. Un dels autors de l’estudi, Diego Garcia, afirma que els resultats dels partits poden tenir un considerable efecte sobre el preu de les accions. La investigació, en la que també ha participat l'Institut Tecnològic de Massachusetts -MIT- i Oyvind Norli, de Noruega, tracta d'esbrinar la relació entre els resultats de competicions internacionals i la marxa de la Borsa.
Els mercats de valors d'un país baixen un 0,39% de mitjana després d'una derrota de la selecció en un partit de la Copa del Món i 0,29% en qualsevol altra cita internacional. L'estudi també ha detectat que el fenòmen és més gran en llocs on hi ha més afició, com Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia o l'estat espanyol.

QEP TECNOLOGIA. Google ofereix llibres.
Google ofereix més de 10.000 llibres sense copyright a internet.
Des d’ahir a la matinada es poden trobar a través del buscador. És el primer pas en la creació d'una gran biblioteca virtual sense haver resolt de moment a favor seu la controvèrsia sobre els drets d'autor.
Entre les obres editorials ofertes en el portal http://www.print.google.com hi figuren llibres recentment desprotegits i documents del Govern nord-americà.
Mentrestant , Google té una batalla judicial amb cinc grans grups editorials en contra aquesta divulgació. Google Print té una versió en castellà en la qual pot consultar-se una àmplia varietat de títols. Generalment, les editorials amb drets sobre les obres solen accedir que s'ofereixi la portada, la contraportada, l'índex i alguns epígrafs, però no el conjunt de l'obra.
El projecte d'una gran biblioteca a internet va ser anunciat l'any passat i, per dur-lo a terme, Google espera obtenir algun tipus de beneplàcit de la Biblioteca Pública de Nova York i de quatre centres universitaris més: Stanford, Harvard, Michigan i Oxford.

QEP TECNOLOGIA. El govern andorrà ofereix ADSL gratis.
A Andorra, el govern ha anunciat que oferirà als alumnes del país la possibilitat de connectar-se a casa amb ADSL de manera gratuïta.
La ministra andorrana Roser Bastida recorda que "hi ha un estudi del 2004 que reflecteix que hi ha un tant per cent molt elevat d’alumnes que tenen ordinador a casa i ara el que volem és facilitar-los la connexió a la línia ADSL". El departament també ha previst impulsar "plans de finançament a través de les empreses del país" que facilitin a les famílies la compra d’aquesta mena d’aparells perquè tots els estudiants tinguin accés a Internet des del domicili. A més, la ministra va indicar que "també s’instal·laran connexions en llocs públics des d’on l’infant podrà accedir-hi".

QEP TENDÈNCIES. Cinema al teatre.
Una de les tendències que s’imposa en teatre és traslladar èxits de musicals cinematogràfics a la sala petita. Alguns ho fan amb èxit i d’altre no tant. De moment han passat per l’escena de Barcelona sense pena ni glòria el musical de GREASE. Des d’aquesta setmana es pot veure al teatre Apolo i en principi per dos mesos el musical del film AL OTRO LADO DE LA CAMA: Els protagonistes són Marta Solás, Coté Soler, Raul Peña i Cristina Alcazar. Música dels anys 80 i embolics de parella.
D’altra banda ja podem anunciar que torna a Barcelona el musical sobre els QUEEN We will rock you. Es una mena d’hometge a Freddy Mercuri. Es podrà veure al Teatre Municipal de Barcelona el 15 de desembre. Ara fa un any ja el van veure a l’Apolo unes 20.000 persones. El musical, supervisat pels membres de la mítica banda Brian May i Roger Taylor, que van assistir a una funció a Barcelona l'any passat, narra la història de la reconquesta de la música en un escenari futur agafant com a fil conductor les cançons de la mítica banda anglesa Queen.

QEP TENDÈNCIES Moda ABBA.
Ja podem dir que el grup ABBA marca una tendència una altre vegada aquest 2005. L’altre dia van guanyar amb “Waterloo” el premi a millor cançó dels 50 anys d’Eurovisió, Madonna els ha fet un homenatge a Hung Up, la cançó de presentació del seu nou àlbum que surt a la venda el 14 de novembre, a Madrid triomfa el musical MAMA MIA amb la Nina entre les protagonistes i avui a Barcelona i durant tres dies estrena d’un espectacle centrat amb les cançons dels suecs. ABBAFEVER al Barceloan Teatre Musical. Queda ABBA per estona. No confondre amb el musical Mama Mia.
Aquí els ABBA són Jasmin Vandell, Dominique Lacasa, Tom Luca y Max Marcus Fritzsch

QEP CITES DEL CAP DE SETMANA- Concert d’Oasis avui a la Vall d’Hebron. Entrades esgotades
- L’argentí Ricardo Darín torna avui al teatre Tívoli amb l’obra ART, una reflexió sobre l’amistat i la tolerància. Entre el 2003 i el 2004 Darín ja va portar amb molt èxit aquesta obra a Barcelona.
- Des d’ahir i fins diumenge es fa al recinte Fórum EL Saló de la Xocolata obert a tothom.
- Concert d’OBK demà a Bikini.
- A Manresa, cap de setmana de la fira d’arrel de la Mediterrània
- S’estrena ABBAFEVER al Barcelona Teatre Musical. Es pot veure avui, demà i diumenge.
- A l’Annexe del Sant Jordi Fira del Disc de Barcelona sense Jordi Tardà que està liat amb el museu. Els nous organitzadors aposten per subhastar també objectes curiosos. En l’edició que tindrà lloc aquest cap de setmana, el protagonista serà John Lennon, de qui es posaran a la venda una cullereta, un cabell i un document que va signar per contractar un detectiu. Després d’engegar a l’estació de França, la nova Fira del Disc de Barcelona celebra la seva quarta edició a l’annex del palau Sant Jordi, a Montjuïc. L’entrada de dia costa 6 euros. Hi haurà actuacións. Destaca la d’Elliot Murphy però també hi ha bona música de casa com la dels FRENÈTIC demà dissabte a la tarda.
- Saló del Hobby
- Saló d'Esoterisme. El Màgic al Sant Jordi.

Música.
1) Ahir al vespre es van entregar els premis MTV EUROPA en un acte a Lisboa.
Els Greenday van ser els grans protagonistes.
Madonna va actuar presentant el seu primer senzill Hung Up del disc que surt a la venda el 14 de novembre.

2) Aquesta matinada s'han donat els GRAMMY LLATINS a Los Angeles.
El gran triomfador ha estat JUANES que s'ha emportat tres premis
BEBE que sortia amb cinc nominacions s'ha acabat emportant un premi com a artista nova. Ha fet la seva primera actuació als Estats Units.
ALEJANDRO SANZ ha rebut dos gramòfons per la cançó


QEP TELE
La cadena francòfona per satèl·lit TV5 Monde, finançada pels Governs de França, Bèlgica, Suïssa, Canadà, el Quebec, Burkina Faso i el Senegal, inclourà el català per subtitular els seus programes. Així ho ha anunciat Jean-Jacques Aillagon, president-director general de la cadena, qui ha assegurat que amb aquesta iniciativa es vol enfortir la diversitat. Fins ara, TV5 Monde ja disposa de llengües com l’alemany, l’anglès, l’àrab, el danès, l’espanyol, l’holandès, el portuguès, el rus i el suec en el seus subtítols.

2 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.