18.11.05

DIVENDRES 18 DE NOVEMBRE DEL 2005
Podrem fer tot el programa sense parlar d'un partit de futbol en concret i d'una cosa que diumenge fa 30 anys?.

QEP TEMA DEL DIA
S’ha presentat l’Anuari Econòmic comarcal de Caixa Catalunya d’aquest 2005.
En general l’activitat econòmica de Catalunya va créixer d’un 2,8 per cent l’any passat.L’Anuari fa una fotografia de l’activitat de cada comarca.

Les comarques líders són les de la perifèria del sud de Tarragona. La TERRA ALTA i la RIBERA D’EBRE són les que més han crescut gràcies, sobretot, a la producció d’energia i la construcció. Les que han pujat MENYS són Barcelona i l’àrea metropolitana per culpa del descens de l’activitat industrial. S’arrosseguen els problemes del tèxtil, la indústria química i la de material de transport

QEP BUTXACA. El malson d'un nou matrimoni.
L'Audiència de Barcelona ha condemnat l’empresa Viatges Halcón a indemnitzar una parella de nuvis per haver-los allotjat en un hotel situat en una zona marginal i perillosa de la ciutat de Los Ángeles. Segons el tribunal, l'agència va ocultar als clients que l'allotjament era en una zona de la ciutat en la que no és recomanable sortir a partir de les sis de la tarda. La parella va contractar un viatge combinat de lluna de mel, que tenia inclòs el vol i l'allotjament per un import de 4.053 euros. En arribar a Los Ángeles es van adonar que els havien allotjat en un suburbi perillós de la ciutat fet que va condicionar la seva estada a la ciutat.
La sentència constata també que els nuvis van tenir dificultats per gaudir del viatge a d'altres indrets dels Estats Units com el parc natural de Yosemite i Sequoia, perquè els van allotjar en hotels localitzats a gran distància.
En un primer moment va ser el jutjat de Mollet qui va condemnar l’empresa a indemnitzar-los amb 3000 euros. Viatges Halcón va recórrer i ara s’ha ratificat la sentència però ha rebaixat la indemnització.

QEP BUTXACA. Dia sense compres.
El grup Ecologistes en Acció ha recordat que el 25 de novembre és el dia internacional 'sense compres'. Cau en divendres. Es tracta d’un dia per reflexionar sobre el model de consum que estan seguint els països. El Buy Nothing Day -un dia per no comprar- vé precedint el període de consum per excel.lència que són les festes de Nadal. Es pretén que ens aturem a pensar en el model de consum en el que estem instal.lats, homo-genitzador, individualista i social i mediambientalment insostenible, on els mitjans de comunicació depenen només de la publicitat i on, diu el grup ecologista, només es pot trobar la felicitat a través de la targeta de crèdit. Aquesta és una diada semblant a una vaga del consumidor, que ens convidarà a reflexinar sobre la pressió mediàtica que rebem per consumir.
Per això es proposa de comprar només el que sigui imprescindible, no és un boicot contra un producte especial sinó contra un sistema de consum.

QEP TECNOLOGIA.PUNT CAT a partir de gener.
Atenció als interessats en el domini PUNT CAT:
A partir del gener es podran registrar els dominis. L’Associació PUNT CAT començarà a donar dominis a principis de gener després que la ICANN va aprovar la seva creació corresponent a la cultura i la llengua catalanes.
El secretari de telecomunicacions i societat de la informació de la Generalitat, ORIOL FERRAN; ha confirmat que l’associció PUNTCAT està en fase de convertir-se en una fundació i serà qui atorgui els dominis. L’associació ha hagut de superar certes dificultats tècniques , segons Ferran.
De moment ja ha rebut un miler de sol·licituds per demanar informació del nou domini. Un miler d’institucions estan disposades a fer el tràmit entre les quals hi ha la Generalitat.

