7.11.05

DILLUNS 7 DE NOVEMBRE DEL 2005
Dia en què veurem la cara de la infanta Donya Leonor i dia d'un altre naixament, el d'una nova cadena de televisió. Dues cares noves.

QEP TEMES DEL DIA
Els metges desaconsellen les sales per a fumadors a les empreses.

El Comité Nacional per a la prevenció del tabaquisme format per metges adverteixen que les sales habilitades per fumadors en empreses, exposarien els consumidors a la temptació.
Calculen que hi ha actualment un 70 per cent dels fumadors que volen deixar l’hàbit i creuen que l’habilitació d’aquests espais específics els desanimaria a intentar-ho.
Afageixen que aparentment aquesta iniciativa sembla atractiva i respectuosa amb la llibertat del fumador però té moltes desavantatges i inconvenients.
Metges i científics estan al cent per cent dacord que les empreses estiguin lliures de fums.

QEP Embarassades Sí al volant però amb cinturó
Tot i que les dones amb estat No estan obligades a portar el cinturó per conduir, el govern català ha començat una campanya per conscienciar-les que se’l posin. La Generalitat demanarà al govern espanyol que modifiqui el Reglament de Circulació per tal que obligui a usar aquest sistema passiu de seguretat a les dones gestants. Es es calcula que entre un 2 i un 3% de dones es veuen implicades en accidents mentre estant embarassades i que els sinistres signifiquen que s'interrompin entre 200 i 700 embarassos cada any.

QEP BUTXACA. Les grues recaptadores.
Els 300 treballadors que porten les grues municipals de Barcelona han convocat una vaga indefinida perquè no estan dacord amb el sistema de treball.
Es veu que l’Ajuntament obliga a cada grúa enganxar diàriament un mínim de 7 cotxes i circulen 75 grúes. Això suposa uns ingressos diaris de 36.000 euros. Cada enganxada suet a 134 euros. Els treballadors de BCN Serveis Municipals també es queixen pel fet que abans anaven acompanyats d’un agent de la guàrdia urbana que decidia quin vehicle havien de retirar i ara han de fer ells una foto, enviar-la als agents i rebre la confirmació abans d’actuar. La vaga indefinida començarà el 25 de novembre i es farà els caps de setmana de les deu de la nit de divendres a les deu de la nit de diumenge.

QEP BUTXACA. 10 zones amb un mateix segell.
Una desena de comarques rurals espanyoles han creat la primera marca de qualitat que les identificarà de manera conjunta i que s'afegirà als seus propis distintius. L'objectiu és que els productors d'aquestes zones puguin presentar-se davant dels mercats internacionals de manera conjunta.
La iniciativa s'ha presentat aquest cap de setmana a l'Agrotur, la fira de turisme rural de Cornellà, i agrupa associacions de Jaén, Granada, Toledo, Girona, Burgos, Astúries, Pontevedra i València.
Segons l'acord, els productes o serveis que vulguin tenir aquesta marca de qualitat territorial s'han de comprometre amb tres principis: la gestió professional, el respecte a la igualtat d'oportunitats dels seus treballadors i el respecte al medi ambient.


QEP TECNOLOGIA. La Unesco creu que internet farà desaparèixer llengües.

La Unesco ha publicat un informe a través del qual alerta que per culpa de les nobes tecnologies poden arribar a desaparèixer aquest segle fins a 6.000 idiomes que avui es parlen al planeta. En aquest informe publica els últims dies, la UNESCO explica que tot i els avantatges de les noves tecnologies, aquestes poden accelerar la extinció de diverses llengües perquè la xarxa, diuen, afavoreix la homogenització, enlloc de la diversitat.

QEP TECNOLOGIA. Demanden un home per baixar-se pelis.
Als Estats Units continuen les demandes contra persones per descarregar música a través de la xarxa. Ara han demandat un home de 67 anys que no sabia fins ara, diu, què era intercanviar arxius per internat. La indústria cinematogràfica l’acusa de descarrera pel·lícules de forma il·legal al seu ordinador.
EN total s’hauria baixat 4 pel·lícules a través del programa iMesh.
Aquest home diu que el seu nét de 12 anys és qui ho havia fet i ha declarat deconèixer la ilegalita d’aquesta acció. Abans de passar per judici se’n pot salvar si paga 4.000 dòlars en 18 mesos.

QEP TECNOLOGIA. Arriba la GAMEBOY MICRO.
Des d’aquest divendres passat es pot comprar la GAME BOY més petita del mercat. Ja fa dos mesos que els japonesos la tenen i ara arriba al mercat espanyol. L’última conssola portàtil de Nintendo medeix 10-5-2 centímetres i pesa 79 grams. Permet intercanviar la carcassa, té una pantalla de dos pulçades i la publiciten com la més elegant que han fet fins ara. Accepta tots els jocs de l’actual Game Boy Advance SP i per tant té 700 jocs disponibles. La GAMEBOY MICRO costa 99 euros.
Arriba en un mercat revolucionat per la competència entre la NINTENDO DS que té un sistema de reconeixement de veu i la Playstation SP, la primera de Sony en el negoci de les portàtils.

QEP TENDÈNCIES. Tot a través d’SMS fins i tut un vibrador.
L'empresa britànica, Cool & Groovy Toy, acaba de presentar un viubrador que funciona a través dels missatges SMS que rep. Quan es compra el producte, el clien trep sis paraules secretes que controlen el dispositiu. Són 26 lletres amb tres diferents perfils de moviment i en cadascun d’ells cinc velocitats. És una idea morbosa. Quan el vibrador rep el missatge es connecta a través de la tecnologia bluetooth i segueix les ordres. Té 9 centímetres de tamany i un gruix de 3 i mig casi de diàmetres. Els que han fet el màrqueting del producte el dirigeixen a homes i dones. Per ells perquè se’l poden emportar posat a la feina i enviar-se un SMS. Per ells perquè poden saber que ella el porta i li poden enviar un missatget en qualsevol moment i en qualsevol hora.