QEP TECNOLOGIA. Primera prova de l'ordinador per a tots.
Després de mesos de treballs i disseny finalment s'ha vist funcionant un dels anomenats ordinadors populars. El secretari general de l'ONU Kofi Annan i Nicholas Negroponte, del MIT, han ensenyat en la Cimera de la Societat de la Informació, a Tunís, un prototip que ja funciona d'aquest ordinador. Entre altres novetats, a part del baix preu, l'ordinador es pot recarregar a mà, té un línux complet amb tot de programes i pot fer de telèfon.
Aquest ordinador està pensat sobretot per a ser repartit de forma massiva al tercer món. Per això algunes de les característiques del mateix, com ara la palanca que carrega la bateria i que és capaç de donar vint minuts de càrrega amb un sol minut de càrrega.

QEP TECNOLOGIA.Sony + Nec.
Les multinacionals Sony i NEC han arribat avui a un acord per a la creació d'una societat conjunta destinada al desenvolupament conjunt de lectors de DVD i CD i a la millora de la competitivitat en aquesta tecnologia, han anunciat avui les companyies.
La nova societat conjunta iniciarà les operacions l'1 d'abril de l'any que ve i produirà lectors de disc òptic per a ús en ordinadors personals i en altres aparells electrònics.

QEP HOMES i DONES
Els homes i les dones llegeixen els diaris digitals de forma diferent.
Mentre les dones ho fan de dalt i baix, llegeixen els títols i les entradetes de forma completa, els homes llegeixen en zig zag i saltant-se paràgrafs.
És la primera vegada que es fa a l’Estat un estudi d’aquestes característiques i tenint en compte el que es diu EYE TRACKING. El seguiment de la mirada.
Els resultats demostren que un 61 per cent dels usuaris analitzaats miren la publicitat que conté la pàgina web. D’aquests, un 53 per cent recorda i reté la marca anunciada.
L’estudi també demostra que incloure molta publicitat en una pàgina no vol dir que l’internauta la vegi més,
Per contra, amb poca publicitat però feta en diversos formats publicitaris s’aconsegueix captar la mirada de l’usuari .
Tant homes com dones escanegen les pàgines buscant paraules o frases claus i en funció d’aquestes decideixen si llegir o no els articles.
FONT: Estudi de l’ Alt64, en colaboración con la Asociación para la Investigación de Medios de Comunicación (AIMC),

QEP TENDÈNCIES. Cada vegada hi ha més dones que s’operen els pits.
La cirurgia estètica ja fa temps que ha arribat a totes les capes socials. Ja no és cosa de gent amb diners. Hi ha moltes persones que demanen un crèdit per poder-se fer una operació de cirurgia estètica i moltes de les operacions són de pits.
Per sort no és tendència fer-se’ls tant grossos com SABRINA SABROK.
Té 29 anys i porta 20 operacions per augmentar-se els pits. Ha admès que de vegades li fa mal l’esquena però vol entrar al llibra Guinness dels records per tenir els pits més grans del món. Per aconseguir-.ho encara li falta una operació perquè cada pit li ha de pesar 7 quilos. L’argentina s’operarà aviat tal i com va anunciar mentre participava al Gran Hermano VIP del seu país. Ara té una talla 42 G.

QEP TENDÈNCIES. La Xina està de moda i a més comença la seva setmana de la moda.
La setmana de la moda de Pequín converteix la passarel·la en un espectacle impactant de tendències de roba i maquillatge.
Els xinos no es tallen. S’han vist plomes, moltes gorres i accessoris molt curiosos i creatius que impacten en ulls d’occident.
Els dissenyadors xinesos aposten en general pels tons neutres i els talls simètrics. També hi posen transparències. El més impactant han estat els maquillatges que han convertit les models en autèntiques obres d’art.

QEP ESPECTACLES
MICHAEL JACKSON
La foto de la reaparició del cantant després que el van enxampar vestit de dona àraba a Dubai en un lavabo femení i maquillant-se. No es descarta que es volgués camuflar. Pobre...

QEP CITES
COLDPLAY
Ja fa setmanes que no queda ni una entrada i n’hi ha uns quants que s’estan tornant bojos per trobar-ne alguna
Aquest diumenge, COLDPLAY al Palau Sant Jordi presentant el seu últim disc x and y.
Si no hi ha canvis en la gira que fan, la cançó Square One serà el tema amb que s’obrirà el concert a Catalunya. No hi faltaran temes d’altres discos com com Clocks, Yellow o In my place. No es descarta alguna que altra sorpresa en forma de versió, com Nightswimming de REM i Enjoy the silence de Depeche mode.
Els teloners són el duet anglès de pop electrònic Goldfrapp presentant el seu últim Supernature.

MANRESA
El cinema criminal arriba a Manresa. Comença el Festival de Cinema Negre
El Festival de Cinema Negre de Manresa torna avui per setè any consecutiu amb un programa de quaranta-un films i vuit curts. Les obres es reparteixen entre les seccions oficials de cinema negre, cinema fantàstic, pantalla d'actualitat, retrospectiva i placidoscope. A més, el Festival inclou un concurs de curts, un altre de guions, un de còmic i el concurs Manresa Plató, de creadors joves. El Festival durarà fins el dia 21, però ja s'han fet algunes activitats (i se'n faran més) entorn de l'off festival, incloent-hi tertúlies, sopars, projeccions, festes

ROSANA
Les entrades per als dos concerts que la cantautora canària Rosana oferirà al Palau de la Música de Barcelona el 25 i 26 de novembre s'han esgotat.
Rosana, unes de les autores més importants del panorama musical espanyol i llatinoamericà, presentarà a Barcelona el seu últim àlbum, 'Magia', que arriba després de quatre anys de silenci.

EMINEM
El polèmic raper Eminem editarà el 5 de desembre 'Curtain call. The hits', un àlbum recopilatori que repassa els grans èxits de la seva carrera i que conté tres temes inèdits. Els seguidors de l'artista han triat els temes que hi ha en el recopilatori, en què destaquen la nova 'When I'm gone' o el duet en directe amb Elton John del tema 'Stan'.

CHICKEN LITTLE
'Chicken little', la nova pel·lícula d'animació de la factoria Disney, arribarà demà als cinemes de Catalunya amb dotze còpies en català. La pel·lícula es podrà veure en sales de Barcelona, Vic, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, Girona, Figueres, Lleida, Manresa, Terrassa i Tarragona.
'Chicken little' és la història d'un pollet decidit a salvar el món amb l'ajuda dels seus amics de la imminent caiguda del cel. Aquesta pel·lícula, la primera de Disney d'estudi totalment animada per ordinador, està dirigida per Mark Dindal.


QEP TELE
- POLÈMICA
Els representants dels residents espanyols a l’estranger volen reunir-se aquest cap de setmana mab el director de Televisió Espanyola Internacional per reclamar una programació més atractiva.
Es queixen pel fet que no es va emetre pel Canal Internacional l’España- Eslovàquia
La cadena pública diu que només podia emetre el partit en territori espanyol.

- PROJECTE
L’Agència Catalana de Notícies (ACN) i Efe posaran en marxa un servei públic de notícies de televisió a Catalunya, segons un conveni signat ahir per Pere Vila, president d’Intracatalònia SA, i Alejandro Grijelmo i Maria Dolores Álvarez, president i directora gerent de l’Agència Efe. Aquest servei, dirigit tant a televisions públiques com a privades, es crearà amb vistes a la migració digital, la necessitat d’un “ús racional” dels recursos i la multiplicitat de canals. segons ha pogut saber Comunicació21, la posada en marxa d'aquest servei, prevista per a la primavera del 2006, serà el primer fruit d'una col·laboració que es vol estendre a d'altres àmbits, amb la comercialització conjunta d'altres productes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Really great blog very informative re tmobile razr. In a simliar vain to tmobile razr, I would definitely recommend http://www.bargainplace.co.uk for **mobile phones** or **cheap broadband**. Also you can get **cheap gas & electricity**, **gifts for your loved one** and **loan deals, free phone calls with talktalk, free broadband with Sky and bargain electrical equipment**