QEP TENDÈNCIES. Ryanair prepara vols gratis.
Les línies de baix cost se les pensen totes i això va a més.
Ara el president de RYANAIR MICHEAL O’LEARY ha anunciat que d’aquí a un any i mit podria ofertar totes les seves places gratis. La fórmula secreta seria implantar dalt l’avió els jocs d’atzar i altres serveis durant el trajecte. D’aquesta forma la companyia ja tindria els beneficis suficients per fer el vol i suprimir les tarifes. S’establiria un sistema de pagament que permet carregar apostes fetes pels viatgers en les seves targes de crèdit abans de baixar. El joc s’establiria a través dels telèfons mòbils dels passatgers. Els avions tindrien instal·lada una subestació de mìbils amb antena. L’aerolinia podira quedar-se amb una comissió del cost de la trubada i un porcentatge del guanyat en les apostes. Ryanair calcula que 1 de cada 4 passatgers jugaria. El pròxim estiu comencen les proves.

QEP CITES MUSICALS
- THE RASMUS. Concert aquesta nit a la sala APOLO de Barcelona dels finlandesos THE RASMUS. L’any passat la seva cançó In the shadows es va convertir en gairebé un himne. Ara venen a presentar el seu nou disc Hide from the sun.
El cantant LAURI és un dels autors de cançons més conegut i popular de Finlàndia. El concert comença a les vuit del vespre i costa 24 euros.

- MICHAEL BUBLÉ. El 'crooner' Michael Bublé editarà el pròxim 22 de novembre 'Caught in the act', un CD i DVD en directe que recopila els seus millors temes i que va ser gravat en el Wiltern Theater de Los Angeles. El vocalista canadenc inclou en aquest àlbum en directe un duet amb Laura Pausini de la cançó 'You'll never find another love like mini'. El pròxim mes de desembre ve en concert a Barcelona.

- JHON LENNON. Una exposició a Barcelona recorrerà la trajectòria musical i personal de John Lennon. El centre comercial L'Illa Diagonal de Barcelona exposarà del 28 de novembre al 16 de desembre la mostra '25 aniversari de la seva mort. John Lennon: objectes d'una vida' en la qual a través d'objectes originals es podrà seguir la trajectòria musical i personal de l'exbeatle.
En l'exposició destaquen objectes com el certificat de naixement de Lennon, el seu llibre i fitxa escolar, la seva primera guitarra, la seva primera gravació, una cullera sopera, un cabell, una fitxa policial, denúncia de la Guàrdia Civil, la documentació per la qual contracta uns detectius catalans, un bust, la col·lecció de dibuixos eròtics 'Bag one', certificat del casament amb Yoko Ono, preservatius, un cartell de Richard Avedon, el manuscrit de la cançó 'Imagine', ulleres i el seu testament.Tots aquests objectes formaran part del futur Museu del Rock.

- LLUIS LLACH i FELIU VENTURA. Els cantants Lluís Llach i Feliu Ventura han editat el disc en directe 'Que no s'apague la llum', un àlbum que recull l'espectacle que els dos artistes porten presentant des de febrer i que va ser gravat a Xàtiva, ciutat natal de Ventura.

'Que no s'apague la llum', coeditat per Claus Records i Propaganda pel Fet, conté un CD amb 13 cançons de les gravades a Xàtiva i un DVD on s'inclou el concert gravat al palau Sant Jordi de Barcelona. En l'espectacle conjunt, els dos cantants interpreten composicions en solitari i en duet, sempre acompanyats a l'escenari per una banda de sis músics.

QEP TELE
- La notícia televisiva d’aquest dilluns es l’estrena d’un nou canal analògic privat a Espanya. El nou canal CUATRO. Arriba amb una intensa campanya publicitària de tanques per les principals ciutats de l’Estat. Arriba amb fixatges espectaculars.
Tot això començarà a les 8 del vespre i 44 minuts amb un programa especial de 13 minuts de benvinguda presentat per IÑAKI GABILONDO. Després farà el seu primer informatiu i després un programa titulat: HOY NO ESTRENAMOS PROGRAMA; ESTRENAMOS CADENA.
Entre els nous programes:
Dilluns MARACANNÀ 04 amb Carlos Latre i Michael Robinson. Barreja d’entreteniment i esports. El magazine de tarda CHANNEL 04 amb Anna Garcia Siñeriz, Boris Izaguirre i Juan José Ortega.CHICAS EN LA CIUDAD els dijous explica la vida quotidiana d’un grup de dones professionals urbanes. NOCHE HACHE, NOCHE 4 reportatges d’investigació amb Jon SISTIAGA, concursos...
AUDIÈNCIA: Això sortirà a compte?. Els analistes televisius pronostiquen fins a un 8 per cent de quota de pantalla. Una consulta feta pel portal Vertele. Diu que tots estan dacord en aquest share però hi ha discrepàncies alhora de definir a qui treurà audiència el nou canal. Des de l’agència CARAT diuen que afectarà sobretot Telecinco. Consideren que l’audiència no té fidalitat de marca sinó de programes.
Alguns experts diuen que la falta de pel·lícules els pot perjudicar.

- Estrena avui de PLAN C a Tele 5. Programa nocturn dels dilluns de El Terrat presentat per Carolina Ferre.

- El documental 'L'altra cara del K2' de TV3, premiat en el Festival de Mont-real